Kubilius su IBM sutarė dėl mokslinių tyrimo centro steigimo Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evaldas 2010-05-08 11:28
Na jei viskas pavyks, tai uz toki zingsni turesiu gerbt net Kubiliu.
FikusFikas 2010-05-08 11:48
O kodėl tiek daug žmonių nemėgsta Kubiliaus? Nieko blogo jis lyg ir nedaro, tik gerai.
saydo 2010-05-08 11:51
Šaunuolis Kubilius, kuo toliau, tuo man jis labiau patinka. Jis nepliurpia kaip dauguma politiku, o važiuoja ir daro, tai kas svarbu. Kitas žmogus seniai jau būtų spjovęs ant LT, kai žmonės tiek ant jo varo..
Sauliaus 2010-05-08 12:07
taigi Kubilius ir krize pazabojo, o visi stumia ant jo.
FikusFikas 2010-05-08 12:10
Man tiek brolis, tiek mama pasakė tą patį: ant Kubiliaus stuma tik dėl to, kad jis per krizę yra valdžioje.
bla0 2010-05-08 12:15
Žiniasklaida mėgsta iš visko daryti sensacijas ir blogas naujienas. Tai galingas nuomonės formavimo įrankis... Nors sprendimai ir nepopuliarūs, bet reikalingi, nematau lengvesnės išeities, kaip ir didžioji dalis likusios EU. Sėkmės darbe.
werafonas 2010-05-08 12:33
As ta pati manau
Arns 2010-05-08 12:45
Nemėgsta todėl jog Kubilius visados teisus. Esi bedarbis? Dar GYVAS? Na reiškia turi pinigų, šeki dar vieną mokestį mokėk... Kirkilas kaltas. Aš viską taisau. Ne, man amnezija, nerėmiau Kirkilo mažumos vyriausybės ir jo populistinių sprendimų... Mes už šeimą. Tikra tiesa, nors motinystės atostogas trumpinti reikia, gauti pajamų jei pasigavai "nėštumo ligą" nebegalima, išmokas už vaiką mažinti... Mes už "Žinių Lietuva". Lietuviai ir be aukštojo išsilavinimo galės dirbti protinį darbą, bei kurti aukštąsias technologijas... Dar vardinti? Niekas nesako jog Kubilius nesistengia, niekas nesako jog jis visados klysta, tačiau objektyviai viską susumavus ir gaunamas galutinis rezultatas. Neigiamas.
vazzy 2010-05-08 13:06
mano manymu dabar tokie nepopuliarus sprendimai ir taupymai yra butini, zmones nesupranta paties, kad valsyte turi daug skolu is seniau, todel Kubiliui liko dvi iseitys skolintis dar labiau ( kaip Graikijai ) arba viska bandyt sureguliuot per pora metu labai drastiskomis priemonemis. nes jeigu algos nebutu mazinamos tai skola nemazetu, nesant krizei ji liktu tokia pati, jei esant ji didetu, o tai jau nera gerai. visi puikiai matot kas vyksta graikijoje kai valdzia nesugalvojo ilgai taupyti, skola simta milijardine, bet vistiek galutinis rezultatas kaip ir Kubilius sake "jei anksciau ar veliau tures taikyti dirzu verzimo politika kaip mes tai pradejom daryt pries metus" ir taip ir ivyko. reiskias musu valdzia sprendima prieme metais anskciau nei tokia issivysciusi valstybe kaip Graikija.
kunis 2010-05-08 13:07
Sakoma kad blogus darbu pastebima labiau ir dazniau... Na bet sykarta niekas nepaneigs, jo aleliuja kubiliui.. Senai begirdejau geru ziniu is valdzios.. Jie tik pjaunas tarpusavyje kuris daugiau isleidzia ne pagal paskirty.. O Kubilius matos kad turi kuo uzsiimt.. Nori pakelt Lietuvos vystimosi ir bridimo is krizes tempa, bei tuo paciu isvengti protu nutekejimo.. maladiec 8)
Arns 2010-05-08 13:49
vazzy, Graikijos problemos yra ES pinigai. Juos duoda už tinginystę, tad graikai ir išpindėjo. Taip pat algos, jos nėra didelės, bet didelės premijos. Protinga būtu didinti alga bei taip pasiimti atitinkamus mokesčius, piliečius pasijusti atsakingais, bei socialiai saugiais, tačiau užuot darius tai, braukiamos tik premijos. Ko pasekoje žmonėms sumažėja gaunamos pajamos, bet nepadidėja socialinė apsauga(juk žinome kad už tuos nuo algos pinigus deda į pensijas, sveikatos apsaugą, skiria policijai ir t.t.). Galų gale, kokios valstybės brenda iš krizės? Tokios kurios skatino, o ne gniaužė savo ūkį. Kažin ar lengviau išlaikyti vegetuojančią įmonę iki geresnių laikų, ar ją kurti praktiškai nuo nulio? Atsiminkime kokia Lietuva išėjo iš SSRS ir kokia įstojo į ES. Ji buvo daug labiau nuskurdusi(skaičiuojant pramonę, aukštąsias technologijas). Kodėl? Nes per sunkmetį(blokadą, Rusijos krizę) viską išdraskė. O atkurti nelabai sekasi jau daugiau nei dešimtmetį. Juk technologijos, specialistai ir patirtis buvo...
Sloth 2010-05-08 14:50
Blogiausias dalykas yra tai, kad realiai šiuo metu Kubilius yra pats geriausias ministras, kokį galėtume turėti, jis nors ir skaudžiai, bet išvairavo Lietuvą iš krizės, prikvietė tarptautinio kapitalo, o mūsų runkeliai šito nesupranta. Taigi, kitais metais laimės vėl koks nors kirkilėlis susigriebs visus nuopelnus sau ir toliau šūdą mals. Lietuva nuo sovietmečio jokio politinio išprusimo neturi, bet mūsų žiniasklaida, užuot jį kėlusi tik dar labiau gilina duobę...
Evaldas 2010-05-08 14:55
Kas ziniasklaidai moka, tas ja ir valdo : )
Arns 2010-05-08 14:59
kad ir kaip bebūtu gaila, tačiau tik totalitarinėse ir išsilavinusiose šalyse žiniasklaida formuoja visuomenės nuomonę. Visur kitur, žiniasklaida tik atspindi visuomenės realijas. Kiek bepiltu pvz Lrytas ant Grybauskaitės, ji tik populiaresnė, ką berašytu apie tarkime pedofilijos bylą, tuo labiau pasitvirtintu jog visi korumpuoti. O realiai valdžia esame MES, piliečiai, tačiau nusiasmenindami prieš valdžią, mes ją auklėjame visokiais populistais kaip Šerėnas, Valinskas, L.Karalius ir t.t.
patalnius 2010-05-08 15:57
Tereikia pasakyti AČIŪ ! Per kitus rinkimus vėl balsuosiu už jį! Jeigu galvojate, kad pas mus dabar blogai, pasižiūrėkit į Latviją ir suprasit, kad pas mus valdžia, dar ne tokia bloga. Ji sugebėjo (kad ir skaudžiai) sutvarkyti valstybės biudžetą, ir dabar kad ir turime daug bedarbių, gyvenam sunkiau nei gyvenome, tačiau bent jau geriau nei Latvijoje. Jei Kubilius pasiliks valdžioje, tai manau greitai visi pastebėsime skirtumą tarp Kirkilo valdžios kuri tik šudą malė ir skiedė visiems, kad viskas gerai ir bus gerai, ir Kubiliaus valdžios kuri realiai kažką DARO, o ne tik skiedžia. Aišku nesakau, kad mūsų valdžia dabar tobula, yra ten pilna idiotų, bet kas juos iškrinko leiskite paklausti? ar ne mes patys?
Arns 2010-05-08 16:15
Palauk dešimtmetį, kada reikės pradėti grąžinti skolas. Milijardus. Tik latviai juos gavo su ~4% palūkanomis, o mes skolinomės įvairiai, bet ko gero paskaičiavus vidurkį, jis bus ~8%. Nuo tarkim 13 milijardų(kiek šiandienai jau pasiskolinta per šiuos metus), su 8% palūkanomis gausim jau solidžią papildomą sąskaita. http://www.2g.lt/
ceasar 2010-05-08 16:43
Arns, gal tu geriau patylek "patriote", zn kad tu zn, kad tu isgelbetum LT, bet gaila, kad kiti to nezino eik paziurek koki lnk ar tv3, palengves iskarto tau... dare klaidu tas Kubilius ir darys, (ne taip kaip tu...) bet pasieke gero rezultato, issaugojo stabiluma LT, kurio pasekoje viskas po truputi atsigauna. o kad liaudis turi sumoketi kaina uz pernelyg gera gyvenima cia faktas, gal pagaliau bobutes prades nebalsuoti uz socdemus ir darbiecius... kaip opozicija sneka, kad sneketu, taip ir tu
Arns 2010-05-08 16:55
Skaityk prognozes, Lietuva ir toliau smuks. Kada pakils JAV, Vokietija, D.Britanija, Prancūzija, tada galima pradėti galvoti ir apie Lietuvą. Reik atminti jog mes nesame pramoninė(gaminanti kažką šalis), tad pas mus pinigai tik iš tranzito, turizmo ateina. Visa kita vidaus rinka, o kaip matai, jokia pasaulio šalis vien iš vidaus gyvenimo nepradėjo lipti lauk iš krizės. Pvz opozicija jau seniai sakė kad reikia mažinti akcizus kurui. Vyriausybė su Kubiliumi priešaky juos didino. Šiaip taip nusileido dėl dyzelino ir ten ji gavo "neplanuotų pajamų", bet to paties nedaro su benzinu ir vis patiria nuostolius. Sunkmečiu kai ir taip daug bedarbių didinami mokesčiai, ko pasekoje tai kas surenka pradedama švaistyti socialinėms pašalpoms. Beje, kaip tik bobutės ir buvo pagrindinės konservatorių remėjos, nes joms gi labai patiko jog visur koncervai pabrėžė "tėvynės" meilę(matyt užsienyje ją reik kai kam pastiprinti) ir paramą šeimai(jau ankščiau įvardinau naująją paramą)
immortallt 2010-05-08 16:57
Gerai pirma pradekime nuo politiku. Visi kurie buvo per krize automatiskai blogi, nes jie yra kalti del jos. Tai kad BVP smunka dar labiau, kalti tie kurie ka tik atejo. Visi veiksmai ekonomikai pradeda veikti ne anksciau kaip po pusmecio. O populistiniai sprendimai yra didziausias blogis eiliniam zmonem, deja tiek pas mus runkeliu, kad populistiniai sprendimai vieninteliai TEISINGI sprendimai... Toliau, apie ekonomikos skatinima Lietuvoje. Na lengva kalbeti kinams, vokieciams ar dar bet kuriems, pas kuriuos populiacija >20mln, turi isvystyta industrija nuo sudniekiu iki brangiu dalyku kaip masinos. Jei mes butume skatine ekonomika, mes butume isleide tai kiniskiem dalykam > skatinam dar labiau kinijos ekonomika, taip pat daugiau vazineje - skatine rusijos ekonomika. Is kur gauti pinigu - brangiai skolintis. Ekonomika nepagereja, skolas grazinti reikia, tad taupyti butu reikeje dar labiau. Beje kalbat, kad krizes nera. Tiek toj vokietijoj nera visai gerai, tiek US. Ten vietomis nedarbas 40% (yra regioniu kur viena imone kontroliavo apie 30% darbo vietu). Informacija is vietiniu gyventoju. Aisku pas mus yra blogiau, bet mes is kart puolam lygintis su senai kapitalistinemis salimis arba salimis kurios turi juodojo aukso ar dar ko (nafta). Deja mes neturim iskasenu, kapitalas dar tik kaupiamas. Paskutinis retorinis klausimas, ka statybininkai mislijo, kai algos buvo po 12.000 per menesi i rankas + chalturke, kad jie po pusmecio jau reke, kad valgyt neturi is ko ? P.S. kazin kiek is ju pasinaudojo 10% palukanomis...
ceasar 2010-05-08 18:12