Blogio imperija, antrasis epizodas. Kuo šiandieninė Rusija primena 1983-ųjų metų SSRS

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2018-06-14 22:51
Iš kitos pusės gerai, kad turim naglą kaimyną kuris skatina mus tobulėti, pasitemti, ruoštis karui. Tik matyti toks paradoksas, kad Rusijos kaimynės nuo jos gūžiasi, o vokiečiai rusų vamzdį dviem gerklėm čiulpia, dargi jiems antrina Italija, Graikija ir pusė ES. Sunku ir besusigaudyti..
Gedis 2018-06-15 10:36
rusija senai nebera sssr ir jaunikliai nezinojot kaip gyvenom tada,o blogai pradejau gyvent kai paskelbe nepriklausomybe toks lansbergis.Tada prasidejo atseit "demokratija"=vergyste.Na o dabar man minusiukus pseudo patriotai dekit.
SaMaras 2018-06-15 11:07
Plaukiojom. Žinom. Gerai buvo tiems, kas vogė, kas turėjo blatą, kas turėjo kažkokias pareigas, kur jautėsi Dievu ir panašiai. Duodi kyšį apsaugai, kad tave praleistų į parduotuvę išrinktiesiems, kurioje už savo pinigus galėsi nusipirkti žirnelių ir majonezo. Duodi kyšį, kad tave įleistų į restoraną, nes nors jis tuščias, bet "vietos nėra". Duodi kyšį, daktarui, kad tavęs nenugydytų ir iš viso pažiūrėtų. Duodi kyšį, kad įrašytų aukščiau eilėje gauti nemokamą būstą. Duodi kyšį, kad gautum paskyrą automobiliui, arba perki 5 metus važinėtą auto už tris kartus didesnę sumą nei kainuoja nauja (dar jei jau gavai paskyrą naujai, duodi kyšį, kad galėtum pasirinkti spalvą, variklį ir tt). Gamyklose visi viską vogdavo, ką tik įmanoma išvežti... vat geras gyvenimas buvo... o dabar, per tą liandzbiegį darbdavys prisigalvoja, kad aš dirbdamas jam dar ir uždirbčiau, kad nevogčiau. mano darbininkas susigalvojo tokią nesąmonę, kad aš jam mokėčiau tokį atlyginimą, kad jis galėtų oriai gyventi, ir dar galėtų išvažiuoti į egiptą paatostogauti (kelionių į užsienį anais laikais neliesiu šiandien..) nu betvarkė..
punktyras 2018-06-15 11:42
Bijau, savo mazochistiniams poreikiams tenkinti pasirinkote netinkamą vietą – niekam nesinorės rankų teptis.
unytas 2018-06-15 12:01
ir tada ir dabar blogai. bet kam liginti kas buvo pries 30metu ir dabar kaip tada gyvenom prie SSRS ir dabar EU sajungoi. skirtingi laikai,pozuriai ir t.t senau visi vogdavo dabar visi kameriu stebejimu prisistate ir apsauginiai kurie tikrina darbuotojus. bet va jei SSRS laikais butiu atviros sienos kiek zmoniu butu is ten pabege i vakarus
HardAxe 2018-06-15 12:14
nu blyn, tada mes buvom biedni, Švedai ir Norvegai irgi buvo biedni. Mano bendradarbis (55metų švedas) pirmą kartą į restoraną/kavinę nuėjo kai jam buvo 7 metai. Bet mano tėvai su talonais pirko rusiškas skalbimo mašinas, važinėjo sunkiai uždirbtais rusiškais automobiliais, o jo tėvai ilgai taupę įpirko anų laikų Švedų/Vokiečių buitinę techniką ir švediškus/vokiškus automobilius ir t.t. Kaip manai, kuriems "skursti" ir sunkiai dirbti visgi sekėsi geriau? Man vaikui tarybinė dantistė be nuskausminimo su supuvusia stringančia įranga taisė skaudantį dantį. Tiesiog įranga buvo prasta, o nuskausminamųjų "nebuvo". Iki šiandien aš įsitempiu išgirdęs dantisto grąžto garsą. Galiu rašyt ir rašyt... Buvo įmanoma gyventi, tikrai geriau, nei šiai dienai varganose šalyse (bet mes buvom vienas turtingiausių rajonu!). Bet jei Lietuva nebūtų buvusi SSR junge dabar temptume skandinavišką pragyvenimo lygį ir darbo kultūrą, esu tuo beveik tikras. Ir jei pažiūrėsi kaip gyvena Baltarusai ar belekoks Rusijos regijonas, džiaugiesi, kad esi Lietuvoj.
Hmz 2018-06-15 17:10
Jei nori, gali lengvai grįžti į "tada" - tiesiog persikraustyk į Baltarusiją. Gudrybė, kaip sakoma, čia nedidelė.