Everestas nėra aukščiausias pasaulio kalnas – ir štai kodėl

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2017-03-13 00:51
*— čia implikuoju, kad rašyti disertaciją iš naujo Einsteino lygčių sprendimo būtų savižudybė. Ne todėl, kad jos būtų galutinai išspręstos, o kad tai yra velniškai sudėtinga ir rizikinga perspektyvos požiūriu.
vanduo4 2017-03-13 03:41
Hmm. Tai kam tada apskritai kelti tokius klausimus jeigu jie tokie sudėtingi? O vdruch pragyvensi gyvenimą ir liksi neįvertintas kitų? !!!!! Jau geriau atiduoti pagarbą profesionalams. Niemand - nei man, nei tau. Tau pagarba. Debesie - Tau pagarba. Neužstokit mums saulės šilumos. Laiqualasse - o jergutėliau tu mano. Pagarba ir Tau. Profesionalai - Jums pagarba. Manau, kad čia jau viskas padaryta, tereikia pasimėgauti didingu didžiųjų žmonių darbu.
rwc 2017-03-13 13:51
Kažkodėl nepuolate kiniečiams aiškinti teorijų apie hieroglifus. Neįdomu, ar kaip čia išeina? Norėčiau pažiūrėti, kiek užtruktų tavo nerišlios vapalionės kiniečių literatūros profesoriui, neva jis viską skaito atbulai – o tu, hieroglifus gyvai matęs nebent ant etikečių, viską žinai geriau. Pradžioj jis gal patikėtų tavo ketinimais ir pabandytų tavęs pramokyti pagrindų, bet jeigu toliau naglai draskytum jam akis, jis tiesiog spjautų snukin ir dar pamozotų. O vat kai prasideda fizika ar ekonomika, tai kažkodėl kiekvienas kaimo Jurgis pagal nuobiras delfyje pasijunta autoritetu. Kokiais nuopelnais užsitarnavote tokios teisės? Ką nors reikšmingo atradote, sukonstravote ką nors unikalaus? Ale kaip jūs galėjote ką nors sukurti, nemokėdami išspręsti elementarios trijų kūnų dinamikos dif. lygties ar panašiai – jums tai per sudėtinga ir pernelyg daug pastangų reikalauja, tad tingite. O gal nuvertinu, gal dar sublizgėsi? Gal paimsi ir išgliaudysi, pvz., kokia Diofantinę lygtį a^n+b^n=c^n, kai a,b,c,n>2? Tam nereikia nei sudėtingų prietaisų, nei brangių eksperimentų, tik 4 natūraliuosius skaičiukus susistatyti, tačiau fizikai tokius uždavinius sprendžia kasdien. Praktikuokis, ateityje gal ir bus apie ką padiskutuoti, kai nustosi kiloti 2+2=5 lygio „revoliucines teorijas“, kurios neveikia ir negali veikti. O tuo tarpu draugiškas pasiūlymas patylėti ir nesiutinti profesionalų, kurie kažką, priešingai nei pats, netgi sukuria. Tada gal ir žemė neslys iš po kojų, skaitant elementarius pažintinius straipsnius apie vadintų teorija (o ne šiaip kokie žurnalistai, kreacionistai ar šiaip prastai besigaudantys prašalaičiai)?
vanduo4 2017-03-13 16:45
Pasaulis susideda ne vien iš matematikos. Matematika - tai tik vienas iš daugelio būdų jį pažinti. P.s. Gravitacija - tai teorija, o ne faktas. Netgi juodosios skylės - tai teorija, o ne faktas. Pagarba profesionalams. Mes esame jų neverti.
rwc 2017-03-13 19:28
Iš ko taip sprendi? Tai yra lygiai toks pats Einsteino lygties sprendinys kaip Mėnulio sukimasis aplink Žemę. Tik su gerokai paprastesniais skaičiais. Greičiau jau planetų susiformavimas ir stabilių sistemų susidarymas yra egzotika.
vanduo4 2017-03-15 22:49
.
rwc 2017-03-16 04:11
... na, turbūt tektų patikėti kažkieno kito įrodymo – bet tu, jei abejoji visais kada nors tikrinusiais ir turi begales laiko, tikrink. Skaičiuok ant pirštų, braukyk langelius ar dar kaip nors. Rask šimtą skirtingų būdų patikrinti, išbandyk visus. Simple as that.
vanduo4 2017-03-19 03:02
Darius995 2017-03-27 23:38
vanduo4: Skaitant Tamstos komentarus, susidaro įspūdis, kad turimų faktų nuotrupas suberiate į stiklainį, papurtote, ir pažėręs grožitės gautu kaleidoskopu. Būtų žymiai suprantamiau, jei vietoj daugtaškių, nutylėjimų ir prasmingai atrodančių klausimų suteiktumėte daugiau informacijos apie savo pasaulėžiūros formavimosi šaltinį - budizmas, induizmas, vedos, ar vikingų dievybių būrelis? Pageidautina su konkretesniais tekstais, nes kyla įtarimas, kad Tamstos interpretacijos kiek iškraipytos. Ir kodėl Jums tas lindimas taip visur lenda?
vanduo4 2017-03-28 20:01
- Ką rūkai žmogau? Ar sugebėtum pakratyti savo stiklainį ir pateikti kokius nors rezultatus? - Beje, nurodyk konkrečiai ko nesupratai apie ką aš kalbu, nes tavo pilstymas iš tuščio į kiaurą jokios naudos neduoda. - Susikoncentruokim ties konkrečiu klausimu. - Tad kame slypi tavo sugebėjimas suvokti aplinką? Gal religija mokslo neuklystamumu? Kažkadais žemė buvo plokščia ir tai buvo mokslinis faktas. Žemę laikė trys drambliai, o šie stovėjo ant didžiulio vėžlio, kuris plaukė beribiu vandenynu. Jeigu pameni iš mokyklos laikų tokią istoriją. P.s. O tu padaryk man paslaugą ir neskaityk, nereiks verkšlenti kaip turgaus bobai. Su pagarba mandagiai sulendant be muilo.
rwc 2017-03-28 23:51
Vandenie, pilnatis ne toj pusėj. Pasivadintai depresuojantispsichosocialinisnevykėlis4 ar kažką tai.
vanduo4 2017-03-30 03:45
Apgailėtina žmogau. Baigėsi argumentai? Tai tik įrodo jog matematika suskaičiuoja ne viską.
rwc 2017-03-30 04:44
Vargina tavo kaip kalėdinė eglutė išmarginti minčių srautai. Kada nors gyvenime bandei perskaityti savo vakarykščius smegenų vėmalus? Patikėk, kasdien bendrauju su dešimtimis žmonių, ir randu įdomesnių temų, nei iš padrikų tavo nuotrupų šifruoti, kokio šulo įrodinėji, kad 2+2=5. Esi ne trečiokas, kad klasės auklėtoja rūpintųsi tavo dėmesio nenulaikymo problemomis, ir nėra čia ko gėdytis. Tiek laiko bandėm tau šitai pasakyti gražiai, dabar daug kas tiesiog išjungė tavo postų rodymą, o patys atkakliausi sako tiesiai. O kas ką įrodo ir kas ką suskaičiuoja, gal palik spręsti žmonėms, kurie žino, kas yra įrodymas ir bent kažką moka skaičiuoti. Skrisdamas lėktuvu, nesibraunu į pilotų kabiną ir nepostringauju, kokius reikia mygtukus spaudyti ir kaip šturvalą sukioti.
vanduo4 2017-03-31 16:35
- Skaičiuok ir būk laimingas kirminas - tavo darbas yra svarbus. Tiesiog netrukdyk kitiems daryti savo atradimus.