„Antikinės technologijos“: vaikai nepažįsta net vinilinių plokštelių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ultimadness 2011-01-10 14:35
Prajuokino ten per video kai tas juodaodis padidzejino ir sako: cool!
blizzard 2011-01-10 15:10
Matyt jau gimęs būt didžėjum
neatspesi 2011-01-10 15:20
Na, šiaip gal ir esi teisus, bet dėl vieno dalyko klysti. Paaiškink prašau, kodėl stalą kurį pirkai prieš 10 metų ir jis yra vis dar puikiame stovyje turėtum keisti nauju ? manyčiau čia kvailas ir įbruktas vartotojiškas požiūris. Geras ir kokybiškas daiktas turi tarnauti ilgai. Juk dabar daiktus daug dažniau keiti ne dėl technologijų pasikeitimo, bet tik dėl to, kad jie taip ilgai neveikia. Juk jeigu padarysi kokybiškų telefonų, kurie (nežiūrint technologinio tobulėjimo) puikiai veiks ir po 20 metų, tai skaityk savo gamyklą gali uždaryt. Tas pats ir su automobiliai, jeigu padarysi gerą automobilį, kuris tau tarnaus dar ilgiau nei tas telefonas - gamyklą gali uždaryti. Grįžtant prie stalo - tarkim turiu gerą ąžuolinį stalą, kuris tarkim stovi mano sodyboje, pavėsinėje. Tarkim jam 10 metų. Jis yra puikiaime stovyje, kaip buvo pirktas taip ir dabar visiškai toks pats. Ir jeigu tas stalas man vis dar patinka, tai kam man jį keist, tik dėl to, kad jam 10 metų jau ? aš stalviršį kasmet nualiejuoju ir viskas. Suprantu daikto keitimą, kai kažkas atsibosta. Bet vien dėl to, kad daiktas morališkai paseno keisti jį ? keistai kažkaip
Impintinas 2011-01-10 15:38
Morališkai pasensta tą ir reiškia, kad dar geras naudoti, bet naudotojui jau atsibodo Mašina ar kompiuteris nėra tas pats, kas stalas. Tiesiog yra dalykų, kurie nėra skirti tarnauti dvidešimt metų. Per dvidešimt metų situacija technologijose gali pasikeisti, pvz., pirmieji mobilieji telefonai savo dydžiu, baterijos veikimo trukme ir kitomis funkcijomis jau ne tik, kad morališkai pasenę, bet ir techniškai nebepatenkintų šiandieninių vartotojų. O stalas po dvidešimt metų vis dar yra puikus stalas
kestutisz 2011-01-10 15:58
Šiuo atveju stalas nelabia tinkamas lyginti daiktas - baldų kartos neypač keičiasi, kad ir 5m senumo meškafoną lyginti su smartfonais truputį neetiška. Vat paplitus naujai nebrangiai stalų kartai, tarkim stalams--robotams-transformeriams, kurie galėtų keisti formą pagal svečių kiekį, o atidirbęs pats nubėgtų į garažą, ir galėtume vertinti seno gero stalo privalumus prieš naujoviškus
enternald 2011-01-10 17:34
Kame čia problema vaikai beveik atpažino vinilinę plokštelę, kažkoks senovinis CD, be to ir pats neįkirtau kas ten su ant viršaus nuspaudžiamu daiktu panašiu į svarstykles. Ir patys atvirai prisipažinkit tikrai nepažintumėt specifinių linų įrankių ar verpimo staklių dalių. Kažkadais tokių buvo kiekvienoje sodyboje. Šiaip gal ir reikėtų vaikus į kokį muziejų paimti. Kas savo vaikus, jei jų turite, vedate į muziejus? matyt niekas iš jų ir čia ne švietimo problema - švietimas privalo mokyti dabarties ir mokslo žinių, čia tėvų problema kaip šviesti laisvalaikiu. Įsivaizduokite, kas būtų jei šviestų kas nors apie daiktus kurie nenaudojami dešimtis metų.
rwc 2011-01-10 17:58
Šiaip tai visai neblogai tie vaikai prasisuko - flopiką arba vinilą pavadinti "senovišku CD" nėra taip jau ne į temą. "Pelę" atpažino, telefoną irgi, kaip "miksuoti" rado. Kame problema? Kas dėl kalbos - tai Kanados prancūzų nemenkai skiriasi nuo paryžietiškos. Ne tiek, kad nesusišnekėtų, tačiau yra nemenkų skirtumų tiek sakinių struktūroje, tiek žodyne, apie tartį išvis nekalbu. Pvz., man Québec'o tarmė žymiai suprantamesnė už prancūziškų televizijų - gal dėl anglų įtakos?
sabotan 2011-01-10 18:06
Na kalbėjo prancūziškai ir pagalvojau kad prancūzai. O aišku praktiška tas patefonas ir dabar naudojamas diskotekose. Patefonas turi daug privalumu prieš dvd ar cd kokybiškesni įrašai nenusidevi taip greit vinilas. Aš manau kad vaikai turi žinoti kaip gyveno jų tėvai, senelei jai nežinai istorijos tu tampi tiesiok vartotojiškos visuomenės dalimi ir tampi niekuo.
neatspesi 2011-01-10 18:15
Taip, vinilas pagal garso kokybę visus lenkia, tačiau dėl nusidėvėjimo klysti - vinilas turi limituotą perklausų skaičių ir vinilą gali labai nedaug kartų paklausyt (bijau suklyst dabar, bet man regis ~30 kartų). Tad šituo atžvilgiu cd, ar dvd yra pranašesnis.
FtBall 2011-01-11 16:40
Dėl ilgaamžiškumo, tai galiu pasakyt, kad pradinėse klasėse per šokių pamokas šokdavom polkutę pagal muziką iš patefono. Čia maždaug prieš 10 metų. Aišku, tada kokybė nelabai gal ir rūpėjo. On-topic, manau, kad gana skurdžioje mokykloje geriau mokytis, nes supažindina su tais antikiniais daiktais, kiekviena diena - istorijos pamoka. Dar atsimenu kiekvieną rytą, apie 7 val ateidavo darbuotojas prikraut malkų į pečius, kurių gal buvo 5. Nebuvo net radiatorių. Šių laikų amerikiečiai vaikai(ne visi) galbūt net pečiaus nematę.