Tikras beprotis – Rusijos milijardierius planuoja iki 2045 m. padaryti žmones nemirtingus: kaip tai padarys? (Video)  (2)

Keistuolis Rusijos milijardierius užsimojo fantastinio filmo scenarijaus verto plano – ir tai vos per 20 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

XXI amžiuje mokslininkai bandė sukurti tam tikrą technologiją, kuri suteiktų žmonijai nemirtingumo. Kad ir kaip kai kam tai atrodytų keista, teoriškai nemirtingumas nėra neįmanomas, bent jau Dimitrijui Itskovui. Dmitrijus Itskovas yra Rusijos filantropas ir milijardierius. Jis 2011 metų vasarį įkūrė iniciatyvą 2045 m., kurios tikslas – suteikti techninį kelią į nemirtingumą ir padėti žmonijai įveikti fizinius ir psichinius suvaržymus.

Šiomis pastangomis siekiama sukurti pažangias robotines sistemas, smegenų ir kompiuterių sąsajas bei dirbtinius kūnus, siekiant ilgainiui perkelti žmogaus sąmonę į naują dirbtinę formą. Dmitrijus Itskovas taip pat palaiko transhumanizmą, idėją panaudoti technologijas žmogaus būklei pagerinti ir pratęsti žmogaus gyvenimą.

Kas yra Dmitrijus Itskovas?

Dmitrijus Itskovas nėra vidutinis magnatas ar milijardierius, nes jis nėra linkęs daug rodytis žiniasklaidos priemonėse. Galbūt viena iš priežasčių yra ta, kad jam beveik priklauso žiniasklaida. Dmitrijus Itskovas yra sėkmingas Rusijos žiniasklaidos verslininkas. Jis pradėjo savo karjerą kaip leidėjas, prieš įsitraukdamas į įvairių pagrindinių žiniasklaidos įmonių plėtrą Rusijoje, įskaitant naujienų svetainės „New Times“ pristatymą ir televizijos kanalo DOORS įkūrimą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5892 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Šios pastangos padėjo jam įsitvirtinti kaip sėkmingam žiniasklaidos magnatui ir sukaupti nemažą asmeninį turtą. Jis taip pat gerai žinomas dėl savo investicijų į keletą technologijų firmų ir kitų įmonių. Jis greitai suprato, kad kai turi pinigų, valdžios ir šlovės, trūksta tik vieno dalyko – laiko.

 

Itskovas laikosi realistiško požiūrio į nemirtingumą, t. y. žmogaus kūnas yra ir niekada negalės jo palaikyti. Vienintelis dalykas, kurį žmonės turi ir kurio galiojimo laikas nėra pasibaigęs, yra mūsų pačių sąmonė. Kai kurios žiniasklaidos priemonės kritikavo Itskovą, kad jis tik siekia nemirtingumo sau.

2045 metų projektas

Šis jo sukurtas projektas ne tik siekia pasiekti žmogaus nemirtingumą, bet ir atneša žmoniją į daug aukštesnį nušvitimą, kur pati gyvybė vertinama daug labiau nei šiandien. Šiam projektui skirtame tinklalapyje „2045.com“ pateikiamas aprašomasis viso projekto apibrėžimas ir įvairios perspektyvos.

„Pagrindiniai 2045 metų iniciatyvos tikslai: naujos žmonijos raidos strategijos, atitinkančios globalius civilizacijos iššūkius, sukūrimas ir įgyvendinimas; optimalių sąlygų, skatinančių žmonijos dvasinį nušvitimą, sukūrimas; ir naujos futuristinės realybės, paremtos 5 principais: aukštas dvasingumas, aukšta kultūra, aukšta etika, aukštas mokslas ir aukštosios technologijos, realizavimas“, rašoma projekto svetainėje.

 

Pagrindinė idėja yra sukurti kiborgus, į kuriuos būtų galima perkelti žmogaus smegenų sąmonę, įskaitant atmintį ir asmenybę. Nuo tada žmonės gali gyventi nemirtingi naudodamiesi technologijomis, jei tik prižiūri savo kiborgus, panašiai kaip mes prižiūrime automobilius. Jis supranta, kad toks planas yra ne tik didelis visuomenės pokytis, kuris iš pradžių sunkiai bus priimtas, bet ir reikalaujantis daug pastangų.

Būtent todėl planuojama, kad per artimiausius 3 dešimtmečius įvyks tam tikri žingsniai norintiems dalyvauti projekte:

Avataras A

Robotinė žmogaus kūno kopija, galinti nuotoliniu būdu interpretuoti komandas tiesiai iš proto ir siųsti informaciją atgal į protą tokia forma, kurią galima interpretuoti per smegenų ir kompiuterio sąsają. Buvo numatyta, kad jis bus išpopuliarintas 2020 m. arba anksčiau. Tačiau to padaryti nepavyko.

Avataras B

 

Avataras, kuriame žmogaus smegenys persodinamos gyvenimo pabaigoje. Avataras B turi autonominę sistemą, kuri palaiko smegenų gyvybę ir leidžia joms sąveikauti su aplinka, galbūt įmontuota į esamą Avataro A bazę. Šio etapo galutinis terminas yra 2025 m.

Avataras C

Avataras su dirbtinėmis smegenimis, į kurias gyvenimo pabaigoje perkeliama žmogaus asmenybė. Manoma, kad pirmasis sėkmingas bandymas įkelti savo asmenybę į kompiuterį įvyks maždaug 2035 m.

Avataras D

Į hologramą ar diagramą panašus avataras. Tai yra galutinis šio projekto tikslas, bet neprivalomas, nes, darant prielaidą, kad įkėlimas yra nevalingas.

Nepaisant pesimizmo, kurį daugelis pateikia žvelgdami į tokius pažangius projektus, turime atsimerkti ir suprasti, kad technologijos per pastaruosius 20 metų labai išsivystė, o evoliucijos traukinys nuo šiol tik įsibėgėja. Tik ateitis parodys, ar tai tik apgaulė ar būsima realybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(17)
(-10)

Komentarai (2)