Dažnai sakoma, kad tai tiesiog flagmanų flagmanas - negi tai tiesa? Žvėriškos spartos telefonas, tačiau turi savų trūkumų („Xiaomi Mi 9“ apžvalga, palyginimas su „Xiaomi Mi 8 Pro“ foto ir video)  ()

Naujausias, galingiausias, gražiausias, geriausiai besidarbuojantis, su nuostabiomis kameromis ir tiesiog flagmanų flagmanas – „Xiaomi Mi 9“. Taip pristatomas šis, vos prieš porą mėnesių pasirodęs „Xiaomi“ kūrinys. Bet ar tikrai jis toks be priekaištų? Iškart galiu pasakyti, kad jame trūkumų yra. Šioje apžvalgoje ne tik detaliai sužinosite kuo gi džiugina bei glumina naujasis „Xiaomi Mi 9“, bet ir jį šiek tiek palyginsime su anksčiau testuotų „Xiaomi Mi 8 Pro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys, išvaizda ir „Xiaomi Mi 9“ ekranas

Tradiciškai, iš „Gearbest“ „Mi 9“ atkeliavo tvarkingai ir saugiai supakuotas. Jokių pažeidimų ar pakuotės atidarymo požymių.

Pats telefonas atkeliavo labai blizgančioje dėžutėje, kurios priekyje užrašytas „9“ skaičius, o gale – pagrindinės techninės specifikacijos.

Viduje tradiciškas turinys: pats „Mi 9“ telefonas, adatėlė išimti nanoSIM kortelių dėklui (palaiko dvi korteles, tačiau nėra galimybės įdėti papildomos atminties kortelės – tas pats yra ir su „Mi 8 Pro“), C tipo USB laidas, įkroviklis, ausinių adapteris, trumpa naudojimosi instrukcija įvairiomis kalbomis (tarp kurių yra ir anglų) ir įprastas silikoninis dėkliukas.

Tikriausiai tiems, kurie domėjosi „Mi 9“ telefonu jau kirba klausimas koks gi čia įkroviklis? Juk daug dėmesio yra skiriama 27 W „Mi 9“ įkrovikliui ir itin greitam telefono baterijos įkrovimui.

Ką gi, čia jo nėra. Teks jį įsigyti atskirai, o pakuotėje randame taip pat greitąjį įkrovimą palaikantį 18 W įkroviklį. Bet apie tai kiek vėliau.

„Mi 9“ yra labai gražus telefonas ir jo išvaizda man iškart patiko. Metalas, korpusas dengtas stiklu, o galinis trijų kamerų modulis safyro stikliuku, valdymo mygtukai spaudžiami lengvai ir užtikrintai. Iškart matyti, kad aukščiausios kokybės produktas.

Visgi, kaip ir būna su tokiais telefonais – jie išlieka švarūs kokias 5 sekundes. Pirštų atspaudus renka žaibo greitumu ir be dėkliuko tiesiog neįmanoma išgyventi. Be jo neįmanoma išgyventi ir dar dėl vienos, sakyčiau kur kas svarbesnės priežasties.

Tai – galinių kamerų modulio. Sunku pasakyti kodėl „Xiaomi“ taip sugalvojo, galbūt fiziškai buvo neįmanoma kitaip sutalpinti šias 3 kameras, bet visas jų modulis stipriai išsikišęs į išorę. Asmeniškai, atrodo ne itin gražiai, o ir be dėkliuko padėtas telefonas ant stalo tiesiog guli ant tų kamerų.

Deja, bet ir tas pakuotėje esantis silikoninis dėkliukas gelbsti tik iš dalies.

Su juo telefonas laikomas tvirčiau, nėra toks slidus ir kameras kažkiek paslepia, bet ne 100 %. Jos išlieka truputi išsikišusios į išorę. Tad iškart rekomenduoju įsigyti rimtesnį ir tuo pačiu asmeniškai simpatiškesnį „Mi 9“ dėkliuką bei taip išspręsti šį nepatogumą.

Kaip jau galėjote suprasti, „Mi 9“ nepalaiko standartinės 3,5 mm audio jungties ir teks naudotis pakuotėje esančiu adapteriu.

Kalbant apie valdymo mygtukus ir jungtis, tai „Mi 9“ išsiskiria tuo, kad čia yra IR jutiklis ir telefoną galima naudoti, kaip nuotolinio valdymo pultelį, bet įdomiausias dalykas yra jo kairėje pusėje esantis DI mygtukas, kuriuo įjungiamas „Google“ asistentas. Smagus dalykas, o be to šį mygtuką galima ir programuoti.

Taip pat „Mi 9“ nuo „Mi 8 Pro“ skiriasi ir tuo, kad yra 2,4 mm ilgesnis, bet 4 gramais lengvesnis. „Mi 9“ išmatavimai: 74,7 x 157,5 x 7,6 mm, o sveria 173 gramus.

O ryškus skirtumas iškart matyti pačiame telefonų priekyje. „Mi 9“ jau turi lašo formos ekrano išpjovą, kurioje įtaisyta priekinė kamera. Atrodo gana simpatiškai ir gražiau nei „Mi 8 Pro“ turima didžiulė ekrano išpjova. Pastarąją, beje, galima paslėpti. Šiuo metu nėra galimybės paslėpti „Mi 9“ išpjovos.

„Mi 9“ turimas 6,39 colių įstrižainės „Amoled“ ekranas yra nuostabus. Neišsigąskite dėl taip grėsmingai skambančios įstrižainės, telefonas kuo puikiausiai telpa vienoje rankoje ir jį laikyti yra itin patogu.

Skiriamoji geba siekia 2340 x 1080 taškų, 403 ppi, naujausia „Corning Gorilla Glass 6“ apsauga, nėra išlenktų kraštų, ryškumas pasiekia 600 nitų.

„Sunlight“ technologija yra atsakinga už spalvų gamos ir kontrasto pritaikymą, todėl patogu mobiliuoju telefonu naudotis ryškioje saulės šviesoje. Be to, buvo optimizuotas skaitymo režimas „Reading mode 2.0“ ir sumažintas neigiamas mėlynosios šviesos poveikis. Bendrai – puikios kokybės ekranas.

Lyginant su „Mi 8 Pro“, tai pastarojo ekranas yra taip pat aukščiausios kokybės FHD+ (2248 x 1080 taškų, 402 ppi, „Corning Gorilla Glass 5“ apsauga), tačiau šiek tiek mažesnės įstrižainės – 6,21 colių.

„Mi 9“ programinė įranga, jos įdomiausi momentai, skirtumai nuo „Mi 8 Pro“, garso kokybė ir dar daugiau

Kaip ir tradiciškai, pirmą kartą įjungus telefoną reikia atlikti keletą bazinių veiksmų: pasirinkti kalbą (lietuvių ar kitą), regioną, datą, laiką, nustatyti pirštų atspaudų skaitytuvą ir pan. Dalį jų galima atlikti ir vėliau.

„Mi 9“ atkeliavo su „MIUI 10.2“ operacine sistema, kurios pagrindas yra naujoji „Android 9.0“. Praktiškai jokių nereikalingų programėlių.

Iškart nudžiuginęs dalykas, kad per keletą dienų atkeliavo trys dideli atnaujinimai ir pagal žemiau pateiktus ekranvaizdžius (žiūrėti į „Android“ saugos pataisos lygis ir jo datą) galima matyti, kad kompanija nuolatos palaiko atnaujinimus. Tai yra geras dalykas ir tas pats vyksta su „Mi 8 Pro“ telefonu – nuolatos kompanija tobulina ir operatyviai sprendžia atsiradusius sutrikimus bei saugumo spragas.

Lyginant „Mi 8 Pro“ ir „Mi 9“ operacines sistemas į smulkiausias detales nesigilinsime ir paminėsiu pačius svarbiausius momentus.

Abu telefonai palaiko „Face ID“ (veido atpažinimo) technologiją ir su „Mi 8 Pro“ buvo ir vis dar egzistuoja įdomus niuansas. Jei nurodomas Lietuvos regionas, tada veido atpažinimo „Mi 8 Pro“ nepalaiko ir reikia pasirinkti kitą regioną. Sunku pasakyti kodėl taip yra, bet šio klausimo vis dar „Xiaomi“ neišsprendė.

Su „Mi 9“ tokio nepatogumo nėra ir čia jis veikia pasirinkus Lietuvos regioną. Veido atpažinimas veikia puikiai ir labai greitai. Visgi, „Mi 9“ neturi infraraudonųjų spindulių komponento, tad jam kiek sunkiau sekasi darbuotis nakties metu.

„Face ID“ veikia, tačiau kiek ilgiau nuskaito veidą ir telefonui reikia, kad veidas būtų geriau apšviestas. Dienos metu „Face ID“ veikia be priekaištų ir itin greitai.

Pirštų atspaudų skaitytuvas įtaisytas pačiame ekrane, kaip ir „Mi 8 Pro“. „Xiaomi“ teigia, kad pirštų atspaudų nuskaitymas pagreitėjo 25 % ir sakyčiau, kad tai yra tiesa. Tikrai skaitytuvas dirba greičiau ir stabiliau.

Grįžtant prie „Mi 9“ turimo DI mygtuko, tai jį galima nustatyti pagal savo asmeninius poreikius. Jis gali ne tik iškviesti „Google“ asistentą, bet ir atlikti kitas funkcijas.

Beje, „Google“ asistentą galima iškviesti ilgiau nuspaudus Pradžios mygtuką bei nustačius kitas mygtukų kombinacijos.

Na, o DI mygtuką galima užprogramuoti taip, kad nuspaudus šį mygtuką – įsijungtų galinė kamera, o du kartus trumpai paspaudus – įsijungtų priekinė kamera. Išties patogus dalykas.

Kitas įdomus momentas, kurio neturi „Mi 8 Pro“, tai „Mi 9“ palaikomas patobulintas Adaptyvusis vaizdas.

Galima nustatyti laiką nuo kada turėtų ekrane pradėti rodyti mėnesį, dieną, savaitės dieną, laikrodį bei pasirinkti paveikslėlį ir kada jau turėtų šios informacijos neberodyti.

„Mi 8 Pro“ irgi palaiko Adaptyvaus vaizdo funkciją, bet kažkokios papildomos vizualizacijos pasirinkimų jame nėra.

Kitas įdomus „Mi 9“ turimas dalykas, kad galima pasirinkti Tamsųjį režimą ir taip padaryti, kad nustatymai, žinutės ir kitų aplankų fonas būtų juodas.

Atrodo visai šauniai, o ir baterijos energijos taupymo sumetimais tai yra pliusas.

„Mi 9“ ir „Mi 8 Pro“ operacinės sistemos turi labai daug bendrų dalykų ir abiejuose telefonuose galima pasirinkti valdymą gestais, keisti valdymo mygtukų vietas, papildomai užrakinti programas, abu telefonai palaiko Antrąją erdvę, galima reguliuoti ekrano spalvų ryškumą ir temperatūrą, yra Žaidimų greitintuvas ir taip toliau.

Taip pat abu telefonai palaiko Ausinių ir audio efektus, kurie iš tikrųjų duoda naudos.

Lyginant abiejų telefonų garsiakalbius, tai galiu pasakyti, jog „Mi 9“ turi galingesnį garsiakalbį. Jo garsas yra stipresnis nei „Mi 8 Pro“.

Deja, stereo garso vis dar nėra – ką laikau rimtesniu „Xiaomi“ trūkumu. Visgi flagmanas, tai derėtų palaikyti stereo garsą.

Bendrai, garso kokybė yra gana gera ir jei telefonas kainuotų 300 eurų – sakyčiau, kad puiki. Bet, kaip tokios kategorijos telefonui, tai norėtųsi geriau.

Per ausines klausytis muzikos yra malonu ir jos kokybė dar labiau pagerėja, kai pasirenkamas ausinių tipas. Dar papildomai kokybės galima išspausti pažaidus su garso vienodintuvu.

Šiuo klausimu turiu tik vieną priekaištą – ausinių adapterį. Panašu, jog man kiek nepasisekė ir pakuotėje esantis ausinių adapteris yra brokuotas. Į jį tiesiog nelenda 3,5 mm ausinių kištukas. Tad testavimui pasinaudojau „Mi 8 Pro“ adapteriu, su kuriuo yra viskas puiku.

Gana menkas trūkumas, juolab, kad toks adapteris kainuoja kelis eurus.

Jei jau kalbame apie garso kokybę, tai iškart reikia paminėti ir tai, kad kalbėdamas „Mi 9“ telefonu kuo puikiausiai girdžiu savo pašnekovą. Garsas aiškus, sodrus, be pašalinių ir nereikalingų garsų. Mane pašnekovas taip pat girdi gerai, tad šiais klausimais jokių priekaištų.

Telefono veikimas, testavimas ir rezultatai

„Mi 9“ techninė įranga yra tai, ką šiuo metu rinkoje galima rasti geriausia. Ir šiuo klausimu „Mi 8 Pro“ negali pasipriešinti naujajam „Mi 9“ gražuoliui.

Naujausias „Qualcomm Snapdragon 855“ 8-nių branduolių ir 2,84 GHz procesius, „Adreno 640“ vaizdo plokštė, 6 GB RAM ir 128 GB ROM. Kaip jau ir minėjau, pastarosios nėra galimybės padidinti.

Tad bendrai – tikras žvėris. Vien jau už tokį techninį derinį galima pamiršti visus mano paminėtus telefono minusus.

Ir pats gamintojas itin pabrėžia, kad 20 % pagerėjo žaidimų patirtis, net 45 % procesoriaus darbas ir 300 % DI atliekamas darbas. Čia skaičiai, o ką sako realus naudojimasis?

Kad naudotis „Mi 9“ yra tikras malonumas. Nuostabiai sklandus veikimas. Jokių strigimų, užlaikymų ar kažkokių neaiškių telefono kvailiojimų. Nuostabiai greitai veikia.

O žaidimus žaisti galima pačiais aukščiausiais nustatymais ir nejausti nė menkiausių trikdžių.

„PUBG“, „Asphalt 9“, „Shadow Fight 3“ bei kiti daug resursų reikalaujantys žaidimai veikia puikiai ir esant maksimaliems grafikos nustatymas.

Papildomai dar įjungiamas Žaidimų greitintuvas ir taip galima maksimaliai apriboti kitas telefone atliekamas užduotis bei nukreipti visus resursus vien žaidimui.

Naudinga funkcija, kuri leidžia matyti, kiek žaidimas naudoja procesoriaus, vaizdo plokštės resursų, filmuoti žaidimą ir panašiai.

Tikriausiai smalsu kiek gi žaidžiant kokį nors žaidimą išnaudoja tų resursų? Žinoma, rezultatai nuolat kinta ir žaidžiant žaidimą tikrai specialiai nejungi ir nežiūri į tą statistiką, bet „Asphalt 9“ žaidimo metu maksimaliai procesorius buvo išnaudojamas 65 %, o įprastai buvo apie 30-45 %. Vaizdo plokštę išnaudojo 20-30 %.

Su „Mi 8 Pro“ taip pat galima šiuos žaidimus žaisti pačiais aukščiausiais nustatymai ir iki šiol nepatyriau kažkokių trikdžių.

Tiesa, „Snapdragon 855“ prieš „Snapdragon 845“ duoda dar vieną privalumą. „Mi 9“ mažiau įšyla nei „Mi 8 Pro“. Tikrai neteigiu, kad „Mi 8 Pro“ pradeda kaisti po valandos intensyvaus žaidimo, bet palyginus su „Mi 9“, jis daugiau įšyla.

Antutu testų rezultatai rodo, kad maniškis „Mi 9“ surenka virš 373 500 taškų ir užima pirmąją vietą, lenkdamas „Samsung S10/10+“ ir kitus gerai žinomus flagmanus.

Lyginant su „Mi 8 Pro“, tai jis surinko virš 297 000 taškų ir tai yra ženkliai mažesnis rezultatas.

Vertinant bendrai, „Mi 9“ veikia puikiai. Vienu metu galiu atlikti galybę pačių įvairiausių užduočių ir jis su jomis kuo puikiausiai susidoroja.

„Mi 9“ yra globalios versijos, tad palaiko absoliučiai visus Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius: 2G (B3, B8), 3G (B1, B8), 4G (B3, B7, B20 ir B40). Jokių problemų dėl ryšio tiek mieste, tiek kaimiškoje vietovėje.

Taip pat palaiko „WiFi“ (2,4 ir 5 GHz) ir naujausią „Bluetooth 5.0“ (A2DP, LE, aptX HD). Ryšiai veikia puikiai ir stabiliai. Duomenų perdavimo greitis puikus. Lengvai susiejau „Mi 9“ su kitais telefonais, „Mi Band“ ir „Fitbit“ išmaniosiomis apyrankėmis bei kompiuteriu.

„Mi 9“, kaip ir „Mi 8 Pro“, palaiko A-GPS, GLONASS, GPS, Galileo ir Beidou navigacines sistemas, tad turint bet kurį iš šių telefonų bus sudėtinga pasiklysti.

Jie abu turi NFC, kompasus, barometrus, giroskopus, akselerometrus ir kt – tad šiais aspektais vienas nuo kito nesiskiria.

Baterija ir jos testavimas

Baterijomis šie du telefonai skiriasi. Jei „Mi 8 Pro“ turi 3000 mAh talpos bateriją, tai „Mi 9“ aprūpintas 3300 mAh. Tas yra gerai, kadangi telefono ekranas yra didesnis ir techninė įranga galingesnė.

Ir ji tikrai reikalauja papildomų resursų. Iš tikrųjų, tai šiuo klausimu geriau atrodo „Mi 8 Pro“ baterija. Jos man užtenka 1,5-2 dienoms. Naudojant panašiai „Mi 9“ – jo baterijos užtenka dienai ar 1,5.

Tad nieko stebuklingo, kaip ir daugelis galingų šiuolaikinių flagmanų. Įkrauti telefono bateriją teks kone kasdien.

Beje, įjungus maksimalaus ryškumo ekraną, „WiFi“, Youtube – „Mi 9“ baterija visiškai iškraunama per maždaug 7 valandas. Žaidžiant žaidimus ir įjungus „WiFi“, jos užteks beveik 6 valandoms.

Gerai yra tai, kad „Mi 9“ palaiko „Quick Charge 4+“ technologiją, kaip beje ir „Mi 8 Pro“. Tai reiškia, kad baterija yra įkraunama itin greitai: 5V/2.5A, 9V/2A ir 12V/1.5A. Tad štai kaip atrodo baterijos įkrovimas:

  • Per 15 min – nuo 0 iki 27 %;
  • 30 min – iki 54 %;
  • 45 min – iki 80 %;
  • 60 min – iki 95 %;
  • 70 min – iki 100 %.

Įkrovimas „Mi 9“ vyksta labai greitai ir nors baterija didesnės talpos nei „Mi 8 Pro“, ji yra įkraunama greičiau.

„Xiaomi“ giriasi 27 W galios įkrovikliu ir tai, kad jis įkrovimo greitį, lyginant su pakuotėje esančiu standartiniu 18 W įkrovikliu, padidina 34 %. Sunku neišbandžius pasakyti ar tai tiesa, bet jei taip – tada „Mi 9“ baterija iki 100 % turėtų būti įkrauta vos per 45 minutes.

Įspūdingas rezultatas, bet ir su 18 W įkrovikliu „Mi 9“ bateriją galima labai greitai įkrauti. Per 30 minučių turėti 54 % baterijos energijos yra labai geras rezultatas.

Baterija nekaista tiek įkrovimo, tiek ir atliekant sudėtingas užduotis. Įšilimas yra labai labai silpnas ir mažesnis, lyginant su „Mi 8 Pro“.

Beje, „Mi 9“ palaiko ir belaidį (20 W) įkrovimą, o „Mi 8 Pro“ įkraunamas tik laidu.

Kameros, nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai

„Mi 9“ pranašumas prieš „Mi 8 Pro“ yra turimos kameros. „Mi 8“ turi dvigubą 12+12 MP kamerą ir 20 MP priekinę kamerą. „Mi 9“ taip pat turi 20 MP priekinę kamerą, bet daugelis kalba apie 48 MP galinę kamerą.

„Mi 9“ gale turi dvigubą LED blykstę, trigubą kamerą ir įtaisytas 48 MP „Sony IMX586“ jutiklis su f/1.75 diafragma.

Antroji kamera yra 12 MP su „Samsung S5K3M5“ jutikliu ir f/2.2 diafragma ir skirta Portreto režimui bei 2x optiniam priartinimui.

Ir trečioji kamera yra 16 MP „Sony IMX481“ su f/2.2 diafragma. Ši kamera palaiko 117 laipsnių matymo kampą ir yra skirta plačios aprėpties nuotraukų darymui.

Visą šį objektyvų bloką saugo safyro stiklas.

Priekyje įtaisyta 20 MP „Sony IMX576“ kamera su f/2.0 diafragma.

Pats pirmas dalykas kritęs į akis, kad „Mi 9“ nebeliko optinio vaizdo stabilizavimo (OIS), kurį palaiko „Mi 8 Pro“. Liūdnesnis dalykas. „Mi 9“ dabar turi elektroninį vaizdo stabilizavimą (EIS) ir kaip tai atsiliepia filmavimo kokybei, galėsite įsitikinti žemiau pateiktame su „Mi 9“ galinėmis kameromis filmuotų vaizdų įraše.

Kalbant apie priekinę kamerą, tai su ja daromų nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė yra puiki. „Mi 9“ yra dar daugiau įvairių pagražinimo galimybių: antakiai, lupų blizgesys, akių kontūras ir taip toliau. Tikras džiaugsmas asmenukių mėgėjams. Asmeniškai, man net per daug čia visko, bet mėgstantiems daryti asmenukes tai tikrai patiks.

Kalbant apie galines kameras, tai su „Mi 8 Pro“ galima filmuoti UHD 4K, 30 kadr./s, FHD 1080P, 30 kadr./s bei HD 720P, 30 kadr./s ir pasirinkti kodavimą: H.264 arba H.265. Taip pat dar yra ir sulėtinto vaizdo įrašų galimybės: FHD 1080P bei HD 720P su 120, 240 ir net 960 kadr./s.

„Mi 9“ be visų šių išvardintų dalykų turi dar daugiau galimybių.

„Mi 9“ kameros palaiko DI, kuris papildomai apdoroja daromas nuotraukas ir automatiškai parenka geriausia režimą. Kad tai yra labai patogus dalykas jau įsitikinau ir su „Mi 8 Pro“.

Tad mažiau kalbų, daugiau vaizdų. Visa informacija pateikta po nuotraukomis ir visos jos darytos be papildomų pagražinimų, filtrų ir panašiai. Norint visą tai pademonstruoti, tikriausiai reikėtų dar bent dviejų atskirų apžvalgų.

Viskas fotografuota galinėmis kameromis: pagrindine, 48 MP ir plačios aprėpties. Taip pat įjungus DI. Tad matote tai, kaip fotografuoja „Mi 9“ galinės kameros - tiesiog spustelkite ant nuotraukos ir galėsite iš arčiau apžiūrėti joje užfiksuotas detales.

~*~

Štai keletas nakties metu darytų nuotraukų su „Xiaomi Mi 8 Pro“ galinėmis kameromis, kad būtų lengviau suprasti skirtumus tarp šio telefono kamerų ir „Xiaomi Mi 9“.

Visas likusias nuotraukas ir vaizdo įrašus galite rasti „Xiaomi Mi 8 Pro“ telefono apžvalgoje.

Čia dar keletas su „Xiaomi Mi 9“ galinėmis kameromis darytų nuotraukų. Jos darytos vakaro metu, besileidžiant ir jau praktiškai nusileidus saulei.

O čia galite pasižiūrėti su „Xiaomi Mi 9“ galinėmis kameromis filmuotus vaizdus. Filmuota įvairiose vietose ir nesinaudota jokiomis papildomomis vaizdo stabilizavimo priemonėmis.

Vaizdo įrašai neredaguoti ir matote tai, kaip filmuoja „Xiaomi Mi 9“ galinės kameros, pasirinkus skirtingą raišką ir kadrus per sekundę (FPS).

Keletas minčių pabaigai...

Tad štai jis - „Xiaomi Mi 9“. Galiu pasakyti, kad tai puikus išmanusis telefonas. Jei dar būtų galima paimti keletą dalykų iš „Xiaomi Mi 8 Pro“ ir perkelti į „Mi 9“, tai jis taptų tobulu.

Iš „Mi 8 Pro“ paimčiau jo nugarėlę, kuri asmeniškai yra simpatiškesnė. Nors tai ir ne tikri vidaus mikroschemų vaizdai, bet atrodo šauniai ir originaliai. „Mi 9“ nugarėlė yra nuobodoka.

Taip pat paimčiau ilgesnį baterijos tarnavimą bei OIS ir turbūt viskas. Visais kitais aspektais „Mi 9“ yra pranašesnis už savo pirmtaką, nors ir turi keletą minusiukų.

Pliusai:

  • Metalinis ir stiklinis korpusas - gražus dizainas;
  • Nuostabios kokybės ekranas ir naujausia „Corning Gorilla Glass 6“ apsauga;
  • Lašo formos ekrano išpjova atrodo simpatiškai;
  • Patogus naudotis viena ranka ir nešiotis kelnių kišenėje;
  • Programuojamas DI mygtukas;
  • Naujausia programinė įranga ir nuolatinis atnaujinimas;
  • Šiuo metu vienas galingiausių techninių derinių: „Qualcomm Snapdragon 855“ procesorius,  su 2,84 GHz taktiniu dažniu, „Adreno 640“ vaizdo plokštė, 6 GB LPDDR4X RAM ir 128 GB ROM;
  • Labai gerai veikia ekrane esantis pirštų atspaudų skaitytuvas ir veido atpažinimas;
  • Palaiko „Quick Charge 4+“ technologiją ir baterija pilnai įkraunama per 70 minučių. Su 27 W galios įkrovikliu baterija iki 100 % turėtų būti įkrauta vos per 45 minutes. Taip pat palaiko belaidį 20 W įkrovimą;
  • Trijų galinių kamerų modulis dengtas safyro stikliuku;
  • Labai geros kokybės asmenukės bei su galinėmis kameromis darytos nuotraukos, įvairių papildomų režimų pasirinkimas;
  • DI kamera;
  • Puiki vaizdo įrašų kokybė ir galimybės filmuoti įvairiu formatu;
  • Geras mikrofono, garsiakalbių ir ausinių garsas;
  • „WiFi“ (2,4 ir 5 GHz), „Bluetooth 5.0“;
  • Palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliuosius ryšius;
  • A-GPS, GLONASS, GPS, Galileo ir Beidou navigacinės sistemos;
  • Kompasas, barometras, giroskopas, akselerometras ir kt.

Minusai bei ko dar norėtųsi:

  • Nėra standartinės 3,5 mm audio jungties ir reikia naudotis pakuotėje esančiu adapteriu. Pastarasis deja yra brokuotas;
  • Telefonas gana greitai renka pirštų atspaudus, tačiau situaciją gelbsti dėkliukas;
  • Nepalaiko papildomos atminties kortelės;
  • Baterija galėtų būti dar talpesnė ir ištvermingesnė - jos užtenka dienai ar 1,5;
  • Trijų galinių kamerų modulis gana stipriai išsikišęs į išorę;
  • Nakties metu darytų nuotraukų kokybė nors ir minimaliai, bet suprastėja;
  • Palaiko elektroninį vaizdo stabilizavimą, bet nėra optinio vaizdo stabilizavimo.

 

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei „Gearbest.com“, kuri suteikė galimybę išbandyti „Xiaomi Mi 9“ išmanųjį telefoną. Jei susidomėjote šiuo telefonu bei norite jį įsigyti sau ar draugams, tai galite padaryti paspaudę šią nuorodą.

Šiuo metu internetinėje parduotuvėje „Gearbest.com“ „Xiaomi Mi 9“ 6 GB RAM + 64 GB ROM telefonui yra taikoma 11 % nuolaida ir jį galima įsigyti už 418,60 €. Tereikės papildomai už siuntimą sumokėti 3,47 €.

Jeigu domina pigesnės alternatyvos, „Gearbest.com“ taip pat siūlo šiek tiek kuklesnių techninių parametrų modelį „Xiaomi Mi 9 SE“, šiuo metu kainuojantį 309,99 € , kuris beje turi tiek pat atminties, t.y. 6 GB RAM + 64 GB ROM. Esminis skirtumas - kiek mažesnio našumo mikroprocesorius. Tačiau pats telefonas kokybiniu požiūriu pagamintas nei kiek ne prasčiau nei „Xiaomi Mi 9“, tad šio modelio kainos ir našumo derinys yra tikrai konkurencingas.

 

 



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: