„Apie tai sužinojau tik naktį.“ Lietuvos pasienyje audra. Kas vyksta  ()

Lietuvos pasienyje šurmulys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-05 „Apie tai sužinojau tik naktį.“ Lietuvos pasienyje audra. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 3 dieną Lietuvos Vyriausybė pristatė naują prekių, kurias draudžiama įvežti iš Baltarusijos ir Rusijos, sąrašą. Dėl šių sankcijų Lietuvos pasienyje kyla šurmulys – žmonės praneša, kad Lietuvos kontrolės punktuose prašoma išmesti maistą, gėrimus, cigaretes ir kitas prekes (net ir tas, kurių nėra ribojančiame sąraše), rašo „Zerkalo“.

Draudžiamų produktų iš Baltarusijos ir Rusijos sąraše buvo daugiau nei 2800 prekių, tai 24 grupių prekės, įskaitant gyvus gyvūnus, mėsą ir subproduktus, žuvį, pieną ir pieno produktus, kiaušinius, natūralų medų, augalus, daržoves, vaisius, kavą, grūdus, aliejų, gėrimus, tabako gaminius ir kt. Lietuvos vyriausybė tokio sprendimo priežastimi nurodė galimą žalą Lietuvos gamintojams, nes alternatyvos šiam importui šalyje nėra.

[Vokietija] Iki 100€ pigiau nei Lietuvoje ir stulbinamos galimybės. Išskirtinis roboto dulkių siurblio pasiūlymas (Video, „Liectroux V3S Pro“)
1878 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Lietuvos muitinės svetainėje pasirodė išsamesnis prekių, kurias draudžiama įvežti į šalį, sąrašas. Pavyzdžiui, jame yra cukraus ir cukraus konditerijos gaminių, krakmolo, tabako ir perdirbto tabako pakaitalų bei alkoholio.

„Vyriausybės nutarimu draudžiama įvežti šiuos produktus iš Rusijos ir Baltarusijos, tačiau jų gabenimas tranzitu per Lietuvos teritoriją nėra draudžiamas“, – praneša Lietuvos muitinė. Nenurodyta, ar šis apribojimas galioja tik juridiniams, ar ir fiziniams asmenims.

 

Praėjusią naktį pasienio kirtimo pokalbiuose, kuriuose keliautojai bendrauja, žmonės pradėjo skelbti, kad Lietuvos postuose itin kruopščiai tikrinamas jų bagažas ir prašoma išmesti beveik visą vežamą maistą. Ir ne tik baltarusišką, rusišką produkciją, bet ir atvežtinę. Taip pat gauta pranešimų apie tai, kad žmonių buvo prašoma atsikratyti net nedidelio kiekio saldainių, gėrimų, kuriuos žmonės pasiėmė su savimi į kelionę, bei prekių, įsigytų iš Duty Free parduotuvių. Baltarusiai taip pat rašė, kad buvo prašoma atsikratyti vaistų, nors šis punktas nėra įtrauktas į naująjį sąrašą.

„Muitinės pareigūnas labai atidžiai ištyrė automobilio turinį. Išvertė visus maišus. Jis liepė išmesti visą maistą, gėrimus, vandenį ir alkoholį į konteinerį. Jis sakė, kad įstatymas pasirodė birželio 3 d. Aš sakau, kad apie tai sužinojau tik naktį. O jis sako, reikia domėtis šalies, į kurią įvažiuojate, įstatymais“, – viename iš pokalbių „Telegram“ kanale rašė automobilininkas.

 

„Mums buvo leista palikti 0,5 litro vandens butelį ir pusę pakelio cigarečių“, – sakė kitas turistas.

„Jei turėsite 0,5 butelio vandens ar pusę pakelio cigarečių, gali palikti. Turėjau gaminių iš Lietuvos, taip pat išmetė. Paklausiau kodėl, jie atsakė, nes tai buvo Baltarusijoje. Ir nesvarbu, kad pagaminta Europoje“ – sakė į Lietuvą įvažiavęs kitas vyras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(76)
(139)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()