Rusijos interneto komentatorių propagandos armija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2013-11-10 23:31
- Vienas is tokiu komentatoriu Technologijos.lt puslapyje yra "ARNS" - uzsidejes SSSR veliava savo profilyje. Jau kelis kartus su juo susigincijau - jis akivaizdziai pralose argumentais, o karta netgi prisipazino, kad rasineja tik siaip sau, zodziu be tikslo kazka nors issaiskinti arba isspresti; - Visgi savo komentaruose jis pabrezia apie savo patirty vaizdo kurimo technologijose (ypatingai kalbama apie telefonu 3Defektus, reklama interneto puslapiuose ir pan.). Atrodo, kad jis nera visiskas vaikigalis. Na bet jo komentaru prasmes as tiesiog nesuprantu. Gal jis tiesiog apsirukes prorusisku paziuru programisius? ...
Leons 2013-11-11 00:02
Pritariu, ir pats ta pastebėjau, bet kaip straipsnyje ir rašoma, ilgaainiui kiti komentatoriai tą pastebi ir tiesiog ignoruoja - nebešėria trolio
faktas 2013-11-11 00:18
Kažkokiu pavojingu laiku gyvename. Seimo pirmininke kažkokiu būdu tapo komunizmu dominanti Graužinienė iš nusikalstama veika užsiimančios partijos... Nenustebčiau, jei dabartinis seimas paskelbtų įstatymą, dėl prisijungimo prie mūsų komunistinės kaimynės... Apmaudu, kad Lietuvoje tiek daug žmonių, pasiduodančių Rusijos smegenų plovimui.
Sljder 2013-11-11 09:32
Kiek grįšiu prie straipsnio Asmeniškai matau labai didelę bėda, kaip rašoma straipsnio pabaigoje, kad tie troliai sumenkina komentarų vertę ir normaliems žmonėms rašyti teisiog nebėra prasmės, nes komentaras paskęsta propagandos liūne. Vieną sprendimo būdą matau - komentavimą tik su registraciją, bet čia irig savi trūkumai...
krislas 2013-11-11 09:39
keistas straipsnis, prasilenkiantis su bet kokia logika. Akivaizdu, kad Rusijoje požiūris į gėjus labai nepalankus - tai kodėl teigiama, kad kažkokie "samdyti" komentatoriai flūdina? Ten smerkti gėjus nieko samdyti nereikia. Jeigu ir yra samdomi, tai visokie simonko ir co.
kukulis 2013-11-11 09:53
Krislas -> Straipsnis ne tik apie komentarus geju tematika... O seip, mano supratimu, didele beda tarp "normaliu" komentatoriu yra amziaus ir issilavinimo skirtumas. Nes kad ir sitame portale - uz kiekvieno slapyvardzio gali sleptis tiek mokslu daktaras, tiek spuoguotas paauglys, kuris, nors ir neturedamas absoliuciai jokios gyvenimiskos patirties, nei specifiniu ziniu diskutojamoje temoje, gali iki apsivemimo destyt savo 'paniatkes' ir jaustis teisus. Manau laikui begant atsiras poreikis nebuti anonimu. Ypac tokiuose rimtesniuose tiksliniuose portaluose. Kai matai su kuo diskutuoji, pati diskusija tampa svaresne ir konstruktyvesne.
sub 2013-11-11 09:59
Visiškai pritariu.
Saldutis 2013-11-11 10:04
Akivaizdžiai dar vienas Rusijos samdytas komentatorius. Specialiai rašo kažką kas nesusiję su straipsniu.
punktyras 2013-11-11 10:19
. Homofobija kurstoma bendram fonui sukurti, kad po tuo pačiu buldozeriu patektų ir Kremliaus opozicija ir JAV.
modis 2013-11-11 10:38
Tai tam ir skirti komentarai, kelti diskusiją. Bepigu bendraminčių tarpe skleisti savo idėjas, nes visi vienodi, visi priims. Tokiam rate ir forsai protingi jaučiasi ir antisemitai. Jei toks profesorius nesugeba išdėstyti savo minčių visiškai kitos aplinkos žmogui, sucks to be him. Vadinasi ne toks ir protingas esi. O o pasijusti menkesniu, nei maneisi esąs nieks nenori. Dėl to siūlo cenzūrą, amžiaus cenzą ir t.t. Tiesa į šitą schemą niekaip neįsipaišo perkami komentarai. Jie neneša jokios asmeninės minties. Dėl to, kaip autorius citavo "žudomi komentarai". Puiku, tikslas pasiektas. Nieks nekomentuoja vadinasi sutinka su haterių nuomone, kurie užims daugumą komentarų. P.S. O dėl gėjų, tai reikia žmones užjausti, nėra lengva būt kitokiu. Tai ką jiem arba save nekęsti arba pareikšti garsiai. Bet paradai šioj vietoj ir man nelimpa.
kroitus 2013-11-11 10:49
Samdytų komentatorių tikslas - sudaryti įvaizdį, kad didžioji visuomenės dalis nepritaria tam tekstui. Iš tiesų dažnai visuomenei yra nei šilta, nei šalta. Tačiau tokie komentarai užsuka „diskusiją“, ir tada dauguma pasiduoda masei ir tampa „heiteriais“.
punktyras 2013-11-11 11:00
Žinoma, diskusija labai geras dalykas ir būdas spręsti problemas, ieškoti išeičių ir sprendimų. Tačiau tokie aprašomi straipsnyje darbuotojai diskusijos neskatina, jie skatina priešpriešą ir ne(su)sikalbėjimą, pilietinės visuomenės menkimą – skaldyk ir valdyk.
vvv2 2013-11-11 11:07
1. Apmokami komentatoriai "prasidėjo" USA kartu su usenet aušra, jų paskirtis buvo palaikyti įdomią konstruktyvią diskusiją, skatinti į diskusiją įsijungti pasyvėliams. 2. Apmokami politiniai/ekonominiai komentatoriai yra gana naujas darinys, prasidėjęs kažkur su pasauline krize ir globalizacija. 3. Vadinamas "trolizmas" paprastai neapmokamas, juo užsiima įvairios mažumos, tai sektos, lytiniai iškrypėliai, nacionaliniai šovinistai.
andriulis 2013-11-11 12:13
Krislas tu netiki ar yra samdomi komentatoriai? Tu bent jau pasidomėk kokiais būdais darosi reklamą tam tikros įmonės pvz supermamų puslapyje. Iškeliama tema mol: sveiki, pirkau tos ir tos produkcijos šampūną ir man kaip ir tinka. Tuomet sekantis komentaras papildo tavo ale gerą atsiliepimą ir užvedama diskusija. Už šį reikaliuką mokami pinigai. Kas mokėsi ar dirbo su marketingu tikriausiai susidūręs su šiuo reikalu. Aš jau net nepradėsiu kalbėti apie politiką kurioje ir samdomi komentatoriai, ir nupirkti balsai, ir savo įmonių darbuotojų liepimas balsuoti tam tikrais klausymais.
Arns 2013-11-11 12:21
Sokantis Debesis 2013-11-11 12:36
juodosios sistemos, berods šituo terminu vadinamos tokios nuomonės kurstymas visuomenėje. sakyčiau gana senas tai reiškinys. karts nuo karto apie tai parašo ir dirbtine lietuvių kalba.
krislas 2013-11-11 12:54
Neatmetu, kad tokių dalykų būti gali. Nu bet rašyti tam tikroje visuomenėje kontraversiškus straipsnius (Rusijoje - apie gėjus) ir visus neigiamus komentarus priskirti "mokamiems" komentatoriams - nerimta. Lygiai kaip nerimta Lietuvoje bet kokį aštresnį komentarą valdžiukės atžvilgiu priskirti "Latvių gatvei". Ir jau visai nekaip atrodo vieni kitų pravardžiavimas ir etikečių kabinėjimas. Ir, reikia pasakyti, būtent "nehomofobai" čia poprasčiai atrodo.
slack 2013-11-11 12:59
Viskas aišku. Pati Freedom House užsiiminėja dezinformaciją. O visą tai apmoka pati JAV.
kionig 2013-11-11 14:13
.
kukulis 2013-11-11 16:20
Na, as nevisai tai turejau omeny. Buk tu koks nori profesorius, bet nesusikalbesi su zmogum, kuris konkrecioje temoje nera ispruses, ir prie to, dar atsisako bent jau isklausyti kazkokia kita nuomone. Sutinku, kad diskusija gali uzvirti tik ten, kur issiskiria nuomones, bet kai nuomones skiriasi per daug radikaliai - ta diskusija tampa beprasme. O priezasciu tai nuomonei issiskirti, velgi, yra daug - nuo paprasciausio temos nesupratimo, iki piktybinio, kaip kad siame straipsnyje minima, trolinimo, kai vienintelis komentaru tikslas formuoti kitokia visuomenes nuomone.