„Patikėkite, skirtumas žaidimuose tikrai yra“. Ausinės, kurios atkuria 7.1 erdvinį garsą ir turi RGB pašvietimą - išsami „Patriot Viper V370“ apžvalga  ()

Taip atsitiko, kad po ilgos pertraukos bandome nemažai ausinių. Pirma susipažinome su pora „Asus“ headset'ų, o dabar galėsime iš arčiau pažvelgti į „Patriot“ firmos gaminį. „Patriot“ headset'as, kaip ir kiti kompanijos žaidėjams skirti produktai (pelės ar klaviatūros), priklauso „Viper“ serijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau minėjome, tai žaidėjams skirtas „Viper“ serijos headset'as su specialiomis funkcijomis. Gamintojas nurodo, kad šios ausinės atkuria 7.1 erdvinį garsą, o tai gali tikrai praversti žaidimuose identifikuojant priešų poziciją. „Viper  V370“ turi ir mikrofoną, nes tai būtinas atributas žaidėjo ausinėms. „Patriot“ nepamiršo ir šių laikų mados - ausinės turi RGB apšvietimą. Kiek jis naudingas ausinėse, yra kitas klausimas, bet aišku, kad šiais laikais dėl švieselių kai kurie yra pametę protą, ir gamintojai nebijo integruoti šio blizgučio, nors jis niekaip nesusijęs su garsu. Kaip headset'as atrodo iš arčiau ir ar gali pradžiuginti žaidėją, bandysime aiškintis apžvalgoje. 

Pakuotė ir komplektacija

„Patriot Viper V370“ headset'o dėžutė tokio dydžio, kokio ir tikėtumėmės. Priekyje matome ausinių nuotrauką, jų tikslų pavadinimą ir sužymėtas pagrindines savybes. Kairysis dėžutės kraštas yra permatomas, todėl net nepraplėšus pakuotės galime pamatyti dalį headset'o.

Galinėje dėžutės dalyje surašytos pilnos headset'o specifikacijos, o taip pat parašyta, ką daro ant ausinių esantis ratukas ir jungiklis. Ratukas skirtas reguliuoti garsui, o jungikliu galime įjungti „Ultra Bass Response“ funkciją. Pakuotės gale dar pastebime išvardintą pakuotės turinį.

„Patriot“ norėdami būti tikri, jog ausinės nejudės pakuotėje, jas pritvirtina vielutėmis.

Be pačio „Patriot Viper V370“ headset'o į komplektaciją dar įeina lipdukai, naudotojo gidas, pakaitinės medžiaginės pagalvėlės, jų keitimo įrankis ir maišelis ausinėms.

Žvilgsnis iš arčiau

„Patriot Viper V370“ headset'as yra daugiausiai juodos spalvos, tik vidinė pagalvėlių dalis yra raudona, o išorinė kaušelių dalis turi sidabrinės spalvos akcentą; trumpai tariant, gan paprastos ir daugeliui tinkamos spalvos. Dizainas irgi nėra iššaukiantis, tad turėtų įtikti visiems. Ausinių kaušelių priekis yra ilgesnis už galą, o bendrą formą galėtume įvardinti kaip pailgą, tokią pat formą atkartoja ir pagalvėlės. Išorinėje kaušelių pusėje matome minėtą sidabrinį akcentą su „Viper“ užrašu. Apie jį einanti juostelė yra šviečianti; čia ir bus mūsų RGB apšvietimas. Aplink šį sidabrinį užrašą eina juodos grotelės, o toliau jau prasideda karkasas.

Išpakavus headset'ą būna uždėtos dirbtinės odos pagalvėlės; tiems kam nepatinka tokio tipo pagalvėlės, gali užsidėti į komplektą pridedamas identiškas medžiagines pagalvėles.

Nuėmus pagalvėles pasimato garso šaltinis. Tai 40 mm draiveris, gilumoje dar įmontuotas ir antras 30 mm draiveris skirtas bosui.

Beveik visas ausinių karkasas yra iš plastmasės. Plastmasė yra matinė ir maloni liesti. Tiesa, lankelio plastmasė galėtų būti ir kiek kokybiškesnė. Metalo randame tik ten, kur reguliuojama ausinių apimtis. Kaip matosi pakėlus paminkštinimą, metalas visą konstrukcija prilaiko geriausiai, kai ausinės yra nulinėje padėtyje. Pradėjus didinti jų apimtį, metalui pavedama išlaikyti siauroką apimties didinimo juostą, kurią sudaro minėtas metalas ir plastmasė. Metalas yra pritvirtintas prie kaušelio, o plastmasė prie lankelio. Bent vienam sulūžus, ausinės nebesilaikys ant galvos. Pats apimties didinimas malonus, ties kiekviena padėtimi išgirstame trakštelėjimą. Neatrodo, kad reguliavimas būtų per laisvas.

Bendras lankelio tvirtumas atrodo patenkinamai, nes nemažas kiekis laisvumo atsiranda iš lankelio dizaino, jis turi visą išpjautą vidurį. Ten ant paminkštinimo galime pamatyti „Viper“ logotipą. Lankelio paminkštinimas padarytas iš panašios minkštos dirbtinės odos, kaip ir pagalvėlės.

„Patriot Viper V370“ valdymas įtaisytas kairiame kaušelyje, tame pačiame, į kurį ateina laidas. Valdymas yra galinėje kaušelio dalyje. Ten randame ratuką garsui ir žemų dažnio garso didinimo mygtuką, kuris įjungia „Ultra Bass Response“ funkciją.

Tame pačiame kairiame kaušelyje įtaisytas ir mikrofonas. Jis atsilenkia iš specialios išpjovos. Kadangi yra plastmasinis, jis gali judėti tik aukštyn ir žemyn, arčiau ar toliau prie veido jo pasukti nepavyks.

Galiausiai - ausinių laidas, kuris yra 2.2 metrų ilgio. Jis įvilktas į medžiaginę margą raudonos juodos spalvos rankovę. Gale randame ne audio jungtį, bet USB kištuką. Jo dėka galėsime gauti ne tik RGB apšvietimą, bet ir 7.1 garsą.

Programinė įranga

Įdiegus „Patriot Viper“ programinę įrangą ir prijungus ausines, gauname įspėjančiąją žinutę, kad pasirinktume tinkamą garso išeigą, t.y., prijungtas ausines. Šią įspėjančią žinutę galima lengvai išjungti, kad po to ji neerzintų.

„Patriot Viper“ programėlė iš pradžių atrodo tikrai paprasta ir su nedaug nustatymų, bet po to sužinai, kad paspaudus dešinį pelės klavišą ant speakers ir microphone skilčių pasirinkčių, jų atsiranda kur kas daugiau. Pirmame programėlės lange galime pasirinkti garsą, o taip pat pareguliuoti kairiojo ir dešiniojo kanalo lygius atskirai. Viršutinėje juostoje matome įvairius parametrus, ši juosta aktyvi, kad ir kuriame skyriuje bebūtum. Viršutinėje juostoje iš kart galime pamatyti, kokie nustatymai aktyvuoti.

Kaip matote, papildomų speakers skyrių yra tikrai daug. Bene svarbiausi yra ekvalaizeris ir 7.1 garso pasirinkimai. „Patriot“ dar siūlo įvairius garso pagerinimus; tik juos išbandę suprasite, ar jie jums tinka ir patinka.

Mikrofono skiltyje galime reguliuoti mikrofono garsumą, pasirinkti dažnį, bei savo balsui pritaikyti efektą.

RGB apšvietimo skiltis irgi gan kukli. RGB efektų kiekis ribotas, jų tik keturi. Patys efektai tik baziniai, o RGB zonos gali šviesti tik viena spalva vienu metu.

Programėlės nustatymai irgi tik keli, galima padaryti taip, kad matytumėme mažą ikonėlę apačioje, taip pat reguliuoti langų skaidrumą.

RGB apšvietimas

Nors ausinėms RGB apšvietimas nėra labai svarbi funkcija, bet su „Patriot Viper V370“ tokį pagerinimą visgi gauname. RGB apšvietimas nenustebins savo efektais, bet apšvietimo zonos yra ryškios ir išgauna gražias spalvas.

Naudojimas, įspūdžiai ir verdiktas

„Patriot Viper V370“ headset'as pagrinde buvo bandomas su staliniu kompiuteriu (ALC1150 kodekas), dar patikrinant, kaip ausinės veikia ir su nešiojamuoju kompiuteriu. Su abiem prietaisais garsas buvo labai panašus, ir su jokiomis suderinamumo problemomis nesusidūrėme.

„Patriot Viper V370“ surinkimo kokybė atrodo gera, jos sveria 385 g, bet konstrukcijai kiek trūksta tvirtumo. Visa tai dėl to, kad lankelis turi nemenką išpjovą viršuje, o ir pati plastmasė galėtų būti kokybiškesnė. Tiesa, ausinėms esant ant galvos jos laikosi stabiliai, ir tik stipriai judinant galvą kiek slysčioja. Užsidėjus headstet'ą ant galvos, komfortas yra geras. Pagalvėlės priglunda gerai, bet spaudimo jėga nėra didelė. Kadangi galva nėra stipriai spaudžiama, dalis svorio tenka ir viršugalviui. Ant lankelio esantis paminkštinimas gerai paskirsto lietimosi svorį, kuris nėra didelis. Kalbant apie lankelį, gan keista, bet man teko didinti jo apimtį per vieną padėtį. Kiek teko bandyti ausinių, visada geriausiai tikdavo nulinė padėtis, bet čia viskas kiek kitaip. Pats apimties didinimo mechanizmas atrodo gerai - net ausines nusiimant už viršaus, apimtis nepasikeičia. Užsidėjus ausines galva nejaučia perkrovos, jos tikrai nėra per sunkios. Suprantama, tai dar priklauso kaip esi įpratęs. Tiems, kas prieš tai naudojo į ausis įkišamas ausines, tai „Patriot Viper V370“ svoris gali būti ir stipriai jaučiamas. Headset'ą panaudojus ilgiau nei valandą pradedi jausti pirmuosius nuovargio požymius. Nesupraskite klaidingai, ausys nepradeda degti, ir neatsiranda poreikis būtinai nusiplėšti ausines, tiesiog jau pradeda kauptis šiluma aplink ausis, ir ausys pradeda signalizuoti apie poreikį poilsiui. Ausinės buvo dėvimos ir ilgiau nei dvi valandas, o bendrą patogumą galėtume įvertinti aštuonetu. „Patriot Viper V370“ komplektacijoje yra medžiaginės ir odinės pagalvėlės. Dėvint tiek vienas, tiek kitas, komforto lygis yra labai panašus, ir būtų sunku pasirinkti labiau patinkančias.

Šis headset'as turi ir RGB apšvietimą. Jis nėra pats įspūdingiausias, bet šviečia tikrai ryškiai. Mūsų nuomone, ausinėms mažiausiai reikia RGB apšvietimo, gamintojai geriau pasirūpintu geresne garso kokybe, o ne blizgučiais.

„Patriot Viper V370“ turi atlenkiamą mikrofoną, jo pozicijos reguliuoti negalėsite, nes jis yra nelankstus. Mikrofonas headset'ams yra labai svarbus, nes dažnai perkantys tokias ausines su mikrofonu ruošiasi žaisti tinkle ir nori bendrauti su draugais. Labai svarbu, kad mikrofonas perteiktų švarų garsą ir pagautų kuo mažiau aplinkinio triukšmo. Kaip sekasi „Patriot Viper V370“ mikrofonui, išgirsite pateikiame garso įraše.

Niekam ne paslaptis, kad headset'ų nepirks užkietėję melonamai, greičiau mėgstantys esant progai pasiklausyti muzikos laisvalaikiu, tarkim iš „YouTube“. „Patriot Viper V370“ su muzika draugauja tikrai gerai, garsas gražus, bet, suprantama, ausinės groja taip, kiek kainuoja. Geriausiai atkuriami vidutiniai tonai, aukšti dažniai irgi skamba gerai, bet jei tame spektre garsas yra sudėtingas, darosi sunku atskirti atskirus tonus. Žemus dažnius su šiuo headset'u pavyks išgirsti, tik jie nebus tokie gilūs, kokių norėtume. „Patriot Viper V370“ dar turi „Ultra Bass Response“ funkciją, kuri turi sustiprinti bosus. Reikia pripažinti, kad žemi dažniai sustiprėja, esant maksimaliam garsui ausinės netgi vibruoja, bet yra bet. Su „Ultra Bass Response“ funkcija žemi dažniai pasidaro be veido, ištisai girdime panašų bumbsėjimą be jokios papildomos informacijos.

Pagaliau galime pakalbėti ir apie žaidimus. Tie, kas yra bandęs 7.1 ausines žaidimuose, puikiai žino, kad ši technologija gali būti naudinga ir žaidimams suteikia erdvės pojūtį. Pradžiai norėtųsi paminėti, kad prieš pradedant žaisti būtinai įsidiekite „Patriot Viper V370“ programinę įrangą, nes kitaip girdėsite tik 2.0 garsą. Patikėkite, skirtumas žaidimuose tikrai yra. Sudiegus programėlę garsai atgyja. Žaidime puikiai girdi, kas dedasi aplinkui ar kiek toliau, o pats garsas suteikia erdvės pojūtį. Erdvinis garsas leis lengviau nustatyti ir priešų poziciją. Įjungus „Ultra Bass Response“ funkciją žaidimuose, didelio skirtumo nepajutau, tiesa aš nemėgstu žaidimuose naudoti maksimalaus garso, bet ir garsą atsukus pilnai, nelabai kas keičiasi. Kadangi žaidimuose garsas nebūna labai sudėtingas, tai ausinės viską atkartoja gerai, girdimas ir lapelių šnaresys, ir tolimiau vykstantis veiksmas.

Ausinių rinka yra stipriai perpildyta, ir pasirinkimo galimybės yra labai plačios. Išvadas būtų kur kas lengviau parašyti turint bent keletą headset'ų iš 50 € segmento, kuriame ir įsitaisiusios „Patriot Viper V370“ ausinės. Jos dabar kainuoja 45 eurus, bet visai neseniai jų kaina buvo net 60, tuo metu jas rekomenduoti būtų tikrai sunku. Kol kas teko bandyti tik 200 € kainuojantį „Asus ROG Delta“ headset'ą, ir jis išgauna tikrai geresnį garsą, bet ar tas skambėjimas yra keturis kartus geresnis, būtų sunku nustatyti pasitelkus vien ausis. Nepagalvokite, kad „Patriot Viper V370“ skamba prastai, tiesiog yra tam tikra kaina ir ją atitinkanti garso kokybė.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()