„Ten visko kalnai.“ Situacija kaista. Skelbiama, kas nutiko Lietuvos pasienyje  ()

Lietuvos muitinė paskelbė paaiškinimus, ką galima įvežti.



© Lrytas.lt (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=2RyRQknMFJI

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-08 „Ten visko kalnai.“ Situacija kaista. Skelbiama, kas nutiko Lietuvos pasienyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos muitinė paskelbė paaiškinimus, ką galima įvežti į šalį iš Baltarusijos. Apie tai praneša departamento spaudos tarnyba.

„Draudimas netaikomas tranzitu vežamoms prekėms, taip pat prekėms, kurios skirtos tik asmeniniam naudojimui kelionės metu (t. y. pakuotės buvo atidarytos)“, – rašoma pranešime.

Lietuvos muitinė patikslino, kad draudimas netaikomas ir būtiniems gaminiams, reikalingiems kelionėje, tačiau jie turi būti ir atvirose pakuotėse.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Beprotiškos uodų žudymo mašinos, multimetrai su termovizoriais, galingi 4in1 jump starteriai ir kt. (Video)
3127 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

2) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

3) „Foursun“ - 4in1 jump starteris su oro kompresoriumi

4) „Black Knight B2000V“ - uodų lempa-gaudyklė

5) „Violent Mini Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

6) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

Išsamiau

Primename, kad nuo birželio 3 dienos Lietuvos Vyriausybė įvedė naują prekių, kurias draudžiama įvežti iš Baltarusijos ir Rusijos, sąrašą. Į sąrašą įtraukti gyvi gyvūnai, mėsa ir subproduktai, žuvis, pienas ir pieno produktai, kiaušiniai, natūralus medus, augalai, daržovės, vaisiai, kava, grūdai, aliejus, gėrimai, tabako gaminiai ir kiti produktai – iš viso daugiau nei 2800 prekių.

Situacija kaista. Dėl šių sankcijų iškilo problemų pasienyje su Lietuva. Lietuvos kontrolės punktuose atvykstančių iš Baltarusijos buvo prašoma išmesti maistą, gėrimus (taip pat ir įprastą vandenį), cigaretes, vaistus ir kitas prekes, net ir neįtrauktus į ribojamųjų sąrašą. Patikrinimo patalpose susidarė kalnai išmesto maisto.

 

Birželio 3 dieną Sviatlanos Cichanouskajos biuras pranešė, kad buvo konsultuojamasi su Lietuvos departamentais dėl draudimo gabenti produktus per sieną. Jos biuras teigė „labai tikintis“, kad sankcijos asmenims iš Baltarusijos į Lietuvą importuojamiems žemės ūkio produktams bus „sušvelnintos arba patikslintos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(28)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()