„Tai gali būti mirties nuosprendis Putino režimui.“ Rusų nuotaikos pasikeitė (Video)  ()

Rusų nuotaikos pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje pastaruoju metu nuotaikos labai pasikeitė. Rusai nebenori karo, nepaisant Kremliaus propagandos pastangų.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo žinomas Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Aš vis laukiau, kada pagaliau pasirodys pirmosios geros žinios, kurios turėtų atspindėti pirmuosius visuomenės nuomonės pokyčius... Tai nėra greitas dalykas, bet tai turėjo prasidėti. Ir prasidėjo... Yra bent du rimti veiksniai, rodantys, kad Rusijoje vystosi lėtas, laipsniškas sąmonės pasikeitimas į tikrovės suvokimą, karo atsisakymą ir gilaus pasyvaus negatyvo įsišaknijimą viso šio fašistinio režimo atžvilgiu...

Pirmas ženklas – liūdnai pagarsėjęs karių žmonų judėjimas, kuris išlindo kaip velnias iš balos. Valdžia pasirodė tam visiškai nepasiruošusi... Tai juk paprasti žmonės ir jų tarpe gimė šis judėjimas... Jie jį sutraiškys, žinoma, bet tai pirmas ženklas. Tokiuose režimuose kaip Putino viskas visada prasideda nuo ultralojalistinių pozicijų: „Mes už tave, mūsų didysis karaliau (...), bet tavo nešvarūs ministrai... prašom padėti žmonėms“. Tai pirmas simptomas“, – sakė istorikas.

Antrasis ženklas, jo žodžiais, yra sociologinės grupės „Russian Field“ paskelbta sensacinga rusų apklausa apie jų požiūrį į „specialiąją operaciją“. Šiuo atveju svarbu tai, kad Kremlius davė leidimą skelbti faktus, rodančius rusų nenorą tęsti karą.

„Apklausa buvo atlikta pagal valdžios nurodymus... Tai yra užsakymas! Bet su netikėtu rezultatu. Priešininkų skaičius viršijo tuos, kurie yra už... Ir tai nepaisant to, kad ši apklausa buvo atlikta diktatūros laikais ir neteisingas žodis gali atsigręžti prieš tave... 74% pritartų, kad karo veiksmai būtų nedelsiant nutraukti... Esminis faktas yra, kad tai oficiali apklausa, sankcionuota iš viršaus... Greičiausiai ten pateikti skaičiai buvo šiek tiek pakoreguoti. Bet tai nesvarbu. Svarbu, kad pirmą kartą Rusija pripažino, kad žmonės pavargę, kad nori taikos. Kremliuje, Kremliaus bokštuose tai buvo padaryta turint tam tikrą tikslą, skirtą deryboms su Vakarais. Jie turi savo žaidimą... Bet tai atspindi sąmonės keitimosi procesą Rusijoje“, – sakė Černyševskis.

 

Remiantis apklausa, jis pažymėjo, kad tik 20% rusų aklai palaiko Putino režimą ir jo karą. Putinui tai yra mirties nuosprendis.

 

„Tai yra mažiau nei įprastai... Stabili paramos grupė totalitariniams režimams yra 30%, o mes turime tik 20%, ir tai yra gerai. O tie likę 80% yra susiformavusi visuomenės nuomonė, kurios jau nepakeisi... Didžioji dalis gyventojų padarė tam tikras išvadas ir šios išvados nuvilia valdžią. Žmonės pasuko link pasyvaus pasipriešinimo linijos – „italų streiko“... Kišenėje susidarė milžiniška figa“, – svarstė istorikas.

Jis perspėjo, kad šių įvykių rezultatas bus Putino režimo žlugimas. Deja, greičiausiai šis procesas užtruks nuo kelerių metų iki 10 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: