Mirties problemos ir patobulinimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rimasD 2013-11-15 22:05
Dėl viščiukų: Kaip atrodo, galvos nukirtimas- greičiausias ir neskausmingiausias būdas juos nužudyti.
punktyras 2013-11-15 22:21
Jei viščiukas vienas, taip, toks būdas tinkamas. Tačiau kai vyksta konvejerinė gamyba, geriau jau tegul apdorojami viščiukai nejuda...
Shanti 2013-11-16 02:01
Reiktu zmones pastatyt i tu visciuku vieta. Gal tada kiek atsimerktu ka jie daro su ne savo nuosavybe - gyvybe.
punktyras 2013-11-16 02:23
Šiaip galima padiskutuoti apie galimybę panaudoti panašų principą mirties bausmės vykdymui. Būtų labai humaniška, manau. Jei broileriams siekiama humaniškai egzekucijas vykdyti, tai gal ir žmonėms reikėtų ką panašaus pritaikyti? Galėtų nuteistajam rodyti vaizdą, nufilmuotą iš kylančio oro baliono, kartu palengva mažindami slėgį kameroje. Paskutinis skrydis, tskant. Jokios chemijos, jokių kontaktų, jokiam daktarui nereikėtų rankų teptis. Į kamerą įveži nuteistąjį, išveži velionį. Aišku, idealu būtų, kad mirties bausmės nebūtų išvis ir nebūtų atliekami veiksmai, už kuriuos ji skiriama. Bet manau, būtų visai teiktinas būdas.
kionig 2013-11-16 02:53
Tai nueik ir pasisiūlyk, ir tada galbūt atsimerks po tavo pasiaukojimo dėl gyvūnų
dds 2013-11-16 02:58
Gyvybė pati savaime nėra vertybė, visa sistema paremta kitos ar žemesnės rūšies suvalgymu, tik tos pačios rūšies individai dažniausiai neatima gyvybės savo gentainiams, ko negali pasakyt apie dvikojus. Aš prieš mirties bausmes, bet lygiai taip pat prieš tai kad jie taptų išlaikytiniais, turėtų atidirbti už savo nuodėmes.
TheStranger 2013-11-16 04:38
Jo cia gera ideja i viena straipsni zmones prie visciuku padeti.Skirtumas tik tas, kad zmogus, skirtingai nei pastarieji patiria kancias suvokdamas savo lemti.Apskritai kaip zmogzudyste gali buti humaniskas dalykas.
OranGeX 2013-11-16 09:54
Galvojam apie humaniškesnį kalinių nužydimo būdą, bet taigi jie ten atsidūrė ne be reikalo, jie greičiausiai kažką, gal net ne vieną, nužudė toli gražu ne humaniškai...
sielinas 2013-11-16 10:01
Ieškomi būdai kaip humaniškai nubausti mirties bausme - klausimas: ar nusikaltėliai ieško humaniškų būdų nužudyti? Dėl vištų. Lapes irgi mokysime vištas žudyti maistui humaniškai? Kuo labiau apsimetame civilizuotais tuo didesniais idiotais daromės. Nepatinka nevalgyk tų vištų, kame problemos.
UTF16 2013-11-16 11:16
Tai čia kaip mano kaimynui priekaištaudavo, kodėl jo žmona su fanarais vaikšto. Jis sakydavo „Nepatinka – nežiūrėk. Kame problemos“.
rwc 2013-11-16 11:19
Esminis skirtumas tarp viščiukų ir mirties bausmės - kad viščiukai nesupranta, jog tuoj mirs. Humaniškiausia mirties bausmė turbūt buvo TSRS paskutiniais metais iki griūties: nieko neįtardamas koks dekanidzė eilinį sykį eina pasivaikščioti. Svajoja apie parūkymą lauke, bac šūvis į pakaušį. Taip ir užsilenkia besvajodamas. O kalbant apie bausmės ir nusikaltimo mastų santykį - reikia įvertinti, ar bausmė atitaisoma. Pavogei 10 litų - bausmė gali būti 1000 litų bauda, nusikaltėlis juos užsidirbs, bet bus gerai pamokytas. Žudiką ar prievartautoją kankink nekankinęs, nieko nepakeisi. Psichikos ligonių, savanaudžių kriminalinių elementų ar tiesiog vartojančių ŠįBeiTą visuomet atsiras. O gal tas žmogelis nuoširdžiai gailėjosi, dalyvavo socialinėse programose atkalbinėdamas panašius, gal tikrai nekaltas, papuolęs netinkamu laiku netinkamon vieton? Keršto žiaurumas - ne išeitis. Nesame viduramžių babajai, kad vos ką nors įtarę užmėtytume akmenimis ar sudegintume ant laužo.
Razumnas 2013-11-16 11:19
O tuo tarpu Egipte... http://www.liveleak.com/view?i=1ed_1384022824
rwc 2013-11-16 11:36
, ką siūlai, smėlį valgyt, ar kosmine energija būti gyviems? Nė viena rūšis neišsivystė visiškai altruistiška kitoms - visos konkuruoja dėl arealo ir maisto. Kiekvieną augalą ar gyvūną kažkas anksčiau ar vėliau suvalgo - nesvarbu, lapė, žmogus, bakterijos ar kitas augalas (nebent kažkam pavyksta virsti fosilija ar kibiru naftos). Esame visaėdžiai, o viščiukai mūsų maistas. Mes privalome juos žudyti, kad patenkintume gyvybinius poreikius. Jei tau nereikia - tai ir nevalgyk. O jei tiesiog gaila - tai kovok, kad tavo maistas spėtų pasidžiaugti gyvenimu ir nespėtų suvokti, kad jo gyvenimas tuoj pasibaigs tavo skrandyje.
lape 2013-11-16 11:38
Čia tam atvejui, kai būna teismo klaida - po to galima sakyti: na, bent jau nesikankino, nekaltai apkaltintas.
whydoes 2013-11-16 11:57
Baikit jus svaikt.... mirties bausmes niekas negauna net uz zmogaus nuzudyma ar isprievartavima. net amerikoj.... nebent tai butu kartu pvz isniekinimas, kankinimas, daugkartinis prievartavimas, vel kankinimas, vel prievartavimas ir t.t kol galu gale nuzudymas).... arba organizuotas masinis kokiu nors zmoniu naikinimas, teroro aktai atnesantys desimtis ar simtus auku ir t.t...... Ir jus dar svarstot tokiam nusikalteliui reikalinga humaniska mirtis ar ne???
rwc 2013-11-16 11:58
, paminėjai tik vieną, "teigiamą" humaniškos mirties bausmės aspektą. O iš kitos pusės nei "teigiamo", nei "neigiamo" nehumaniškos bausmės efekto nėra. Žiaurumas ar griežtumas veikia tik tuomet, kai po bausmės įvykdymo nuteistajam duodamas šansas toliau normaliai gyventi. Kas pasikeis, jei prieš sušaudydamas nudirsi odą? Nuteistajam nebus labai malonu, bet rezultatas toks pats: biškį pakentėti žinant, kad tuoj viskas baigsis. Aukai nuo to ne geriau, potencialiam nusikaltėliui dzin. Ir valstybės biudžetui dzin, jei mirties nuosprendžiai nevykdomi masiškai, tūkstančiais. Jokiam kankinimui negaliu pritarti, bet menkas suluošinimas - kodėl gi ne. Apsivogei - amputuojam pirštą. Ėmei kyšį - ištatuiruojam ženklą kaktoje. Išprievartavai - patrumpinam pimpį. Eik, gyvenk toliau, bet savo nusikaltimą prisiminsi iki grabo lentos.
whydoes 2013-11-16 12:02
Manau prievartautojui netekusiam savo nusikaltimo "irankio" labai netolimas kelias iki tapimo zudiku.
rwc 2013-11-16 12:10
, tiek viščiukus, tiek net ir kiaušinius privaloma ženklinti, kokiomis sąlygomis jie buvo "pagaminti". Jeigu niekas nepirktų narvuose užaugintų viščiukų, niekas taip ir neaugintų. O į ką tamsta žiūri pirmiau - kainą ar auginimo sąlygas? Mokėk už kilogramą kaip už auksą - auginsiu nors ir Dubajaus šeicho rezidencijoje. Beje, reikia pastebėti, kad narve augintus viščiukus valgyti sveikiau, jei jie šerti natūraliu pašaru, nepripumpuoti chemijos ir turėjo sąlygas normaliai judėti. Lakstantys bobutės kieme bala žino kiek ko prilesa ir kokių parazitų pasigauna. Geriausiu atveju - vieni nitratai. O dėl prievartautojo tapimo žudiku - čia Froido persiskaitei? Jei kas ketvirtas azijietis yra prievartavęs moterį (nes sociokultūrinis kontekstas, kad "džigito garbės reikalas), tai išeina, kad kas ketvirtas azijietis taptų žmogžudžiu?
whydoes 2013-11-16 12:14
kokias salygas normaliai judeti.... a pabludai.... jie ten sparnu neturi vietos istiesti..... ir butent narvuose auginti ant chemijos vien... http://g4.dcdn.lt/images/pix/file53402947_c06a8bfd.jpg zmones kalejimuose simta kart geriau gyvena
technologas 2013-11-16 12:26
Valstybė yra stipresnė, protingesnė ir nori atrodyti humaniškiau, nei nusikaltę jos nariai Kai būna atvikščiai, tai vadinama diktatūra, failed state ar panašiai. Prieš kelis metus mačiau įdomų dukomentinį, gal kokiam torrentų rinkiny radau, nepamenu, vadinosi "How to Kill a Human Being", ten anglų mokslininkai išsamiai tyrinėjo visokiausius mirties bausmės vykdymo būdus, padarė išvadą, kad pats humaniškiausias būdas - uždusinimas azotu (būtent azotu, o ne anglies dvideginiu, nes azoto organizmas nepriima kaip svetimo). Tyrinėjo (teoriškai, aišku) korimą, elektros kėdę, vaistus, etc.., o praktiškai ir su azotu pabandė, bet ne iki galo. Tai pastaruoju atveju - prasideda svaigimas, beveik ir malonu, o po to... nutraukė ir staigiai deguonies davė