„Berlyno projektas“: jei ne vienas klaidingas sprendimas, II-asis pasaulinis karas būtų pasibaigęs visiškai kitaip

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-08-01 11:20
Spėlionės. Naciams pasitraukus, sovietai vistiek spėtų okupuoti didžiąją dalį rytų Europos, prisidengdami tuo, jog išvaduos šalis nuo vokiečių armijos likučių. Arba po atominės sprogimo Berlyne, likęs gyvas Hitleris tampa visišku paranojiku ir ima naudoti savo "nešvarias bombas" ir cheminį ginklą, ko pasekoje žūsta keliomis dešimtimis milijonų žmonių daugiau, bei užteršiami didžiuliai žemės plotai.
SaMaras 2017-08-01 11:26
Jei bobutė turėtų kiauš*s..
kiesza 2017-08-01 15:22
Čia paslėpta mintis, kad Amerika kalta dėl taip toli gulusios geležinės uždangos, mūsų okupacijos.. Šiaip tikimybė, kad SŠA greičiau sukurs atominę bombą tolygi tikimybei, kad Hitleris bus geras kancleris. Tokių technologijų nepadkubinsi, čia ne karvių bandą per vieškelį pergint
Kirtiklis 2017-08-01 18:54
Nesąmonė tą, kad nebūtų vandenilines bombos, balistiniu raketų ir t.t Ne gi mano kad susprogdinus anksčiau, viskas būtų baigta, niekas neeksperimentuotu, kitos valstybės nenorėtų turėt tokio ginklo savo arsenale ir t.t Kad karas būtų baigęsis anksčiau Europoje - tikėtinas varijantas. SSRS okupacija? Ne, jie vis vien nebūtų sustoję ir palikę sienas iki Lt ar Pl okupacijos.
dzo 2017-08-01 19:37
Kas butu jei butu. Gal tada pafantazuojam ir apie "Laimei, vokiečiai jo panaudoti nesiryžo." (Nesvaraus branduolunio ginklo)
TAURAS 2017-08-02 08:22
Kiek zinau, iki siol buvo teigiama, jog be naciu mokslininku, JAV nebutu pavyke sukurti bombos dar bent kelis metus. Yra teorija, jog sios bombos buvo perimtos is kapituliavusios Vokietijos, kuri paprasciausiai del negalejimo jos toli nugabenti, galejo ja detonuoti tik savose zemese, o bunant tokiems patriotams, to negaletu padaryti net visiskai pakvaises Hitleris. Taigi tokie straipsniai man labiau primena istorijos perrasyma, nei realiu faktu isdestyma. Dabar tikrai niekas nezinos kaip buvo istikruju, kadangi istorija yra rasoma nugaletoju ir tokios "teorijos", tik dar karta parodo kaip ji po truputi pritempiamia prie tikrosios "tiesos".