Tikroji tiesa, kaip Baltijos šalyse buvo „prie ruso“: skaičiai kalba patys už save (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-04-07 10:38
Arhuras, ne, tu dar tik ką sakei, kad politikų vaikams tikimybė paveldėti tinkamas savybes tokia pati. O ar aš kur sakiau, kad reikia skatinti? Aš sakau, kad už tai teisti nereikia. Aš sakau, kad tai normalus dalykas vakaruose, kur batsiuvių vaikai dažnai tampa batsiuviais, kur stalių vaikai staliais, metalo pramonės darbuotojų vaikais - dirba su metalu. Žinoma, ne prievartiniu mechanizmu ir be spaudimo tai daryti. O tu ateini ir pareiški, ne politikai yra kitokie! Jei gimei politikų šeimoje, tau politika turėtų būt uždrausta! Nesvarbu, kad turi tam gebėjimus, nuo kūdikystės verdi tame katile ir gali suvienyti žmones. Anksčiau investuok Lietuvoje vadinosi versli Lietuva, kuri veikia nuo 1997, vėliau buvo performuota ir berods išskaidyta į eksportuojančioji Lietuva ir Investuok Lietuvoje. Dar pirmais metais, tik atėjus konservatoriams, stipriai buvo pakeista situacija. Sakai ne guminės? Ai, tai tokiu atveju iš vis nieko pas mus nereikia, į plyną branduolinių atliekų kapinyną net ateitų įmonės. Bet tai kodėl tada Naujoji Akmenė merdėja, ten dar pigesnė darbo jėga, ir NT?
Arns 2017-04-07 10:44
Grįžtam prie esmės, ką jis padarė, ką jis įvedė? Taip jis jaunas, gražus moka kalbėti. Tokie patys buvo ir Paulauskas, Paksas, Gražulis, Uspaskichas, Zuokas net ir Masiulis... Nuo visų išvardintų jis skiriasi tik tuo, kad jis dar niekur neįkliuvo. Bet dabar jo visas "žavesys" ir yra tas šviežumas tų pačių veidų Lietuvos politikoje.
Arthuras 2017-04-07 10:57
Atsakymas daugiau nei paprastas - nes ten IT ir kt. kvalifikuotų specialistų nėra.
immortallt 2017-04-07 11:38
Tai manai labai kvalifikuoti buvo, kai atėjo šios kompanijos? Vyko mokymai, kai kurios įmonės net po 6 mėnesius mokymus vedė ir mokėjo atlyginimą už tai. Iš mano draugų taip 3 įsidarbino. Beje, nejau manai, kad Varšuvoje ar Rygoje netilptų dabar perkelti visi užsienio investuotojai, kurie atėjo į Vilnių? Laisvai. Specialistų atvažiuotų iš tos pačios Lietuvos.
Arthuras 2017-04-07 12:20
Žiūrint, kaip suprasime epitetą "kvalifikuotas". Barclays, WU ar kitos panašios įstaigos tikrai neruošia specialistų taip, kaip kad ruošia ar turėtų ruošti universitetai (t.y. plataus profilio specialistus). Mokymai yra rengiami tam, kad pritaikyti darbuotoją tai konkrečiai darbo vietai. Ir tarkime, jog specialistas išeina iš tos darbo vietos. Ar jis yra kvalifikuotas? Jis yra kvalifikuotas dirbti būtent toje įmonėje, būtent toje pozicijoje. Ir tas pats, žiūrint iš kitos pusės. Neįmanoma, jog rinkoje jau būtų paruoštų tokio tipo specialistų, kaip kad reikia Barclays ar WU. Per daug siaura, per daug konkretu, tokie specialistai neišgyventų rinkoje. Manau, kad tilptų dar daugiau ir tarkim Rygoje, tik matai, specialistų kiekis bet kokiu atveju ribotas, kas sukelia darbo jėgos kainą. T.y. pirmesni atėję į tuščias rinkas visada išlošia daugiau. Todėl iš investuotojų pusės, palikti tuščia Vilnių su nemažu kiekiu darbo jėgos - paprasčiausiai neprotinga.
immortallt 2017-04-07 13:17
Neprotinga, jei yra kur investuoti. Kodėl tada Vilnius stovėjo iki pat 2004 metų be nė vienos paslaugų eksporto įmonės? Specialistų nebuvo? Buvo, ir dar pigesni buvo. Kodėl Minskas nėra paslaugų sektoriaus eksportuotoja? Internetą turi, darbo jėga pigi, specialistų yra, patys iš ten samdom nuotoliniam darbui? Nes tam, kad įmonė atidarytų toje šalyje ofiso, yra krūva faktorių, ir buvimas darbo jėgos yra tik vienas iš jų. Ir kitas klausimas tau, kaip manai, kodėl apstojo tempai investicijų Vilniuje, naujų užsienio kapitalo įmonių atėjimo? Atleido normalų vadovą ir pasodino varną.
Arthuras 2017-04-07 13:52
Lietuva į Europos Sąjungą įstojo būtent 2004 metais. Neabejoju, kad tokių kompanijų steigimąsis Lietuvoje palengvėjo. O į antrą klausimą, tai tikrai turiu atsakymą. Bent jau IT srityje, tai net dabartinės užsienio kapitalo įmonės nebesugeba rasti pakankamo kiekio specialistų, o ir atlyginimai gerokai pakilę, nebe taip pigu.
soulshot 2017-07-28 23:21
paskaiciau kelis komentarus ir atsibodo..visi tokie ilgi ir "iskalbingi"..as pasistengsiu trumpiau..mano nuomone esme tokia,prie ruso visi(beveik visi) voge visi turejo.dabar padetis geresne,bvp geresnis,bet ir vagys geresni...godesni...anksciau voge kas priejo,o dabar vagia grietinele,ir ju gimines.ir gerokai didesniais mastais...tai todel mes nieko ir neturim ir gyvenam kaip ubagai...o zmones dabartineje lietuvoje per menki pasipriesinti siai mafijos strukturai...matet kaip buvo su valstieciais...ateje i valdzia bande kazka daryti,bet nepraejo puse metu sedi ramuciai dabar...naujus durnus mokescius galvoja tiktais kaip ir praejusios valdzios..ilgai netruko nusodinti...