Karas ar taika: jei visos rūšys Žemėje būtų protingos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2016-09-03 18:00
Evoliucija vyksta jau daug milijardų metų, o toks "išradimas" kaip žmogiškas protas - labai jaunas dalykas. Kitoms rūšims turėti žmogišką protą nėra reikalo jei nori išgyventi. O žmonėms? Neturi kailio, todėl reikia drabužių, prastai mato tamsoje, todėl reikia atrasti ugnį, neturi nei aštrių nagų ir dantų, todėl reikia peilių ir iečių, bėgioja lėtai - todėl reikia spąstų kad pagautum grobį ir t.t. Jei žmonių protėviai nebūtų išlipę iš medžių - kažin ar būtų atsiradę žmonės.
UTF16 2016-09-03 20:14
kur kas daugiau“? Jei kokie nors drambliai būtų dar protingesni ir kurtų sau pritaikytus ginklus, tai tada jų būtų kur kas daugiau.
goo.glecom 2016-09-03 20:45
grauziku gaudymas spastais labai apsunktu
Shinigami 2016-09-03 21:17
Dabar vienintelė sumani būtybė žemėje yra žmogus, bet ir dabar negalime gyventi taikoje tarpusavyje. Tai kaip gyvensime draugiškai su kitomis rūšimis? Nuo visiškos anarchijos dabar mus saugo baimė. Bijoma, kad kitas yra stipresnis, bijoma įstatimų ir t.t. todėl santykinai gyvename ramiai. Jei šito nebūtu bijoma, tai vatnikai lakstytu gatvėmis su korolado juostelėmis ir skerstu visus vakarietišku pažiūrų žmones. Visos seksualinės mažumos ir kitos mažumos kabėtu ant medžiu. Tas pats butu su visais kurie yra kitų pažiūrų ar religijos. Visi kurie galvoja, kad juos verslininkai skriaudžia, taip pat apsiginkluotu ir eitu prieš juos kovoti. Nuo viso to saugo ne protas, o baimė. Kad ir paimkime musulmonų teroristus. Jie yra tiek pat protingi kaip ir visi kiti žmonės. Kai kurie net mokslus vakaruose yra baigę. Bet vis tiek atlieka teroristines atakas. O tai daro, nes nebijo savo veiksmų pasekmės. Dėl religijos nebijo mirties. Dėl savęs priskyrimo musulmonu pasauliui, nebijo būti atskirti nuo vakarietiško pasaulio. Nebijo ir vakarietišku įstatimų. Taigi, dalis žmonių bijo, dalis nebijo ir dėl to kyla konfliktai dėl skirtingu pažiūrų. Nei atsirastu daugiau protingų rūšių, vadinasi atsirastu ir daugiau pažiūrų. Bei padidėtu konkurencija. Karas tarp verslininkų ir vatniku kaip tik dėl konkurencijos ir vyksta. Verslininkai sugeba susikurti sau palankias sąlygas, o vatnikai laukia kol jiems jas kažkas kitas sukurs (valdžia ir panašiai). Tad padidėjus konkurencijai dėl didesnio kiekio mastančių gyvybės formų, karas butu neišvengiamas. O kas laimėtu, priklauso nuo to kas butu protingesnis. Nes tik idiotas gali kovoti tiesioginėje kovoje kai žino, kad jis yra silpnesnis. Todėl protingas pasislėps ir stiprės.
baibokas 2016-09-04 01:27
cia raso kad zmones kitas rusis uzspeistu i kampa, del savo turimos amunicijos (ginklu), na o pasvarstymui jeigu is zmoniu atimtume visas turimas technologijas, arba paprasciau isivaizduojant 10000-20000 metu i praeiti nukeliaukim ir duokim visom rusim siu dienu vidutinio iq homo sapiens intelekta, musu rusis iskart prarastu pranasuma pries kitas rusis, nors ir turetume 7-8milijardu individu skaiciu, aisku ankciau ar veliau vis tiek visi isnyktu, nes sugriutu visa ekosistema, bet cia butu sutikime idomesnis karas del islkimo:-) o dar vienas variantas pamastymui idomus butu jei visi individai turetu bent dvigubai didesni nei dabartinio homo sapiens intelekta ir visi suvoktu kad toks karas veda visa gyvybe link susinaikinimo, jei rastume buda komunikuoti (susisneketi) tarp rusiu, idomu ar rastume koki nors kompromisa kaip isaugoti visa ekosistema, aisku nei viena pele nenoretu buti suesta gyvates vardan ekosistemos, aisku galima prikurti daugybe ivairiu scenariju, o realiai galim tik pasidziaugt kad viskas yra kaip yra, niekas musu nemedzioja, nei mum patiem reikia kaip liutam ar meskom sukt pernelyg galva del maisto ''pasiseks sendien - gerai sotus, nepasiseks dvi ar tris dienas - badas ir galbut mirtis"
Hencia 2016-09-04 08:36
Jei visos rūšys Žemėje būtų protingos - būtų taika. Nes mes kol kas protu nepasižymim...
Shinigami 2016-09-04 09:35
Kiekvienas kalba už save. Jei tu nepasižymi, tai nereiškia, kad ir kiti nepasižymi. baibokas prieš daug metų žmogaus protėviai turėjo tiek pat proto, kaip ir visi kiti gyvūnai, bet išgyveno ir net užvaldė visa pasaulį. Tas tavo, atimkim iš žmogaus technologijas, duokim gyvūnams protą ir žiūrėkim kurie bus pranašesni yra absoliučiai absurdiškas dalykas. Gal dar pridėk, kad visi žmonės turi dar būti supančioti grandinėmis, kad negalėtu pajudėti. O tada įmesti į kambarį pilna uodų ir žiūrėti kas ilgiau išgyvens? Žmogus ar uodai? Kai žmogaus protėvis buvo primato proto lygio, jo fizinė galia buvo žmogbeždžionės lygio. Tik kai pradėjo protingėti ir suprato, kad vien jėga daug nepasieksi, jėga iškeitė į protą. Jei žmogų supančiosime grandinėmis ir įmesime į kambarį pilna uodų, tai uodams nereiks nei šiu dienų technologijų, nei būti protingesniais, nei dabar yra, kad nugalėtu (suėstu) žmogų. Liūtas turi fizine jėga ir greiti, kad galėtu išgyventi. Dabartinis žmogus turi protą kuris išranda naujus išradimus ir ginklus, kad išgyventu. Jei iš vieno atimi, kažką tai ir iš kito reikia atimti kažką. Jei iš žmogaus atimi visas technologijas ir ginklus (kas yra jo pranašumas prieš kitas gyvybės formas), tai iš liūto reikia atimti jo raumenys. Palikti tik kaulus, vidaus organus ir kailį ir tada žiūrėti kas bus stipresnis. Nes raumenys yra jo pranašumas prieš kitas gyvybės formas.
Arns 2016-09-04 10:10
Pasakė žmogus prisižiūrėjęs animacijos ir pasakų. Žmogus vienintelis Žemėje gebantis protauti. Gyvūnai veikia pagal savo instinktus. Nuvešk vilkus į savaną ir jie tuoj bus užkandis vietos plėšrūnams, išleisk liūtą Tundroj ir jis po kelių dienų mirtu iš bado. Žmogus yra vienintelis žinomas padaras gebantis prisitaikyti bet kurioje aplinkoje. O jei kalbame apie agresiją. Pasižiūrėk daugiau dokumentikos. Gyvūnai net kaimenėse nevengia savų, nekalbant apie konkurentus, talžymo ir net žudymo. O lokiai, gepardai ir t.t., neretai net savo vaikus užmuša dėl galimybės vėl poruotis rujos metu. Tiesiog žydinti taikos idilė.
baibokas 2016-09-04 13:32
neteisingai mane supratai, as norejau pasakyti jog nesazininga yra nes mes ginklu jau esam prisikure toki arsenala kad galim bet kada nusluot visa kas gyva nuo zemes pavirsiaus, o jei to arsenalo neturetume
mobilunkas 2016-09-04 16:41
musu ginklai efektyvus tik kariaunant su zmogaus dydzio ar didesniais gyvunais. O pabandykim isivaizduot kaip kariaut musu ginklais su protingom ziurkem? atomine bomba? taip- jei save sunaikinsim yra tikimybe kad zus ir jos. cheminis ginklas? daug isnaikinsim ju ir nemaziau savu. Biologinis?- tokio pries ziurkes net neturim. Metyti bombas, raketomis, kulkosvaidziais , granatomis? savus isnaikinsim greiciau. Na kitas dalykas jei visi protingi tai ka valgysim?
Borland 2016-09-05 09:43
O ką mes valgytume jei karvės, vištos būtų protingos? ėstume tas pačias žoles kaip ir tie žoleėdžiai, vadinasi nelabai pakaktų laiko ir mūms ginklus gamintis na tik tiek, kad dabar yra išvystita ekonomika, technologijos, bet jei visi pradėtume nuo nulio? Mirtume patys pirmi
Arns 2016-09-05 19:06
mobilunkas, tau labai tinka, atsigauk nuo multikų. Žiurkė kaip žiurkė negali nieko nei sukonstruoti nei juo labiau kariauti. Jei evoliucija būtu pasisukusi kitaip, jos neatrodytu taip kaip dabar. Jei neatrodytu taip, dar manai esami žmonių ginklai netiktu? Personifikacija realybėje negalima.
SaMaras 2016-09-05 20:29
Mintinis eksperimentas. Paimame dvi grupes kūdikių po, tarkime, 1000 individų. Tarkime kad grupių IQ identiškas. Vienus užauginame civilizacijoje, kitus duodant tik sąlygas išgyventi (maistas, vanduo, drabužiai..) IQ dar ne viskas, daug ką lemia žinios ir patirtis ir nemanau, kad kiltų klausimas kas laimėtų.. Bakterijų/virusų klausimas net neįdomus nes jie ir be IQ grasinasi visokiomis pandemijomis ir mūsų individų skaičiaus apkarpymu.. Bet tarkime visi kiti protingi gyvūnai tai patobulėti galėtų tik taktika, nes iš esmės beveik niekas nesugebėtų pasigaminti įrankių (įsivaizduoju protingą liūtą su savo letenomis drebiantį molinį geležies lydymo pečių.. ir pan.) esamus mūsų įrankius kažkiek galėtų panaudoti tik primatai, bet vėlgi, kažin kiek jie galėtų perduoti informacijos kitiems individams iš to ką žino, juk jų kalbos organai per prastai išsivystę.. Jūros gyvūnai taipogi nieko su savo pelekais nesučiupinėtų..
ciklonas 2016-09-06 15:27
o jos visos ir yra protingos kokie susireiksmine homikai..-is cia ir kyla bedos
Geras Žmogus 2016-09-07 16:07
Jau įsivaizduju naujienas: "Jav prezidentas Barack'as Obama susitinka su sparnuočių Dangaus Valstijų Sąjungos prezidentu aptarti besitęsiančių konfliktų Š.Amerikos daržų lysvėse bei šiltnamiuose. Visgi, kol nebus prisiimta atsakomybės už paskutinį buliocidą (kaip genocidas, tik žudo išverdant. Paskui ir suvalgant), sparnuočių atstovas skelbias neketinąs pradėti gilintis į žmonių daržų plėšimus. Susitikime taip pat bus aptarta ežiukų išlaisvinimo iš Nepriklausomų Kiškių Miškų galimybės bei ožkų teroristiniai išpuliai. B.Obama jau išreiškė gilią užuojautą dėl paskutinio reisinio lėktuvo ir žvirblių grupės susidūrimo, kurio metu žuvo visi 27 įvykyje dalyvavę žvirbliai. Primename, jog sparnuočių atstovai už tai įteikė Notą ir pareikalavo išsamaus tyrimo.