„Išbandžiau visus kompanijos siurblius, bet šitas – pats geriausias, išsaugo net 10-ies aukštų pastato žemėlapius“: kodėl „360 S6 Pro“ duoda į kaulus šiuo metu ant bangos esančiam „Xiaomi“ robotui ir kuo skiriasi nuo ankstesnių modelių (labai išsami „360 S6 Pro“ apžvalga, palyginimas su „S5“, „S6“, „S7“, iš Lenkijos sandėlio)  (4)

„360 S6 Pro“ yra pats naujausias robotas dulkių siurblys rinkoje. Plauna ir siurbia, viena didžiausių baterijų rinkoje, stipriai išaugusi siurbimo galia, pačios naujausios technologijos, išmaniosios funkcijos ir galimybės. Labai patyrusi apžvalgininkė papasakoja viską apie šį robotą dulkių siurblį ir palygina visą „360“ robotų seriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„360 S6 Pro“ robotas dulkių siurblys:

  • Gearbest412,80 €;
    • 37 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 0,80 € į Lietuvą pristatys per 2-10 darbo dienų.

 

  • GeekBuying481,47 €;
    • 5 % nuolaida;
    • iš Čekijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 1-5 darbo dienas.

Kas sukūrė „360 S6 Pro“ ir ką apie šios kompanijos siurblius sako apžvalgininkė?

„Qihoo 360 Technology Co. Ltd“ yra gerai Kinijoje žinoma interneto saugumo įmonė, kuri labiausiai specializuojasi antivirusinės programinės įrangos ir išmaniųjų IoT (daiktų interneto) apsaugos priemonių srityse.

Per pastaruosius kelerius metus kompanija pradėjo kurti ir išmanius robotus dulkių siurblius. Apžvalgininkė tvirtina, kad ji yra išbandžiusi visus šios kompanijos įrenginius: „360 S5“, „S6“ ir „S7“ modelius.

„Man jie labai patinka, nes užtikrina tas pačias funkcijas, kaip ir brangesni iRobot, Neato, Ecovacs ir Xiaomi Roborock. Ir labai džiaugiuosi ką kompanija rinkai pasiūlė su naujuoju 360 S6 Pro.

Aš labai mėgstu ankstesnius šios kompanijos siurblius ir mano pats mėgstamiausias yra 360 S6 modelis. Tiesą sakant, jis yra mano pagrindinis namų tvarkymo pagalbininkas ir jau darbuojasi 2 metus. Puikus prietaisas.

Visi 360 robotai dulkių siurbliai turi lazerines navigacijos sistemas, piešia žemėlapius, daugybę naudingų išmaniųjų funkcijų, yra gerai pagaminti ir kainuoja ženkliai pigiau, palyginus su panašių specifikacijų produktais.

O dabar pasižiūrėkime, ką gi siūlo naujausias kompanijos produktas – 360 S6 Pro. Tuo pačiu jį palyginsiu su ankstesniais kompanijos modeliais.“

Pastebėjimas: apžvalgininkė šį naujausią kompanijos modelį vadiną „360 S6 Pro“, tačiau kai kuriose parduotuvėse jis yra vadinamas ir „360 S9“. Čia tik skirtumas pavadinimuose, o taip – tai yra identiški modeliai.

„360 S6 Pro“ pagrindinės savybės

Apžvalgininkė skubantiems pateikia pagrindines „360 S6 Pro“ savybes, kurios jį padaro tokiu pažangiu ir vertu dėmesio robotu dulkių siurbliu:

  • galingas 2200Pa siurbimas;
  • tinkamas ploniems ir vidutinio storio kilimams;
  • turi plaunamą HEPA filtrą – puikus dalykas kenčiantiems nuo alergijų;
  • didžiulė 200 ml vandens talpa su elektroninio vandens padavimo reguliavimu;
  • itin tikslus žemėlapių piešimas ir puikus orientavimasis aplinkoje;
  • ilgai tarnaujanti 5200 mAh talpos baterija;
  • daugybė naudingų funkcijų programėlėje: no-go zonos, konkrečių teritorijų valymas, kambarių valymas, tvarkaraščiai ir t.t.;
  • multimap’ingas – palaiko kelių sluoksnių žemėlapius, pravartus dalykas gyvenantiems dviejų ar daugiau aukštų namuose;
  • taip pat valdomas ir su pakuotėje esančiu nuotolinio valdymo pulteliu.

„360 S6 Pro“ išpakavimas ir siurblio išvaizda

Dabar keliaukime prie pačio „360 S6 Pro“ siurblio išpakavimo ir apžvalgininkė teigia, kad įkrovimo stotelė (foto) yra labai stilinga. Plius, joje yra reguliuojamas laido ilgis, tad jis pasislepia pačioje stotelėje ir viskas atrodo itin gražiai.

 

Ant „360 S6 Pro“ šono yra įkrovimo kontaktai (foto), pakuotėje yra ir dviejų tipų maitinimo adapteriai (foto), tarp kurių yra ir europietiškas.

„Pultelis yra labai išvaizdus (foto). Visai kitoks nei, kad turi kiti mano bandyti robotai dulkių siurbliai“, - teigia daugybę tokių įrenginių išbandžiusi apžvalgininkė.

Atidarius roboto viršutinę dalį, pamatysime, kad jame iškart yra įdėtos dvi talpos (foto).

„Gana retas dalykas. Įprastai vandens talpa būna vizualiai matoma, nes pritvirtinta prie roboto šono arba išvis ji yra atskirai uždedama/nuimama. Tačiau atrodo, kad 360 S6 Pro nesiruošia būti panašus į kitus robotus dulkių siurblius.

Vandens talpoje turime už vandens padavimą atsakingą elektroniką ir jis paduodamas taip, kokį pasirinksime valymo režimą.

Pakuotėje rasite ir prie roboto pritvirtinimą priedą, prie kurio uždedama mikropluošto šluostę (foto). Jų pakuotėje yra dvi.

Šaunu ir tai, kad sausų atliekų dėžutėje turime plaunamą HEPA filtrą. Atliekų dėžutė taip pat plaunama (foto) ir dar šalia jos turime integruotą valymo priedą (foto). Šaunus dalykas, iškart po ranka yra ši šluotelė ir taip patogu išvalyti atliekų dėžutę.“

Siurblio apačioje yra gana viskas standartiška: priekinis ratukas (foto), šone pritvirtinamas šepetėlis, du dideli ratukai (foto) ir pagrindinis šepetys (foto).

„360 S6 Pro“ navigacija

„360 S6 Pro“ naudojasi pažangiausia rinkoje lazerine navigacijos sistema ir ant jo viršaus esantis „bokštelis (foto) nuolat stebi aplinką, renka informaciją ir padeda sukurti labai tikslų aplinkos žemėlapį“, - teigia apžvalgininkė.

Toks žemėlapis robotui leidžia suprasti kur jis jau buvo, o kur dar reikia išvalyti. Taip pat robotas realiuoju laiku apskaičiuoja efektyviausią valymo būdą ir tą padaryti padeda turimas galingas procesorius. Tai labai teigiamai atsiliepia ir baterijos energijos rodikliams. Efektyvus valymas leidžia sumažinti energijos resursus ir vienu įkrovimu robotas gali darbuotis ilgiau.

„Robotas metodiškai juda po teritoriją pirmyn-atgal ir aprėpia absoliučiai visą valomą plotą“, - tvirtina apžvalgininkė ir priduria, kad „jei robotas ir kur nors bando įlįsti, kur fiziškai negali, tai iškart apie tai supranta ir pradeda judėti atgalios. Ant to bokštelio yra slėgio jutiklis ir vos tik jis atsiremia, kad ir į lovą, robotas supranta, kad po lova netilps ir grįžta atgalios.“

Iš viso „360 S6 Pro“ turi net 24 jutiklius, kurie jam padeda apvažiuoti kliūtis, apsaugo nuo atsitrenkimų į baldus ir kritimų nuo laiptų.

 

„Kai 360 S6 Pro baigia patalpų valymą ir sukuria žemėlapį, jis jį suskirsto į atskirus kambarius. Jūs juos galite dar padalinti arba apjungti į didesnius vienetus.

Mano atveju 360 S6 Pro praktiškai idealiai įvertino mano kambarius ir juos atpažino geriau nei naujausias „Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Pro (STYJ02YM).“

Ar „360 S6 Pro“ tinkamas kilimams?

„360 S6 Pro“ yra pats galingiausias iš visos „360“ robotų dulkių siurblių šeimos ir užtikrina 2200Pa siurbimą, dėl ko galima tikėtis, kad jis gebės išvalyti ir gilius kilimų sluoksnius.

„Visi anksčiau mano išbandyti 360 modeliai pademonstravo puikius rezultatus valydami plonus ir vidutinio storio kilimus. Manau, kad 360 S6 Pro parodys dar geresnius rezultatus.

Ir puiku yra tai, kad kaip ir jo pirmtakai, taip ir S6 Pro turi tą pačią naudingą funkciją. Robotas automatiškai aptinka kiliminę dangą ir pats padidina siurbimo galią. Šią funkciją galite aktyvuoti programėlėje (foto).“

„Dar vienas šaunus dalykas yra tas, kad programėlėje galite aktyvuoti Collision protection mode. Dėka šio režimo, S6 Pro yra labai švelnus baldams ir ypatingai jų vengia. Esant tokiam režimui, jis nuo baldų ir sienų laikysis didesnio atstumo nei įprastai“, - teigia apžvalgininkė.

Kaip „360 S6 Pro“ dirba ant kiliminės dangos?

„Pastebėjau, kad važiuodamas vidutinio storio (20 mm) kilimu jis juda ne taip sklandžiai, kaip ankstesni 360 modeliai. Tačiau manau, kad tai yra dėl to, kad jis užtikrina stipresnį siurbimą ir stengiasi darbą atlikti kuo geriau. Be to, galutiniai kilimų valymo rezultatai yra puikūs.

Ant kilimo išbarsčiau 100 gramų atliekų: avižos, ryžiai, pupelės ir kt. Išbandžiau robotą du kartus ir pirmą kartą jis surinko absoliučiai viską, o antru kartu surinko 96 proc., kas yra daug geriau nei vidutiniškai demonstruoja robotai dulkių siurbliai.

Kiliminės dangos aptikimas ir automatinis galios padidinimas veikia tinkamai ir taip padeda robotui išvalyti gilesnius kilimo sluoksnius.

Turiu pastebėti ir tai, kad galingiausiu režimu S6 pro dirba tyliau nei dauguma robotų dulkių siurblių, kas taip pat yra malonu. Skleidžiamas garsas yra tolygus ir vos girdimas.

Apibendrinus galiu sakyti, kad 360 S6 Pro yra vienas geriausių robotų dulkių siurblių, skirtų valyti ploniems ir vidutinio storio kilimams.“

Apžvalgininkė paviešino trumpą vaizdo įrašą, kuriame jį ant kiliminės dangos išbando „360 S6 Pro“ ir jo rezultatus palygina su „Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner Pro (STYJ02YM)“. Akivaizdžiai matyti, kad „360 S6 Pro“ dirba greičiau ir surenka daugiau atliekų:

„360 S6 Pro“ baterija ir kiek laiko jos užtenka?

„360 S6 Pro“ turi 5200 mAh talpos bateriją ir tai yra vienas geriausių rodiklių visoje rinkoje – tik keli aukščiausios klasės įrenginiai turi tokios pat talpos baterijas.

Tokia talpi baterija leidžia vienu įkrovimu darbuotis iki 180 min. Ir net jei gyvenate labai dideliuose namuose, ir robotui vienos įkrovos neužteks, jis pats grįš prie įkrovimo stotelės, įkraus bateriją ir tęs darbą nuo ten, kur baigė.

 

„360 S6 Pro“ programėlė ir išmaniosios funkcijos

„360Smart“ programėlė (tinka iOS ir Android įrenginiams) suteikia labai daug išmaniųjų funkcijų, įskaitant daugiasluoksnius žemėlapius, no-go zonas, konkretaus kambario valymą, zoninį valymą ir kt.

Pavyzdžiui, galima nurodyti robotui, kad jis keliautų tiesiai į virtuvę arba miegamąjį, nurodyti konkrečią vietą, kurią norite, kad išvalytų, ir t.t.

„S6 Pro“ taip pat galima valdyti ir su pakuotėje esančiu nuotolinio valdymo pulteliu ir duoti pagrindines komandas: robotą paleisti/sustabdyti, liepti grįžti prie įkrovimo stotelės, reguliuoti siurbimo galią bei tiesiog nurodyti konkrečias judėjimo kryptis.

Po to, kai pirmą kartą „S6 Pro“ apvažiuos jūsų gyvenamųjų patalpų teritoriją jis padarys išsamų jūsų patalpų žemėlapį ir jį suskirstys į atskirus kambarius (sekcijas) ir taip bus lengviau pasirinkti konkrečios teritorijos valymą bei sudaryti tvarkaraščius.

  • „Room cleaning“: nurodome robotui išvalyti konkretų ar kelis kambarius;
  • „Room-in-sequence“: leidžia nurodyti, kuriuos kambarius valyti pirmiau – sudėlioti juos į eilę. Pavyzdžiui, pirmiau virtuvė, tada bendras kambarys, miegamasis ir t.t. (foto);
  • Kai pasirenkame konkrečiai grindų plovimo režimą, siurbimas išsijungia. Šiame režime galima nurodyti teritorijas, kurias robotas turi aplenkti ir taip nevažiuotų plauti kiliminės dangos;
  • „Off-limit area“: neleidžia robotui keliauti į tas vietas, kur jis gal įstrigti ar tiesiog nenorite, kad jis ten valytų (foto);
  • „Spot cleaning“: konkrečios vietos valymas;
  • „Deep cleaning“: galima nurodyti vietas, kurias robotas išvalys du kartus;
  • „Shedule“: valymo tvarkaraščių sudarymas. Galima nustatyti laiką ir dienas, kada robotas turi automatiškai pradėti valymą. Čia galima nurodyti ir tai, ar robotas turi tik plauti, sausai valyti ar plauti ir siurbti vienu metu. Taip pat galima nustatyti konkretų valymo režimą (foto).

„Mano nuomone šiuo atveju čia trūksta tik vieno dalyko, kad sudarant tvarkaraščius negaliu pasirinkti vandens padavimo lygio ir jis išlieka toks, koks buvo nustatytas pradiniuose nustatymuose“, - teigia apžvalgininkė.

Galima programėlėje robotui nurodyti, kad jis išvalytų visą namą, konkrečius kambarius ar konkrečias vietas (foto).

Itin įspūdingas dalykas yra „360 S6 Pro“ daugiasluoksnio žemėlapio galimybės. Jis gali išsaugoti net 10 aukštų pastato kambarių žemėlapius, tad toks robotas puikiai tinka turintiems dviejų ar daugiau aukštų namus. Telieka programėlėje pasirinktą būtent tame aukšte esančio kambario žemėlapį ir paleisti robotą darbuotis.

„360 S6 Pro“ grindų plovimo galimybės

Robotas turi gana didelę 200 ml vandens talpą ir tokio kiekio vandens užtenka grindims plauti iki 100 min. Elektroninė pompa reguliuoja vandens padavimą ir, priklausomai nuo aplinkybių, programėlėje galima pasirinkti vandens padavimo režimą. Jų čia yra 3:

  • mažai vandens – užtenka 200 m2 plotui;
  • vidutiniškai vandens – iki 140 m2 plotui;
  • daug vandens – iki 90 m2 plotui.

 

„Manau, kad tokios su elektronika valdomos vandens talpyklos yra kur kas naudingesnės, nei tiesiog įprastai vandenį leidžiančios. Aš S6 Pro atveju pasirenku maksimalų vandens padavimą, ko reikia valant virtuvę, o kitiems kambariams galima naudoti ir mažiau vandens. Labai patogus dalykas“, - teigia apžvalgininkė.

„Vandens talpa yra įdedama šalia sausų atliekų dėžutės po pačiu siurblio dangčiu. Stebina, nes dar iki šiol nemačiau siurblio su tokiu sprendimu.

Plovimo pagrindas (foto) prie siurblio pritvirtinamas labai paprastai. Išgirsite spragtelėjimą ir jis bus užfiksuotas.

Norėdami pradėti plauti, pripildykite vandeniu tam skirtą talpą, pritvirtinkite plovimo pagrindą su šluoste, pasirinkite vandens padavimo lygį ir paleiskite robotą darbuotis.

Dėka elektronikos yra labai gerai paskirstomas vanduo. Būtent tiek, kiek norite. Plius, plovimo metu galima pasirinkti tas teritorijas, kurias norite plauti ir tas, kurias norite, kad robotas aplenktų. Ypač jei turite kilimų.

Testavimų metu robotas pasirodė gerai ir sugebėjo pašalinti ant grindų esančias dėmes. Esant pilnai vandens talpai ir maksimaliam vandens padavimui, robotas per 44 min. išplovė 45 m2 plotą.

Kai vandens talpa ištuštėja, 360 S6 Pro apie tai informuoja. Ir tai yra pirmasis mano robotas, kuris iš tikrųjų įspėja, kad jo vandens talpa ištuštėjo ir reikia ją pripildyti, jei noriu toliau plauti grindis.

Žinoma, toks grindų plovimas nepakeis rankomis atliekamo, tačiau bendrai tai yra puiki funkcija, leisianti savo grindis išlaikyti maksimaliai švarias.

Plius, robotas gali sausai siurbti, plauti bei tuo pačiu plauti ir siurbti, tad galima bet kuriuo metu įjungti/išjungti norimą režimą.“

„360 S6 Pro“ vs. „S7“: kas pasikeitė?

Yra keli esminiai pokyčiai, kurie naująjį modelį paverčia patrauklesniu pasiūlymu:

  • padidėjusi siurbimo galia: nuo 2000 iki 2200Pa;
  • vandens talpa su kontroliuojamu vandens padavimu;
  • didesnė baterija: nuo 3200 iki 5200 mAh;
  • ilgesnis baterijos tarnavimo laikas: nuo 120 iki 180 min.

Kurį „360“ kompanijos robotą dulkių siurblį rinktis?

„360 S6“ robotas dulkių siurblys

Gearbest275,20 €;

  • 39 % nuolaida;
  • iš Lenkijos sandėlio, jokios rizikos dėl muito mokesčių;
  • nemokamai į Lietuvą pristatys per 2-10 darbo dienas.

Apžvalgininkė yra išbandžiusi visus kompanijos siurblius ir teigia, kad „360 S6“ yra seniausias kompanijos robotas dulkių siurblys.

Jis taip pat turi plovimo funkciją, bet siurbimo galia silpnesnė, siekia 1600Pa. Taip pat nepalaiko kai kurių išmaniųjų funkcijų, kaip kambario atpažinimo, vandens padavimo reguliavimo, neplovimo zonų nurodymo.

„Jei ketinate plauti nedidelius kiekius grindų ir jūsų namuose yra tik nedideli ploni kilimėliai, tada 360 S6 yra tinkamas pasirinkimas, kadangi jis yra vienas pigiausių, tarp tokio lygio robotų dulkių siurblių“, - teigia apžvalgininkė.

„360 S5“ robotas dulkių siurblys

Gearbest258,00 €;

  • 33 % nuolaida;
  • iš Kinijos sandėlio registruotu paštu.

„360 S5“ nepalaiko plovimo funkcijos, bet yra galingesnis už „S6“ modelį. Čia jau 2000Pa siurbimo galia.

„Jis puikiai darbuojasi ant vidutinio storio kilimų, ant jų geriau užlipa ir ir susiurbia naminių gyvūnų šerius. Už mažiau kaip 300 dolerių gausite robotą dulkių siurblį, kuris pajėgs išvalyti vidutinio storio kilimus ir pasiūlys keletą esminių išmaniųjų funkcijų, kaip kambarių atpažinimą, galimybę pasirinkti konkretų kambario valymą, nustatyti no-go teritorijas, konkrečių teritorijų valymą ir kt.

 

Tokioje kainų kategorijoje 360 S6 tiesiog neturi konkurentų. Tik jei turite didelius namus, tada dėl jo turimos 2600 mAh baterijos, tai nėra geras pasirinkimas. Jis tinkamas nedidelių ir vidutinių namų savininkams“, - pataria apžvalgininkė.

„360 S7“ robotas dulkių siurblys

Gearbest292,40 €;

  • 44 % nuolaida;
  • iš Čekijos sandėlio, jokios rizikos dėl muito mokesčių;
  • už 21,69 € į Lietuvą pristatys per 3-7 darbo dienas.

„S7“ yra toks pats geras, kaip ir „S5“. Be to, jis jau turi talpesnę bateriją (3200 mAh) ir užtikrina grindų plovimo funkciją.

„Jei gyvenate vidutinio dydžio namuose ir turite vidutinio storio kilimų, bei jums reikia, kad robotas ne tik palaikytų kokybišką sausą siurbimą, bet ir grindų plovimą bei tuo pačiu palaikytų išmaniąsias funkcijas, tada labai rekomenduoju apsvarstyti 360 S7 modelį“, - teigia ir šį siurblį išbandžiusi apžvalgininkė.

„Na, o 360 S6 Pro yra visais aspektais pažangiausia robotų dulkių siurblių versija. Jis puikiai tinka gyvenantiems kelių aukštų name, turintiems plonų ir vidutinio storio kilimų bei naminių gyvūnėlių savininkams.

Dėka labai talpaus vandens rezervuaro, robotas gali vienu metu išplauti didelę teritoriją. Jei norite aukščiausios klasės roboto dulkių siurblio už priimtiną kainą, rinkitės 360 S6 Pro“, - apibendrindama „360“ serijos robotus tvirtina apžvalgininkė.

Galutinis verdiktas

„Aš testavau visus 360 kompanijos robotus dulkių siurblius ir visada buvau jų gerbėja. 360 S6 Pro yra geriausias iš jų visų ir pasižymi stipriu siurbimu bei labai geromis kilimų valymo savybėmis.

Programėlė patobulėjo ir tapo dar intuityvesnė, kas man patinka. Ir kalbant nuoširdžiai, 360Smart programėlė yra viena geriausių rinkoje.

Lengva prieiga prie svarbiausių funkcijų, minimalistinis dizainas ir jokių sisteminių klaidų. Realiuoju laiku valymo stebėjimas vyksta sklandžiai ir duomenys perduodami be jokios delsos. Naudojimasis 360Smart programėle palieka vien teigiamus įspūdžius.

Apskritai, 360 S6 Pro yra daug geresnis už daugelį robotų dulkių siurblių. Jei gyvenate dideliuose namuose ir ieškote kokybiško roboto dulkių siurblio, kuris patenkintų visus jūsų poreikius, tada rinkitės 360 S6 Pro.

Jei namuose turite naminių gyvūnų, tada rinkitės 360 S6 Pro. Jis be jokių problemų surinks visus šerius bei ilgus plaus ir turi labai lengvai valomą šepetėlį. Man, kaip turinčiai ilgus plaukus, toks dalykas yra labai svarbus.

Jei namuose turite kietas grindis, 360 S6 Pro jas išplaus už jus. Jei turite tokių baldų, kurių nenorite, kad robotas apdaužytų, tada 360 S6 Pro yra kaip tik tai. Jis labai švelniai elgiasi su namuose esančiais baldais ir jo turimi jutikliai jam padeda puikiai juos aptikti. Išvengti netvarkos padeda ir nustatytos virtualios sienos.

Aš rekomenduoju 360 S6 Pro visiems, kurie ieško efektyvaus ir galingo roboto dulkių siurblio, kuris dar ir dirba tyliai.“




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (4)