Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
Džordana 2013-02-09 18:57
Iš straipsnio:
"Mes nesame vienintelė rūšis, mėgstanti išmesti burnelę."
Linksmas filmukas į temą:
punktyras 2013-02-09 22:37
Teisingai rašo – alkoholio rezorbcija burnoje tikrai gera. Kaip, beje ir bet kokių kitų medžiagų. Tabletes, kurios turi greitai suveikti (pvz. nitroglicerino), reikia laikyti po liežuviu. Burnoje rezorbcija vyksta beveik taip pat greitai, kaip žarnyne. Geriant mažais gurkšneliais, alkoholio tirpalas labiau pasklinda burnos ertmėje ir alkoholis greičiau patenka į kraują – kaip žinia, iš virškinamojo trakto visos medžiagos per vartų veną keliauja į kepenis ir ten perdirbamos. Per burnos gleivinę medžiagos patenka tiesiogiai į kraują ir keliauja į organizmą. Žinoma, galiausiai vis vien į kepenis patenka, bet prieš tai jau būna aplankiusi paveikusi organizmą. Pabandyk kada išgerti stiklinę degtinės šaukšteliu ir palygink su pojūčiais, kai išgeri vienu mauku. Nebūtina laikyti burnoje ir skalauti, tiesiog su šaukšteliu išragauk.
rwc 2013-02-09 22:43
Šiaip, norint kuo efektyviau išnaudoti šnapso vežamąsias savybes, geriausia tiesiog susipilti į plaučius. Taip galima ir nuo 20 gramų per 2 min. apsinešti, tik procedūra ne iš maloniausių. Trumpalaikis pachmielas (pusvalandžiui) irgi garantuotas.
kionig 2013-02-09 23:13
Blin, vien nuodais gyveni Ir dar ne bet kokiais
Būdas gal ir geras, bet man ko gero nelabai ir tiks Bent jau vieną dalį - rūkymą reiktų atmesti. O, vat su alkoholio difundavimu į kraują reikės pagalvoti(!). Velns, kiek gi gali sutaupyti, kai saiką prarandi
punktyras 2013-02-10 00:28
Norint sumažinti koncentraciją, reikia mažinti tirpinio, šiuo atveju alkoholio, kiekį arba didinti tirpiklio – vandens dalį. Bet iki leistinų koncentracijų tikriausiai neis vien vandens gėrimu kraują tiek praskiesti . Riebalų naudojimas su alkoholiu sulėtina jo patekimą į kraują – alkoholis tirpsta ir riebaluose. Bet koks kitas maistas irgi sulėtina. Bet iš esmės koncentraciją galima sumažinti jos nepasiekiant
kionig 2013-02-10 00:44
Aišku. O, va ko nesu nuodugniai nagrinėjęs, tai kaip yra su maišymais ir kaip į tą reaguoja organizmas t. y. kepenys
rwc 2013-02-10 07:37
Arthuras 2013-02-10 13:51
Kažkas citavo išgėręs ne 100ml vyno...
O jei rimtai, tai aš neturiu nieko prieš labai nedidelius kiekius alkoholio, apie kuriuos tu kalbi, kai geriama dėl skonio, o ne dėl C2H5OH. Tik nelabai suprantu, kaip tokie kiekiai gali padėt atsipalaiduoti. Ir vis vien pasilieku prie savo nuomonės, jog kiekvieną dieną alkoholis neturėtų būt vartojamas, o jį geriau pakeisti kitais skaniais gėrimais ar valgiais, juk pagal tave, vis vien ne alkoholis padeda tau atsipalaiduoti, o pats ritualas.
Pastebėjau, jog dažnai lygini apskritai nesulyginamus dalykus. Pasikartosiu, jog nei giroje, nei papuvusiame vaisiuje, nei giroje NĖRA tiek alkoholio, kiek alkoholiniuose gėrimuose. Išgėręs dvi skardines alaus, išgeri 50ml gryno etilo alkoholio, tai giros reikėtų išgert kažkur 5 litrus, kad šitą lygį pasiekt, jau nebekalbant apie obuolius ar sultis...
mental1ty 2013-02-10 16:08
Kai ką prisiminiau, kas manau į temą:
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Kaip kelelis nedulka jau 10 000 metų