Paukščių mėgėjams: kuo žiemą lesinti sparnuočius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mental1ty 2010-01-09 19:28
Mes tai paprasčiausiai lašinių pakabinam per kelis medžius. Išgirsti, kad pradeda belstis koks paukštukas į langą, pasižiūri - akurat - iš lašinių tik skura likusi ir neši naują paltį kabint
StN 2010-01-09 20:41
Na, aš galimybių šert paukštukų neturiu, tik nueinu žiemą gulbių, ančių ir dar kažkokių keistų paukštukų pašert(vasarą nereik, nes ir taip visi pašeria, o žiemą visi pamiršta..), bet greit išsikraustysiu už miesto ir turbūt galėsiu prižiūrėt didesnę įvairybę paukštukų, tai reiks pasinaudot šitais aprašymais.
kionig 2010-01-09 21:55
Pakabino tevas balkone lesyklele zylems ten su visokiom seklom ar dar kum, o zyliu kaip ner taip ner.
pazystamas 2010-01-10 00:19
As tai zvirblius seriu ir kartais zyles pasirodo. Pradzioj budavo po kelis, dabar jau po 10-15 atlekia vienu metu, uztenka tik patraskinti maiseli ir jau cia visi Kas diena po gera sauja soru supilu, bet ir ju iki pietu nelieka... Bandziau deti duona, grikius ir soras vienu metu, tai pirma nelieka duonos, tada grikiu (skaldytu) ir galiausiai soru kruopu. O margarinu lesinti manau nelabai gerai pauksciam, juk margarine yra chemikalu (E) kuriu normos paskaiciuotos zmogui kaip "nekenksmingos",o paukscio visai kita mase ir gali but perdozavimas.
Metanabol 2010-01-10 01:41
kanapių sėklomis )... kaži kas plačiai vartoja kanapių sėklas pašarams? Jei kalba eina apie šias sėklas, o ne tas, kurios dumą skanų išaugina ..
briedis 2010-01-10 12:01
iki naujų metų žvirblių ir zylių netruko ir pas mus esančiose dviejuose lesyklose. kartais išeidavo suskaičiuoti net iki 40-60 paukščiu vienu metu stebint pro langa. pastoviai dedam po batono riekelę - ją išvalgo ir palieka tik plutelę keliu mm storio, toks kaip rėmelis. pilam ir grūdų kurių iš kaimo parsivežėm, pilam ir sorų kropas, ir taip pat smulkintų miežinių kruopų... taip pat netoli auga didelis šermukšnio medis, tai ten keletą dienų darbavosi gražūs, dideli paukščiai, kol nuraškė visas uogas. veliau jų nebesimatė. bet po nauju, nei vieno paukštelio nebesimato... gal per šalta pasidarė.. iškrido kur šilčiau...
xuy 2010-01-11 10:30
To Briedis: Paxmielyjasi pauksciai vis dar po nauju O siaip smagu, pro langa matyt kaip jie darbuojasi. Pas mus tik zyles, zvirbliu ir kitokiu nemaciau.
Nerkashis 2010-01-12 11:58
Kaip tik įsirengiau lesyklėlę prie virtuvės lango. Labai pakelia ūpą, o dar valgant nėra kas veikt, tai ir dairausi pro langą. Beriu tai kas lieka nuo stalo: sudžiuvusi (tarkuota) duona, batonas, seni lašiniai, buvau maltų miežių kruopų pabėręs - nelesė. Jei kas svarstot ar įsirengt, tai nedvejokit, nauda ir jums, ir paukštukams.