Pirmą kartą istorijoje! Lietuvoje to nėra buvę! Iš karto net 4. Drebinanti žinia  ()

Keturi Lietuvos restoranai gavo po vieną „Michelin“ žvaigždę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-14 Pirmą kartą istorijoje! Lietuvoje to nėra buvę! Iš karto net 4. Drebinanti žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai ketvirtadienį (birželio 13 d.) paskelbė populiariausias pasaulyje restoranų gidas „Michelin Guide“, pirmą kartą pristatęs Lietuvos restoranų gidą.

Net 4 restoranai pelnė pirmąsias „Michelin“ žvaigždes. Tai restoranai: „Demo“, „Nineteen18“, „Džiaugsmas“, „Pas mus“. Visi keturi restoranai yra Vilniuje.

Paskelbti ir „Bib Gourmand“ apdovanojimai, kurie teikiami už gerą kainos ir kokybės santykį. Jie atiteko: „14Horses“, „Le travi“, „Numan“, „Gaspar’s“.

„Michelin“ Žalioji žvaigždė buvo suteikta restoranui „Red brick“.

Iš viso į pirmąjį Lietuvai skirtą „Michelin Guide“ yra įtraukti 26 restoranai: „Red brick“, „Amandus“, „Apvalaus stalo klubas“, „Arrivée“, „Augustin“, „Da Antonio“, „Dia“, „“Dine“, „Elven“, „Ertlio namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer & The Ocean“, „Gastronomika“, „HeJi“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Monai“, „Monte Pacis“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“, „Uoksas“, „Vila Komoda“.

 

Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministerija anksčiau skelbė, kad patekimas į „Michlin Guide“ kainavo daugiau nei 1,5 mln. eurų, neįskaitant pridėtinės vertės mokesčio.

Lietuva yra paskutinė iš Baltijos šalių, kurios gidą parengė „Michelin Guide“.

„Michelin Guide“ – tai tarptautiniu mastu žinomas ir prestižinis restoranų reitingas, kuriame jie vertinami pagal įvairius kriterijus ir apdovanojami „Michelin“ žvaigždėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()