Skraidančio automobilio „mažasis broliukas“ pakilo į orą (Video)  (0)

Izraelio kompanija Urban Aeronautics prieš kelias dienas sėkmingai išbandė nepilotuojamą vertikalaus kilimo skraidyklę, pavadintą Panda vardu. Įdomu tai, jog Panda tėra sumažinta versija skraidančio automobilio X-Hawk, kurį ateityje planuojama gaminti ne tik civilinėms, bet ir karinėms reikmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pernai metų rudenį Urban Aeronautics pranešė, jog po ilgų pastangų modelis X-Hawk pagaliau iš brėžinių persikėlė į koncepcinį modelį. Nors iki galutinio produkto dar kelio galas – vis dar atliekami tobulinimo darbai, kurie netrukdo X-Hawk pristatinėti įvairiose parodose. Lygiagrečiai su šia skraidančio automobilio koncepcija buvo projektuojamas jos mažasis „broliukas“ – nepilotuojamas Panda, kurį konstruktoriams pavyko sėkmingai užbaigti.

Pandos matmenys - 1,5x0,8 metro, masė – apie 20 kg. Du jo 0.5 m skersmens rotorius suka elektros varikliai, maitinami iš akumuliatorių. Tiesa, gana nedidelis naudingas keliamas svoris – jis siekia apie 1,5 kg. Tačiau pakelti filmavimo kamerai užteks. Ore modelis gali išsilaikyti apie 30-45 minutes. Pagrindinė Pandos paskirtis (neskaitant inžinierinių sprendimų išbandymo realiomis sąlygomis) - pagalba miestuose vykstančių karinių operacijų metu.

Kaip gi ši skraidyklė atrodo „gyvai“ galite žvilgtelėti šiame video klipe.

Urban Aeronautics ir toliau nusiteikusi dirbti šioje srityje. Ji jau pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Indijos kompanija Tata Advanced Systems ir kartu tobulins bei gamins nepilotuojamas skraidykles, veikiančias pagal Fancraft technologiją (tokiu pat principu veikia ir Panda).

Taip pat Urban Aeronautics užsiminė, jog susidomėjimą jos produkciją išreiškė ir Izraelio armijos medicinos korpusas (Medical Corps), kuris netgi paskyrė atskirą karininką su įmone palaikyti nuolatiniams kontaktams. Kariškius domina Fancraft technologijos pritaikymas aparatuose, kurie galėtu išnešti iš mūšio lauko sužeistuosius net tokiose vietose, kurios yra neprieinamos sraigtasparniams. Be to tokie aparatai galėtų į mūšio lauką pristatyti medikamentus ir kitas būtinas atsargas.

Tai ne vieninteliai Urban Aeronautics sumanyti projektai, tad ateityje mes dar ne kartą rašysime apie jų pasiekimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: