Mokslas iš arti: Atominės energetikos mitai ir tikrovė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

JustinasB 2012-08-31 15:08
Video pateikta informacija mano nuomone kertasi su realybe. Viską puikiai paaiškinama apie šiuos rektorius apačioje pateiktuose video: 1-a dalis: Šiek tiek keista, kai mėginama mulkinti žmones informacinio pobūdžio laidose peršant viešai dezinformuojančia propagandą. Tikrai rekomenduoju peržiūrėti pateiktas nuorodas, vien dėl bendro išprusimo, nes kai pasako kad Lietuvoje norima statyti ABWR reaktoriu, kuris ale yra 3+ (trecios plius) kartos, nors realiai tik trečios (Hitachi oficelioje prezentacijoj pateikta), ir negana to, visas pasaulis atsisako ABWR reaktoriu, nes labai brangios ir saugumas žemas, palyginus su naujos kartos PWR rektoriais. Žodžiu mulkina kaip netingi čia mus, ar čia tik toks įspūdis susidaro ?
Acme 2012-08-31 15:45
Ir tu pasitiki tuo "ekspertu" tavo pateiktuose video? Padaryk pats tyrimą ir tada daryk išvadas, o ne pasitikėk abejotinos kvalifikacijos "ekspertu". Ir ar tu peržiurėjai video, kurie pateikti šiame straipnyje, kuriame sakoma, kad kai Japonijoje tokie reaktoriai buvo statomi, pirmas buvo pastatytas 1996 m., jie buvo trečios kartos reaktoriai, bet šitas reaktorius buvo patobulintas viena pasyvia saugumo sistema - reaktoriuje susidarusio garo naudojimo turbinoms sukti, kurios aušina reaktoriu ir viena aktyvia - dujų turbina. Atsižvelgus į šiuos patobulinimus ABWR galima priskirti prie 3+ kartos reaktorių. Ir pateik įrodymus, "kad visas pasaulis atsisako atsisako ABWR reaktoriu, nes labai brangios ir saugumas žemas, palyginus su naujos kartos PWR rektoriais". Aš nesu girdėjęs, kad ABWR reaktoriuose yra įvykusios, kokios avarijos ir pan. Apie kokius naujus PWR tu kalbi? Reaktorių yra vieni saugiausi įrenginiai, sukurti žmogaus, nes straipsnio video yra pasakoma, kad pagamintai vien ThW tenka mažiausiai mirčių - 0,04 t.y. atominė energetika yra saugesnė ir už vėjo ir už saulės energetiką.
vvv2 2012-08-31 16:00
Acme 2012-08-31 16:04
Ką tu tuo nori pasakyti, nes atrodo tavo komentaras apie nieką ir nematau, kad iš jo kiltų produktyvi diskusija apie straipsnyje pateikiamą informaciją.
vvv2 2012-08-31 16:22
Acme 2012-08-31 16:24
Ką tu tuo nori pasakyti ar tik trolini forume?
vvv2 2012-08-31 16:29
JustinasB 2012-08-31 16:34
. Aš galiu padaryti tyrimą, bet kas tada manim tikės , juk manim niekas nepasitiki ? Aš neturiu išsilavinimo fizikos srityje, juo labiau branduolines fizikos, tai mano tyrimas nelabai kam rupėtų ir kas tikėtu. O va čia žmogus turi daktaro laipsni fizikos srityje, turintis savo moksliniu tyrimų firmą ir dar domisi įvairais dalykais, įskaitant energetika. Žmogus mielai dalinasi sukauptomis žiniomis ir ne šiaip sau, o remdama Hitachi skaidremis ir dar sovietinisi leidniais, na pažiūrėti reikia, ko JŪS gerbiamasis nepadarėte tikriausiai, ir įvairias kontraargumentais užmėtėte. Aš kadangi ne specialistas nesiginčysiu dėl tos pasyvios sistemos, bet matosi JŪS žinote kas tai, galit apšviesti forumiečius O kas tie PWR (Pressurized Water Reactor) ? pažiūrėk video, nereikės uždavinėttokių klausimų, be to, yra ir dar naujesnių rektorių viskas tame video. Reikia pažiūrėti į pasaulį ne vien tik iš vienos pusės, bet ir iš kitos.
Acme 2012-08-31 16:35
Tai tu nori pasakyti, kad atlikti pateiktos informacijos patikimumą reikia turėti sudėtinga įrangą? Aš nekalbu apie eksperimentus, bet informacijos tikrinima internete, peržvelgiant patikimus šaltinius. Ir apie kokius straipsnius tu kalbi?
vvv2 2012-08-31 16:42
- ir kokie gi kriterijai? pagal puslapio "Page Rangą"?
Acme 2012-08-31 16:43
Acme 2012-08-31 16:48
Patikimą informacija galima gauti iš recenzuojamų žurnalų, valstybinių atominės energetikos priežiuros tarnybų, kurios licenzijuoja reaktorius ir t.t. Ir nereikia atlikti eksperimentų, nes yra veikiantys reaktoriai, apie kuriuos gali gauti informacijos iš tuos atominius reaktorius valdančių įmonių ir pan.
InChains 2012-08-31 17:01
Prašyčiau, kad konkrečiau įvardintum "dezinformuojančią informaciją", nes vienintelis tavo argumentas, kaip pastebėjau, yra susijęs su reaktorių kartom. Taipogi, gal galėtum pagrįsti savo mintį, jog ABWR mažas saugumas ir visas pasaulis jų atsisako ? Kažkaip neteko girdėt.
JustinasB 2012-08-31 17:11
Šita citata labai atspindi tave Tu net neketini normaliai pažiūrėt pateiktos medžiagos ir paanalizuot kas joje pateikiama vien dėl savo arogantiško kažkokio įsitikinimo. O po to mėgini kažką burti. Su tavim tubūt neįmanoma konstruktyviai padiskutuoti. Jei matai, kad kiti žmonės mažiau susigaudo, ai visuomet prašum juos apšviesti, pateikti info kažkokia kuri leistų jiem labiau įisigilint į esama problema. Galėtum peržiūrėti abu video, rimtai peržiūrėti, pasverti visus faktus ir tada parasytum kas tau nepatinka ir kuo abejoji. O, Jūs, pokolkas švaistotės žodžiais, įvairais lozungais, kokretaus nieko nepasakot. Aš, pavyzdžiui, nesuprantu kodėl jums pateiktas technologijos.lt video yra patikimenis už mano pateikta ? Aš pasitikiu įkeltu video, nes išaiškinama tikrai gerai, profesionaliai, nesvarbu kad naudojamasi primityviomis priemonemis, kaip popieriaus lapas ir tusinukas. T.y. Aš video vertinu ne pagal tai kas jį sukurė ir kaip ji pavadino, o pagal jo turinį, išdėstytus faktus ir kuo jie paremti.
vvv2 2012-08-31 17:11
- taip, kiekvienas giria būtent savo, o jei esi tik eilinis skaitytojas, belieka pasirinkti "mielesnį" stilių..
JustinasB 2012-08-31 17:15
Davai, chebra, peržiūrim pateikta video. Kaip vaikų darželyje, jiems padėk viską po nosim, ir tai tingi pasiimt. Šaltinis yra, peržiurit ir žinot kuo aš remiuosi. Jei kažkuo abejjojet, pateikit jas pagrindimas irgi butu neprošal. Gal aš tikrai klystu, tačiau tuomet aš noriu žinoti kur klystu ir kodėl.
JustinasB 2012-08-31 17:18
Teisybė.
Acme 2012-08-31 17:21
Tu neatsakei į klausimą, kaip tu nusprendi kad vienas ar kitas informacijos šaltinis yra patikimas, jei neturi gilesnio supratimo apie atominę energetiką. Aš žiurėjau tą video seniai, bet po kažkurios klaidos, išjungiau. Galiu pateikti tau šaltinius, tik nežinau tavo supratimo lygio apie atominę energetiką ir nuo ko pradėti. Ir iš patirties galiu pasakyti, kad tau neužteks dienos ar savaitės suprasti informacijos, kaip minimum poros mėnesių, kad pradėtum gaudytis apie ką yra šnekama. Kitas klausimas ar tu to nori, nes susidūrus su nelabai suprantamu tema, žmogaus noras ja domėtis "išgaruoja"?
JustinasB 2012-08-31 17:29
Tai ir sakau, kad viskas paaiškinama tame video, kaip reaktorius veikai kas jame vyksta. Gal neisigilina į pačias smulkmenas, kas nera aktualu šij temoj, bet išvardija, parodo kiekvieno rektoriaus teigiamus/neigiamus konstrukcinius sprendimus. Na kad nesupranti tai nereiskia kad tu to nesuprasi, nebutina begti nuo nesuprantamu dalyku, o juo labiau kai gerai isaiskinta, tai tikrai nuodeme nepasinaudoti tokia informacija. Aišku, kai mažai susigaudai tam tikroj srityje, yra tikimybe kad tave išdurs IR vat šitoj vietoj atsiranda pasitikėjimo klausimas. Aš pasitikiu, ir pateikta info priimu kaip tiesa, na bet tokia kuria galima uzgincyti visgi visi zmones esam, galim ir klysti
Acme 2012-08-31 17:30
ABWR rektoriaus specifikacijas galite peržiurėti ).