„Xiaomi“ naujiena, kurios Lietuvoje nerasite: kuo ypatingas rankinis siurblys su plovimo funkcija „Roidmi NEX“, kuo skiriasi nuo „Roidmi F8“ ir ką rodo testai („Roidmi NEX“ apžvalga, testai, Video)  ()

„F8 ir NEX yra Roidmi belaidžiai dulkių siurbliai, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo panašūs. Bet tarp jų yra labai rimtų skirtumų apie kuriuos jūs privalote žinote.“ Šioje apžvalgoje ir sužinosime kuo gi vienas nuo kito skiriasi šie du belaidžiai dulkių siurbliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats naujausias „NEX“ modelis šioje apžvalgoje bus palygintas su jau rinkoje kurį laiką esančiu ir gerą vardą užsitarnavusiu „Roidmi F8“ modeliu.

Šie du siurbliai palyginti praktiškai visais aspektais: išvaizdos, siurbimo režimų, galios, atliekų dėžučių, triukšmingumo ir taip toliau.

Taip pat bus pateikti ir testų rezultatai.

„F8 yra nuostabus produktas ir veikia praktiškai taip pat gerai, kaip ir Dyson V8, tačiau visgi F8 turi keletą trūkumų. Teigiama, kad NEX modelyje jų neliko – išsiaiškinkime ar tikrai ir ar jis geresnis už savo pirmtaką, Roidmi F8.“

Išvaizdos, priedų ir kiti panašumai bei skirtumai

Apžvalgininkas teigia, kad vizualiai šie du siurbliai atrodo praktiškai vienodai: su patogia rankena, dviem mygtukais, kuriais siurbliai įjungiami/išjungiami ir keičiami siurbimo režimai.

Tik štai „NEX“ turi 3 siurbimo režimų pasirinkimus, o „F8“ - du.

Kalbant apie priedus, tai abu siurbliai šiuo klausimu praktiškai nesiskiria ir žemiau pateiktoje nuotraukoje galite matyti ką gi rasime siurblių pakuotėse.

„Verta atkreipti dėmesį, kad visus F8 antgalius galima naudoti su NEX siurbliu ir atvirkščiai (išskyrus plovimo šluostę aut. past.).“

Siurblių siurbimo galios ir baterijų tarnavimo skirtumai

Gamintojas nurodo, kad „F8“ užtikrina 18,5 kPa siurbimo galią, o „NEX“ modelis 23,5 kPa ir, kad patikrintų realias siurblių galimybes, apžvalgininkas pasinaudojo anemometru.

Jis parodė, kad siurblių užtikrinamas oro srautas žemiausiame siurbimo režime yra vienodas – 23 CMF, tačiau pasirinkus maksimalų siurbimo režimą „F8“ pasiekia 45 CMF, o „NEX“ 42 CMF.

„Žinoma, tokie testai yra su tam tikromis paklaidomis, tad poros skaičių skirtumas tikrai neturėtų būti lemiamu faktoriumi, kai rinksitės vieną iš šių siurblių (juolab, kad ir skirtumas yra minimalus aut. past.).“

O štai kalbant apie siurblių veikimo laiką, tai čia skirtumai akivaizdesni. Su pilna baterija ir pasirinkimus minimalų siurbimo režimą, „NEX“ dirba 61 min., esant vidutiniam siurbimo režimui – 29 min., ir esant maksimaliam režimui – 12 minučių.

Tuo tarpu „F8“ su pagrindiniu režimu dirbo apie 47 minutes, o pasirinkus maksimalų režimą – 9 min.

Triukšmingumo skirtumai

Apžvalgininkas išmatavo šių siurblių skleidžiamo triukšmo lygius ir teigia, kad „F8“ yra triukšmingesnis – ypač, kai pasirenkamas maksimalus siurbimo režimas: tokiu atveju „F8“ viršija 80 dB, o „NEX“ pakyla iki 76,7 dB.

Atliekų dėžučių ir valymo skirtumai

„F8“ ir „NEX“ turi po 0,4 l talpos atliekų dėžutes, tačiau šiek tiek skiriasi jų dizainas ir ištuštinimas. Jei „F8“ apačioje turi atidaromą dangtelį, tai norint ištuštinti „NEX“ atliekų dėžutę, ją teks nuimti nuo siurblio ir išimti visą filtrą (2:40 min.).

„Kalbant apie siurblių valymą, tai jie darbuojasi labai gerai. Abu gerai surenka mažas ir vidutines atliekas nuo kietų grindų ir kiliminės dangos. Tik štai su stambiomis atliekomis iškyla tam tikrų problemų – siurbimo vamzdis tokio dydžio atliekoms yra per siauras (3:00 min.).

Atlikęs keletą testavimų galiu pasakyti, kad tuo atveju, kai reikėjo atlikti giluminį plono kilimo valymą, F8 šį darbą atliko stebėtinai geriau, nei NEX modelis.

Aš padariau kelis bandymų ciklus ir ant kilimėlio išpyliau 30 gramų kavos tirščių. F8 vidutiniškai sugebėjo susiurbti 83,8%, o NEX - 76,8%.

Manau, kad tokie rezultatai praktiškai atitinka oro srauto matavimų rezultatus, kuriuos atlikau su anemometru – tąkart F8 parodė taip pat aukštesnį rezultatą.“

Galutinis verdiktas

„Apibendrindamas galiu pasakyti, kad abu belaidžiai dulkių siurbliai dirba puikiai ir su jais tikrai kokybiškai išvalysite savo namus. Tad renkantis iš šių siurblių atsižvelkite į asmeninius prioritetus.

Jei norite siurblio, kurio baterija ilgiau veiktų ir pats siurblys dirbtų tyliau – tada rinkitės NEX.

Bet jei jums nesukels galvos skausmo šiek tiek trumpesnis baterijos tarnavimas ir jums nereikia, kad siurblys gebėtų plauti grindis, tada rekomenduoju Roidmi F8, kuris valo lygiai taip pat puikiai, kaip ir NEX, tik F8 dar geriau atlieka giluminį kiliminės dangos valymą.“

Papildymas: „Roidmi NEX“ plovimo funkcijos bandymas

Apžvalgininkas išplatino ir dar vieną trumpą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip išbandoma „Roidmi NEX“ plovimo funkcija. Šis siurblys gali ir plauti kietas grindis, tačiau esant ypatingai sudėtingoms užduotims - jam kyla problemų.

Tad apžvalgininkas ant grindų pripylė daug pomidorų padažo ir išbandė, kaip gi veikia plovimo funkcija. Deja, bet visa siurbimo galva, vamzdis, filtras, atliekų dėžutė išsitepa ir juos teks plauti. Tad didelei netvarkai išplauti „Roidmi NEX“ netinka. Jis tinka bendram grindų plovimui, smulkių dulkių surinkimui, bet ne gausiai prilietų pomidorų padažų, išlietų sriubų ir panašių dalykų plovimui.

Speciali akcija

„Roidmi NEX“ belaidis dulkių siurblys:

  • Aliexpress - 413,26 €;
    • 15 % nuolaida;
    • 8,68 € už siuntimą į Lietuvą iš Kinijos sandėlio.

„Roidmi F8“ belaidis dulkių siurblys:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()