Į Vilnių atkeliauja nuomojami elektriniai dviračiai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Auris 2011-07-29 10:28
šiaip galetų tureti ir paprastų dviračių, pasportuoti visada malonu jie turetų igivendinti tokia sistema, kuri yra Paryžiuje
Jarmeinas 2011-07-29 10:52
Važinės bet kaip ir reiks dažnai remontuoti arba išrinks detalėms ir išmes tą GPS.
jamalou 2011-07-29 11:15
Kad tai pusiau motoroleris, pusiau paspirtukas negali būti laikomas dviračiu. Dviratis tai dviratė transporto priemonė, kuri naudoja žmogaus raumenų jėgą.. Kaži, o kas jei išsikraus baterija, tai teks stumti.. -> pedalų kaip ir nėra (sprendžiant iš nuotraukos). Beje, 25 elektrinės transporto priemonės?? Kuriam kiekiui žmonių čia jų užteks virš pusės milijonų turinčiame mieste?? Dar vienas aspektas, o ar galima tokiu riedėti senamiesčiu?? Gi greitas 5 kartus didesnis nei žmogaus ėjimo greitis? Ir bus ta transporto priemonė be garso, tai gali būti kaip Kinijoje, kad ketino ar uždraudė vienoje vietoje elektrinius dviračius, nes pamatė, kad daug įvyko eismo įvykių su jais.. Kiek kainuos nuoma? Jei vieneto kaina 7000LT?? Gal kokia 25 Lt/val..?? Tada geriau viešuoju kursuoti su 2Lt bilietėliu.. Labai įdomu keliuose taškuose bus galima palikti išsinuomavus? Jeigu tarkim reikia nuvažiuoti iš darbo vietos esančios Vilniaus gatvėje į Antakalnio gatvę su verslo reikalais, kurie užtruks 2 valandas.? Gal geriau už tuos 7000 Lt nupirkti 20 paprastų dviračių po 350 Lt. Tada viso jų galima miestui būtų turėti už tą pačią sumą 500 vienetų. Kas gautųsi apytikriai 1000 miesto gyventojų tektų po vieną dviratį. Ir dviračio aikštelių sistemą būtų patogiau įrengti. O GPS daviklius galima sutarti su Šiaulių miesto dviračių gamintoja, kad įmontuotų - nemanau, jog taip brangu. Arba už tuos 7000 Lt galima būtų nupirkti automobilį ir skatinti automobilio dalinimosi sistemas. Mano nuomone geriausia Vilniuje turėti Segway tipo transporto priemones, kaip kad Zuokas važinėja - nuoroda: http://www.ekoidejos.lt/lt/straipsniai/ ... s/id/6069/
Nerealiai 2011-07-29 11:34
Man tai kilo klausimas apie siu aparatu pavogima, gi siuo metu yra GPS blokeriai visokie, kurie blokuoja gps signala ir pan., pilnas internetas tokiu, ar cia sistema kazkokia gudresne? Na aisku jeigu bus jie nuomojami, tai turbut reiks pateikt asmens dokumenta, bus panasiai kaip su dviraciu nuoma, tada atsakomybe ant nuomotojo, bet gps tada kaip ir bevertis gaunasi.
Arthuras 2011-07-29 12:13
Jei nori išsinuomoti - pateik vairuotojo pažymėjimą, pasą, asmens tapatybės kortelę. Ir viskas, niekas nebevogs.
Robertas 2011-07-29 12:51
Vogtas pasas ~200 Lt. Kas norės, tas tikrai ras būdą. Jokie GPS ir kt. dalykai čia nepadės. Šiaip geriau daugiau investuotų į paprastų dviračių infrastruktūrą, o ne kištų tūkstančius į kelis niekam neprieinamus elektrinius paspirtukus. Na, bet bent jau kažką daro..
vyckas 2011-07-29 13:03
Zuokas rimtai jaučia fetišą daiktams su dviem ratais.
Indrė 2011-07-29 14:26
Tai jei "oranžinius" dviračius išvogė, tai šitie dulkės nenaudojami. Padarytų normalią "dviračiai regularis" sistemą, tai bent jau praktiškiau ir aiškiau žmonijai būtų.
immortallt 2011-07-29 14:30
Dviraciu paemimo punktuose - video kameros. Naudojami tik naujausio tipo ID korteles, kurioms pateiksi ir pirsto antspauda - viskas. Jei dviratis dingsta kazkur ar buna apgadintas tarp to laiko kai tu paemei ar grazinai - viska apmoki. Jei dar ir nepranesei - apmoki + tokio pat dydzio bauda, tai yra nuvarius sumoketum 14.000 LT + kiek kainavo apsaugos priemones
jamalou 2011-07-29 14:41
Tada taip gaunasi pasiėmei dviratį ir negali paleisti jo iš akių? - Saugau kaip savo akį, o ne mėgaudamasis riedi. Jei dviratis netyčia įlekia į Nerį, tu moki 7000Lt..?? Manau tuomet pati geriausia priemonė judėti - pėsčiomis. =)
Xdmin 2011-07-29 14:49
Kaip daznai tau tai nutinka? Pastebejau kad komentatoriai labai daznai megsta nukrypti krastutinumus.
jamalou 2011-07-29 15:00
Mačiau kartą kaip prie Mindaugo tilto Neryje porelė ant mašinos stogo laukė, kol išgelbės, nes nepaaiškinamu būdu įlėkė į vandenį. Tad visko būna šiam mieste.. =)
Creatium 2011-07-29 16:28
Ir taip buvo vieną kartą ko gero per kelis dešimtmečius. Tiktai labai geras faktorius nieko nedaryt. O kaip yra skelbiama, tai kaina bus ~10 Lt/val., išsinuomot galima bus berods tik su banko kortelėmis. Beje, nuo kitų metų planuoja ir oranžinių dviračių nuomos punktus daryt. Tad bus dvigubu keliu einama: ir el. dviračiai ir paprasti dviračiai nuomojami.
Simplicity 2011-07-29 16:45
Nuo vasaros karščių galva perkaito ar jaunatvinė silpnaprotystė apėmė? Tai gal dar ir akies rainelę prie to paties skenuok ir seilių ar kitų kūno skysčių pavyzdį imk... Kokią teisę tu turi rinkti biometrinius duomenis? Ir su kokia duomenų baze tu juos lyginsi? Gal kriminalistai suteiks priėjimą prie savosios, o diedas už 800Lt/mėn spręs išnuomoti dviratį ar ne? Dar neteko girdėt, kad kur nors pasauly būtų įvesta tavo siūloma sistema. Nuo vagysčių ir nelaimių saugu draudimo kompanijos, tad jomis ir reiktų apsiribot. Aikštelių su apsaugos sistemom ir prižiūrinčiu personalu įrengimui, atlyginimui ir adminstravimui kas mėnesį tu sumokėsi tiek, kiek per to dviračio tarnavimo laiką nesurinksi. Galiausiai vis tiek koks nors bomžas ar narkomanas tą dviratį į Kirtimus nuvarys, nes iš bomžo ar narkomano tu visvien pinigų nepaimsi. Joks sveiko proto žmogus tau savo biometrinių duomenų nepatikės ir kaip nusikaltėlis pirštų atspaudų duomenų bazėj nepalikinės, nes tai žemina asmens orumą, o be to gresia nesuvokiamo dydžio bauda už praradimą. Keista, kad tokie kvaili pasiūlymai gimsta galvoje žmogaus, kuris didžiuojasi jog studijuoja ekonomiką. Nenustebčiau jei tokius vėjus pasiūlytų "tris skyrius išklausęs" kaimo Jurgis ar spalius bebarstantis diedas iš Seimo rūmų, bet išgirsti tokį pasiūlymą iš jauno, išsilavinusio žmogaus... O gal tu čia juokais?
jamalou 2011-07-29 17:15
Kas, jeigu tu išsinuomoji ta el.motorolerio/paspirtuko - riedi sau laimingas vien elektra po parką ir op kas nors per kuprą, numeta nuo el.motorolerio/paspirtuko ir nuvaro. Nes gi 7000Lt, tai dideli pinigai. Gi spaudoje rašo, kad vagia tuos dviračius dažnai. Tai kaip tada, jei kas pavagia nuo tavęs važiuojant?? Negi reikės atlyginti žalą tau asmeniškai?? Bei kaip įrodyti, kad tu nesusitarei su draugu - tokio scenarijaus..? Aišku, čia mintys iš serijos kas būtų, jeigu būtų.
Otto 2011-07-30 09:11
nondescript 2011-07-31 10:49
Neišpindėk, visada atsakomybę prisiema tas, kuris nuomojasi, o ne tas kuris nuomoja, net jei nelaimė įvyktų dėl kitų kaltės, turėtum vargo jiems arba draudėjams tai įrodyt. Kas dabar būtų, jei kiekvienas vilnietis pradėtų nuomotus dviračius metyti į nerį?
andriulis 2011-07-31 13:47
Suderes Zuokas su daudimo bendrovemis ir viskas cia bus gerai! Paprasciausias pavyzdys butu kasko draudimas. Nei cia nuomotoja persekios nei ka, tik garsiai nekalbes niekas apie draudimo sutarties salygas, kad zmonems nekiltu papildomu pagundu.
mobilunkas 2011-07-31 16:53
gal mazdaug pries 3m taip atrodantis eskuteris kainavo 600 lt, idomu ko jau taip dabar jie uzbrango. bet ir kainuojanti tik 600 lt man pavoge , tai siuos turetu vogt 11 kart labiau
immortallt 2011-07-31 19:35
Pirma, jei nuomoja savivaldybe, tai tau ne privati kompanija. Antra, pirstu antspaudai butu sutikrinami tik tam reikalui, ar kortele yra tavo, ar vogta. Trecia, video kamera pakabinti su prijungimu ir visa kita kokie 1500LT/vnt. tai ne tik didina sauguma del dviraciu, bet ir bendrai. Pacia kamera atiduoti policijai priziuret ir tik esant reikalui perziuri irasus. O apie zmogaus orumo zeminima - nenori, tai nesinaudoji ta paslauga. Man butu priimtina. Be to as pasiuliau iseiti, kad sake, jog pasa vogta uz 200LT gali isigyt. Tad nusileisk ant zemes ir maziau putokis. P.S. prisiminiau, kad dar prie korteliu eina pin kodai, tai net nereikia sutikrinti su biometriniais duomenimis nustatyti ar tai korteles savininkas. O taip, kadangi daikta pasiskolinai, tai uz ji neatsakai. Tai davai paskolink savo masina, sumokesiu tau nuoma 100LT uz diena, bet atsakomybes neprisiimu. P.S. varysiu i buliu kautynes. 10LT/h... tikrai nesinuomosiu... Leiskit ant dviraciu reklamas kabinti! Is karto kaina per puse nukris. Sugalvokit dar kokia akcija atrakcija ir zek nukris iki kokiu 2-5LT/h. P.S. su kreditine kortele irgi geras variantas, nes korteles zmones efektyviai blokuoja pamestas. Nors kai savaja buvau palikes parduotuveje pasigedau tik po 5d... Del atemimo - kvieti policija, formini vagyste ir viskas. Kas dabar buna kai is nuomos punkto pasiemes dvirati ir tau ji pavagia ?