Nuodingas rusiškos propagandos sumuštinis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

giedrius.saugai 2015-08-29 00:23
Aprašė visus metodus, kuriuos paskutiniu metu itin intensyviai naudoja lietuviška žiniasklaida.
Marius18 2015-08-29 04:02
Nesuprantu Kate,tau LTU vien neigiami dalykai vyksta,norėjau paklaust tu jau gyveni rusijoje ar dar neišvykai iš čia į tenai?Jei ne tai kodėl?
rwc 2015-08-29 05:02
Prisipisinėjat by tik prisipisinėti. Straipsnis apie propagandos metodus apskritai, juk niekur nerašoma, kad jie netaikomi Š.Korėjoje, amerikoniškuose bojevykuose ar Tele2 reklamose. Beje, kaip tik rašoma priešingai – būtent holivudiniai antiherojai ir paminėti kaip pavyzdys. O kad straipsnis verstas iš rusų spaudos, tai negi keista, jog rašoma apie rusams aktualius dalykus: propagandą II PK, Šaltojo karo metais, „nuimant“ Jelciną, Čečėniją, Ukrainą, dirbtinę konfrontaciją su Vakarais..? Tikrai turbūt vatnykams pauodegys svyla. Na, o jei jau gretintume lietuvišką/europietišką propagandą su putinistine, tai turėtume pagrįstai didžiuotis, kad mūsų propaganda penkiom galvom kokybiškesnė. Kažkaip nematau nei psichotinio asmenybės kulto, nei antikonstitucinio to paties vado perrinkinėjimo trečiai kadencijai iš eilės, nei plakatų „Grybauskaite, atpigink benzą“. O ir šiaip, melas ne toks akį rėžiančiai akivaizdus ir nelogiškas (turbūt tobulai užmaskuotas?), o pliuralizmo ir žodžio laisvės iliuzija labiau nei įtikinama. Vikipedija necenzūruojama, gūglas nefiltruojamas, vikilyksai neblokuojami, rusiškos ar kinietiškos elektronikos naudoti niekas nedraudžia, o ir šiaip, kiek supratau, į Katės duris STT dar nepasibeldė.
Marius.brn 2015-08-29 07:54
TAURAS 2015-08-29 12:40
Labai geras straipsnis. Istikro per siuos metus buvo galima pamatyti visus propogandos budus, bei koki dideli poveiki propoganda daro didziajai daliai visuomenes. Aisku blogiausia, jog jos tikslas yra nukreipti visuomenes demesi nuo aktualiu problemu kurias per nepriklausomybes metus musu valdininkai pridare.. Juokiames is Rusu kaip pas juos blogai, kaip jiems Putinas plauna smegenis, jog isliktu valdzioje, o pas mus lygiai tas pats. Kaip vienas prie vieno.. Aisku nekart as tai bandziau paaiskinti, bet kuris zmogus pripazintu, jog jis buvo apgautas ir dar ne viena karta?
lucy 2015-08-29 13:42
čia pavadinimas. Jei straipsnį būtų bandoma pateiktį kaip objektyvų, aplamai pakalbant vien tik apie propagandą jis tikrai neturėtų tokio pavadinimo. Aišku gal originalus straipsnis ir neturėjo tokio pavadinimo ir "kažkas" norėjo straipsnį pasūdyti, bet esmėje pavadinimas keičia visą straipsnio esmę. O žmonėms, kurie galvoja jog tik Rusijoje propogandos mašina sukasi tai užuojauta, būkim bėdni bet teisingi
kionig 2015-08-29 14:48
O kas čia taip galvoja? Turbūt tik kremlinai ar ne? Kad tik jų motulė Rusija yra šventa karvutė, kuri okupuoja kitų valstybių teritorijas.
kausiukas 2015-08-29 21:10
Man labai patiko šis straipsnis, norėčiau ir ateityje sulaukti daugiau tokio tipo informacijos. Siūlau atreipti dėmesį į mintį, jog objektyvios tiesos nėra, yra tik skirtingų pusių subjektyvūs požiūriai. Vienoj knygoj skaičiau, jog protas veikia dviem kryptimis, viena dalis išgalvoja, kita įrodo, tik nedaugelis sugeba išsaugoti savojo proto gebėjimą išgalvoti ir tenkinasi tik kitų išgalvotų minčių įrodinėjimu. Taigi galiu tik palinkėti neprarasti tos vaikiška vadinamos proto dalies ir išgalvoti mums visiems geresnį pasaulį, juk vistiek atsiras krūva budulių kurie įrodys tai už mus .
kiesza 2015-08-29 22:55
Propagandą nėra išnykusi niekur pasaulyje, visur ją įmanoma įžvelgti labai aiškiai. Ji išnykti ir negali, nes yra naudinga visiems žmonėms virš darbininkų ir samdomų darbuotojų klasės.
vanduo4 2015-08-30 23:56
PIlstymas iš tuščio į kiaurą. Rusijos propaganda yra aukšto lygio, o šitas straipsnis - tiesiog "diermo" - chaotiškai išlieta neapykanta ant susigalvoto priešo. Rusai tai daro bent jau profesionaliai. Laiko gaišimas skaityti tokias technologijų nesamones.
Pjovėjas 2015-08-31 11:17
O jūs kartais nenukrypot į lankas? Atmetus simpatijas/antipatijas pašaliniams, tiesiogiai su straipsniu nesusijusiems dalykams, jums atrodo, kad straipsnis neteisingas?
Arns 2015-08-31 11:40
jog Rusija naudoja jau gerai patvirtintus JAV metodus suformuoti reikiamą kritinę masę žmonių, kurių išreikšti pageidavimo tiesiog negalima praleisti pro akis. Tais pačiais, iš už kadro kalbančiais vietinių žinių vedėjų balsais aiškinama ir Lietuvoje, Lenkijoje ar Prancūzijoje, įmituojant kova už teisybę iš principo ignoruojama priešinga informacija ieškant nebent "kliurkų", kurios tiktu iliustruoti jog oponentas bent jau švelniai trenktas jei ne daugiau....
andyour 2015-08-31 18:54
Manau, kad šitas verstas straipsnis skirtas rusams kaip propaganda, bet labiau mąstantiems, t.y. ne visiškiems deb... Suprask, propaganda tai normalu... Jei atmetus tas straipsnio fantazijas ir pažvelgus realiai, tai racionalūs žmonės vis tik rinktusi gyvenimą be karo, nepriklausomai kokia ta autoriaus menama tiesa bebūtų. Ne čečėnai, gruzinai ir ukrainiečiai puola vargšą Rusiją.
punktyras 2015-08-31 19:19
Man ši vieta irgi užkliuvo, bet tai asmeninė žmogaus nuomonė, galimas paaiškinimas, versija, atitinkanti jo susikurtą pasaulio modelį. Galima ginčytis iki užkimimo, bet tokio grobikiškai pragmatišką požiūrį pakeisti labai sunku (jei iš vis įmanoma).
slawcka 2015-09-01 09:28
aš pripažinčiau. Tai paaiškink prašau, kas čia pas mus Lietuvoj dedas? Smengam į bedugnę, bankrutuojam?
TAURAS 2015-09-01 16:27
Labai geras, tipinis mastymas.. Juk ekonomika kyla, tai kokios gali buti problemos? O kaip pvz emigracija, savizudybiu skaicius? Narkomanija, alkocholizmas (juokinga, jog del to mes rusus kaltinam, bet tauta dar labiau nugirde patys lietuviai, juk dabar tampam vieni lyderiu Europoje ir jau lenkiam ta pacia Rusija)? Valstybes turtas grobstomas desimtmecius ir visi lyg akli nieko nemato, nieko nebaudzia. Idomu kiek valdininku buvo nubausti uz mahinacijas per siuos 25 metus? Vienetai? Bet visi tyli.. Tauta nyksta lyg pries mus butu vygdomas kazkoks genocidas. Bet visi tyli.. Ekonomika juk kyla?
Hmz 2015-09-01 17:15
, 40 psl.
TAURAS 2015-09-01 18:10
As kalbu apie visas didziulio masto mahinacijas i kurias isvis nekreipiama demesio ir apie jas uzmirstama. Lyg nieko ten nebuvo.. Prisimenat LEO? Valdovu rumai? Visos aviakompanijos? Kiekvienas didesnis Lietuvos projektas be "atkatu" neapseina. Kartais susidaro ispudis, jog pas mus valstybeje yra spekuliantu kompanija, kuri kuria projektus, per kuriuos galima butu nuplauti dali biudzeto i savo kisenes.. O visi policininkai, gyditojai tera 0 palyginti kokia zala daro stambiosios partijos kuriu niekas nestabdo, ir realiai net nesiruosia stabdyti. Dabar, vel panasu ateina krize, o musu valdininkeliai nesibodija svaistyti (gal greiciau dalintis) pinigus kol dar ju yra. Tada vel verziames dirzus? Jau ir dabar nelabai yra ka verzti.. Ir vistiek visi tyles..
Pjovėjas 2015-09-02 07:52
Vat problema nuo šito ir prasideda: "didžiosios machinacijos", o kad panosėj girtas kaimynas davė kyšį policininkui ir toliau važinėja girtas kol ką nors užmuša, tai vienodai "čia tik smulkmena". Taip sakant, kai kiekvienas pradės nuo savęs, tai tada ir komentaruose reikės mažiau verkti apie mitinius "didžiuosius reikalus", nes tikėtina, bendroj atmosferoj jų mažiau atsiras.
TAURAS 2015-09-03 09:55
Labai lengva viska suversti ant paprastu zmoniu.. Lyg jie yra kalti, jog renka veikejus is to pacio katilo? Juk butent sis straipsnis puikiai apraso ka reikia daryti, jog isliktum valdzioje ir esama ir buvusi Lietuvos situacija puikiai tai parodo. Ar jie yra kalti, jog policininkai parsidavineja? Jei nebutu praplauta sitiek pinigu, Lietuvos policininkai galetu gauti didesnius atliginimus ir jiems tiesiog tu kysiu nereiktu imti? Vien toks didelis atotrukis tarp skurdziausiu Lietuvos zmoniu, bei turtuoliu puikiai parodo, koks prioritetas yra musu salyje per 25kerius paskutinius laisves metus Beja sitie mitiniai dalykai yra mitiniai, nes niekas Lietuvoje neturi tiek noro ir galios paversti jais realybe ir pasodinti visa ta sutve ten kur ir yra ju vieta t.y. i kalejima.. Ta turetu padaryti liaudis, bet jie siuo metu perdaug uzsieme Putino ir Rusijos problemomis..