KTU mokslininkai diegs inovacijas Jungtinėse Valstijose  (0)

2013 m. vasario 21 d. Kauno technologijos universitetas (KTU) ir verslo inkubatorius „Akron Global Business Accelerator“ Akrono mieste (JAV) pasirašė tarpusavio supratimo ir bendradarbiavimo memorandumą. Šiuo dokumentu šalys susitarė bendradarbiauti skatinant ir plėtojant inovacijas biomedicinos srityje, pritraukiant, plėtojant ir komercializuojant biomedicinos rinkai patrauklius produktus ir paslaugas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalys sieks abiems pusėms naudingo tikslo – darbo vietų kūrimo. Pagrindinės sritys: naujos medžiagos biomedicinai, naujomis technologijomis grįsti medicinos prietaisai ir diagnostika.

Akrono mieste (Ohajo valstija, JAV) šią savaitę vieši 20 specialistų iš Lietuvos verslo, pramonės, mokslo ir valstybės institucijų. Kauno technologijos universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA), UAB „Integrated Optics“, taip pat Čikagoje įsikūrusios Lietuvos prekybos organizacijos atstovai susitiks su vietos pramonininkais, susipažins su kuriamomis inovacijomis, megs pažintis. Delegacija taip pat lankysis verslo inkubatoriuje „Akron Global Business Accelerator“ (AGBA), Akrono universitete bei Ostino bioinovacijų institute.

„Malonu, kad praeitais metais vieni kitiems padarėme tokį gerą įspūdį, – teigė Akrono meras Don Plusquellic, prisiminęs 2012 m. įvykusius lietuvių vizitus. – Ir toliau plėtodami mūsų bendradarbiavimą bei atsižvelgdami į vietinių inovatyvių įmonių gerąsias praktikas, mes sukursime naujas investavimo galimybes bei naujas darbo vietas savo bendruomenėse“.

KTU rektoriaus prof. Petro Baršausko teigimu, ši sutartis dar sykį įrodo, kad tiek KTU, tiek Lietuvos mokslo potencialas yra pripažįstamas inovacijų Mekoje – Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Pradėti pokyčiai universitete jau virsta kūnu, t.y. vis daugiau mokslo produktų yra komercializuojami, atsiranda vis daugiau galimybių bendradarbiauti su verslu. Džiaugiuosi, jog šiandien pasirašėme sutartį su „Akronu“, vienu iš biomedicinos srities lyderių JAV“, – sakė KTU rektorius.

Lietuvos delegacija Akrone siekia iš arčiau susipažinti su Akrono antreprenerystės tinklo (AEN/Akron Biomedical Corridor) veiklomis, tarpusavio supratimo memorandumu įtvirtinti partnerystės saitus su Akrono miestu, susitikti su potencialiais AEN (AGBA, ABIA, NEOMed-REDIZONE) komercializavimo partneriais, Akrono universitete pasisemti organizacinės mokslinių tyrimų ir strateginės plėtros patirties. Vasario 19 d. delegacija jau spėjo pabuvoti ir Masačiusetso technologijos institute (Masschussets Institute of Technology) – pagal reitingus pasaulyje geriausioje aukštojoje mokykloje inžinerijos ir technologijų srityje.

Ankstesni vizitai

Akrono miesto ir Lietuvos bendradarbiavimas užsimezgė 2012 m. balandį, kai Akrono mieste lankėsi VšĮ „Versli Lietuva“ atstovai. Jiems Akronas paliko didelį įspūdį, jau birželio mėnesį jie čia atvyko pakartotiniam vizitui. Akrono miesto atstovai buvo pakviesti apsilankyti Lietuvoje, VšĮ „Versli Lietuva“ Vilniuje organizuotoje konferencijoje „Life Sciences Baltics 2012“, ir šį kvietimą jie su malonumu priėmė.

Akrono atstovai konferencijoje Vilniuje susipažino su KTU mokslininkais, universitetas amerikiečiams pasirodė idealus partneris technologijų plėtotei tarp Akrono ir Lietuvos.

„Lietuvos prekybos biuras“ Čikagoje, VšĮ „Versli Lietuva“ atstovybė JAV, ieškodama būdų, kaip prisidėti prie Lietuvos ekonomikos plėtros, aktyviai dairosi ir inovacijų pasaulyje. Užmezgus pažintį su Akron miesto „Global Business Accelerator“ ir nustebinti jų darbo modelių su kitomis pasaulio valstybėmis, pradėjome diskusijas, kaip nutiesti tokį pat tiltą tarp Lietuvos mokslinių institucijų bei slėnių ir Akron miesto mokslo ir verslo bendradarbiavimo infrastruktūros, - naujomis galimybėmis džiaugiasi Paulius Lukauskas, „Versli Lietuva“ generalinis direktorius. - Akivaizdu, kad Lietuvoje Kauno Technologijos Universitetas yra geriausias partneris tokio technologijų tilto su Akron miestu. Pasirašius bendradarbiavimo susitarimą tarp Kauno Technologijos Universiteto ir „Akron Global Business Accelerator“ Lietuvoje sukurtoms technologijoms atvers nauji ryšiai ir net galimybė patekti į plačiąją JAV rinką per Akron miesto komercializacijos ir inkubavimo infrastruktūrą.“

„Lietuvai tai yra džiaugsmingas įvykis, – sakė Lietuvos Garbės generalinė konsulė JAV Ingrida Bublys. – Ši kelionė sutampa su mūsų šalies jubiliejiniu nepriklausomybės dienos minėjimu. Bet svarbiausia tai, kad mes esame pasaulinio lygio inovacijų kūrėjai, ir esame sujaudinti, jog Akronas tai pripažįsta“.

Papildoma informacija

Kompanijos, pradedančios ar plėtojančios verslą verslo inkubatoriuje Akrone, glaudžiai bendradarbiauja su didžiausiomis miesto gydymo įstaigomis ir laboratorijomis, finansinėmis miesto įstaigomis. Pagrindinis visų tikslas – padėti augantiems verslininkams sėkmingai sukurti produktą ar paslaugą, ją komercializuoti ir pateikti plačiajai JAV rinkai. Nuo šiol dėmesys ir pagalba bus teikiama ir Lietuvoje sukurtoms technologijoms bei jų autoriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)