Esate manipuliuojami – ar pastebėjote?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

inter1560 2013-06-24 00:51
nžn kiek čia tiesos, bet man asmeniškai ši "niukinimo" teorija buvo pritaikyta referendumo klausime dėl atominės el. statybos. "Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje. TAIP.NE." - pagal nutylėjimą paslėpta mintis, kad aš, balsuojantysis, pritariu.
MSC 2013-06-24 03:11
Viskas taip ir turi būti. Visuomenė kaip gyvulių banda, todėl turi būti valdoma, kad valstybės gyvenimas vyktų harmoningai. Ta manipuliacija mano akimis šiaip ar taip skirta bukesnei, pasimetusiai visuomenės daliai... Atsibodo ir skaityt apie tas propagandas, kai sudaromas įspūdis, kad tave kažkas kažkur apgauna, bet tu niekada nesužinosi kas, o juo labiau nieko negalėsi pakeist...
kafkasque 2013-06-24 05:39
deja i valdzia labai daznai patenka durni zmones, tada blogai gaunasi kai durniai manipuliuoja durniais
animamundi 2013-06-24 08:10
O kaip visuomenei niukinti valdžią?
Anonymous 2013-06-24 09:07
Niekaip. Tokia galimybė nėra numatyta. Žiniasklaida yra valdžios rankose, todėl valdžia gali manipuliuoti, o visuomenė neturi žiniasklaidos, todėl valdžios niukinti negali
punktyras 2013-06-24 09:31
Ne visa žiniasklaida yra valdžios rankose: internetas – visai neblogas valdžios niukinimo įrankis.
Anonymous 2013-06-24 09:46
Internete tauta pavyzdingai susipriešinusi; pilna visokio plauko soc tinklų ir kitų vietų niekams taukšti. Netgi pilna samdomų trolių, ten niukinimas ir paskęsta. Retorinis klausimas: ar yra internete vieta, kuri atspindi tikrą, ne oficialią, ne pagražintą ir ne pašiurkštintą realybę?
Shinigami 2013-06-24 10:12
Kodėl tauta susipriešinusi? Todėl jog kiekvienas žmogus turi skirtingas nuomones, o skirtingos nuomonės priklauso nuo skirtingų žinių ir jų kiekio. Skirtingos socialinės, religinės, politinės ir t.t. padėties. Todėl praktiškai ne įmanoma kad visi butu vienodos nuomonės. Nėra tokios vietos internete ar kur kitur. Nes vienintelė informacija kuri yra nei pagražinta, nei pašiurkštinta - tai pliki faktai. Bet pliki faktai retai kada pasako realia situacija. O faktus kiekvienas žmogus interpretuoja skirtingai. Priklausomai nuo žinių kiekio ir vertybių, ar dar kokių savybių. Įvedus koki nors įstatymą faktai gali rodyti, kad gyvenimas esamuoju metu pablogėjo, bet nerodo koks gyvenimas bus po keleto metu. Nes ne karta teko girdėti apie įstatymus kurie pradžioje trumpam laikui pablogina situacija, bet vėliau ilgesniam laikui ją su kaupų pagerina. Galimas ir atvirkštinis variantas. Gali įstatymas pradžioje trumpam laikui pagerinti gyvenimą, bet ilgesnėje perspektyvoje padaryti daug žalos. Bet kas gali teisingai įvertinti faktus ilgoje perspektyvoje? Tai nėra lengva užduotis, o dar sunkesnė užduotis yra įtikinti kitus, kad tavo skaičiavimai teisingi. Kad ir Prancūzijos progresiniai mokesčiai, čia teigiama ar neigiama poveikį duos ilgalaikėje perspektyvoje? Daugiausiai uždirbantys asmenys jau seniai pabėgo iš šalies. Todėl jie nebemoka mokesčių Prancūzijai bei neleidžia savo uždirbtu pinigų jos teritorijoje. Taip pat neteko įžymių - turi mažiau kuo girtis. Nelabai kas norės kurti nauja itin pelninga verslą, nes didžioji pinigų dalis vis tiek atiteks valstybei. Juk net pats straipsnis sako, kad žmonės nėra racionalus. Jei didžioji tavo uždirbtu pinigų dalis atitenka kažkam kitam tu tai laikai nesąžiningumu. Todėl iš vis prarandi motyvaciją kažką daryti.
kionig 2013-06-24 11:16
Paprastai. Tiesiog reikia pradėti mąstyti su galva, o ne pasturgaliu. Turėti kritinį mąstymą, platų požiūrį. Netikėti pažadais, negyventi rožinėmis iliuzijomis. Ir kai tokių žmonių bus didžioji dauguma, tada su didele tikimybe pavyks niukinti valdžią. O, dabar esti atvirkščiai, kai pilna runkelių, kuriuos galima papirkti dešimtine ir pažadais kiekvienoje gyvenimo sferoje.
Anonymous 2013-06-24 11:19
Che, turim demokratiją, ar kokį ten tvarinį, bet negalim sužinoti, kiek turim valdininkų, kiek Kubilius pasiskolino krizei įveikti, kiek milijardų nueina pas švogerius, kiek kainuoja popierius namo renovacijos projektui... Bet galim pasimokyti analinio sekso pozų (balsas.lt) galim žvaigždžių krūtinių dydžius sekti... Tikrai jokio tautos niukinimo ir manipuliacijų neįžvelgiu!
punktyras 2013-06-24 11:57
Ar kur nors ne internete yra tokia vieta, toks veidrodis, kur matytum „tikrą, ne oficialią, ne pagražintą ir ne pašiurkštintą realybę“? Realybė – labai reliatyvus dalykas. Kaip skaitmeninė nuotrauka – pažiūrėjus iš arti – pikseliai juodi ir balti, raudoni, žali ir mėlyni, o pažvelgus iš toliau – vientisa pilka masė. Paklausk raudono pikselio, ar jis pilkas. Užsiplieks ir tvirtins, kad jokiu būdu. Žalias irgi nenorės sutikti. Tai kur objektyvi tiesa?
Fobus 2013-06-24 11:58
Perskaičius pavadinimą, pamaniau kad apie sąmokslo teorijas kalbės. Bet buvau maloniai nustebintas. Tikrai įdomus straipsnis. O arduin ir panašiems komentatoriams: pirma, jei skatinimas balsuoti yra kažkokia tragedija, tai gal tikrai emigruokite? mums bus lengviau ką pakeisti, kai jūsų nebus... Toliau, o kokias alternatyvas matote? Jau geriau niukinimas ir behavioristinė ekonomika nei Čikagos neoliberalų paistalai..
Jomajo 2013-06-24 13:16
taip yra - delfi kriminalai. sia tema siulau paziureti Discovery "Head games" parodo kaip lengva manipuliuotu musu galvelemis.
sielinas 2013-06-24 13:38
Skepticizmas ir kritinis mastymas vaistas nuo manipuliaciju.
Jomajo 2013-06-24 13:49
gali buti kieciausias skeptikas bet garantuoju pasimautai ant daugelio psichologiniu testu, nevisada turi laiko kritiskai apmastyti visas situacijas tiesiog elgiesi kaip esi uzprogramuotas ir tai 100 proc zmogiska.
sielinas 2013-06-24 14:06
vaistai ne visada padeda. Netepk kito tuo, kuo pats kvepi.
Jomajo 2013-06-24 14:23
sutepto labiau nesutepsi.
Fobus 2013-06-24 15:04
Tai ką siūlai? Nebūti skeptiku? Esmė tame, kad kai pasimausi, bent jau gali po fakto logiškai apgalvoti ir suprasti priežastis. Tada jau yra daug sunkiau antrą kartą užlipti ant to pačio grėblio.
Fobus 2013-06-24 19:16
Pasiūlyčiau dar kartą perskaityti tai, ką aš parašiau. Aš pats nebalsavau paskutinį kartą. Ir siūlau emigruoti ne dėl to. Bet dėl to, kad kiekviename veiksme matai manipuliaciją. Pagal tave turbūt ir draugo pasiūlymas perskaityti kokią nors knygą yra kažkieno manipuliacijos ir kontrolės pavyzdys? Kai jau pradedi verkti dėl kiekvieno dalyko... Problema yra tada, kai balsavimą matai kaip politikų manipuliavimą. Ir vienintelę išeitį - kaip boikotą. Puiku, nieko geresnio jiems ir nereikia, kaip kad oponentų rinkėjų rinkimų boikotas.. Bet juk yra daug daugiau - gali pats kandidatuoti (ir nesvarbu, kad neišrinks, užtat bent jau kažkiek galėsi pakreipti debatą), agituoti (taip paveikdamas ne vien tik savo vieną balsą), tyrinėti (ką behavior sciences labai efektyviai ir daro). Manipuliatoriai tikrai daug pasiekia, jei priverčia tave pasinaudoti tavo teise nebalsuoti.
sielinas 2013-06-24 20:09
diagnose - sizofrenija