Kvantų šešėliai: Materijos paslaptis gilėja (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Aidas 2013-01-21 10:35
Ačiū, AlvydaiR.
Armageddon 2013-01-21 12:50
http://arxiv.org/pdf/astro-ph/9704285v2.pdf o čia apie tai ką tie du "astrofizikai" (daugiau jokių piblikacijų neturėjo ir neturi) atlieka: http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience
AlvydasR 2013-01-21 13:29
Ačiū WikiLeaks! Dabar mes žinome, kad klimato atšilimas taip pat yra falsifikacija.
Armageddon 2013-01-21 13:58
prie ko čia wikileaks? ar kai neturi ką pasakyt darai kažkokius keistus palyginimus? skaitei tų "astrofizikų" straipsnį ar bent jau šitą kurį parodžiau? ir ar išviso bent turi elementarų fizikos išsilavinimą ir ar galėtum užrašyt ar bent jau pasakyt kas apskritai yra poliarizacija ir kokios jos priežastys?
_alvydas_ 2013-01-21 14:26
Bet kažin ar reiktų taip konfrontuoti tarp įvairių pažinimo technologijų. Žmogus gali turėti siaurą talentą, tada reiktų grupės viens kitą papildančios. Pvz, kas moksliškiau deklaruotį inercinių atskaitos sistemų ekvivalentiškumą ar bandyt suprast kodėl jos elgiasi lyg būtų ekvivalentiškos?
AlvydasR 2013-01-21 14:36
Jeigu nesupratote, prie ko wikileaks, tai paaiškinsiu. Jie parodė, kad tie, kurie kitus skelbia falsifikatoriais, patys užsiima tuo pačiu. Taigi kuriasi tikėti klausimas lieka atviras. Aš esu baigęs VVU taikomąją matematiką. Fizikos kuras buvo, bet tam ,kad suprastum kas yra šviesos poliarizacija, ir tiek nereikia.
AlvydasR 2013-01-21 14:40
Ačiū!
Armageddon 2013-01-21 16:12
na man tiesiog įdomu, kaip žmogus gali tikėti tokio lygio straipsniais ("mano bobutė kaime pasakojo, kad tai yra tiesa"), kai net ne viena mokslininkų grupė sako, kad ten atlikta statistika yra neteisinga ir išvados blogos. kaip jau kažkas čia ir minėjo, kad mokslo rezultatai turi būt būti pakartojami ir atkuriami kitų žmonių.
_alvydas_ 2013-01-21 16:44
pvz., kad 2 gavo vienokį rezultatą, kiti 20 kitokį. Ir tiek.
AlvydasR 2013-01-21 18:19
Sutinku su kiekvienu žodžiu, tačiau ne viskas taip paprasta. Šiuo atveju, matau, suveikė dar vieni psichologiniai spąstai – jeigu ne su mumis, vadinasi prieš mus. Aš nei su jumis, nei prieš jus. Todėl, kad žiūrint iš šono, situacija yra nenormali. Pvz. jeigu tik kažkas paskelbia, kad viršijo šviesos greitį, tuoj visas pasaulis supuola, ir daro tokį spaudimą, kad arba jis prisipažįsta suklastojęs rezultatus, arba kažkas tuos rezultatus paneigia. Tačiau to paneigimo niekas netikrina, svarbu, kad atstatytas status quo. Tas pats vyksta ir kitose mokslo srityse. Pvz, kai archeologas randa, ko rasti neturėjo, tai jis nepaliekamas ramybėje kol prisipažįsta tai suklastojęs, arba išmetamas iš mokslininkų su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis. Jūs darote tą patį. Jeigu tik kažkas forume pareiškia nestandartines mintis, tuoj puolate, kad tik paskutinis kvailys gali tuo tikėti, tačiau neišsakote jokių argumentų, kodėl tai negali būti tiesa. Aš vienodai skeptiškai žiūriu tiek į vienus, tiek į kitus, nes tie oficialūs rezultatai man taip pat kelia didelių įtarimų. Ypač, kai neigiama be jokių argumentų. Dabar tikėti gali tik tuo, ką pats patikrinai, o tam aš galimybių neturiu. Jeigu gyžti prie teorijos, tai mane domina faktai ir kurie patvirtina ir kurie ją paneigia. Tai, kad kažkas paneigė dalinai teoriją patvirtinantį faktą, pačios teorijos dar nepaneigė. Jeigu parodysite, kad ten nesąmonės, puiku, pirmyn. Tų straipsnių dar neturėjau laiko perskaityti, bet būtinai paskaitysiu.
_alvydas_ 2013-01-21 20:47
Bet kodėl Levašovas ? Kiek kitų alternatyvų tau teko panagrinėti? Gali paminėt kitų idomių pavardžių? http://perso.numericable.fr/editions-d- ... %20htm.htm
AlvydasR 2013-01-22 10:16
Kaip smalsus pilieti, domiuosi viskuo, kas dedasi pasaulyje. Teko girdėti apie daugelį teorijų, tačiau dauguma jų tik kažkokios siauros srities tyrimai. Be abejo, tai irgi įdomu, bet, kaip ir kitas naujienas tame sraute išgirsti ir užmiršti. Labiausiai įstrigo Šipivo ir Akimojo 12 val. kursas apie torsioninius laukus. Tarp tų daugelio, kartą draugas atsiuntė nuorodą į Levashovą. Pradėjus domėtis, jo teorija iš karto įtraukė. Matyt tuo, kad viskas išdėstyta paprastai ir suprantamai net moksleiviui. Ir paaiškina ne tik, ką visi žino, o ir tai dėl ko mokslininkai paaiškinimo neturi. O tai, kad jo teorija apima ne tik fiziką, bet ir astronomiją, biologija ir dar daugelį sričių, viską susieja ir parodo ryšius tarp jų, be abejo imponuoja. Kaip jau minėjau, dabar aklai pasitikėti informacija negalima. Aš nesu mokslininkas, neatlieku eksperimentų ir tų teiginių patikrinti negaliu, todėl ir kilo mintis pareklamuoti šią teoriją tiems, kurie „laužo galvas“ dėl tų klausimų, kurie pas Levašovą paaiškinti. Iš vienos pusės, gal žmogus ras atsakymą, iš kitos, patikrint ar tai tikrai panašu į tiesą. Laiminga pabaiga
_alvydas_ 2013-01-22 12:38
. Bet tai ne kažkoks naujos rūšies laukas.
AlvydasR 2013-01-22 13:23
Kokie laukai sukuriami sunku pasakyti, nes pasakojama, kad jiems pavyko padaryti siųstuvą ir imtuvą, kurie veikė sąlygomis, kai jokie elektromagnetiniai laukai neveikia. Perdavimas pavyko. Ir siųstuvas ir imtuvas buvo nunešti į namo rūsį, ir tarp tų namų dar buvo kalva. Tačiau dabar tai patikrinti neįmanoma ir lieka tik pasitikėti. Levašovas ne truputi primena, o perspjovė visus kuriuos aš skaičiau , tačiau skirtingai nuo jų, bet jau kaip jis pats sako, visa tai taiko praktikoje,tuo pačiu kaip ir patvirtindamas savo teoriją. Aišku ne viską galima patikrinti. Pvz. sakė, kad turėjo sudaręs kontraktą su kažkokia japonų firma auginančia grybus. Jis jiems padarė iš juodosios materijos prietaisą apie vamzdį, per kurį paduodamas vanduo. Vanduo prabėgęs tuo vamzdžiu pakeičia savo cheminė sudėtį į tokia, kokia paprašė japonai. Taip pat jis padarė, kad tie grybai augtų tokiomis sąlygomis, kokiomis jie paprastai neauga. Jo saite taip pat yra labai daug nuotraukų iš jo sodo. Mičiūrinui tokie dalykai net nesisapnavo. Labiausiai patikrinamas turbūt būtų jo uraganų valdymas http://www.levashov.info/Articles/Hurricanes.html
_alvydas_ 2013-01-22 14:16
"4 сентября 2007 года я принял решение снять созданную мною противоураганную стену." Čia rusiškas Disnėjus... Be fizikos dar kažkiek domėjaus fokusais. Šarlatanai kartais irgi būna geri fokusininkai, bet jie miniom žmonių sako, kad stebūklus daro. O tikras fokusininkas ir sako, kad daro fokusą, pramogai. Labai lengva pagal tai atskirti. Vienas rimtas fokusininkas buvo paskyręs 1000 000 dolerių premiją kas jam parodys stebūklą. Taip nieks ir neatsiėmė. Bet vistiek tokie kreizi žmonės gali užvesti ant kokios idomios minties jei žiūrėti subalansuotai kritiškai. Beto negalėčiau patikėti, kad kažkas turi įrenginį , kaip sakai neaiškaus veikimo imtuvą/siūstuvą ir negali jo prastumti. Čia taip lengva būtų tokį daiktą išreklamuoti, lengviau nėr kur. Gauk jį, tuoj prastumsim ;)
AlvydasR 2013-01-22 14:36
Be abejo, ir ypač į tokius dalykus, reikia žiūrėti kritiškai. O ant kiek tai fokusas galima patikrinti suradus ir palyginus duomenis apie uraganus iki, per ir po to laikotarpio. Nemanau, kad tokia informacija užslaptinta. Anot jo, uraganai tuo laikotarpiu elgęsi prieštaraudami fizikai ir visai sukauptai statistikai. Mano supratimu didžiausia Levašovo problema tame, kad viskas per daug fantastiškai atrodo ir dauguma žmonių iš karto atmeta – to negali būti, nes negali būti. Čia ne tik Disnėjus, čia ir žvaigždžių karai kartu sudėjus. Net jeigu tai tik fantastikos romanas, tai kitiems fantastikos rašytojams iki jo tikrai reikia stipriai pasitempti. Dėl tokio siųstuvo.. manau jeigu toks buvo, tai kariškiai ji tikrai užslaptino. Dar man pas juos patiko idėja apie inercinį variklį. Tuo principu būtų galima sukurti kosminį variklį, kuris galėtų veikti vakuume, nieko neišmesdamas.
_alvydas_ 2013-01-22 14:55
Tikrai nemanau, kad pavyks dėl įnercinio. Bet nieks nedraudžia bandyt, padaryk mažą modeliuką.
- 2013-01-22 14:57
Ir tu tuo tiki?
AlvydasR 2013-01-22 15:01
Jie buvo padarę mašinytę ant ratų. Važiavo. Taip pat minėjo, kad ruošia eksperimentinį modelį siųsti į kosminė stotį, išbandyti tenai. Bet taip niekur niekas viešai apie tai ir neskelbė.
AlvydasR 2013-01-22 15:16
Kuo? Amerikos meteorologijos tarnyba? Pažiūrėk į uraganų trajektorijas: http://www.wunderground.com/hurricane/hurrarchive.asp Nors kartais ir ten duomenis klastoja, bet manau reiktų jais tikėti. Teisybės dėlei galiu pridurti, kad mano nuomone sunku traktuoti vienareikšmiškai.