Ateivių megaprojektai: Medžioklė prasidėjo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2013-04-10 17:05
Šaunus traipsnis, buvo tikrai įdomu skaityti jį. Bet manau, reikėtų neatmesti galimybės, kad esam pirma išsivysčiusi civilizacija ir jokių "ateivių" galbūt nėra, ir niekada nebuvo... Nors manau, didesnė tikimybė, kad esam ne vieni.
punktyras 2013-04-10 17:24
Va, būtent skaičiuojamos tikimybės ir labai maža tikimybė, kad esame galaktikoje vienui vieni. O net jei Paukščių Take esame našlaičiai, galaktikų yra tiek, kiek mūsų galaktikoje žvaigždžių.
Hmz 2013-04-10 17:56
Būtų labai įdomu pamatyti tas "tikimybes" ir iš kur jos paimtos.
kiesza 2013-04-10 18:52
Tkimybių yra begalės nuo 0 iki 1. Ir jos absoliučiai nieko nereiškia,nes sudarant tikimybę keliamam ateivių egzistavimo klausimui nebūna nei vieno žinomo skaičiaus, visi jie tik namanomi todėl ir tikimybės gaunasi nuo neįmanoma iki egzistuoja begalės. O šis projektas skamba rimčiau nei aklas radijo signalų šaudymas į kosmosą
alkaponas 2013-04-10 20:18
Teiginys kad esame vieni visatoje yra tolygus teiginiui kad Žemė yra plokščia.
punktyras 2013-04-10 20:43
Gyvybės egzistavimo Paukščių Tako galaktikoje galimybė yra lygi vienetui – to įrodymas esame mes. Ar egzistuoja dar kokia nors gyvybės forma – kitas klausimas. Jei egzistuojame mes, kuo mūsų sistema yra tokia išskirtinė, kad kitose planetose gyvybės atsiradimui galimybių nebūtų? Mūsų Saulė – tiesiog vidutinė, niekuo neypatinga, pagrindinės sekos žvaigždė, kokių galaktikoje – milijardai. Kaip rodo Keplerio zondo tyrimai, didesnė tikimybė, kad žvaigždė turi planetų, nei kad neturi. Vanduo irgi nėra retenybė kosmose. Tad, dar vienos gyvybės formos egzistavimo tikimybė tokia nemaža, kad gal netgi vertėtų ją vadinti būtinybe. Aišku, tos kitos gyvybės formos aptikimo šansai bent kol kas menki. Pakartosiu jau ne kartą minėtą palyginimą – jei iš jūros pasėmę vandens, stiklinėje nerandame žuvies, tai nereiškia, kad žuvies nėra visoje jūroje.
kionig 2013-04-10 21:09
Atsargiai! Slidi nuokalnė!
technologas 2013-04-10 21:10
Nemaža tikimybė, kad kažkokia sena civilizacija traktavo tokius kaip mes kaip kenkėjais/virusais. Gal ji paliko zondus, susekančius tam tikrą lygį pasiekusias civilizacijas ir jas sunaikinančius? Pati išnyko, o zondai liko. Ir naikina. Tam ištobulint jie turėjo milijardus metų. Kas mes tokiam laiko tarpsnyje? Įsivazduokit tokį zondą, Mirties Žvaigždę, saugančią Senolius. Brrrr. Kaip atrodytų Žemės sunaikinimas? Baisiai ilgai skausmingai, arba greitai - bac ir nėra viruso. Kitas variantas - analogiškos civilizacijos pačios susinaikina. Prieina tam tikrą stadiją, nusiunčia atstovus į Mėnulį, Marsui resursų jau nebepakanka ir atgal, vaizdžiai tariant, į medžius. Abu variantai skamba pokraupiai, bet mano manymu, smarkiausiai įtikėtini. Naikinimas arba grįžimas gamton.
nanobullet 2013-04-10 21:15
Aš tai manau kad visatoje daugiau miškų negu miestų. Nes jai ne asteroidas tai kažin ar mes būtume išvis čia.// TO ->> technologas: Kam kažkokei civilizacijai kurti zonda kuris dar lauktų kol "kenkėjai" pasiektų tam tikra technologijų lygį ? Jai gali jį užpruogramuoti kad naikintų viska savo kelyje....
technologas 2013-04-10 21:47
Va kai pavystysi civilizaciją porą milijardų metų - tokių klausimų nekils Žmonės bus kaip potencialūs pavojų keliantys tarakonai/blakės. Mano hipotezė - arba arba. Arba sunaikina pažengusius, arba yra civilizacijos riba. Gal mes ją maždaug pasiekėm.
MrT 2013-04-11 00:33
Tai kam laukti kol tie tarakonai užsiveis? Ar tu radės žiurkę su jaunikliais namie išmestum ją laukt ar lauktum kol suaugs?
immortallt 2013-04-11 00:42
Jis žinoma lauktų bei kurtų tuo metu RC valdomą malūnsparnį su lazerine patranka. Man paskutiniai sakiniai apie Marsą pasirodė juokingi. Tu gali paleisti kokias tik nori dujas į Marso atmosferą, bet kol nėra elektromagnetinio lauko, tol nieko nebus.
technologas 2013-04-11 00:53
Geras klausimas. Kai pavystysiu savo civilizaciją porą milijardų metų - gal kažką pasakysiu. Variantas - civilizacija neiįšsivystė/nespėjo išsivystyti iki tokio lygio, kad pasiųstų kosminius laivus (gal vėlgi - resursai?) į visus akmenukus, ar sunaikint visus potencialius. Tai nusprendė išdėstyti juos strateginiuose postuose. Tarkim, postas už poros šimtų šviesmečių. Sulauks žmoniukų "labas" - sureaguos. Kažkas gal jau siuntė žinutes. Aš suprantu, kad skamba keistai. O tai kaip kitaip paaiškinti. Dar hipotezių bus?
kionig 2013-04-11 00:56
Tu, nors ir milijoną hipotezių prigalvok, bet klausimas: kas jas patikrins? Ir kaip jos bus patikrinamos?
Sloth 2013-04-11 04:54
Tavo hipotezė - paaugliški svaičiojimai, kuriuos hipoteze vadinti sunkiai turėtų ir liežuvis apsiversti. Kiekvienam forume, kiekvienoj diskusijoj, jau turbūt gerus dešimt metų atsiranda veikėjų kurie išsako analogiškas "savo hipotezes". Ir visi mes žinom iš kur tokios "hipotezės" kyla - mokslinės fantastikos literatūra ir filmai. Štai ir visų genialių hipotezių, kuriomis užkrauti begalės forumų, ištakos. Jei kabinantis prie pačių teiginių, tai kodėl anot tavęs žmonės yra tarakonai arba blakės? Todėl, kad tai įsivaizduoti įdomiau? Ar čia šiaip tas antivartotojiškas popsas, kai visa žmonija nurašoma, kaip niekinė (tarakonai), o pats rašytojas įsivaizduoja esąs aukščiau likusios statistinės dalies? Grįžtant prie temos: o jeigu kitos civilizacijos vystėsi santykinai panašiu keliu? T.y. keisdamos ir manipuliuodamos natūralia aplinka? Jos irgi kenkėjai? Toliau, jei tokia civilizacija yra senesnė už mus, šiuo metu ji turėtų būti žymiai labiau išsivysčiusi. Taigi, yra tikimybė, kad kitos civilizacijos žvelgdamos į mus tam tikra prasme matytų "savo kūdikystę", ar jie naikintų kažką panašaus į save? Rasę, kuri dar tik yra vystymosi kelyje.
ISG 2013-04-11 09:20
Tai, kad nezemiska civilizacija butu zymiai senesne, nieko nepasako apie technologini issivystyma. Juk kiek gyvybes rusiu yra zemeje? Tukstanciai, bet tik zmones yra pakankamai issivyste. Kitos rusys net nesugeba tinkamai tarppusavy komunikuoti (butent del to zmones ir yra issivyste). Pvz dinozaurai valde zeme kurkas ilgiau nei praejo laiko nuo ju isnykimo. Jei ne ledynmetis, galbut dar dabar niekas nebutu pasikeite. Yra daug teoriju, bet manau, kad didzioji dalis gyvenimui tinkanciu planetu jei ir yra pilnos gyvybes, o , bet, taciau, del technologinio issivystymo abejoju
vvv2 2013-04-11 10:15
demukazz 2013-04-11 11:53
Baugi paranoja mane apima skaitant straipsnius apie tokius projektus. Yra ar nėra - dar nežinia, bet ir tikrai, mano nuomone, neverta pradėti garsiai šūkauti esant tamsiam gūdžiam miške ir dar vienam, tikinti stebuklo jog tave išgirs tas kas tau naudos duos. O gal neverta? Aš prieš tokius projektus su nežinomybe. Ir pilnai už tai, kad mes patys, kad ir po n šimtmečių patyrinėtume tas kosmoso platybes ir atsargumo dėlei aptikę kokią nors civiliaciją nusiųstume pas juos diplomatinį siuntinį, kurį sudaro dau branduolinių ginklų - tik dėl visa ko. Sprendžiu apie tarimas gyvybės formas pagal patirtį būnant žmogum. Ir žinot ką - garantuoju, kad tokie patys kaip mes mums ne į sveikatą.
punktyras 2013-04-11 12:07
Straipsnyje nieko neminima apie šūkavimą. Prieš komentuojant, verta perskaityti daugiau, nei vien paantraštę.
demukazz 2013-04-11 12:38
Skaičiau, tamstele: aš iš bendro konteksto taip reiškiuosi