Diabeto maršas per JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2013-10-24 18:55
Kai tokiaus cukraus kiekius zmones sunaudoja ivairia forma, tai nera ko noreti... O kas juokingiausia, tai lobistai turi daugiau pinigu reklamai nei sveikatos apsauga.
geras1448 2013-10-24 23:21
Manau, kad cukrus nėra pati baisiausia problema, kai į jų maistą privaro daug chemijos ir pagrindas - modifikuoti produktai, augaliniai, hidrinti riebalai ir t.t., kurių organizmas neskaido, o kaupia.
punktyras 2013-10-24 23:43
Papasakok visiems, kaip modifikuoti produktai ir nesuskaidyti riebalai gali kauptis? Jeigu ko nors organizmas nesuskaido, tas pereina per žarnyną ir pašalinama lauk. Kad organizmas galėtų pasisavinti riebalus, jie pirmiausia turi būti suskaidyti iki riebiųjų rūgščių, angliavandeniai – iki gliukozės, baltymai – iki aminorūgščių.
vanduo4 2013-10-25 02:23
Tai man taip ir neaisku, kodel diabetikai visados nesiojasi saldainiu jeigu cukraus kraujyje ir taip per daug?!!
punktyras 2013-10-25 07:46
Organizme turi būti pusiausvyra tarp kraujyje esančio cukraus atsargų ir tiesiogiai ląstelių panaudojamo cukraus. Sveikiems žmonėms reguliavimo funkciją atlieka insulinas. Jei insulino per daug, visos cukraus atsargos iš kraujo dingsta ir ląstelėms ima trūkti maisto – vystosi hipoglikemija, galinti pereiti į hipoglikeminę (insulininę) komą. Todėl, diabetikai ir nešiojasi saldainius, kad galėtų greitai pakelti cukraus kiekį kraujyje, jei pradėtų reikštis hipoglikemija. Idealiu atveju jų nereikia, čia kaip greitosios pagalbos priemonė.
Acme 2013-10-25 10:49
Problema greičiausiai yra cukraus suvartojimas, bet ne riebalų ypač ne transriebalų. Taip pat prie problemos galbūt prisideda grūdinių kultūrų vartojimas pvz.: kviečių, ryžių ir pan., ypač labai perdirbtų kaip miltai pvz.: balta duona. Paskaita apie cukrų: ).
Julius 2013-10-25 11:03
Kai pasižiūri per TV pas juos rengiamas hamburgerių ir kitokio "maisto" rijimo varžybas, ima stebinti kitas dalykas, kodėl pas juos taip mažai sergančių Turėtų sirgt beveik kiekvienas.
Broniusg 2013-10-25 16:29
Labai protingai rašinėji bet ar gali paaiškinti kodėl prieš 10 metų ten buvo(kaip ir pas mus) daug mažiau nutukusių ir sergančių diabetu? Pragyvenimo lygis ten buvo ne žemesnis nei dabar, valgė taip pat sočiai, o ir gyvenimo būdas rodos nepasikeitė. Tada kyla klausimas kas pasikeitė. O pasikeitė maisto kokybė. Visa mėsa ar tai būtų paukštiena ar jautiena ar kiauliena jau išauginta naudojant harmonus, perdirbant įvairiausi konservantai skonio stiprikliai, dažiliai ir dar velniai žino kas. Su daržovėmis ir kitu augaliniu maistu irgi panaši situacija. Va tokia situacija ir verčia abejoti madinga diagnoze. Pažystu žmonių visą gyvenimą sunkiai dirbusių, nelabai gerai besimaitinusių o diabeto neišvengė. Galbūt nemaža ir nuo paveldėjimo priklauso.
punktyras 2013-10-25 17:51
Jei būtų parašęs kaip tu, nebūtų užkliuvę. Nebūčiau netgi prašęs pateikti duomenis, mokslinius tyrimus ar panašiai. Tačiau kai ėmė dėstyti, kad dėl nesuskaidymo kaupiasi riebalai, negalėjau nutylėti – galima pamanyti, kad taukai tiesiogiai sunkiasi į kūno užkaborius ir ten lieka. Šiaip, manau, svarbiau laikas, kartų kaita. Per pastaruosius 10 metų pavojingo amžiaus sulaukė pokario „baby boom“ karta, beatodairiško vartojimo karta. O jų vaikai stengiasi pranokti tėvus Gyvenimo būdas pasikeitė ir labai smarkiai. Pagalvok, kiek žmonių prieš 10-20 metų naudojosi kompiuteriais darbe ir namuose? Chemizuotas maistas, aišku, nėra gėrybė, tačiau suvartojamas jo kiekis verčia gaminti kuo našiau. O jei manai, kad prieš 20 metų nebuvo naudojama chemijos, skaudžiai klysti. Buvo chemijos daug ir įvairios. Galima kaltinti ką nori, sakyti, kad va, jei chemijos nebūtų su visokiais -ikliais, figūra būtų, kaip pas Apoloną. Bet dažniausiai tai tėra noras nusimesti atsakomybės naštą nuo savo pečių, laukiant straipsnyje minimos magiškos piliulės.
rimasD 2013-10-26 00:06
Taip, ne cukrus lemia diabetą, bet krakmolo turintys produktai. Bulvės, kukurūzai, pyragaičiai, balta duona, tortai, ypač miltai su cukrum. Ir aš nematau metodo, kuris priverstų 170 kg sveriantį pacientą, griebtis fizinės kultūros, ir dietos.
blizzard 2013-10-26 19:45
Čia dėl maisto pramonėje naudojamų chamikalų.. Yra filmas FOOD INC. po to dar vienas geras HOME 2009 metų, neatsimenu kuriame, bet irgi buvo rodomas siužetas apie tai, kad amerikoje diabetu serga jau šešemiačiai vaikai, atsimenu tą visą sceną, kai mokytoja klausia vaikų klasėje "pakelkit rankas tie pas kuriuos šeimoje yra daugiau nei 3 asmenys sergantys diabetu" tai visi vaikai pakelė rankas ir po to statistika pateikiama kiek žmonių ir kokio amžiaus serga..
kionig 2013-10-27 14:26
Tai kas visgi sukelia diabetą? Produktai ar didžiulis antsvoris arba viršsvoris?
Acme 2013-10-28 12:29
leksas 2013-10-29 08:41
JAV yra labiausiai išsigimusi vieta Žemės rutuly. Visa jankių pasaulėžiūra yra, kitaip išsireiškus, visos žmonijos smegenų vėžys. Jankiai naikina visą planetos gamtą, skleidžia netaiką ir chaosą pasaulyje ir savo numoralėjusią kultūrą. Visi jų sprendimai ir veikla prieštarauja elementariam žmoniškumui, matyt, JAV vėliau ar anksčiau žlugs kaip ir žlugo Romos imperija, jankiai nenori mokytis iš istorijos.
Hmz 2013-10-29 09:03
Savo laiku galėjai drąsiai prisijungti prie Malcolmo X arba prie tarybinių propagandistų.