Esate manipuliuojami – ar pastebėjote?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zui-kiss 2013-06-25 04:18
manipuliaciju pilna, su ivairiais pvz, be emociju, paksa ede pusmeti, kol tapo visuomeneje vos ne keiksmazodziu: tu uz paksa.. dabar udrija kedzius kad ir kokia ten tiesa bebutu. keli pvz, nugaleti rasizma, holivudui buvo isakyta, kad filmuose privalo buti juodukas gerietis ar siaip kilnus zmogus ( kaip pvz kietas riesutelis dalyje kur viesbutyje - policininkas padejes b willis buvo juodukas). arba toyota prius kisimo visuomenej, buvo filmu mada kad jei veikejas isilavines, mokytojas, dantistas, daktaras, uzimantis gerbiama padeti, butinai vairuos toyota prius. siunciama zinute visiems, kad jei tu isilavines ar bent apsimeti tokiu turi rinktis hibridine auto ir kiti tave gerbs), butent niukinime ir apple daug reklamos paslepta buvo, filmuose tv visur smesciojo prakastas obuolys, itikinta kad visi naudojasi apple, ir paziurekit kokia fanu armija! zabulis prisiskaites surenge dirbtines eiles tipo atvyko pirmasis iphone i omnitel! sakyciau kad niukinimas tai ka mes vadiname juodosiomis technologijomis, visuomenes itikinejimas, tikslingas apgaudinejimas, noreciau gauti literaturos apie tai gal kas pasufleruosit: ps sitos knygos ideja gera bet amazon.com atsiliepimai tai nekokie, tiesiog politika ir tiek
Popasz 2013-06-25 13:20
Visata manipuliuoja pati save, kaip ir aš aplinką ir aplinka mane. Visi esame manipuliatoriai, tik skirtingo lygmens. Dėl termino sutarimo, tai priklauso kokiam kontekste žiūri - socialiam ar pvz. mechaniniam. Nors ir jie vien nuo kito nelabai skiriasi. Nebūtų manipuliavimo - nebūtų tavęs. Visa esmė yra sistemos pažinume, kuo labiau ją pažįsti (kaip mes kai kurie ją dar labiau ją pažinom po to kai perskaitėm šį straipsnį), tuo lengviau ja gali manipuliuot ir joje veikti savo (ir kitų) išlikimo labui. Katės (valdžios, įtakingų žmonių, verslininkų) gaudymo metodai vis tobulėja ir tampa vis mažiau pastebimi pelei (didžiajai visuomenės daliai). Tad pelei reikia mokytis nebūti apgautai. Ką matau dabar - žmonės yra beveik iš visų bukinami su intencija, kad juos lengviau valdyti. Su paskutiniu sakiniu nieko naujo nepasakiau, jau carinė valdžia taip elgėsi. Dėkoju už tikrai gerą straipsnį, ne dažnai tokių būna. Dar vienas žingsnis šio globalaus teatro užkulisių apnuoginimo link.
moo 2013-06-25 13:37
Ką tik buvo straipsnis su geru klausimu, kurį perskaičius man iš karto kilo mintys panašios į šio straipsnio turinį: Sakyčiau, itin gerai suformuotas klausimas, net "pasirinkimas" duotas tūlam tautiečiui. Tiesa, gal čia taip tik gavosi žurnalistams, bet jei ne - puikus manipuliacijos pvz. kai jau yra kažkas nuspręsta iš anksto.
Dainiuus 2013-06-25 15:44
Dėl balsavimo viskas tvarkoje, aišku, kad gali nebalsuoti, bet tik tuo atveju, jeigu nueini ir sugadini savo biuletenį. Nes tokie tušti lapeliai paimami ir subraukomi pagal tai, kam reikia. Tai tikrai vyksta. Vadinasi tu nebalsuoji, bet tavo balsas visgi kažkam nukeliauja. Taigi būkime sąmoningi savo šalies piliečiai.
Hmz 2013-06-25 16:54
Būtų labai įdomu sužinoti, iš kur tai žinai. Ir, žinoma, kodėl nesikreipei į policiją dėl balsų klastojimo fakto.
1337 2013-06-25 17:18
Studentaujant esu dirbes prie rinkimu, niekas nieko ten neklastoja ir uz tave nebalsuoja. Suskaiciavus balsus rezultatus zino tiek zmoniu, kad bet koks didesnis klastojimas iskart isplauks i pavirsiu. Galu gale gali ateiti dirbti stebetoju ar komisijos nariu, pats nusirasyk suskaiciuotu biuleteniu duomenis, ir po keliu dienu palygink su VRK pateiktais duomenimis, visi galai sueis. Vienintelis dalykas ka labai pasistengus galima padaryti, tai gadinti biuletenius. Bet cia irgi labai mizernas skaicius bus, kas jokios itakos rinkimu rezultatams netures. Maziau bobu pasakomis tikek
Dainiuus 2013-06-25 19:27
Aš tau garantuoju 100% , kad klastojimai vyksta, ypač mažesniuose miesteliuose ir kaikurie balsai, žmonių, kurie nebalsavo nuplaukia. Kad ir nedideliais kiekies, bet miestas prie miesto ir žiūrėk, jau ir reikšmės turi. Nežinau, ką tu ten studentaudamas kur dirbai, gal tiesiog į gerą terpę pakliuvai, jeigu taip galima pasakyti, arba sukaisi paviršiuje. Žinau, nes tuose reikaluose sukuosi, tik nesupraskit klaidingai. Žmonės iš išorės net nenutuokia, kokie vyksta žaidimai ir kokie iš tikrųjų sukasi pinigai. Kiekvienas turi savo kainą. Beaebejo, kad lengviau tartis su narkomanais ir t.t, bet čia vyksta didelio masto aferos. Bet taip yra visur. Tad jei nenorit už nieką balsuoti, sugadinkit savo biuliotenį, negi taip sunku ateiti ir tai padaryti. Viską galima apeiti, negaliu daugiau plėstis. Nukrypom nuo straipsinio, kuris tikrai geras.
Hmz 2013-06-25 20:06
Čia nėra ko nesuprasti - pats dalyvauji balsų klastojime arba dangstai klastotojus. Nes teisėsaugai, kaip suprantu, nepranešei.
Dainiuus 2013-06-25 22:31
Hmm. Kai tau pasako, kad jei nedarysi taip, kaip nurodyta, neteksi darbo, o priedo ir bus apskelbta aplinkiniams darbdaviams, kad tavęs niekur kitur nepriimtų susimąstai, iš ko mokėsi už komunalines paslaugas ir pan. Pranešus didvyriu netapsi, o veikiau pasibaigs kaip tai Uspaskicho darbuotojai, kuri pranešė apie vokeliuose mokamus atlyginimus ir niekur darbo rasti nebegali, o nieko nelaimėjo. Jei užsimerki, dar ir šiokią tokią premiją gauni. Kažką būtų galima keisti, jeigu visi vienu metu praneštų, bet mes puikiai žinome, kad taip nebūna. Apskritai aš galvoju, kad Lietuvos politikoje yra gyvybiškai svarbi kartų kaita, ir kuo greičiau, tuo geriau. Kaip gali dirbti tarkim Birutė Vėsaitė (bai bai), kuri visiškai nusišnekėdavo. Lietuvoje yra tikrai protingų jaunų piliečių, kurie puikiai susitvarkytų su pareigomis. Kartų kaita ir protingesnė populiariosios televizijos žiniasklaida - mano nuomonė tai yra viskas, ko reikia, kad pamažu Lietuva atsigautų. Manipuliacijos visada vykdavo ir vyks. Stipresni valdo silpnesnius, kol silpnesi nesusivienys, stipresni ir toliau valdys.
Dainiuus 2013-06-25 22:37
Na, gal ne viskas, ko reikia, bet žingsnis į priekį būtų milžiniškas.
Creatium 2013-06-25 22:51
Apie tokius dalykus galima pranešti ir anonimiškai.
Shinigami 2013-06-25 23:24
Štai ką reiškia kartų kaita http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=61668013
MZ 2013-06-26 11:23
Cia jau senai aisku tik niukinmas naujas terminas iki siol as ji supratau kaip NLP neurolingvistinis programavimas. Lygiai tas pats principas kaip privesti zmogu iki norimo manipuliatoriui rezultato, duodant "pasirinkti" . Bandziau bendraujant su kolegomis naudoti NLP VEIKIA . (gerai kad jie neivalde, o priverstu algas kelti:)) Gerai kad cia renkasi neberazumiai tai ir diskusijos atrodo idomios ir vertos demesio