Anksčiau kepusi IT specialistus, Lietuva greit jų gali pritrūkti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atlast 2010-09-29 01:37
Jeigu IT univere 4 metus mokytu IT, o ne matematika+fizika ir mazesne dali IT gal rezultatai butu geresni. Tiek kiek ismoko matematikos dirbdamas IT nepritaikysi, fizikos tuo labiau. Specialistas turi buti butent IT, uz tai mokama alga, o ne uz platu (ir negilu) supratima apie fund. mokslus. Seni destytojai, sena sistema, daug kalbeta su katedros vedeju ir kitais destytojais. Jie turi savo poziuri ka reikia destyti. Isduosiu tik tiek kad ju poziuris realybeje netinka. Komentuoja, kad mokyklose nesudomina IT,as suprantu, bet pagalvokit ar susidomeje noresite studijuoti univere 50% ne specialybes dalykus. Taigi diplomas nereiskia, kad zmogus gali dirbti IT. Reikia mokytis savarankiskai ir dar karta mokytis...
šakės 2010-09-29 11:31
Universitetas ruošia būsimus mokslininkus, o ne darbuotojus! Todėl jis ir yra universitetas. Jei stojat į universitetą, turit susitaikyti su tuo, kad mokysitės apie viską plačiai. Na o specialistam ruošti yra skirtos kolegijos. Beje, kuo visiem užkliuva pascalis? Juk ne svarbu ne tai, kokia kalba rašai, o ką rašai. Ir jei nemokėsit bent penkių kalbų, tai toks iš jūsų ir bus IT specialistas. O pascalis yra labai tvarkinga kalba, idealiai tinkanti mokymui.
Pushius 2010-10-05 15:03
Ir kiek is tu pritrauktu zmoniu bus tikri specialistai ? Visi verkia va vadybininku ir ekonomistu daug ir t.t ir neverta imtis sios srities studijuojant, nes nesugebesi susisrasti darbo ir t.t. Nesvarbu ka tu baigsi, gali baigti kad ir ta visu keikiama vadyba ar ekonomika bet jei tu busi profesionalas sioje srityje, domesis viskuo kas su tuo susije, puikiai ismanysi situacijas, sugebesi greitai surasti tinkamus sprendimus ir juos pagristi ir t.t darba rasi lengvai ir uzdirbsi gerai. Aisku jei baigsi ta specialybe vien tam kad baigti ir pasiimti popieriuka yra kitas reikalas. Tas pats ir su IT studijomis, yra tu studentu kurie studijuoja yra studentu kurie baigia studijas, bet kiek is viso baigia TIKRU specialistu kurie ismano savo sriti simtu procentu? ir kurie ramia sazine ateje i darbo vieta gali atlikti viska simtu procentu is visu baigusiuju duociau koki 5-10% ne daugiau. Na ir kas jei padidintu stojanciuju skaiciu i IT sakykime 5kartus, kiek atsiras "specialistu" kurie net neverti diplomo. Po keliu metu turetumeme tokia pacia situacija su IT specialistais kaip ir su vadybininkais ir ekonomistais siuo metu. Ir visos specialybes yra geros ir naudingos, gali baigti bent ka, bet buk specas savo srityje ir darba gausi lengvai.
Kęstutis 2010-10-06 23:33
Pushius, ne visada aukštos kvalifikacijos specialistai gali rasti sau tinkamo lygio darbą, o ne eit į statybas, kartais tebūna tik čia darbo vietų. Čia taikiau elektros, energetikos ir projektavimo sritis, nes žinau du rimtus atvejus kai vis dėl to sudėtinga rasti aukštos kvalifikacijos reikalaujantį darbą.
Pihas 2010-10-07 08:05
Zaparožietis irgi labai tvarkingas automobilis tinkantis važiavimui, tik jis pasenęs techniškai, veikia ne ekonimiškai ir dažnai genda. Reikia pradėt nuo universalios kalbos pvz. Python, kurios sintaksė yra daug lankstesnė ir primena kitas kalbas, o kai kurias net lenkia. Įvaldžius ją galima be didelių problemų peršokti prie C/C++, Java, C# ir t.t. Kas sako, kad Pascal'is yra puiki priemonė mokymuisi programuoti yra visiškas 0 programavime, dažniausiai tai būna seni "programuotojai" kurie, netik kad neprogramuoja, bet ir nesidomi kitoms kalbomis ar bent jau tuo, ką išdarinėja Open Source.
KeeperMustDie 2010-10-08 01:36
, o ka daryti su 300? Tai gerai - jei jie ruosia "mokslininkus", tai tada tegul paskaiciuoja kiek tokiu darbo vietu yra ir limituoja priimima iki 30 informatiku. Tada gausis padetis, kad like visi eis i kolegija, po keliu metu, imonems reiks IT darbuotoju ir kadangi visos kandidaturos bus is kolegiju, tai vyks sazininga atranka. Pagal tuos skaicius kokius jie ima, aiskiai universitetai ruosia iprastus darbuotojus, tik deja destytojams to niekas nepasake...