Atsparumas antibiotikams kelia „apokaliptinę grėsmę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2013-03-25 19:24
Pats varyk į delfi.lt, sąmokslo teorijų kūrėjau tu... Nuodas jam matai antibiotikai... Bet kas netinkamom dozėm yra nuodas. Kai susirgsi plaučių uždegimu, neryk antibiotikų - gi užteks arbatų ir vitamino C. Tu bent suvoki, kodėl gydytojai išrašo tų antibiotikų? O jei žmogui bus komplikacijos ir jis nuo jų užsilenks, kas bus kaltas? GYDYTOJAS. Taip, ne visada antibiotikai padeda. Prieš virusus jie bejėgiai, nes jų netokia paskirtis. Nesakau, kad juos reikia naudoti aklai ir bet kada. Tačiau kai pradeda skleisti visokius "sveikuoliškus" receptus gydymuisi... iš Vikipedijos. Skaičiau ir mokslinių tyrimų rezultatų straipsnius, kurie tą paneigia, tik tingiu dabar ieškot.
Mitgard 2013-03-25 20:22
Mars greit i delfi disertyras nesiorentuoji Nu prie ko tas rusas tau uzkliuvo Lasbergi lansbergi dar jie tave puola zmogau? tokiu aspigimimu ir issigimimo nelabai buvo kaip dabar. Nuo triedimo uztegdavo angliuko, o dabar gydytojas israsys antibijotiku nuo triedimo? kokias tu cia samokslo teorijas kuri artojau tu Vaikas nugriuvo pazystamos, nusibrozdino uzpuliavo zaizda beda beda nuejo pas gydytoja israse antibijotiku, suzinijes nunesiau jai senojo gerojo Vysnevskio tepalo ir pagijo. Nu matai as tvirtas zmogus pas gydytojus neinu su sloga su gerkle ir temperatura , nes cia neliga, sloga turi savaime praeiti turi zmogus snypst ta bruda lauk, one purkst visokiu purskalus ir taip kimst sinusus, va tada prasideda poto sinusitai ir tt, gerkle? citrinas kapot reik, arbatas gert, kojas voneleje laikytiu karsame vandenyje, temperatura? virusas zuna prie 39 tai jau geriau temperaturos as nemusiu lai pabuna 39 viena diena ir organizmas pats kovoja, poto sau ramiai savaitele ir praeina. Ar tu gersi antibijotikus tau per 7 dienas praeis ar tu negersi per 7 dienas praeis, bet taip neesi savo organizmo. Tai i tavo klausima atsakiau, del tokiu niekiniu dalyku kaip temperatura, sloga ar gerkle pas gydytojus eina tik neapsiskaite, nepatyre ir seip visokie brainwashed,(NES tik issigelbejimas yra GYDYTOJAS IR ANTIBIJOTIKAI pagal tave.) O gydytojas tikras turetu vyti lauk toki ligoni surasyti sarasa , ka kada, daryti ir siust gydytis namu salygomis. Netikras gydytojas prigazdinti, kad darosi karkalai, jau tau zmogau bus blogai uz poros dienu pasigausi plauciu uzdegima Imk zmogau situos antibijotikus gerk tu juos greiciau. Nu matai nelabai anglosaksu kalba moku tai neskaiciau tos varvalynes kokie ten pseudomokslininkai ka istyre. Zinai remiuosi Lietuviska medicina , kuri buvo pastovi tukstancius metu ir zmones ja gydesi ir gyveno dar iki tu antibijotiku atsiradimo .Ir kol tu ereziju nebuvo zmones gyveno gydesi ir vargo nemate. Prajuokinai tu !
Arthuras 2013-03-25 20:48
Vienintelis, kuris juokini, esi tu. Bet gaila, kad tau to nesuprast.
M.D 2013-03-25 20:49
Galiu užduoti porą klausimų, kadangi Jūs esate toks viską žinantis, o kiti tik praplautagalviai mulkiai, kokiais metodais įveikinėtumėtę ETEC infekciją? Jos gi pagrindinis ir aiškiai išreikštas simptomas yra diarėja. Gal užtektų aktyvintos anglies? Ar kokių kitų metodų turite, kurių gydytojai nerekomenduos? Dabar dėl Vyšnevskio tepalo, ar žinote, kokia jo sudėtis ir kokiu pagrindu jis veikia? Jei panagrinėtumėte ir po to dar truputį apsišviestumėte bendrosios mikrobiologijos srityje (kadangi teigiat, jog viską žinote), tai atkreiptumėte dėmesį, kad antiseptikai, dezifektantai turi panašią paskirti kaip antibiotikai, tik skirtumas, kad naudojami ant paviršių. Be to, čia niekas šiame forume ir neteigia, kad antibiotikai turi būti dalinami kaip saldainiai, tiesiog yra tam tikros medicininės situacijos, kada reikia juos skirti, taip pat yra ir nekompetetingų gydytojų, kurie juos išrašo ne pagal paskirti, bet kompetencijos trūkumą galima rasti bet kurioje kitoje srityje.
Mitgard 2013-03-25 21:26
Advokatas? teise baigei?
- 2013-03-25 21:32
Na, laukiam tavo atsakymų.
Mitgard 2013-03-25 21:37
Ziurek disertyre as tik juokauju, o tu nerimsti kaip paleistuve Nervuotis nereikia zmogeliuk tu !! Susinervavai prirasiai nesamoniu, pas nezinai ka parasiai beda beda eik pas gydytoja nuo nervu israsys vaistu Nesinervuo kita karta Jei kalbant rimtai tai, su tavim sutinku, kad reikia vartoti tiktuos vaistus kada ju reikia ir kada reikia. Nu matai kadangi as snargliuojuos namie , nueinu pasiimu biuleteni pas gydytoja ir gydaus pats prie ko cia tie uzkretimai? Sutinku puliuojanti angina yra tikrai blogai, jei tau padejo vaistai valio. Dar sutinku, kad jei kisi galvute kur nereikia ir pasigauni kokia liga tai tikrai tau tie antibijotikai tiktai ir pades. Bet del slogos, gerkles ar temp eit pas gydytoja atsiprasau Nu , kad tau reiketu dar sviestis ir sviestis prisiskaites propogandiniu kazkokiu tais lekciju ir varo jis cia savo ta tiesa kakokia Tai tu cia juokini mane, bet pats nervuojies kaip biesas Nesirsk taip kita kart
Mitgard 2013-03-25 22:11
Prancūzijoje atliktas tyrimas, kurio metu tirta 650 vaikų (1 mėn.–15,4 m. amžiaus), ambulatoriškai gydomų antibiotikais. Nustatyta, kad viduriavimas pasireiškė 11 proc. tiriamųjų. Dažniausiai (68 proc. atvejų) viduriavimas atsirasdavo antibiotiko vartojimo metu, rečiau (15 proc. ) – praėjus savaitei po gydymo nutraukimo. Vidutinis vaikų sergančiųjų ASV amžius buvo 13,4 mėn. Vidutinė viduriavimo trukmė – 4±3 d. (2–17d.). Nė vienas iš 71 viduriavusio vaiko nebuvo hospitalizuotas. Antibiotikų vartojimą nutraukė 4 iš 650 ligonių (du dėl vėmimo ir du dėl viduriavimo). Minėtas tyrimas nustatė, kad ASV dažniausiai sukeldavo: amoksicilino klavulanatas – 23 proc. (14 vaikų iš 61 jį gavusių), eritromicinas – 16 proc. (atitinkamai 11 iš 71), ampicilinas, amoksicilinas – 11 proc. (24 iš 210), cefalosporinai – 9 proc. (12 iš 142), makrolidai – 8 proc. (6 iš 75), trimetoprimas/sulfametoksazolis – 6 proc. (2 iš 32), penicilinai G ir V – 3 proc. (2 iš 59) Antibiotikai dažnai sukelia viduriavimą. • Profilaktikai labai tiktų ErceFlora duo, nes šio preparato kapsulių sudėtyje yra trys probiotikai: 2 rūšių pieno rūgšties bakterijų ir mieliagrybių (L.rhamnosus, L.acidophilus, S.boulardii) • Probiotiniai preparatai nepageidaujamų poveikių nesukelia. *** Terminas probiotikai sukurtas 1965 m. ir apibūdina preparatus, kuriuose yra gyvų mikroorganizmų, sukeliančių palankų poveikį žmogaus sveikatai. Probiotikai padeda stiprinti žarnyno mikrobiotą. Komentuoja Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės docentas gydytojas gastroenterologas Vaidotas Urbonas. <google >
Finalfour 2013-03-25 22:27
Mitgard, esi tiesiog per tamsus suvokti argumenus ir tiek. Siulau kolegoms tiesiog nevargti. Ir skirtingai nei tau atrodo, nicniekas cia nesinervuoja, o tik kazkiek tamstos gaila.
nondescript 2013-03-25 23:01
Man tiesiog idomu dėl tų reklaminių lapukų, nes jei gauna kažkokį procentą, tai aišku norės kuo daugiau "prastūmt" Dėkui už patarimą, nekasdien perku tai apie analogus nežinojau.
demukazz 2013-03-26 00:16
Galvoju, jog reikia čia išsakyti savo nuomonę amžinoje kovoje: Aš 100% už tradicinę mediciną - manau ne šiaip sau žmonės ją laiko mokslu ir nagrinėja kelis tūkstančius metų ir jos dėka įveikė tokias ir tiek ligų, dėl kurių šiandien čia mūsų nebūtų, kaip ir šito puslapio, nes nebūtų elementarau interneto, o tik ligotų, kaip ir visada žmonių kaimai su individo amžiaus vidurkiu ~ 45 metus Vaistų beveik nevartoju, juolab antibiotikų - dėkoju dievui (darvinui ) už dar ptenkinamos būklės sveikatą, nors nei sportuoju nei ką veikiu. Gripu nesergu jau porą metų iš eilės. O peršalimu kartais tenka pasidžiaugti. Gydausi nuo jo (peršalimo) prevenciniu būdu kaip ir kažkas minėjo: arbatėlės, vonelės, dar šaliką atsirišu ir t.t. Bet jaučiu ribas. Imunitetas - ne kalnas. Jis ir klibėt-braškėt pradeda, o tada be vaistų neapsieisi. Pas gydytojus lankausi taip pat - tik dėl skalpelio ar panašaus rimtumo sutrikimų. Kokie kartais naivūs žmonės kai pagalvoju... žolelės, česnakai... Šitiems komentatoriams patarčiau reikštis atitinkamuose saituose ir temose apie vampyrus, pomirtinį gyvenimą, bildukus ir panašų briedą, nes manau jog jūs tai puikiai išmanote )
Mitgard 2013-03-26 00:35
Mitgard 2013-03-26 00:38
Nu tai va del skalpelio tai cia visi lankosi , niekas nesako , kad visai pas gydytojus neit
kionig 2013-03-26 01:01
Dėl asmeniškumų, tai eikit į privačiai lazdavotis. Aš neįsvaizduoju kaip galima diskutuoti su tokiu žmogumi, kuris net nemoka parašyti žodžio .. Darykit išvadas.
bugiis 2013-03-26 01:05
yra ir dabar tikru gyditoj, kurie "nesisvaisto" antibiotikais. Pvz. mano vaiku gyditoja, apsirgus pesalimo ar kokia kita virusine liga, niekados iskart neisraso antibiotiku. pradziai pasiulo gerti arbatas su medum, prisilaikyti dietos ir vartoti daug skysciu. Ir temperatura pataria numusineti, tik tada jeigu ji pakyla daugiau nei 39. Ir jeigu po 4-5 dienu nepagereja, tada daro dar papildomus tyrimus ir tik tada sprendzia israsyti antibiotikus ar ne. Beveik visada vaikai pasveikdavo be antibiotiku.
faktas 2013-03-26 01:22
Iš savo asmeninės patirties... Peršalimo ligas su vaistais įveikdavau per maždaug 3 dienas. Be vaistų per tiek pat, todėl jau senokai gydausi be jokių vaistų.
HardAxe 2013-03-26 10:41
tai pradžioj gal reikėtų pradėti gyvuliam antibiotikus drausti? Bo dabar viskas, kas auginama antibiotikais farširuojama, taip ir atsiranda atsparių bacilų
Dvigubas nulis 2013-03-26 17:45
Ir kas blogiausia, kad dauguma vartoja be saiko antibiotikus, o kenčia visi Išties, laukia nemaloni ateitis, jei taip ir toliau... reikia tikėtis, kad bus atrastas naujas, efektyvesnis būdas kovoti su ligomis. Gal kas nors ateis naujo iš požemių, urvų ir kitų žmogaus netyrinėtų vietų, kuriomis mokslininkai domisi dėl randamų organizmų unikalių savybių. Kalbant aplamai apie sveikatą, tai bene paskutinis kartas, kai sirgau gripu, buvo prieš 6-7 metus. Nuo to laiko pajutus galimą peršalimą dažniausiai padėdavo sotūs pietūs, karšta arbata, pietų miegas ir nepersitempti tą pačią dieną. Kitądien dažniausiai jau būdavau sveikas. Dabar, mokantis universitete, šiek tiek suprastėjo imunitetas dėl pasikeitusių gyvenimo sąlygų, tai tenka peršalti 3-4kartus per metus, bet vis tiek sveikata praktiškai nesiskundžiu ir vaistų nevartoju.
Mitgard 2013-03-26 18:10
Daug dar dadeda stresas, artejantys egzaminai
bmk1245 2013-03-26 21:44
dar ankstoka.