Be sąmokslo teorijų ir gandų: kaip atrodo pasaulio ekonomikos galios branduolys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Domaz 2011-11-03 00:34
Gaila, bet nuo vaikystes man buvo sunku destyti mintis rastu Siais laikais nuo zmoniu galima daug ka nuslepti ir tu "realiu" argumentu gali ir nebuti, arba jie visi yra apsaukti kaip samokslo teorijos + tingiu knistis googlei ir irodineti tai, ko kaikam tikrai neirodysi.. Taigi gal geriau tu man pateik argumentu, kodel taip nera? Edit i tavo pakeitimus. Norejau pasakyti, kad butent troskimas pinigu zmones vercia galvoti kazka naujo, tobuleti. Zmogus tokia butybe, kuria reikia kazkaip valdyti ir pinigai yra geriausia valdymo forma, taciau mums visiems kalama, jog nera geresnes valdymo formos ir niekas jos negalvoja.. Juk jei zmones detu dideles pastangas pakeist visa visuomene i kazka geriau nei pinigai, galbut kazkas kazka ir sugalvotu.. O dabar visi pamastymai apie kitoki gyvenyma tiesiog yra nustumiami i sali, net nesvarstant apie tai..
Laurynas19 2011-11-03 00:44
Domaz, tu teisus ir nereikia nieko įrodinėti. Analog jeigu reikia įrodymų pagalvok logiškai ir pasižiurėk į istoriją. (nors žinoma ji vistiek nėra tiklsi) Ir žinok visais laikais valdantieji savo žmonėms aiškino, kad dabar gyvenam labai gerai , o va anksčiau kaip buvo.... P.S Kad neužsipultum: Aš neneigiu, kad dabar gyvenam geriau bendrai. Bet iš esmės visa sitema nekuo te pasikeitė ir taip bus dar ilgai. Kolkas realiausia išeitis ir yra ta zeitgeist siūloma išteklių ekonomika be monetarizmo. Žodžiu dar toli gražu iki to, nes kolkas tai skamba kaip utopija, bet manau taip vistiek bus,,, Šneku pagal save...
Analog 2011-11-03 01:08
Neteko girdėt, kad zeitgeist filmai siūlo kažkokią ekonominę sistemą, gal todėl, kad žiūrėjau tik pirmos dalies pusę. Bet ne tam esmė. Esmė tame, kad Lietuvoje valytojos dar kokius 10 metų gaus minimumą, už kurį gaunant nebus lengva pragyvent turint 4 kambarių būtą ir dvi mašinas.
bugiis 2011-11-03 01:22
http://www.stat.gov.lt/lt/catalog/list_ ... &x=11&y=12 Čie rasite daug atsakymų.
DJ_LFS 2011-11-03 01:40
As labai skeptiskai ziuriu i naujasias technologijas, jos truputi pervertinamos ir maziausiai kuom reikia pasitiketi tai kompiuteriu kuris dar ilgai savarankiskai nemastys, o tik vykdys netobulai parasytas komandas (yra net toks desnis - kuo ilgesnis programos kodas tuo daugiau jame klaidu), dar toli mum iki fantastines ateities kur filmuose rodo. Tikiu, kad daug kam tas alia spartus technologiju tobulejimas sukelia iliuzija, kad tuoj tuoj busim mastanciu robotu apsuptyje, (ne)duok die jei musu anukai to sulauks ka mes cia dabar spangstam
nondescript 2011-11-03 01:42
Aha, jau turėjom komunizmą, kuo tai baigės? Visa beda ne tai, kad kažkokios išorinės sąlygos neleistų įgyvendinti šitos utopijos, o tai, kad žmonija nėra pakankamai subrendus, duok tam pačiam vergui neribotus išteklius, ir jis taps ne ką geresniu už savo vergvaldį, taip kad čia kažkokių geriečių ar blogiečių nėra, o ką jau kalbėt apie tai, kad žmonės iš prigimties nėra lygūs. Manau, kad didžiausias kapitalizmo minusas, tai kad pinigai yra iškeliami kaip didžiausia vertybė, tuo tarpu tiek kultūriniai, tiek dvasiniai dalykai yra paminami arba tampa kažkokiu bereikšmiu atribūtu, o be jų žmonės visiškai nužmogėja.
Fikcija 2011-11-03 02:07
nondescript komunizmo neturejo sukurus ne viena valstybe,kai kurios bande kurti socializma ,tai kad neklaidink zmoniu ir gilink savo zinias.
Arwis 2011-11-03 03:17
O neivestuoja todel, kad nesugeba sukurti stabilios politines erdves. Butent del pasitikejimo stokos, vakarai ir neinvestuoja. Nepamirsk kad investuoja zmones, taip kad galvodamas apie visa si reikala pagalvok: AR TU SKOLINTUM?!
nondescript 2011-11-03 03:18
Prigavai, turiu omeny nesukūrusių, o bandžiusių sukurti - tai ir Sovietų Sąjunga, ir Kinijos Liaudies Respublika ir t.t. Būtent tas faktas, kad niekam nepavyko sukurti komunizmo ir sako, kad tokios idėjos lieka tik utopinėmis.
Arns 2011-11-03 11:19
Dar reiktu tęsinio? Taip, jos nesivysto ir dėl daugelio kitų priežasčių, bet situacija tokia, kad kuo toje pasaulio dalyje atsiranda didesnė galimybė geriau gyventi, tuo greičiau prasideda Vakarų parama net ne demokratiniams rėžimams, kurie palankesni jų kompanijoms. Visos žmogaus teisės lieka "ne jų reikalu". Geras pvz Nigerija ir jos deltoje gyvenantys žmonės, atradus naftą Norvegijoje šalis suklestėjo, atradus ten naftą jau beveik pusė amžiaus kaip žmonės dar labiau skursta. http://poisonfire.org/
Arwis 2011-11-03 12:24
Tiesa pasakius, pas mus vakaruose yra pakankamai derlingos zemes, taip kad tikrai nera masisko ju supirkimo ar vezimo - neisigalvok. Pasaulis maitinasi ant keturiu grudu: Ryziu, Kvieciu, Kukuruzi ir Sojos Pas mus gerai auga viskas, iskyrus ryzius, tai naturalu kad importuojam. Siaip aplamai tavo ziniai, Jungtines valstijos Kvieciu ir Kukuruzu exporte nera prilygstamos niekam.Velgi pries kalbedamas ''visiems zinomas tiesas'' pasidomek faktais, nes tos tiesos kaip siuo atveju yra bobuciu pasakos. Tesiant toliau, nuo kada Kinija ar Tailandas skaitomos kaio 3-ciojo pasaulio salys? Taip kinijoje ar tailande darbo jega zymiai pigesne, todel ten ir investuojama i naujas gamyklas. Pavizdziui LEGO savo produkcija is Danijos perkele rodos i Sveicarija del tos pacios priezasties. Sutinku kad darbo salygos tenais neprilygsta vakaru standartams, bet situacija tikrai keiciasi. Nereikia tiketis kad ten viens du ir viskas pasikeis, viskas vyksta po truputi mazais zingsniais. Zmones ismoksta protestuoti ir taip atkreipti demesi i save. Juolabiau gamyklos kaip FOXCON nepriklauso Apple, jos priklauso kazkokiai kinijos firmu grupei, su kuria apple tiesiog turi sutartis. Niekas vakaruose i tokia gamykla neinvestuoja nes zino kad nesugebes konkuruoti su kinijos kompanijomis. Aj nors pala pala... kur Intel'is naujaja gamykla stato? Kinijoje? Tailande? Indijoje? Ar JAV..? Nigerija ir Norvegija yra puikus pavizdys kaip galejo atrodyti Afrika jai teisingi politiniai sprendimai butu buve padaryti. APie ka ir kalbejau, kad siandien afrika butu infrastrukturiskai stiprus zemynas, jai vis dar priklausytu Britanijai, Prancuzijai, Ispanijai bei Portugalijai kadangi sios salys butu buve priverstos vystit infrastruktura tenais, o tai kainuoja milziniskus pinigus.
Pumper 2011-11-03 13:04
Gadafis norėjo visą Afriką iš šikinyko iškelti su savo jungtinės Afrikos planais ir aukso, kaip vienintelės naftos pardavimo valiutos įvedimu. Matom kuom pasibaigė.
Arns 2011-11-03 13:16
Visų pirma Šveicarija turtingesnė šalis nei Danija Pala, tai sakai mes nieko neimportuojame iš kitur? Ot argumentas "pas mus auga ir derlingos žemės" ES ir cukrus, po visų reformų ir kvotų įvedimo, ji perka jį iš kitų šalių, nors iki tol ji galėjo pati pardavinėti. Arba http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... psnis-3774 Kas dedasi su sojos auginimu. http://verslas.delfi.lt/country/indijos ... d=49058954 Atrodo gyveni įsivaizduojamame pasaulyje, kad tik trčiojo pasaulio šalys beldžiasi į išrinktųjų klubą, ne, iš tiesų begėdiškai vakarai išnaudoja silpnesnes šalis. Pvz kodėl Libija, Venesuela, Iranas susipyko su Vakarais? Visų pirma jos pareikalavo jų šalyse išgaunama nafta aprūpinti savo šalis, kad pelno liktu ir žmonėms. Ir turime "blogio ašį", o štai tyliai sėdintys Nigerija, Angola, Alžyras, kur turėta valdantys turtingieji sluoksniai ir krūva skurstančių žmonių, staiga tampa pavyzdžiu toms "blogoms" šalims. Beje, ignoruoji faktą, kad viena gamykla, pagaminsianti tik kelis procentus elektronikos, įkurta ne trečiojo pasaulio šalyje, nepakeis situacijos. Plius dažnai tos gamyklos ir statomos būtent ne iš tų šalių biudžetų ir jų pelnai nė iš tolo nepanašūs į tai kiek gauna šalys kuriose registruotos jau realių produktų pardavėjos. Beje, kodėl aiškini jog kolonialistinis paveldas yra gerai? Matome kad LT ekonomika pajuokos objektas, nenorėtum pasisiūlyti panaikinti nepriklausomybę ir prijungti prie pvz Vokietijos, kad ji patvarkytu kaip jai atrodo geriau?
AP0323 2011-11-03 13:34
bande Gaddafis pakurti socializma libijoje, mateme, kuo vakaru grobuonys i tai atsake, pasidomekite, geriausiai gyvenusia Afrikos salimi ir pasiektu progresu per 40 virs metu valdant Gaddafiui, kuris nesulindo zydams (JAV) i vieta kur nesueina. Libija buvo paskolinusi 200 milijardu zaliu vakarams. Dabar jie pavogti is Libijos...ir juos perskolins JAV zydeliai sugriautos salies atstatymui. LIBIJOS SOCIALISTINĖS DŽAMAHIRIJOS IŠKALBINGI SKAIČIAI IR FAKTAI: - BVP vienam gyventojui 14 192 USD. - Kiekvienam šeimos nariui valstybė per metus išmoka 1 000 dolerių dotacijas iš naftos. - Bedarbio pašalpa 730 USD (1.800 LTL). - Medicinos seselės atlyginimas 1.000 USD. - Už kiekvieną naujagimį išmokama 7.000 USD. - Jaunavedžiams dovanojama 64.000 USD būsto pirkimui. - Asmeninio verslo pradėjimui vienkartinė materialinė pagalba 20 000 USD. - Dideli mokesčiai ir rinkliavos yra draudžiami. - Švietimas ir medicina nemokami. - Mokslas ir stažuotė užsienyje valstybės sąskaita. - Parduotuvių tinklas daugiavaikėms šeimoms už simbolines kainas pagrindinams maisto produktams įsigyti. - Už maisto produktų pardavimą praėjus jų galiojimo laikui – didelės baudos ir suėmimas, kurį atlieka specialios policijos skyriai. - Dalyje vaistinių – nemokamas vaistų išdavimas. - Už vaistų padirbimą – mirties bausmė. - Mokestis už butą – nėra. - Mokestis už elektrą gyventojams – nėra. - Pardavimas ir vartojimas alkoholio uždraustas – „sausas įstatymas“. - Kreditai automobilio ir buto pirkimui – be palūkanų. - Nekilnojamo turto paslaugos draudžiamos. - Automobilio pirkimą iki 50%procentų apmoka valstybė, liaudies kariams - 65%. - Benzinas kainuoja pigiau nei vanduo. 1 litras benzino - 0,14 USD - 35 centai... Pasidomekit Gaddafio zaliaja knyga, kuria kapitalistai vadino keverzonemis...jis igyvendino nauja sistema, kuria sugriove vakarai...
Anonymous 2011-11-03 13:39
Žmonės diskutuoja, net nežinodami kas yra pinigai, kaip jie sukuriami ir kam jie reikalingi. Paziurekit filmus "Money - as debt", "Zeitgeist: Addendum" pirmą dalį ir suprasit kad pinigai gaminami iš oro, skola net neegzistuoja ir pan. dalykus. Trumpai aprašysiu, kaip pinigai išeina į apyvartą, išsamesnės informacijos ieškokite filmuose. Visi pinigai sukuriami kaip įsipareigojimas, juos grąžinti ir sukuriami-ateina į apyvartą PER PASKOLAS ir iš oro. Viskas vyksta taip: nuėjus į banką, sakai man reikia paskolos pvz.: 100 litų. Bankas gerai aš paskolinsiu ir išrašo čekį, kai tu PASIRAŠAI ČEKĮ pinigai materlizuojasi "iš oro", bankas tu pinigų net neturėjo. Bankas ne tik paskolina neegzistuojančius pinigus, bet dar prideda palūkanas, bet pinigai palūkanoms irgi neegzistuoja t.y. pasiskolini 100 Lt, o tau reikia gražinti 105, nors apyvartoje yra TIK 100 Lt. Kyla klausimas iš kur atsiranda pinigai palūkanoms? Kaip sakiau visi pinigai ateina į apyvarta per paskolas, tai pinigai palūkanoms grąžinti ateina per kitas paskolas su PALŪKANOMIS. Tai reiškia visiems paskolų grąžinti neįmanoma ir kažkas bankrutuos, ir ciklas gali kartotis iki begalybės, kol skolos tokios didėlės, kad piniginės sistema sugrius, tai prasideda ir Graikija nėra išimtis, visos valtybės turi skolų. Daugiau informacijos ieškokit filmuose, be to "Zeitgeist: Addendum", pasiūlo sprendimą.
AP0323 2011-11-03 13:44
kam skolingas visas Pasaulis??? kaip buhalteris su siais skaiciukais sudarys balansa????: http://www.demotyvacija.lt/from-AP0323/ ... 80330.html
marcaz 2011-11-03 14:24
Jo tikraja informacija rasi tik filmuose, o ypac "Zeitgeist" - besmegenis tu...
Drutas 2011-11-03 14:58
Acme, pabandyk pirma suvokti kodėl iš vis yra mokamos palūkanos. Zeitgeist yra įdomus filmas pažiūrėt vakare su popkornais, tik žanras kitoks nei įprastų Holivudo
enternald 2011-11-03 15:03
Na taip norėjo, jis taip pat norėjo Šveicarijos padalinimo Italijai, Vokietijai, Austrijai ir prancūzijai (čia buvo jo oficialus pasiūlymas JTO). Jungtinės Afrikos norėjo ir Sesilis Rodas, po Britanijos vėliava ir jis tą vykdė: tiesė geležinkelius, vystė deimantų prekybą, pastatė infrastruktūrą. Buvo vykdoma Rodezijos žemės ūkio plėtimas. Kuo visa tai baigėsi galime pasakyti, kad Afrikos nepriklausomybės banga taip ir paliko nenutiestų kelių, sužlugdė likučius. Šiek tiek ilgiau išlikusios apartheitinės šalys kaip Rodezija ir Pietų Afrikos respublika tvarkėsi šiek tiek geriau, bet žlugus Rodezijai, pačios Rodezijos ūkis išmaitinęs šalis su kuriomis buvo kariauta negalėjo net savęs išsilaikyti (Rodezija dabar žinoma kaip Zimbabvė). PAR laikosi daug geriau, bet AIDS banga ir energetinė krizė (elektros trūkumas) kankina šalį. Gadafis nė tiek nepadarė apart savo Chavez'o stiliaus populizmo skleidimo ir Libijos vidinių reikalų. Jis neišėjo laukan, nieko nepakeitė. Užuot vistęs gamybą tiesiog rinkosi pinigus iš naftos. Tiesa kitaip nei Nigerijos atveju nebuvo vidinio konflikto ir tokio nenumaldomo populiacijos augimo, bent iki šiol. Tai tik tebuvo laiko klausimas, kol šalis būtį pasukusi Nigerijos keliu: subsidijuoti iš naftos pinigų viską įskaitant ir maistą ir lėtai žiūrėti kaip alternatyvios šakos miršta dėl konkurencijos iš užsienio gaunamu pigiu subsidijuotu maistu ir kitomis prekėmis.
Arwis 2011-11-03 15:08
Su tavim daugiau matosi nera apie ka kalbeti.. Lietuvos ekonomika pajuokos objektas? Mes gal is skirtingu pasauliu? Is viso nesupranti kodel vyksta exportas ar importas Kinija, Taivana laikai treciu pasauliu... o Indija ne? Isvis is tikro ne viena is siu saliu nepriklauso treciajam pasaului pagal siandienos savoka. O dabar pagalvok kodel Kataras gerai sutaria su vakarais, yra turtingiausia pasaulio valstybe ir uztenka jai naftos tiek sau tiek exportui?