Privačių kalėjimų vizija: ar atsiras investuotojų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2010-10-13 12:03
privatus kalejimai?na tuomet sakyciau laikas legalizuot narkotikus ir prostitucija nes tai vienodo lygio problema.kiek suprantu teisinguma Lietuvoje vykdo valstybe,taigi ji ir turetu priziureti kaip jis vykdomas o ne deleguoti sia funkcija privatininkams.
Pumper 2010-10-13 12:47
Nelabai žinau, kokia čia nauda galėtų būti privatų kalėjimą turėti. Nebent leistų kovas iki mirties rengti ir transliuoti per PayPerView.
bypasser 2010-10-13 13:11
[quote="Pumper"]Nelabai žinau, kokia Ä
andrulis 2010-10-13 13:14
na cia blogis, nes teko ziureti filma apie JAV privaciu kalejimu sistema, tai ten turi buti pastovus uzpildymas kalejimo, kad butu galima gauti pastovias pajamas, todel daznai zmones sodindavo net uz menkus prasizengimus. Aisku jei zmogus galejo nusisamdyti normalu advokata, tai jis nesesdavo. Todel atsiradus privaciam kalejimui, reikes ir "klientu", nes be ju kalejimas eis i minusa. O tai reiskia kad ne tik realus nusikalteliai sedes, bet ir smulkiai nusikalte zmones, nes kalejimu valdzia darys spaudima teismu sistemai, kad gautu klientu.
Pumper 2010-10-13 13:15
Taip, bet ar kalėjimų paskirtis ne suvaržytas gyvenimas? Kas iš tokios cypės, kur gali namų arešto sąlygom gyventi?
zeitgeist 2010-10-13 13:17
Siulau isteigti kalejima Nidoje, ar Šventojoj kaliniai irgi žmonės reikia gražios vietos, kad galetu normaliai atlikti bausme, gal net ir išmokas kokias skirti reiktu... Manau pirmiausia reiketu mažinti skurda valstybėja, gerinti gyvenimo lygi, mažiau nusikaltėliu butu, o ne galvoti apie kalėjimu statimus. Reikia spresti problema.
Pumper 2010-10-13 13:29
Gal apšviesi, kodėl lietuvos žulekėliai emigravę kur geriau ir lieka žulekėliais? Gyvenimo lygis kokion Anglijos, Airijoj, Norvegijoj, Švedijoj ir pan. tai labai geras.
Talkless 2010-10-13 13:33
Kas čia per nesamonė?! Žmones nusikals tol, kol tai vers daryti mūsų aplinka/kultūra/civilizacija. Pvz: Piniginė sistema, propoguojanti pelno siekimą, verčia konkuruoti, meluoti (marketingas), sukuria didelę stratifikaciją (visi gi nebus turtingi įmonių savininkai), nelygybę. Valstybių/tautybių (kurių gamtoje nėra) egizstavimas priešina žmones ("zirgo galva"), kursto nacionalizmą, patriotizmą; apriboja vienos ir tos pačios žemės resursus kitų valstybių gyventojų atžvilgiu. Tą patį galima paminėti ir apie turto savoką. Smurtinių filmų, žaidimų industrija iškreipia vertybių sistemą (vaikai su malonumu žaidžia kareivius/žudikus). Filmų/žaidimų veikėjai smurtu siekiantys gėrio (realiai kuriantys tokį patį smurtą, tik kita kryptimi) yra "kieti". Alkoholio kultas įtraukia žmones į toksino (kuris blogina orientaciją/pusiausvyrą, sutrikdo regą, sukelia dehidraciją, galvos skausmus, vėmimą bei kitas problemas) vartojimą. Inf. šaltinių nenurodau, tikiuos kad argumentai pažįstami iš bendro išprusimo, patirties.
sloggi 2010-10-13 13:39
Kaip pazystamas i ispanija isvaziaves mandarinu rinkt sake. Einu ziuriu dureles pradarytas ir pionierius paliktas, kaip as paliksiu ji nepaliesta. Kadangi ten draudimas grazinai 100% vertes tai zmogui vienodai, taip pat ir su masina. Tai ko lietuviui zulikui uzsieni nesiverst tuo paciu jai ten tai padaryt keliasdesimt kart lengviau ? Na apie kaleimus tai galiu pasakyt, versliuks tai bus neblogas ;] narkotikai ten klestes. Kaip ir karas, sava sritis nesa savus pinigus, o kadagi seis laikais viskas verslas tai kodel tuo neuzsimt ?
Pumper 2010-10-13 13:44
Čia tai teisybė. Kai pagalvoji, tai tikrai nesąmoningai atrodo, kai pvz. Rusija kitom valstybėm pardavinėja dujas (ir savo piliečiam), nors ta pati Rusija taip pat yra mūsų visų bendros planetos dalis, kas turėtų reikšti, jog kiekvienas pasaulio žmogus turėtų gauti visų išteklių tiek pat kiek ir kitas (nepriklausomai nuo valstybės) ir tik tada kiekvienas asmeniškai kitam parduoti tuos išteklius, jei pačiam nereikia. O dabar taip gaunas, kad tik valstybės valdžiai ir korporacijos visa Žemė ir jos ištekliai priklauso.
zeitgeist 2010-10-13 13:45
Talkless- gerai pasakyta, o sloggi- verslas verslui nelygus, čis iškrypimas, dar vaikais ma-imoj pradekim prekiauti geras pelnas.
sloggi 2010-10-13 13:59
hmm ne apie iskrypimus kalbejau..Na, o apie vaikus jai butu paklausos ir butu legalu manai tuo neuzsimtu niekas ? Galiu pasakyt tik tiek kad kiekvienas zmogus yra givulys siekantis tik sau naudos, o dievas ismislas norint padaryt geresni zmogu. (aisku nelygu ka dievu laikai)
Zergas 2010-10-13 14:29
kai is taves kanors pavogs,tave ar tavo artimuosius kaipnors nuskriaus,va tada prisimink apie tai kad kiekvienas siekia sau naudos ir palinkek tam piktadariui geros kloties nes jis juk maksimizavo savo naudingumo funkcija ir pats kaltas kad jo kelyje pasitaikei tu p.s. tai kad yra degradu kurie parduoda savo vaikus reiskia kad visuomene sunkiai serga ir tolerancija tokiems isgamoms gimdo dar didesne degradu armija.
ligonis 2010-10-13 15:24
jokiam zmogui negali but vienodai jei is jo kazka pavoge. gal ten buvo kokia dovana kuria brangino, bet tiesiog pamirso apsaugot geriau. jis atgaus pinigine verte, bet ne moraline ir isigijus kita toki pat jau zinos, kad cia ne taspats. jis sugais laika ir t.t. jei, kad nieko blogo nera tol, kol "kazkas" atlygins tam zmogui piniginius nuostolius, tol galima vogt kanori(gau kazka ko nenusipelnei). reikia atsimint, kad pinigai is niekur neatsiranda ir visi tures moket uz ta vagyste.
AF 2010-10-13 19:42
privatus kalejimai gali padeti sutaupyti daug pinigu valstybei. dar kitas dalykas ikalinimo salygos bus tinkamos ir atitiks reikalavimus, bet kaliniams netaps rojumi. siaip visi kas rasot, kad viskas bus nupirkta ir bus kurortas tokiose ikalinimo istaigose klystate. uzsienyje, kai gyvenau ir norejau isidarbinti i viena valstybines istaiga (policija), tai suzinojau, kad tas padalinys administruojamas privacios firmos. nieko sau pagalvojau. pradzioj atrodo labai nelogiska, bet po to isigilinus pradedi suvokti. ten belenkas negauna leidimo uzsiimti tokia veikla (privatus verslas administruoti , tarkime kalejima ar ginklu sandelius ar pan.), nes dideli isipareigojimai plius padidintas demesys is valstybes saugumo strukturu. bet atsiperka privaciam verslui, nes moka racionaliai elgtis su pinigais, o valstybe sautaupo! tos firmeles prisiimdamos isipareigojimus, turi juos ivykdyti, nes zino, kad kitu atveju joms bus 'aliuliu'!
enternald 2010-10-13 20:42
Talkless 2010-10-14 09:01
Aš norėjau parodyti vieną iškreiptų vertybių pavyzdį. Taip, esu skaitęs, kad vieni prieš - kiti už komp. žaidimus. Bet ne konkrečiai apie tai norėjau parašyt. Ačiū už diskusiją.
zeitgeist 2010-10-14 09:38
Su tokiu mastymu tai tik i seima eiti Žmogus nesiektu sau naudos jei butu kitos vertybes, morales normos, siektu bendruomenei naudos. O monetarine sistema - pinigai iškreipia žmonių elgesį, padaro juos gyvuliais betkokia kaina siekiančiais pinigu. Kaleįjimus statyti , gal iškarto pasistatyti reiktu lageriuis, žmones suskirstyti pagal turima turto kieki. Kad ir pats smulkiausias vagis nevogtu, jeigu turetu kur gyventi, ka valgyti, kaip sakat galetu gyventi, o ne egzistuoti
Plikas 2010-10-14 11:36
Dabar daugelis "egzituoja" geresnėmis salygomis, nei maždaug prieš 20-25 metus "gyveno". O iš kur tas pats smulkiausas vagis atsirado? Iš dangaus nukrito be darbo, namų ir maisto? O gal tiesiog tingėjo reikalingu metu mokytis, o pagal "panetkes" paprastus darbus dirbti jam "pamoina"? Kas dėl privačių kalėjimų - jei tai padėtų sutaupyti, tai kodėl gi ne. Šnekantiems nesamones priminsiu, kad ne kalėjimai vykdo teisingumą, o teismai. Kalėjimuose žmonės nėra teisiami.
Talkless 2010-10-14 16:28
- aš dirbau kaip dirbęs, tiesiog bankai "užrišo" pinigų srautus, klientai nebeturi pinigų ir t.t...), priklausomyes (alkoholikui/narkomanui reikia pinigų alkoholiui, o jei jų nėra..?) ir t.t Ir deja, kalėjimai ar kitos baudžiamosios priemonės šių problemų nespredžia. Tiesiog baudžia. * - tie asmenys, be abejo, tokiais blogai įtakojančiais asmenimis tapo tuo pačiu būdu.