Valstybės lėšos studijų sritims: didžiausią pridėtinę vertę kuriančių specialistų Lietuvai nereikia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nmz 2010-03-25 20:18
1 ozys + 10 oziu = banda 1 ozys + 140 oziu = seimas Norint pakeisti lietuva reiktu keisti visa seima tais, kurie yra pamate uzsieni ir gali palyginti kas ir kaip ir turintys geru ideju bei neakipesos
Arns 2010-03-25 20:24
Pataisymas 141 ožys=Lietuva. Arba paprasčiau, reikia žiūrėti kas renkami, juolab kad nemaža dalis parlamentarų jei perrenkami kelintą kartą.
Dvigubas nulis 2010-03-25 20:32
Na, pats esu abiturientas, taikau į astrofiziką. Kiek domėjausi, Lietuvoje ne kokios perspektyvos, todėl tikriausiai keliausiu užsienin. Į UK, jeigu pavyktų, tai ir į JAV. Kalbant apie šiuolaikinę valdžią ir jos politiką mokslo atžvilgiu — ja džiaugiuosi, tegul ir toliau taip.
Seip 2010-03-25 20:49
Mano manymu i seima reiketu ziureti , kaip i imone. Uz kiekviena sektoriu turi buti atsakingas kompetetingas (turintis aukstaji isilavinimaa + min 5 metu patirti) zmogus. Tada nekeltu juoko ivairus ministru pasisakymai. Kai net paprastas zmogus mato, kad ministras pats nesuvokia apie ka ejna kalba. Apie korupcija isvis patylesiu. Aukstojo mokslo reforma , be to irgi neapsiejo ..
Tesla 2010-03-25 20:50
Aš, esu labai pasipiktines mūsų šalies Švietimo Ministerija, kad pro pirštus žvelgia į tokias galimybes ir jas suteikia Ūkio Ministerijai. P.S. Neveltui sakoma jog Lietuva ūkininkų šalis jai net į kosmosą braunames su ūkiu, GĖDA man už mūsu Lietuvą Ne politikai, o švietimas žlugdo šalį.
Tornmentor 2010-03-25 20:50
To Dvigubas Nulis: Oh, astrofizika - smagiai ten: interstellar medium, stellar populations, evolution of stars, clouds, nebulae.. smagu mokytis tikrai, tik kad čia jau gaunasi siauresnė kryptis, nei studijuojant straight physics.
Epsilon 2010-03-25 20:55
Susidaro tokia nuomonė, kad valdžioje sėdi įvairiausio lygio ligoniai, kurie, nors ir matydami ir girdėdami savo srities specialistų pastabas ir patarimus, kritiką, nesiima jokios veiklos, vaidina, kad dirba, gauna už tai pinigus ir tegu tik niekas jų nepajudina iš tos aukso kasyklos. Jiem nusišvilpt, nes ne ateitis jiem galvoj, o savas pilvas. Žiauru. Ar įmanomą tai pakeisti? Esu taip pat abiturientas, renkuosi tarp dviejų studijų programų: ekonomikos ir fizikos (dar konkrečios krypties vis neišsirenku). Ir ką gi man būtų geriau rinktis? Mano aplinkiniams ekonomistas = bankininkas, o fizikas = mokytojas. Aš tada atsikertu: ekonomistas = buhalteris, kasininkas, o fizikas = mokslų daktaras, specialistas, projektų bendradarbis... Dilema.
Mitas 2010-03-25 21:45
Geriausiai apie mūsų seimą yra pasakęs S. Stoma: http://dainius.org/?p=2905 Paskaitykit pavadinimą. Čia neminėsiu, nes dar užgausiu seimo orumą, tada mane svarstys. Žinokit, dabar ir už netinkamą nuomonę gali į teismą paduoti.
nondescript 2010-03-25 22:04
ka cia apie uzsieni sneket, uztektu, kad i gatve iseitu ir pamatytu kas brangioj musu zemelej dedas. kiek teko bendraut su tokiu burzuju, tai daznai isgirsti klausima "kaip ten zmones gyvena?" as uz tai, kad priimtu i seima novatoriska, siuolaikiskai mastanti jaunima, ir atleistu konservatyvius, nuo komunizmo uzsilikusius senius, smirdet jau pradeda
Barzdonas 2010-03-25 22:36
Asmeniskai pats esu abituriantas ir pasirinksiu fizika- energetikos fizika, taikomaja fizka ar kazka is situ sriciu, arba techninius inzinerinius mokslus. Kodel? Todel kad su ekonomikos mokslais jau nuo 10 kl nieko nesiejau o dabar pasakyciau paprasta- tiek ekonomistu giedojo kad kylam bet niekas nesake kad gali ateiti krize, bet atejo- tai ko vertas toks mokslas? Jei tik tai kaip numatyt akcijas ir investuot- su tinkamu protu nereikia jokiu mokslu kad suvoktum kas vyskta su pinigasi. Tad fizika man iskarto iskelta i prieki. Toliau pakomentuosiu straipsnio isvadas. Manau cia yra politikos trumparegiskumas- siuo metu mokyklose techninius ir fizinius mokslus (ypac fizinius) mokosi manau tirkai mazuma. Pavyzdys is mano gimnazijos- po viena 4t ir 3t klases, ir jos vienos maziausiu klasiu gimnazijpje, sios klases yra is mokiniu kurie orentuoti i fizinius mokslus ,t.y. absoliuti didzioji dauguma siose klasese mokosi fizika ar bent IT, tuo tarpu S4 sh4 klasiu yra jei neklystu po dvi- aiskiai matosi kad soceliniu mogslu mokosi dauguma. Greiciausiai is to ir daro isvadas svietimo vadovai kad reikia mazinti siu techniniu ir soceliniu mokslu finansavima ir vietas, nors tai aiski klaida ir grynas trumparegiskumas, nes jei nuolat mazes finasnasvimas sioms sritims taip ir neatsiras daugiau IT ir fizinius mokslus studijuot besiruosenciu studentu nes is socelinius mokslus atrodys kad lengviau patekt bus- taip ir formuosis toliau netinkama politika. Tuo tarpu didinant finansavima sioms sritims desimtokai kurie rinksis ka mokytis 11 klaseja gal pastebetu daugiau ten esanciu perspektyvu.
Vytax 2010-03-25 22:36
Aš jau seniai stebėjausi kam: - eiliniui drabužių, batų parduotuvės pardavėjui reikalingas vadybos diplomas. - eilinei banko kasininkei reikalingas ekonomikos diplomas. Būtent šitokį išsilavinimo ir dirbamo darbo derinį pažįstu ne vieną.
pinkiss 2010-03-25 22:52
lietuvos seims geda ant visa pasaulia,kur matyta kad seimunai rupinas tik sava gerove,isnaudoj bet kokia spraga,masinu pirkims,nelegaliu sutarciu tvirtinimai.Paskui prisirenk klounai is sou versla kurie gyvenime su politika ne daugiau nei paprasts kaima zmogus nebuva susidure,skirtums tik kad pinigu ir pazystamu uztenkamai tureja.Moksla stipendijas nebent ant makaronu uztektu menesiui isgyvent.Ir kas svarbiausia lietuvoj visi igyj bent vidutini aukstaji ysilavinima,bet dirb tuos pacius menkus darbus ir skirtums geriausiu atveju pors tukstanciu litu,kur uzsieny skirtumai algu gal but virs milijona per metus.Beda ne tie kurie mokos,o visoj valstybej nes jei niera salygu jokia versla sukurt kad nebankrutuotum su mokesciais,todel visas kompanijas ir ymones nesirenk lietuvoj investuot,o tas lem kad valytojai ir kasininkai dirb uz 1000lt per menesi su aukstaisiais isilavinimais ir vadinas rukyk
Skirmis 2010-03-25 23:09
Mano nuomonė paprasta - kažkas labai "norėjo", kad atsirastų daugiau finansuojamų vietų socialiniams mokslams, tai ministerija ir pakoreagevo kiekį fizinių mokslu sąskaita...pakankamai akivaizdu.
nazijew 2010-03-25 23:28
baikit sitas delfines nesamones apie seima ir kalbekit y tema. Ziurint y finansuojamu vietu skaiciaus kitima tai ka galiu pasakyt... meno studiju mazinimas - labai teisingai, bet manau reikejo net daugiau nes kam jie reikalingi isvis? humanitarai irgi jokios pridetines vertes nesukuria, irgi saunu kad mazina, Labiau galbut reiktu pasigilinti y fiziniu ir tech. mokslu krepseliu mazinima. Manau nera taip blogai kadangi prisimenant praejusiu metu konkursa y technologinius mokslus, tai finansavima sioi srity gavo net studentai vos vos egzaminus islaike... jie vistiek po pirmos ar antros sesijos iskris. Svarbu finansavima gautu motyvuoti ir kazka sugebantys studentai, ir as labai abejoju ar siemet ju bus tiek numatyta krepseliu. aisku, kodel buvo padidintas socialinininku skaicius, kai darbo birza aiskiai sako kad reikia mazinti tai as niekaip nesuvokiu.
rimka 2010-03-25 23:48
jeigu nori pramalti suda tai rinkis ekonomika, ten bus gerokai lengviau mokintis, turesi daugiau laiko, geriau eis prastudentaut, ir kartu turesi daugiau bei grazesniu grupiokiu arba jeigu tikrai sugebi galvot, nebijai piktos matematikos, ir tikrai esi pasiruoses dulkintis (blogaja prasme) su tais mokslais, tai prasom i fizika, baiges turesi tikra prestizini issilavinima, busi vienas is nedaugelio tokiu. as beje irgi taikomojoi fizikoi KTU, nera cia lengva, jau turi tikrai mokintis, kasmet taikomosios fizikos bakalauru ktu paruosia tik gal kokia 10-15, ir dar tiek pat medziagistu.
Splatt 2010-03-26 01:12
Ekonomika - šūdo malimas? Iš ko taip teigi? Studijavai? Ne? Tai gal bobutė sakė? Pats studijuoju ekonomiką. Aišku jeigu nori gali malt tą "šūdą", bet jeigu tave domina tas dalykas ir rimtai į jį žiūri nematau to "šūdo" malimo.
immortallt 2010-03-26 02:45
Pritariu splatt. Toks mastymas kad ekonomika yra paprastas dalykas ir gali remtis poros simtu metu ekonomikos patirtimi yra nesamone. Ekonomika dabar baisiai kinta ir ja itakoja nauji veiksniai, del to sunku numatyti viso pasaulio tendencijas. O ekonomistai numate ateinancia krize, tik niekas nenorejo rekti, nes tai tik butu paankstine krize. O seimas nesauke, nes rinkimai artejo. Plius krize stipriai itakota buvo JAV, kurioje dejosi negeri dalykai, tik niekas nesuprato, nes prasidejo nuo vertybiniu popieriu, kuriu veikimas buvo lb sudetingas ir nelabai kas gilinosi, nes doleriu perteklius buvo, palukanos mazos, o visi ieskojo kur brangiau padet. Bet sutinku su ideja, kad socialiniu mokslu vietu per daug, kaip ir ekonomikos ar vadybos mokslo vietu ir tikrai tiek ju nereikia. O ekonomikos bakalauro diplomas mano nuomone yra nieko vertas. Is vis ekonomikos pakraipa tik su bakalauru tai tas pats kas profke. Butinas magistras ir pacio interesai siame dalyke. Jei gerai suprasi ka mokaisi - tau ir darbo nereikes ieskoti. Jei noresi pora valandu darbo diena prie kompo prisesi, sutvarkysi savo investicini portfeli ir laisvas (cia tik vienas is pavyzdziu) arba tiesiog busi graibomas ivairiu banku, konsultaciniu imoniu ir pan. kur pridetine verte yra didziule.
ligonis 2010-03-26 07:45
"ekonomistai numate ateinancia krize" numatyt ir apie tai diskutuot savo mazoi grupelei - didziausia klaida. jei numate - gi turi interneta, cia viskas tinka. o apie techniniu specialybiu mazinima: man savotiskai ir gerai, bet didesniu mastu ziurint kaip ir blogai. lengviau bus darba susirast, bet velnias zino kas toliau, kai visa valstybe bus pilna vadybininku kurie per savo min4 m. universitete apsilanke gal keliose paskaitose, ir prastudentavo? ...nors is kitos puses - gales visa lietuvai pasilinksmint visi gerai...
Splatt 2010-03-26 09:35
Aš irgi sutinku, kad socialinių mokslų vietų per daug ir jų kiekį tikrai reiktų mažinti. Be to, kaip kažkas minėjo čia: ekonomika -> bankininkas... Koks turi būti naivus žmogus, jeigu galvoja, kad baigęs ekonomiką iškarto banke sedės? Gali ir net ne iš karto, gali išviso nesedėt. Aš pvz. ir nesitikiu ten banke sėdėt, ar įkurti įmonę ir būti jos direktoriu... Ekonomiką studijuoju būtent dėl to, kad man tai PATINKA ir ateityje įgytos žinios tikiuosi pravers, kaip kitam PATINKA fizika ar kažkas kito.
Darius Žižys 2010-03-26 10:28
Va cia tai vos arbata nepaspringau as realiai nelabai isivaizduoju kas turetu but per darbas kad per metus ta milijona uzdirbtum (na zinoma nekalbu apie kompaniju prezidentus, viceprezidentus ir direktorius). Gyvent aisku gera, bet kalba net ir uzsieni geriausiu atveju su padoria sakykim inzinieriaus spec eitu apie desimtis arba simta+ tukstanciu euru. Apie socaline atskirti ir jos ribojima turbut teko girdet?