„Xiaomi Mi MIX 2“ pirmieji įspūdžiai: aukščiausia kokybė ir sparta, kaip ir priklauso flagmanui (Apžvalga, Video)  (3)

Dažniausiai savo apžvalgose rašome apie vidutinės klasės kiniškus telefonus. Tačiau niekam ne paslaptis, jog šios šalies gamintojai turi ką pasiūlyti ir į aukščiausią kokybę ir pažangiausias technologijas besiorientuojančiam pirkėjui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-18 „Xiaomi Mi MIX 2“ pirmieji įspūdžiai: aukščiausia kokybė ir sparta, kaip ir priklauso flagmanui (Apžvalga, Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo gi išskirtinis „Xiaomi Mi MIX 2“? Na, čia papasakoti tikrai yra ką.

Pirmiausia, šis telefonas naudoja aštuonių branduolių mikroprocesorių „Snapdragon 835“ (Qualcomm MSM8988), veikiantį 2,45 GHz taktiniu dažniu – t.y. tą patį, kurį naudoja ir dalis „Samsung Galaxy Note8” bei S8 modelių. Tik „Xiaomi“ veikia 0,1 GHz didesniu dažniu, nei minėtieji flagmanai. Toje pačioje platformoje taip pat panaudota viena našiausių grafinių posistemių „Adreno 540“.

Šis „Mi MIX 2“ modelis taip pat turi 6 GB operatyviosios atminties (RAM), solidžią atsargą vidinės atminties ROM – 128 GB, ir jame panaudotas 5,99 colio įstrižainės ekranas su 2160 x 1080 taškų raiška.

Žinoma, techninės charakteristikos tuo neužsibaigia, tačiau jas visas paminėsiu kiek vėliau.

Pirmieji įspūdžiai, dizainas ir pagaminimo kokybė

Siuntinys iš Kinijos prekybos portalo „GearBest“ mane pasiekė puikios būklės. Iš esmės, viskas apsiribojo keliais vos matomais nelygumais dėžutės paviršiuje, o daugiau viskas idealu.

Atidarius dėžutę mane pirmiausia pasitiko kartoninė atvirutė su – tikėtina, su asmeniniu kokio nors „Xiaomi“ direktoriaus kreipimusi. Tačiau užrašai kinų kalba, ir aš jų deja nesuprantu. Bet šioks toks solidumo „priedas“ jaučiasi.

„Xiaomi Mi MIX 2“ pakuotė savo dydžiu jau nėra standartinis gaminys – dėžutė maždaug dvigubai didesnė nei „ekonominiai“ variantai. Kai prieš daugiau kaip pusmetį rašiau apie „Ulefone Power 2“, tada dar nesupratau, kad pakuotės dydžiu kinai stengiasi pabrėžti gaminio išskirtinumą. Reikia tik tikėtis, kad ši tendencija neperaugs į bereikalingą atliekų generavimą...

Tiesa, aš humorą mėgstu – gamintojas „prabangią pakuotę“ pristato kaip vieną iš rinkodaros elementų. Man asmeniškai tai visiškai nesvarbu. Nors, geriau pagalvojus, prasmės gal ir yra. Pavyzdžiui, tuo atveju, jeigu sugalvosite telefoną kam nors padovanoti. Jei dovanosite man, galite dovanoti ir be pakuotės.  

Atmetus dideles filosofijas, minėtosios dėžutės turinys iš principo yra standartinis: Pats telefonas, įkrovėjas su USB „Type-C“ laidu, SIM kortelės skyriaus atidarymo raktas, naudotojo instrukcija,  3,5 mm skersmens ausinių kištuko adapteris. Papildomai pridedamas apsauginis dėkliukas.

Pirmasis MIX modelis svėrė 205 gramus, tuo tarpu „Mi MIX 2“ yra 20 g lengvesnis. Tačiau masyvumo požiūriu antrosios kartos modelis yra gerokai patogesnis, ir paslaptis ko gero slypi ne tiek kuklesniame svoryje, bet siauresniame ekrano rėmelyje.

Žinoma, į mažesnių matmenų korpusą inžinieriams taip pat teko pasistengti sutalpinti pajėgesnę elektroniką, tad technologiniu požiūriu darbo čia įdėta pakankamai nemažai.

Apskritai, visuose konstrukciniuose niuansuose jaučiasi gamintojo siekis sukurti prabangos įspūdį. Tikriausiai dar neminėjau, kad kuriant „Xiaomi Mi MIX 2“ dalyvavo ir pasaulinio žinomumo dizaineris Philippe Starck. O va nežymiai išsikišęs kameros objektyvo rėmelis yra dengtas 18 karatų grynumo (maždaug 75%) auksu. Tik to aukso ten daug nesitikėkit, viskas tik dėl grožio.

Nesu didelis dizaino niuansų žinovas, bet telefonas – net su visomis apsauginėmis plėvelėmis – žiūrisi gerai. Juokas juokais, bet pirmą kartą paėmęs „Mi MIX 2“ į rankas, net suabejojau, ar tikrai tai yra beveik 6 colių įstrižainės ekraną turintis gaminys. Jausmas buvo labai panašus lyg rankoje laikyčiau 5,5 colio ekraną turintį telefoną.

Kartu su „Xiaomi Mi MIX 2“ pridedamas plastmasinis dėkliukas. Pagamintas kokybiškai, bet iš esmės nieko ypatingo. Apsauga užtikrinama tik telefono nugarėlei ir pakraščiams, tad ekraną teks arba atidžiai saugoti nuo atsitiktinių smūgių, arba pirkti kažką papildomo.

Paties telefono korpusas yra išties blizgus. Atrodo gražiai, mano veido atspindys matosi vos ne kaip veidrodyje, gal net kada prireiks ta „funkcija“ pasinaudoti. Bet meluočiau jei sakyčiau, kad pirštų žymės paviršiuje nėra matomos. Su visais blizgiais paviršiais problema ta pati. Tik „Mi MIX 2“ atveju tamsi spalva ir atspindžiai šiek tiek nukreipia dėmesį nuo įvairių teplionių.

Valdymo elementų vietos daugmaž standartinės. Mygtukai aiškiai apčiuopiami, veikia gerai. Iš asmeninės pusės, man labiau patiktų jei mygtukai būtų dar žemesnio profilio, tačiau šį mini-niuansą puikiai kompensuoja dėklas. Jį naudojant, iškilimai ties mygtukais yra mažiau apčiuopiami, bet paspaudimo požiūriu priekaištų neturiu jokių. Ir kišenėje netyčia pasispaudžia labai retai.

Pirštų atspaudų skaitytuvas sumontuotas „Xiaomi Mi MIX 2“ nugarėlėje, tokio pat dydžio ir formos kaip kamera. Veikia – neperdedu – beveik stebuklingai gerai.

Na, gerai, idealių daiktų nebūna, o prie gero priprantama, tai kartais pasitaiko, kad piršto atspaudo nenuskaito. Bet retai. Dažniausiai tada, kai rankos dar nebūna pilnai nudžiūvusios po plovimo, arba kai užsimiegojęs ne visai tiksliai pirštą uždedu ant skaitytuvo. Tačiau kol kas nieko geriau dar nesu išbandęs. O patys spręskit iš žemiau esančio video (testuojant rankos buvo visiškai sausos):

Neaišku kodėl savo reklaminėje medžiagoje „Xiaomi“ nemini to fakto, kad „Xiaomi Mi MIX 2“ ekrano stiklas pagamintas „Corning Gorilla Glass 4“ technologijos pagrindu.  

Ekrano rėmelis telefone visgi yra, apie milimetro pločio iš šonų ir viršaus. Apačioje išliko platesnė juostelė, bet ir jos matmenys palyginti su pirmuoju MIX modeliu sumažinti 12%. Jei palyginti su pigesniais telefonais, ekrano ir korpuso matmenų santykis yra akivaizdžiai smagesnis. Na o kaip tai atrodo gyvai, galite matyti žemiau esančiame video su pirmuoju telefono įjungimu:

„Xiaomi Mi MIX 2“ , kaip ir daugelis dabartinių telefonu, palaiko dvi „Nano SIM“ korteles. Išorinėms SD/TF kortelėms joks lizdas nenumatytas. Gaila, bet būtent mano turimame modelyje esančių 128 GB turėtų pakakti tikrai daug kam. Norint galima užsisakyti 256 GB ROM atmintinę turintį modelį.

Vidinės „Flash“ atminties sistema palaiko UFS 2.1 technologiją, kuri pirmą kartą buvo panaudota telefone „OnePlus 5“, vėliau atkeliavo ir į kai kuriuos „Samsung Galaxy S8“ ir „HTC U11“. Spartos požiūriu, šiuo metu tai yra pati greičiausia „Flash“ atminties valdiklių architektūra, maždaug ketvirčiu spartesnė už UFS 2.0 (teorinė riba 1200 MB/s), nors horizonte jau šviečiasi UFS 3.0 su teorinėmis 2400 MB/s spartomis.

Pagrindinė telefono kamera yra 12 MP raiškos, priekinė 5.0 MP kamera integruota apatinėje ekrano juostelėje, nes viršuje dėl sumažėjusio rėmelio tiesiog nepakako vietos.

„Xiaomi Mi MIX 2“ naudoja 5 kartos „Bluetooth“ ryšio standartą, užtikrinantį dvigubai didesnes spartas ir keturis kartus didesnius ryšio atstumus palyginti su ankstesne 4.2 versija.

Mano bandomame modelyje yra 6 GB LPDDR4X operatyviosios atminties. Kam aktualu, yra ir „Mi MIX 2 Special Edition“ modelis su 8 GB RAM, tik prekybos vietų pasirinkimas kol kas ganėtinai ribotas, ir net paminėtoje parduotuvėje pristatymas tik „Coming soon“.

Komplektacijoje su „Xiaomi Mi MIX 2“ pridedamas ir adapteris iš USB „Type-C“ laido į 3,5mm skersmens lizdą ausinėms. Tikrai patogu, nes nereikia tokio daikto pirkti papildomai, ir kol kas tikrai ne visos ausinės yra jungiamos tiesiai prie „Type-C“ lizdo.

Kas liečia energijos rezervą, „Xiaomi Mi MIX 2“ baterija yra integruota, 3400 mAh talpos. Iš pirmo žvilgsnio – lyg ir nedaug, palyginti kad ir tokiu „biudžetiniu monstru“ kaip „Vernee Thor Plus“, apie kurį jau rašėme šioje apžvalgoje. Tačiau preliminariai telefonas 2-3 paras iki kito įkrovimo ištempia be problemų.

Detalesnius testų rezultatus aprašysiu atskirame straipsnyje.

Pabaigai – trumpas preliminarus testas naudojant AnTuTu platformą. Rezultatai yra tokie: Bendras reitingas 176877, atskirose kategorijose 3D – 70951, UX – 55663, CPU – 39053, RAM – 11210. Ankstesnis mano telefonas buvo ties 60 000 riba, tad spartos padidėjimo nepastebėti yra neįmanoma.

Preliminarus apibendrinimas

Kaip ir minėjau, platesnius testų rezultatus aprašysiu vėlesniame straipsnyje. Tačiau jau dabar matosi, kad tai nėra eilinis įrenginys. Kaina irgi šį bei tą pasako, nes lyginant su tradiciniais „biudžetiniais“ modeliais net bazinis „Xiaomi Mi MIX 2“ variantas su 64 GB vidinės atminties kainuoja dvigubai daugiau.

Tačiau mainais gaunate techniškai aukščiausio lygio platformą, kuriai išties sunku prilygti. O gerai žinomi prekių ženklai kažką analogiško siūlo tik pradedant dar dvigubai didesnėmis sumomis. „Xiaomi Mi MIX 2“ naudotis patogu, o techninių nesklandumų per porą savaičių dar nesutikau nei vieno.

Įsigijimo požiūriu, galima šiek tiek varijuoti „Xiaomi Mi MIX 2“ kainą, pasirenkant talpesnę ar mažiau talpią vidinę atmintinę. Pvz. 64 GB modelis kainuoja apie €400, 128 GB modelis – apie €490, 256 GB modelis pasiekia visus €560. Spalvinis variantas kol kas vienintelis – juodas.

Argumentai už:

  • Aukščiausios klasės techninė kokybė ir veikimo sparta, naujausios technologijos;
  • Neabejotina, jog gamintojas investavo į dizainą ir tai nėra tušti žodžiai;
  • Kokybiškas ir didelis ekranas, siauras rėmelis;
  • Veikia be trikdžių, yra iškart be apribojimų veikianti „Google Play Store“, vykdomi spartūs nuolatiniai programiniai atnaujinimai;
  • Preliminarus argumentas – daug žadanti baterija.

Argumentai prieš:

  • Kaina didesnė, nei ekonominės klasės modelių. Visgi „flagmanas“ ir Kinijoje yra „flagmanas“. 

Pagrindinių „Xiaomi Mi MIX 2“ parametrų suvestinę galite peržiūrėti žemiau:

Specifikacija

Xiaomi Mi MIX 2

CPU

Snapdragon 835, 2.45Ghz, aštuoni branduoliai (Octa Core)

GPU

Adreno 540

Ekranas

5.99 colio 2160 x 1080 taškų (Full HD+), IPS

RAM

6GB (8 GB Special Edition modelyje )

ROM

64/128/256 GB

Pagrindinė kamera

12.0MP, F/2.2, dvigubas objektyvas

Priekinė kamera

5.0MP

SIM kortelės tipas

2 x Nano SIM

Operacinė sistema

MIUI 8 (atnaujinama iki naujausios 9.2.3 versijos)

Baterija

 mAh Lithium-ion Polymer, integruota

Svoris

185 g

Matmenys

15.18 x 7.55 x 0.77 cm

Atminties kortelių palaikymas

Ne

Mažmeninė kaina

€400 (64 GB ROM) – €560 (256 GB ROM)

 



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(9)
(22)

Komentarai (3)