Iš Lenkijos sandėlio ir už mažiau kaip 200€? Monstrinės 4000Pa siurbimo galios siurblys yra tikras žvėris: „susiurbia tiek atliekų, kad nesuprantu iš kur tiek ir suranda – be dvejonių, tai geriausias robotas dulkių siurblys tarp tų, kurie neturi lazerinės navigacijos sistemos“ („ABIR X6“ apžvalga, iš Lenkijos, Video)  ()

„ABIR X6“ yra vienas naujausių robotų dulkių siurblių ir daugybę tokių įrenginių išbandęs apžvalgininkas tvirtina, kad tai geriausias įrenginys tarp tų, kurie neturi lazerinės navigacijos sistemos. Kuo pasižymi „ABIR X6“, kas yra jo viduje, kaip dirba, ką duoda programėlė ir daugybė naudingos informacijos išsamioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„ABIR X6“ robotas dulkių siurblys (palaikomas sausas ir drėgnas valymas):

  • Aliexpress192,37 €;
    • 55 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėli0, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 2-5 d.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Kokie rinkoje yra robotai dulkių siurbliai?

Apžvalgininkas savąją apžvalgą pradeda nuo trumpo supažindinimo, kas gi šiuo metu dedasi šioje nuolat augančioje rinkoje ir tvirtina, kad iš esmės egzistuoja 3 robotų dulkių siurblių kategorijos:

  • 1 kategorija. Pigūs modeliai, kuriuos „įsigijus jautiesi taip, tarsi būtum pinigus išmetęs į balą. Čia nei siurbimo galios yra, nei smegenų. Tokie robotai tik sudaro įvaizdį, kad valo namus, bet iš tikrųjų tik kvailai daužosi į baldus ir tiek žinių“;
  • 2 kategorija. Robotai su LDS (lazerine navigacijos sistema). Tokie robotai kokybiškai surenka duomenis, gerai įvertina teritoriją ir po ją juda. Minusas yra tas, kad jie kainuoja 2-3 kartus brangiau už tuos, kurie neturi LDS.
  • 3 kategorija. „Manau, kad čia ir yra tas aukso viduriukas, kai robotai nors ir neturi LDS, bet yra su pažangiomis technologijomis, leidžiančiomis robotui orientuotis aplinkoje, gerai įvertinti aplinkybes ir kokybiškai atlikti darbą. O ir kainuoja tokie modeliai apčiuopiamai pigiau. Ir vienas tokių yra ABIR X6.“

Pagrindinės „ABIR X6“ techninės charakteristikos

Apžvalgininkas iškart pabrėžia „ABIR X6“ palaikomą trigubą navigaciją: VSLAM, SLAM ir kamerą, kuri papildomai padeda įvertinti patalpas ir jose esančius objektus.

 

„Robotas judėdamas per tą pačią teritoriją vis papildo žemėlapį ir jei pastatysite naują baldą, jis jį įtrauks į atnaujintą žemėlapį. Žemėlapiai išsaugomi.“

Taip pat „ABIR X6“ automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės, įkrauna bateriją ir toliau tęsia darbą.

„ABIR X6“ aprūpintas japonišku bešepetėliniu varikliu ir palaiko sausą bei drėgną valymą su maksimalia 4000Pa siurbimo galia. Turime 3 pagrindinius sauso siurbimo režimus ir 3 grindų plovimo režimus.

Sausų atliekų dėžutės talpa yra 600 ml, o vandens talpa 360 ml.

Jis palaiko programėlę, valdymą su nuotoliniu valdymo pulteliu bei balso asistentais: Amazon Alexa ir Google Assistant.

„ABIR X6“ pakuotės turinys ir roboto išvaizda

Apžvalgininkas tvirtina, kad pakuotė yra gausi ir čia rasime visus reikalingus priedus.

Pats robotas yra juodos spalvos, išvaizdus, jo viršutinė dalis pagaminta taip, kad praktiškai nerenka pirštų atspaudų.

Roboto priekyje esantis bamperis juda bei yra dengtas gumos juostele, tad jei robotas atsitrenkia į baldus, tą daro švelniai, tyliai ir be žalos baldams bei pačiam sau.

Roboto viršuje taip pat rasime du mygtukus: įjungimo/išjungimo ir grįžimo namo. Tarp šių mygtukų yra šviesos indikatorius, kuris rodo pajungimo prie WiFi tinklo būseną (4:40 min.).

Roboto viršaus centre turime kamerą, kuri palinkusi 45 laipsnių kampu ir „ši kamera iš tiesų padeda robotui orientuotis aplinkoje. Jei ją užklijuoju lipnia juostele, tai robotas iškart tampa kvailesnis ir pradeda trankytis į baldus. Tad kamera duoda naudos.“

Dešinėje roboto pusėje rasime fizinį roboto įjungimo mygtuką ir roboto baterijos įkrovimo jungtį. Jei kartais norėsite jį įkrauti be pakuotėje esančios įkrovimo stotelės.

Šalia rasime ir QR kodą, kurį nuskenavę robotą susiesime su programėle.

 

Kairėje roboto pusėje yra garsiakalbis ir robotas kalba anglų kalba. Programėlėje galima išjungti šią funkciją. Na, o nugarėlėje turime išimamą roboto talpą – čia įdedamos sausoms atliekoms arba grindų plovimui skirtos talpos.

Roboto apačioje viskas gana standartiška ir gerai apgalvota: įkrovimo kontaktai, davikliai, du pagrindiniai ir centrinis ratukai, du šoniniai šepetėliai, pagrindinis šepetys.

„Roboto viduje turime 2600 mAh talpos ličio jonų bateriją, kurią, esant reikalui, pakeisti užtrunka 30 sekundžių. Akivaizdus pliusas.“

„Pagrindiniai ratukai yra pagaminti iš labai geros bei tvirtos gumos. Ratukai juda ir tai leidžia robotui įveikti 2 cm aukščio kliūtis, kas reiškia, jog jis lengvai užlipa ant kilimų ir mano namuose esančius slenksčius įveikia taip, tarsi važiuotų per lygias grindis.

Šaunu ir tai, kad čia kiekvienas ratukas yra atskirai nuimamas ir esant reikalui juos pakeisti (8:35 min.).

Centre turime pagrindinį šepetį ir dar pritvirtintas grandiklis, kuris papildomai pastumia stambias atliekas.

Štai šis šepetys labai gerai renka plaukus bei naminių gyvūnų šerius. Žinoma, laikui bėgant jis šiek tiek jais apsivys, tačiau tam pakuotėj yra skirtas specialus šepetėlis-peilis, su kuriuo ir nupjausite apsivyniojusius plaukus (9:30 min.).“

„Su atliekų dėžute čia irgi viskas yra aišku. Juolab, kad ant jos surašyta ką ir kaip daryti bei ko negalima daryti. Šios dėžutės plauti negalima, nes joje yra elektros varikliukas.“

„Atskirai turime pritvirtinamą vandens talpą ir čia belieka pripilti iki 360 ml vandens. Jo užtenka tikrai dideliam grindų kiekiui, nes robotas vandenį naudoja ganėtinai taupiai.

Prie šios talpos apačios lengvai pritvirtinama plaušinė ir ji yra drėkinama per talpoje esančias vandens padavimo ertmes. Atlikau bandymą ir galiu drąsiai pasakyti, kad jei robotą paliksite su vandens talpa kelioms valandoms, tai tas vanduo tikrai neišbėgs. Taip, plaušinė po truputi drėks, bet vandens balos po robotu tikai neaptiksite. Aišku, ilgesniam laikui geriau nepalikite roboto su ta vandens talpa.

 

Įdomu ir tai, kad šioje talpoje yra atskira ertmė sausoms atliekoms. Tad tuo metu, kai plausite grindis, robotas iškart nuo grindų surinks ir įvairias atliekas.“

„Be aptartų dalykų pakuotėje dar papildomai rasite du atsarginius šoninius šepetėlius, papildomą plaušinę, papildomą HEPA filtrą, išsamią naudojimosi instrukciją anglų kalba, nuotolinio valdymo pultelį, europietišką maitinimo adapteriį ir įkrovimo stotelę.“

„Įkrovimo stotelė su guminėmis kojelėmis ir pastatyta vienoje vietoje laikosi labai tvirtai. Ji tikrai nelakstys po laminato grindis. Kur padėsite šią stotelė, ten ji ir bus.

Kalbant apie nuotolinio valdymo pultelį, tai aš juo naudojausi tik kartą. Robotą valdyti man yra kur kas patogiau su programėle.“

„WeBack“ programėlė ir jos suteikiami privalumai

Tereikia iš programėlių parduotuvės atsisiųsti bei įsidiegti „WeBack“ programėlę, tada joje atsidarys QR skaitytuvas ir belieka nuskaityti ant roboto korpuso esantį QR kodą.

Įjungiame robote maitinimą ir palaikome įjungimo mygtuką keletą sekundžių, kol pasigirsta garsinis signalas. Toliau renkamės būtent 2.4 GHz WiFi tinklą ir vyksta roboto su programėle susiejimas.

„Štai ir viskas. Robotas suporuotas su jūsų telefone esančia programėle ir iškart rekomenduoju paieškoti roboto programinės įrangos atnaujinimų. Man tą padarius, iškart buvo atsiųsti ir įdiegti atnaujinimai.

Kaip robotas valo kambarius? Principas yra toks: iš pradžių valo vieną kambarį, tada pajuda į kitą ir taip toliau. Jis išvalo viską labai sistemingai ir galiausiai dar apvažiuoja palei kambario kraštines ir patikrina tas vietas, kurias praleido valydamas pirmąjį kartą.

 

Pats robotas grįžta prie įkrovimo stotelės, įkrauna bateriją ir tęsia darbą. Kai jau robotas bus nusipiešęs jūsų kambarių žemėlapius, tai antrą ir sekančiais kartais juda kur kas tiksliau, nes jam nereikia iš naujo piešti tų žemėlapių - jis pasinaudoja jau nupieštas.

Programėlėje galima rinktis iš trijų kambario plovimo režimų – reguliuoti vandens padavimą. Robotas labai ekonomiškai naudoja vandenį, tad galite rinktis 2 ar 3 vandens padavimo lygį.“

„Programėlėje galėsite matyti visą valymo statistiką, baterijos energijos likutį, nurodyti konkretų valymo tašką ir robotas į jį nuvažiuos net jei tuo metu bus kitame kambaryje. Labai gerai orientuojasi pagal savo nupieštus ir išsaugotus kambarių žemėlapius.

Programėlė labai funkcionali ir čia galima rinktis valymo režimus, siurbimo galią. Prie tyliausio režimo galima net skaityti knygą, bet aš naudojuosi įprastu režimu, nes tada jis geriau atlieka kambarių valymą. O galingiausio siurbimo pilnai užteks išvalyti kiliminei dangai.

Dar programėlėje galima nurodyti virtualias sienas arba apibrėžti konkrečią valomą teritoriją ir iš jos robotas neišvažiuos.

Taip pat galima sudaryti valymo tvarkaraščius arba valdyti rankiniu būdu, su rodyklėmis nurodyti kur robotui judėti. Tai ypač patinka vaikams. Pagaliau jie žaisdami kambarius tvarko, o ne jau jaukia.“

Galutinis verdiktas

„Esu 100 proc. patenkintas ABIR X6 roboto dulkių siurblio pagaminimo kokybe ir jo atliekamu darbu. Užtenka tokį siurblį paleisti porą kartų per savaitę ir namuose bus švara, o jei jis darbuosi kasdien - tai grindys blizgės.

Savo namuose neturiu kilimų, tačiau siurblį išbandžiau ant tėvų namuose esančio kilimo ir galiu pasakyti, kad ant plonų kilimų jis dirba gerai, bet jei tų kilimų plaukas yra ilgas, tai tada robotas stringa.

 

Ant visiškai lygių paviršių, kaip linoleumo, laminto ir parketo grindų, plytelių ir panašiai jis dirba tiesiog idealiai.

Prieš pirmą ABIR X6 paleidimą aš kelias dienas nesiurbiau grindų ir kai ABIR X6 atliko pirmąjį valymą, štai kaip atrodė jo atliekų dėžutės vidus, kai nuėmiau HEPA filtrą. Man, ir taip alergiškam žmogui, vien nuo šio vaizdo prasideda alergija.“

„Be itin smulkių dulkių robotas pririnko daug įvairaus ilgio plaukų ir stambesnių dulkių bei kitų atliekų (20:55 min.).

Grindų plovimo atveju taip pat robotas pasirodė labai gerai ir iš purvinos plaušinės galima daryti išvadą, kad grindis jau reikėjo plauti (21:04 min.).

ABIR X6 labai gerai atsimena teritoriją ir joje esančius baldus. Jei ankstesnis mano robotas dulkių siurblys iš Kinijos trankėsi į visus kambaryje esančius baldus bei sienas, tai ABIR X6 puikiai jas mato ir pristabdo artėdamas prie kliūties (21:30 min.) bei į ją nesitrenkia.

ABIR X6 labai sistemingai juda po teritoriją ir išvalo visą plotą. Roboto konstrukcija kokybiška, programėlė patogi naudotis, su naudingomis funkcijomis.

Manau, kad ABIR X6 yra geriausias robotas dulkių siurblys iš tų, kurie neturi lazerinės navigacijos sistemos. Tikrai rekomenduoju šį robotą dulkių siurblį. Vien jau ką reiškia, suteikiama 3 metų garantija ir tai, kad jį galima atsisiųsti iš vietinių sandėlių be jokių papildomų mokesčių.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: