Pagaliau! „Darbdaviai to klausti nebegalės.“ Į Lietuvą žengia naujovė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-08-30 13:13
Taip, 19 lape procentai yra skirtumas laike, bet grafike yra dydis pačio skirtumo. Atlyginimų skirtumas paimtas imant visų atlyginimus, ir neatsižvelgiant, turi vaikų ar ne, kaip vaiko priežiūra vyksta toje šalyje (kiek įsitraukę vyrai) ir pan. Pereik per grafiką galvoje turėdamas kiek ilgai vaiko priežiūros atostogų einama, ir kiek vyrai yra spaudžiami prižiūrėti vaikus. Čia yra viena svarbiausių priežasčių Lietuvoje, kodėl moterų ir vyrų atlyginimai skiriasi panašiai pozicijai - jei turi 10 moterų su mažamečiais vaikais darbuotojų dirbančių tą patį darbą, tai 1-2 mažiausiai reikės turėti dar ekstra, nes vaikams sergant nebus kam dirbti. O per epidemijas vis tiek neliks kam dirbti, nes ir su ekstra 1-2. Tai ką sakiau jau senai, tegul padaro, kad 40% tėvystės atostogų ima tėvas arba parandama. Moteriai irgi, vaiko priežiūros biuletenio nerašo ilgiau nei 2 savaites per metus, jei vyras nesidalina 40% laiko. Ir staiga nukris unexplained skirtumas iki nykstamai mažo. Tik va padarė Lietuvoje neperleidžiamą mėnesį (ar du), ir jau tragedija.
HardAxe 2024-08-30 13:50
Tegu leidžia kaip skandinavai - imti tą mėnesį ar pusmetų iki vaikui sueis 4-9 metai ir tėvai pradės atostogauti su savo vaikais.
immortallt 2024-08-30 14:34
Tai kaip ir praranda tikslą tada tas mėnuo. Yra dar vadinamieji mamadieniai, kuriuos apmoka 100% darbdavys! Ir kas juos ima? Ogi praktiškai išimtinai mamos (pavadinimas jau pasako, kas juos ima). Kaip manot, kaip mamdieniai įtakoja moterų atlyginimą "už tą patį darbą"? Va čia didžiausios priežastys atlyginimų skirtumo glūdi, bet kai tik pradedi apie tai kalbėti, kad jei nenorime skirtumų, sulyginkime šitą vietą, staiga visi dingsta. Nebus taip, kad turėsi privilegijų, bet atlyginimai bus vienodi. Ir aiškinti, kaip už tą patį darbą vienodas atlyginimas, kai "darbo" negali objektyviais dydžiais išmatuoti, tai net negali ir pasakyti aiškiai, kas yra "tas pats darbas". Vienas dirba visus metus minus atostogos ir savaitė sau biuletenio, kitas minus atostogos, minus savaitė sau biuletenio, minus porą mėnesių vaikams priežiūrėti biuleteniai, minus mamadieniai, minus dar vaiko priežiūros atostogų 18 mėnesių.
mixed 2024-08-31 15:05
As imu tevadienius stabiliai 2 i men, zmona tap pat ir net privalo nes dirba valstybineje istaigoje..
SPeed_FANat1c 2024-09-05 07:47
darbe kliento darbuotojas pastoviai tevadienius ima girdziu
immortallt 2024-09-05 09:43
Tėvadieniai keistas dalykas, nauda ale valstybei/visuomenei, bet subsidijuoja darbdavys.
SPeed_FANat1c 2024-09-08 00:19
nieko jis nesubsidijuoja, jei istatymus zino, tai vertina kaip atlyginima kuri uzdirbo dirbdamas kitomis dienomis. Ner ir jokiu nemokamu pinigu per atostogas, jei juos gaunam, vadinas uzsidirbom kitomis dienomis. Jei nebutu atostogu/tevadieniu, tiesiog galetume gaut didesni atlyginima ir tiek, bendroj sumoj tas pats.