„Lietuva sulauks pasekmių. Riba peržengta“  ()

Tai gali pakeisti valstybės kryptį.



© Beny Shlevich (CC BY-SA 2.0) | https://www.flickr.com/photos/17088109@N00/37395559/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako nenustebsiantis, jei Izraelis sureaguotų į antisemistiniais laikomus buvusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pasisakymus. Pasak jo, politiko išsakyti teiginiai peržengė toleruotinas ribas.

„Aš nenustebčiau, jeigu reaguotų (Izraelis – ELTA). Dėl to, kad tai tikrai yra ribas peržengiantys pasisakymai ir tikėtina, kad galime sulaukti kokių nors pareiškimų“, – Eltai teigė G. Landsbergis.

„Jeigu toks žmogus taptų Vyriausybės dalimi, aš neabejoju, kad Lietuva dėl to susilauktų pasekmių“, – svarstė jis.

R. Žemaitaitis Izraelio ministrui pirmininkui linkėjo mirties bausmės

Kaip skelbta anksčiau, Vilniaus apygardos teismui antradienį atvertus neapykantos kurstymu kaltinamo eksparlamentaro R. Žemaitaičio baudžiamąją bylą, valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Justas Laucius nurodė, kad politikas savo įrašais „Facebook“ niekino žydų tautybės asmenis, kaltino juos įvykdžius Pirčiupių žudynes, lietuvių holokaustą. Visgi, pats politikas savo kaltės nepripažįsta ir sako, kad Izrealio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu turėtų būti nubaustas mirties bausme.

[EU+Kuponai] Galingi PC, žaidimų konsolės, kelioniniai šaldytuvai, jump starteriai, endoskopai (Video)
4000 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-10/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

2) „Ninkear N16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Windows 11

3) „Pandorra Box“ - žaidimų konsolė su 7000 žaidimų

4) „Borehole“ - puikios kainos endoskopas (5 arba 10 metrų ilgio)

5) „POPDEER PD-JA1“ - puikios kainos ir kokybės jump starteris

6) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

„Laukiu, kada ateis ta diena, kai B. Netanyahu už savo barbariškus veiksmus bus nubaustas mirties bausme tribunolo teisme“, – prieš teismo posėdį kalbėjo R. Žemaitaitis.

G. Landsbergis jau ne pirmą kartą tikina, kad vis didesnį populiarumą įgyjanti antisemitiniais pareiškimais pasižymėjusio R. Žemaitaičio partija „Nemuno aušra“ gali pakeisti valstybės kryptį. Todėl konservatorių pirmininkas socialdemokratams kartojo ir kvietimą vienytis prieš radikalias jėgas.

 

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį teigė, kad partijos „Nemuno aušra“ lyderio pasisakymai apie žydų tautą gali tapti svarbiu veiksniu, sprendžiant dėl šios politinės jėgos priėmimo į valdančiąją koaliciją. Be to, jo teigimu, klausimų dėl šio politiko pareiškimų kyla ir Lietuvos strateginei partnerei Vokietijai.

Todėl prezidentas paragino „Nemuno aušros“ partiją paneigti anksčiau išsakytus savo pasisakymus žydų tautos atžvilgiu. Visgi, pats R. Žemaitaitis tikina, kad jeigu prezidentas turi klausimų, gali jį pasikviesti ir pasikalbėti.

ELTA primena, kad R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minėta kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

 

Toks socialdemokratės pasisakymas buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad partijos „Nemuno aušra“ lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją.

Reaguodama į V. Blinkevičiūtės pasisakymą Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad nematytų savo politinės jėgos koalicijoje su „Nemuno aušra“, o konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paragino centro kairėje ir dešinėje esančias partijas tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Martyna Pikelytė
(7)
(9)
(-2)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()