Geriausiai „Windows 8“ privalumus išnaudojantys ASUS nešiojamieji kompiuteriai (Video)  (0)

„Windows 8“ atėjimas į rinką neliko nepastebėtas – naujausia „Microsoft“ operacinė sistema sulaukė ne tik pripažinimo, bet ir kritikos, tačiau tai nesukliudė techninės įrangos gamintojams persiorientuoti į naujas operacinės sistemos suteikiamas valdymo galimybes ir taip išsiskirti rinkoje. Viena iš tokių kompanijų, operacinei sistemai „Windows 8“ pritaikiusį visą seriją naujausių produktų yra ASUS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas liečia „Windows 8“ operacinę sistemą, daug visko yra prirašyta ir prikalbėta, tad kartotis nelabai verta. Tačiau straipsnio tema – kompiuterinės technikos naujovės, skirtos ne kam kitam, o būtent geresniam „Windows 8“ galimybių išnaudojimui, tad trumpai, kokios tai galimybės. 

Taigi, ką mato vartotojas, kuomet įjungia kompiuterį su „Windows 8“ operacine sistema? Ekraną, sudarytą iš taip vadinamų „gyvųjų plytų“, kurios nuolat atsinaujina: informuojama apie aktyvias programas, rodoma orų prognozė, rodoma informacija apie naujausius pranešimus socialiniuose tinkluose ir taip toliau. Šias „gyvąsias plytas“ galima išdėstyti bet kokia norima tvarka – kaip „širdžiai maloniau“. 

Vien tik nauja aplinkos vizualizacija naujovės nesibaigia – yra daugybė kitokių malonių funkcijų. Pavyzdžiui, „Windows 8“ operacinę sistemą, kartu su visais asmeniniais nustatymais galima įrašyti į USB atmintinę. Įkišus šią atmintinę į kitą kompiuterį su „Windows 8“, galima tęsti darbą tarsi būnant prie savo kompiuterio – iš karto perkeliami visi aktualūs failai ir duomenys. Pabaigus darbą, vyksta automatinis atnaujintų duomenų išsaugojimas į tą pačią USB atmintinę.

Šios ir kitos „Windows 8“ smulkmenos sudomino jau daugiau nei 1,3 milijardo žmonių – „Microsoft“ duomenimis būtent tiek žmonių jau naudojasi šia operacine sistema, kuri buvo diegiama ne tik į naujus kompiuterius, bet ir į senesnius tiesiog atnaujinant operacinę sistemą. 

Nors „Windows 8“ tinka ir senesniems kompiuteriams, visas operacinės sistemos žavesys atsiskleidžia dirbant su lietimui jautriais ekranais – būtent tokiai kompiuterinei technikai ir buvo skirta ši operacinė sistema. Tad norėdami išbandyti visus „Windows 8“ privalumus, įsigykite kompiuterį, kuris turi ekraną su funkcija „Touch-screen“.

Kompanija ASUS yra puikus pavyzdys, kaip gamintojas turi reaguoti į naujoves – jau dabar kompanija planuoja bent 80% visų savo gaminamų kompiuterių papildyti lietimui jautriais ekranais. 

Ir tai ne kažkokie tolimi planai, o įgyvendinti realūs darbai: Lietuvoje irgi pasirodė pirmieji ASUS nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriais ekranais. Trumpai apie tai, kokie tie modeliai ir kur juos galima įsigyti.

ASUS VivoBook X202e. Metalinis korpusas su kai kuriais plastikiniais elementais, o pats paviršius padengtas šlifuotu aliuminiu. Iš viso galimi keturi korpuso atspalviai. Kompiuterio storis – 21.7 mm, o masė be akumuliatoriaus – 1.2 kg. Ličio-polimerų akumuliatorius autonominiu režimu gali dirbti apie 5 valandas.

Nešiojamo kompiuterio lietimui jautraus ekrano įstrižainė siekia 11.6", palaiko 1366x768 tšk. Kompiuterio „širdis“ - Intel Core i3-3217U procesorius, dirbantis 1.8GHz dažniu. Šis modelis turi 4 Gb operatyvinės atminties ir 320 GB kietąjį diską. Daugiau informacijos apie gaminį galite surasti specializuotoje ASUS produktų parduotuvėje ASUSSHOP.lt.

VivoBook kompiuterių šeima turės modelius ir su didesniais 13-, 14-, 15- colių ekranais, be to bus galima pasirinkti platformas su galingesniais procesoriais Core i5 ir i7. Tiesa, jų kaina irgi bus didesnė.

Asus UX31A Zenbook Touch. Permainų neišvengė ir kita, gana populiari produktų linija Zenbook Prime: naujos modifikacijos UX21 ir 31A Touch turi lietimui jautrius 13.3" įstrižainės ekranus. Gaminami įvairių modifikacijų: su Intel procesoriais Core i5 arba i7, integruota vaizdo plokštę HD Graphics 4000, operatyvinės atminties dydis kinta nuo 2 iki 4 GB, o SSD disko talpa – iki 512 GB. Plačiau apie šį gaminį - specializuotoje ASUS produktų parduotuvėje ASUSSHOP.lt

Asus VivoTab RT TF600T. Naujoji ASUS planšetė VivoTab RT (TF600T modifikacija) yra bene pati lengviausia ir ploniausia planšetė su „Windows RT“ operacine sistema. „Windows RT“ laikoma nepilna „Windows 8“ sistema, turinti Office programinė paketą, tačiau nepalaikanti x86/64 platformos programų.

Šio planšeto storis – 8.35 mm, masė – 520 g. Ličio-jonų akumuliatorius užtikrina iki 10 valandų autonominio darbo. Įrenginys turi visas naujausias technologijas , tokias kaip NFC ar LTE. Taupiems yra galimybė rinktis planšetę be 3G ryšio

Asus TAICHI 31. Kalbant apie šį modelį reiktų prisiminti „gūdžius“ 2006-ius metus, kuomet kompanija pristatė pirmąjį nešiojamąjį kompiuterį su dviem ekranais - ASUS W5FE.

Žinoma, tuo metu mažasis ekranas atliko nebent media grotuvo funkciją, tačiau tai buvo pirmasis žingsnis link to, ką kompanija ASUS pristatė šiandien. Naujasis modelis ASUS Taichi yra pilnavertis nešiojamas kompiuteris su dviem ekranais. Kai kas jį vadina notebook /tablet hibridu, gaminamu su 11.6" arba 13" ekranais. 

Šio modelio apžvalgininkai sulaužė ne vieną ietį ginčydamiesi, kiek toks sprendimas yra praktiškas, tačiau bent jau tokia kompanija kaip Intel tiki šio modelio sėkme ir stipriai remia ASUS. 

Dirbant notebook režimu, Asus TAICHI modelį galima naudoti kartu su pašviečiama qverty klaviatūra, o uždarius prietaisą galima naudoti kaip planšetą. Įdomu tai, jog vienu metu galima naudotis abu ekranus:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)