„Gal net iki Danijos.“ Lietuvoje atsiras didžiulis centras

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2024-06-04 20:07
Kokia laimė kad gerasis rusas netyčiom pastatė Kruonio HAE ir dabar belieka girtis sekmingu atsinaujinančios energetikos vystymusi. Bet kiek užteks tos HAE - didelis klausimas. Didieji strategai atrodo neįgalūs tai paskaičiuoti.O jeigu reiktų kitą HAE statyti tai tiek pinigo reiktų, kad neišeitų girtis sėkmėmis.
mixed 2024-06-05 17:07
na siaip vietoje hae akums stato
Kyborg 2024-06-05 20:05
KHAE pastatė lietuviai. Jos statybos buvo pradėtos sovietiniais laikais ir finansuotos iš sovietinio biudžeto, o bet tačiau, Lietuva buvo donorė sovietinio biudžeto, t.y. į jį sumokėdavo daugiau, nei gaudavo atgal. Statyba pabaigta ir visi iki vieno agregatai paleisti jau atgavus nepriklausomybę. Ne pinigai pagrindinė kliūtis tokių objektų statybai, o tinkama vieta. Kaip alternatyva Kruoniui buvo svarstoma Sudervė, bet tam būtų tekę užtvenkt Nerį. O tai tokio objekto kaštus stipriai išaugintų, plius gyventojų kuriuos tektų iškeldint pasipriešinimas būtų labai didelis.
gytis13 2024-06-05 22:47
Na jeigu tokia Sudervė butų statoma ar bent rimtai svarstoma tada būtų galima sakyti kad Lietuvos atsinaujinančios energetkos strategija yra kažkas rimto. O dabar tai energetikos vadybininkėliai laukia kad verslas kažkodėl puls statyti akumuliatorius kurie visiškai neatsipirks...