Ateivių megaprojektai: Medžioklė prasidėjo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2013-04-12 11:58
sielinas 2013-04-12 12:43
Aš tai ateiviais netikiu, aš tikiu kosminiu kiškiu, o vat mano kaimynas tiki jėzumi, kas iš mūsų teisus tai nežinau.
sielinas 2013-04-12 12:48
Golfo duobutėje gyvena kirminas, kuris daugiau duobutės nieko nežino. Jis taip pat girdėjo, kad yra visata ir ji beribė. Tad iš ko gi ji sudaryta mąsto kirminas. Tikriausiai visata sudaryta iš milijardų golfo duobučių ir juose kažkas gyvena...
demukazz 2013-04-12 13:30
Badymas vadovautis logikos, šiuo spekuliatyviu klausimu pritariu dviem teorijom: panspermijai ir natūraliai evoliucijai. Jos viena kitai nemaišo, o net papildo. Pagal tokį mąstymą išeina, jog gyvybei užsimegsti reikia tam tikro recepto. Na, o dėl alternatyvų tiems ingredientams nieko nesakiau - manau yra begalė analogų pasiekti tam pačiam rezultatui, tiesiog mes įpratę "savo" recepto ingredientus taikyti kone konstanta net ir ten apie ką mes tiek mažai žinom. Antra. Gyvybė (mūsų suvokimu tai kone organinė chemija) yra begalo ištverminga ir ji lanko kelias super mokyklas iškarto: evoliuciją ir natūralią atranką ir t.t. Tos "mokyklos" ją ištreniruoja prisitaikyti prie esamų sąlygų ir tokių kurias mes drąsiai vadina ektremaliomis. Tačiau nepamirškim, kad evoliucija yra begalinė ir tam tikroje vietoje ir tam tikru laiku ji pilnai galėjo pasukti vis plėsdama ir plėsdama tų ektremalių gyvybių asortimentą ir sudėtingumą. Mes, žemės padarai, esame tik vienas iš begelybės evoliucijos veidų. Trečia. Apie tą Dysono sfera. Tai total nonsence. Kadangi pagal progresą ir šiaip tendensiją nemanau, kad saulės elementai bus laikytini efektyviais net gero šimtmečio, kadangi tikiu jog bus išrasta daug efektyvesnių saulės energijos kolektorių. O kažkokiai tai tarkim civilizacijai sustoti viename techniniame lygyje tūkstančiams metų kol apstatys savo žvaigždę kažkokia sfera nėra logiška. Per tą tūkstantį metų įvykst tokių technologinių, kultūrinių, psichologinių permainų, kad ta dysona sfera atrodys taip pat efektyviai kaip šiandien atrodytų garo varikliais varomi kosminiai laivai.
assa 2013-04-12 21:20
nezinau, labai jus cia pesimistiskai kai kurie tuos ateivius piesiat del bevaises paieskos SETI ir tt programose - patys pagalvokit, kiek laiko zmonija aktyviai naudoja radija, ir kiek benaudos(kadangi realiai jau dabar radijo aktyvumas skleidziamas zemes mazeja, nes keiciasi technologijos, ta pati tv, ar radijas dabar daugiau perduodami laidais nei eteriu, taigi manau dar ~50-100metuku, ir radijo bangu diapozone zeme bus apytyle ), tuo tarpu, kiek mes paspinduliavom tam radijo etery? - koki 50 sviesmeciu aplink? lyginant su musu galaktika jau nesnekant apie visata tai kiek cia bus? kai pas kur vidury vandenyno svilpteleciau, ir jei nieks neatsiliepciau, sakyciau sita planeta negyvenama? juo labiau kad galbut bendravimas zvaigzdese vyksta ne radijo, o tobulesniu rysiu? juk mes irgi signaliniu lauzu nebedegiojam noredami sms parasyt... del ateiviu agresijos, tai cia aisku visko gali but, zmoniu irgi visokiu buna, tai cia jau kaip uzsirausi bet bent jau mane optimistiskai nuteikia tas pats lyginimas su zmonijos istorija, kuomet primenama indenu ar pietu amerikos civilizaciju likimas susidurus su vakaru europieciais. bet paziurekim is kitos puses- kuo zmones civilizuotesni, tuo daugiau tolerancijos ir altruizmo atsiranda(viduramziais jei butum pasakes kad reikia elgetoms ir invalidams pasalpas moketi nuo savo uzdarbio, manau nelabai butum suprastas:) o urviniais laikas tai senius ir kitus nenesancius naudos kiek zinau isvis mesdavo nafig is genties:) . juk dabar atradus kokia amazones gentele,jau jos niekas nepuola grobstyti ar isnaudoti, o kaip tik stengiasi nesikisti, kad nesuardyti ju kulturos, tai gal ir su mumis panasiai?
demukazz 2013-04-12 23:11
[quote=".....juk dabar atradus kokia amazones gentele,jau jos niekas nepuola grobstyti ar isnaudoti, o kaip tik stengiasi nesikisti, kad nesuardyti ju kulturos, tai gal ir su mumis panasiai?[/quote] Nepuola nes jas dažniasiai atranda moklsininkai ir šiaip normalūs žmonės. kažkaip neteko girdėti apie "brakonieriai ar plėšikai atrado naują gentį...". Tai faktas, kad atrado, bet jei jau jie pamatė tai kokios naudos iš jų tai pasekmes nelengva nuspėti. Dėl tolerantiškumo pilnai sutinku - kuo daugiau mes įgauname žinių - tuo "dragiškiau" elgemies. O kaip jūs įsivaizduojate mega-uber nežemišką civilizaciją? Tokią 100% kontroliuojamą? Ten visi individai vienodai masto ir pan? Manau, kad jei staiga susidurtume su kitos rasės atsovais (piratais ar kaip nors pan.) turėtu labai labai rimtų problemų, nes būtume jiems primityvūs prišininkai. Su varganu laiveliu nuneštų visos žmonijos karinį pajėgumą, o po to gal ir atskristų tos rasės valdantieji atstovai ir mūsų likučių atsiprašytų už savo "atstumtujų" elegesį. Amerikos užgrobime juk nedalyvavo visa ispanijos ar protugalijos armija, o tik vargana jos dalelė.
kionig 2013-04-12 23:18
immortallt 2013-04-12 23:35
Kionig, nišinėse vietose, kur mažai erdvės yra mažai galimybių tai gyvybei vystytis - populiacija labai maža. bet jei net tokiose vietose gyvybė gyvena, tai tikrai gyvybė gali atsirasti ir išsivystyti protinga gyvybė ne tik mums tinkamose sąlygose. O visata tai didžiulė, kokia tikimybė, kad esame vieni, kai populiacija begalinė? O šiaip, jei mes atsiradome, reiškia gyvybei atsirasti tikimybė yra. Jei populiacija begalinė, ar yra tikimybė, kad esame vieni? O kas dėl išgyvenimo kitų civilizacijų, tai yra sakyčiau kelios priežastys išnykti jau stipriai išsivysčiusios civilizacijos, tai yra: 1) karas ir patirtas genocidas su kita civilizacija (vis tiek antroji liktų) 2) ligos ar genetika 3) stichinės nelaimės, kol dar civilizacija nepasiekė mūsų lygį po kokių 100-200 metų.
kionig 2013-04-13 00:36
gyvybe, man tai netrukdo, bet šiek tiek oponavau tavo mintis.
kionig 2013-04-13 01:17
Palikime tas tikimybes nuošaly. O, pagalvokime, net jei ir darome prielaida, kad ji yra kažkur, tai kokios galimybės yra mums su ja sukontaktuoti? Ir kodėl mum su ja reikėtų kontaktuoti? Gal kaip tik atvirkščiai? Kaip tik turėtume, mes su ja nekontaktuoti. O, kas jei ji yra, bet jos mes jos atsiradimo taip ir nesužinosime, kadangi ji mum jokios įtakos nepadarys per kokius keliasdešimti, o gal kelis šimtus šviesmečių. Kiek mums reikės laiko laukti, norėdami iš jų gauti atsakymą?
punktyras 2013-04-13 01:31
, rytoj šviesulys pasirodys virš horizonto. Todėl ir teigimas, kad gyvybė gali egzistuoti ir kitose planetose, nėra aklas tikimybinis spėjimas, bet spėjimas, besiremiantis gamtos dėsnių pažinimu ir spėjant, kad jie (dėsniai) bent stebimoje visatoje, yra visur tokie patys.
kionig 2013-04-13 01:58
Su kosmologiniu principu ir visatos homogeniškumu problemų kaip ir nėra. Bet.. Nepanašu, kad Dreiko lygtis kažką įrodė ar bent gavo svarius patvirtinimus, o ne bereikšmius skaičius bei tikimybes. Tad kokios ir bebūtų tos tikimybės, jos yra kvestionuojamos.
punktyras 2013-04-13 10:35
Bet, tikiuosi, nekvestionuoji, kad civilizuotos gyvybės atsiradimo tikimybė yra lygi vienetui ir Dreiko lygties sprendinys mažiausiai lygus vienai civilizuotai gyvybei galaktikoje? Tariant, kad galaktikoje esame vieni, lieka nustatyti koeficientų reikšmes. Žinomų ir patikrinamų koeficientų reikšmės rodo, kad galai kažkur nesueina. Todėl ir tikimybė, kad galaktikoje ar juo labiau, visatoje, esame tik mes vieni, atrodo labai maža.
kionig 2013-04-13 12:11
Labai sau palankiai interpretuoji, kad jei koef. reikšmės neatitinka, tai jos yra kitų civilazijų naudai. Kažkodėl man atrodo priešingai. P.S. Kai prašiau nuspėti ar man užkris plyta ant galvos, nieko apie mane nežinant. Tai ką tu žinai apie nežemiškąją gyvybę? Ką ji veikia? Kuo maitinasi? Kaip gyvena? etc.
punktyras 2013-04-13 13:13
egzistuoja. Dėl kitokių formų nesame tikri. Jei turėtume neribotus išteklius, galėtume tirti visas iš eilės planetas, tikėdamiesi rasti kokių nors egzotiškų formų. Tačiau dabar ieškome ten, kur didžiausia tikimybė.
kionig 2013-04-13 14:06
Klausimas: ar teisingai ieškome?
punktyras 2013-04-13 14:45
Kelk hipotezę, kaip būtų galima ieškoti geriau, efektyviau.
Hmz 2013-04-13 20:57
punktyras 2013-04-13 22:46
Patikslink klausimą, nesuprantu, ką turi galvoje. Čia veikiau logika tokia, kad pakėlus nuo grindų plunksną ir ją paleidus, ji nukris.
g3n1us 2013-04-14 03:41
Gal tai pakoreguos tavo požiurį apie idealumą. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... me=S-14553 Dar lauksim tamstos paaiškinimo kokios yra idealios sąlygos? Vien tas faktas, kad idealumui ribų nėra man kelią šypseną veide. Bet jei spėjant, kad pas mus yra idealiausios sąlygos gyvybei gyventi, tai tada visa visata yra neįtikėtinai ideali.