Gigantiška JAV skola ir tuo pačiu geriausias skolinimosi reitingas visame pasaulyje: kodėl taip yra?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-05-21 19:30
Gudriai JAV mąsto pasiskolina, paskui su naujom skolom padengia senas skolas ir taip be galo gali skolintis ir niekad negrąžins skolos. Bet tai sako apie labai nesavarankiškus žmones tos valstybės, nes jiems daug kas, galima sakyt veltui tenka ir jie gyvena kaip parazitai dėl kitų žmonių triūso, mažiau turtingų šalių. Bet kaip tik amerikai ir geria dideli nemalonumai, nes ten žmonės labai išlepinti ir jei kas ekstremalaus įvyks, jiems tai bus didžiulis stresas, nes jie priprato prie patogumų didelių, kad jiems viską duoda. Jie kaip maži vaikai, bet kurie nemoka fantazuoti, svajoti, jiems tik pinigai galvoje. Jie ne gyvenimiški. Jie tiki tik savo tėvams. O ta sistema kuri yra Amerikoj ir yra jų tėvai, bet ji galės sugriūti, sulužti. Ir tada daug tragedijos gali būti, kuri jau per kančias pradės keisti jų mąstymą, kai kam pavyks pakeist mąstymą. Kai kam tragiškai gali pasibaigti. Kaip tik vakare galvojau apie amerikos skolas ir kažkodėl straipsnį prašė ar mano mintis pagavo ar sutapimas?
vazzy 2016-05-21 19:54
Taip, tikrai joks čia sutapimas, straipnio autorius perskaitė tamstos mintis ir parašė apie tai straipsnį. O jei on-topic tai JAV yra ekonomikos gigantė, turinti tiek gamtos išteklių, tiek mokslinę bazę, tiek eksporto galimybes.
zaliaakis 2016-05-21 19:58
Ir stiprią karinę galią... Pabandykite tokiems neskolinti ir ateis su tanku demokratija įvedinėti. Taip ir gali sau leisti sėdėti skoloi. Ir jokių čia kitų paslapčių nera.
T 2016-05-21 20:07
"160 tūkst. dolerių kiekvienam JAV mokesčių mokėtojui" Net nesitiki, kad atiduos. JAV BVP vienam žmogui 56 tūkst. dolerių. Ne visus skiria mokesčiams, dar iš biudžeto reikia išlaikyti visokius savo poreikius.
- 2016-05-21 20:23
Super, bravo, liuks! Kokią valstybę privertė JAV su tankais pirkti jos obligacijas? On-topic: 63 % skolos - vidinė. Tai reiškia, kad JAV skolinasi iš amerikiečių. Tad tam tikra prasme problematiškoji pusė yra likę vargani 37 % skolos, kuri priklauso užsieniui.
technologas 2016-05-21 20:24
Šiek tiek tiesos yra, bet - kai JAV pradeda kosėti (ekonomikoje) - Rusiją skubiai veža į reanimaciją. JAV turi nemažai karinių išlaidų, draugų, kuriuos pasirašiusios ginti. O kiek tikrų draugų turi Rusija? Baltarusiją, kuri po Krymo suintensyvino karines pratybas Rytų flange, nes Aliaksandras ne tam savąjį Kolią augino kad būtų koks ten nereikšmingas rusų gubernatorius? Kazachstaną, kuris po tų pačių įvykių eilę įstatymų sugriežtino idant pakepintų žaliuosius rusų buriatus tankuose vos kirtus sieną? Nežinau, nežinau... Gal nebent Šiaurės Korėja lieka iš draugų.
- 2016-05-21 20:27
Putinas kratosi Š. Korėjos ...
technologas 2016-05-21 20:59
Okay, kratosi, tai kas tada lieka? Aliaksandras, bet kaip minėjau tas irgi Kolią sergėja. Aj, dar šiitai, gi jų mėgiamas Putinas. Bet iš rimtų vyrų nelabai, kai Amerika (nepabijokim pavadinti) kažką nori prastumti daug yra už, NES - ji yra jūrų imperija ir nevagia teritorijų iš gretimų šalių, be to, atrodo mastanti publika įsitikino, kad kiek žmogaus teisės bebūtų netobulos, bet jos veikia ir yra universalios. Kitas dalykas niekaip teritorija nepasisotinanti Rusija, prieš kurią yra daug šalių, ne be priežasties. Ką mes matom - užgrobia eilinį Donecką, kazokai, buriatai, ne, nu liaudis paskaito ataskaitas, pamato russkij mir pasekmes ir sako - ačiū, ne.
Vytax 2016-05-21 21:30
Šioje situacijoje tiktų pasakymas: Mano priešo priešas yra mano draugas.
Talkatif 2016-05-21 22:01
Apie tinginius ir išlepintus amerikosus. JAV jei nori kažką turėti, reik sunkiai ir daug arti. Ir vien fizinio buko arimo nepakanka.
Vytis M. 2016-05-22 00:09
vanduo4 2016-05-22 02:46
- JAV išleido labai daug dolerių ir jie dėl savo stabilumo, laikomi kaip rezervinė valiuta - visi kaupia ir nenaudoja. Gaunasi taip, kadpasikeitus ekonominei situacijai Pasaulyje ir staiga į rinką paleidus didelį kiekį dolerių, jie labai stipriai paveiktų pačią JAV; - Todėl JAV sukūrė puikią sistemą, kad Pasaulyje esantys laisvi doleriai, skolų pavidalu sugrįžtų į JAV rinką ir dirbtų toliau; - Rezultatas: a) JAV nereikia leisti papildomai dolerių ir taip rizikuoti sukurti fiskalinį burbulą; b) dolerių turėtojai neturi jokių galimybių sąmoningai pakenkti JAV ekonomikai, tuo nepakenkdami patys sau; - Tad JAV ištraukia iš viso Pasaulio kojnių laisvą dolerinę valiutą ir jos sąskaita gyvena. - Beje, ypatingų situacijų atveju niekas nedraudžia laikinai sustabdyti skolų mokėjimą pritaikant bankroto įstatymus ir pan., kaip kad buvo 2008 m. nurašant skolas (nuostoliai buvo padalinti visiems po lygiai); -------------------------- Taip, kad JAV skola tai būdas užtikrinti pinigų cirkuliaciją: a) užsienio kapitalo įplaukomis; b) vidinio kapitalo investicijomis. - Pinigų paskirtis dirbti, o ne gulėti spintoje.
Atk 2016-05-22 09:37
Rusijoj ne tokie naivūs ir niekam tikę žmonės. Maskvoje irgi pakankamai išlepinti, bet kitur gyvena kukliau. Todėl jei įvyks ekstremalios sąlygos, jiems lengviau bus prisitaikyti, tiems, kas kukliau gyveno. O tie, kas, kaip vadina "gerai" gyveno, tiems bus didelis stresas, jei neveiks parduotuvės, jie kaip vilkai užpuls vienas kitą, kas turės didesnę jėga, tas ir atiminės maistą iš kitų, kas yra nenormalu ir rodo žemą dvasinį ir psichinį žmogaus išsivystymą. Tokios ekonomiškai stiprios šalys... ten kaip tik yra silpni žmonės, kurie nesprisitaikę gyventi ekstremaliom, sunkiom sąlygoms ir jiems bus didelis stresas jei jos įvyks ir supykti jiems bus elementariai papreasta. Dvasiškas žmogus pasižymi adekvatumu, ramumu, adekvačiai reaguoja į supančią realybę, jis nepasivirs į gyvūną ir nežiūrės į kitus žmones kaip į maistą. Visi kiti žmonės pasivers greitai į gyvūnus, į vilkus, jei įvyks ekstremalios sąlygos. Jie tik atrodo ramūs, nes juos primaitina, duoda jiems butus, pakelia atlyginimus, nes pastreikavo. Bet liūtas irgi nepuls jei jį pamaitinti, paglostiti, pakasyti.
AAA000 2016-05-22 13:12
Rusai nesupranta vieno paprasto dalyko. Amerikieciai isvis neskolingi. Del vienos paprastos priezasties - amerikieciu skola nera rubliais, juaniais ar sakykim auksu. Amerikieciai visiems skolingi tualetiniu popierium su paveiksleliais, kuri patys ir spausdina. Cia ir yra visa amerikieciu skolos esme. Jie is esmes niekam neskolingi, nes doleriu spausdinima patys ir valdo. Ta prasme amerikieciu skola yra padengta resursu, kuris amerikieciams nieko nekainuoja. Bankrotas tokiu atveju neimanomas. O vat visos kitos salys skolingos resursu, kurio pacios nevaldo. Visu kitu saliu skolos yra ne vidaus valiuta, o uzsienio. Antra pagal galinguma pasaulyje tokia pati pinigine sistema yra europos sajungos euras. O mes dabar esam vidine euro sistemos dalis - taigi mes irgi galim naudotis zemomis palukanomis, kaip ir amerikieciai. Skolinimasis salies mastu ir mums dabar yra pigus. Bet mums yra visokiu papildomu apribojimu, kuriu amerikieciai neturi. Nors mums vistiek yra palanki situacija, nes kazkokiu mastu europa vistiek mums pades paspausdindama euru. O visoms salims kurios yra uz tokiu piniginiu sistemu borto reikia konkuruot pilnu pajegumu.