Svajonių dirbtuvės išradingiems: 500 km spinduliu nuo Vilniaus nerasite nieko panašaus (Foto)  (6)

3D spausdintuvai ir skeneriai, įvairios apdirbimo staklės, lazerinė pjaustyklė, naujausi kompiuteriai ir elektronikos laboratorija – tiek talpina šiandien duris atvėrusios pirmosios Baltijos šalyse profesionalios kūrėjų dirbtuvės „Green Garage“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Į dirbtuvėse esančią įrangą investuota net 300 tūkst. eurų ir ji bus prieinama kiekvienam, kuris domisi technologijomis, turi idėjų ar nori sukurti ką nors naujo.

„500 km spinduliu nuo Vilniaus nerasite net panašios vietos į „Green Garage“. Kiekvienas čia užsukęs galės naudotis naujausiomis technologijomis ir kurti prototipus iš metalo, medžio ar plastiko. Tikime, kad taip sparčiau bursis ir stiprės kūrėjų bendruomenė, o kai kuriems tai taps akseliaratoriumi pradėti savo verslą“, – sako „Green Garage“ sumanytoja ir įkūrėja Alisa Matsanyuk.

„Green Garage“ dirbtuvėse laukiama ne tik būsimų išradėjų, bet ir technologijų startuolių, verslininkų, vaikų, paauglių ir studentų. Dirbtuvės bus naudingos ir žmonėms, kurių profesija reikalauja specialios gamybinės įrangos, pavyzdžiui, architektams, inžinieriams, scenografams, dizaineriams.

„Green Garage“ jau renka grupes planuojama įsteigti ir mokymosi centrą, kuriame bus rengiami elektronikos, robotikos, programavimo ar kompiuterinio programavimo kursai. Vėliau planuojama sukurti metodiką, kuri leis mokyti kurti įvairius prototipus.

Green Garage“ veikia klubo narystės principu. Čia galima įsigyti dienos (19 eurų), mėnesio (79 eurų) ar metų (699 eurų) abonementą. Technologijų studentams ir startuoliams galioja specialios sąlygos ir nuolaidos.  

Green Garage“ – tai pirmoji profesionali kūrėjų erdvė Baltijos šalyse. Kūrėjų judėjimas (angl. maker movement) JAV išplitęs daugiau nei prieš dešimtmetį, vienija žmones, kurie savo rankomis kuria, meistrauja, kas neretai tampa ir naujo verslo pradžia.

JAV kūrėjų judėjimas yra skatinamas ir remiamas vyriausybės lygmeniu. Pernai JAV prezidentas Barakas Obama Baltuosiuose rūmuose pirmą kartą surengė kūrėjų mugę (angl. Maker faire) ir paskelbė programą, kurios pagrindinis tikslas – jauniems ir vyresniems JAV piliečiams suteikti prieigą prie aukščiausių technologinių įrenginių ir taip padėti įgyvendinti jų idėjas.  „USA Today“ duomenimis, kūrėjų indėlis į pasaulio ekonomiką kasmet sudaro apie 29 mlrd. JAV dolerių.

Green Garage“ dirbtuvės veikia Vilniuje, Konstitucijos pr. 12, kasdien nuo 10 iki 20 val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai (6)