Puikus triukas, kaip išvalyti voveraites. „Tai užtrunka tik kelias sekundes“  ()

Prasidėjo voveraičių sezonas, ir, palyginti su kitais grybais, jos išsiskiria ne tik gražia spalva, bet ir unikaliu skoniu.


Valgomoji voveraitė
Valgomoji voveraitė
© Strobilomyces, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chanterelle_Cantharellus_cibarius.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau prieš pradėdami jomis vaišintis, turėtume nepamiršti kruopščiai nuvalyti voveraites nuo smėlio pertekliaus. Deja, daugeliu atvejų vien nuplauti jas vandeniu nepakanka, nes smėlio grūdeliai slepiasi lašteliuose po kepurėle.

Kodėl verta valgyti voveraites?

Voveraitės, tiksliau sakant, valgomoji voveraitė (Cantharellus cibarius), yra vieni skaniausių grybų, kuriuos gali pasiūlyti gamta. Nors 90 % voveraičių sudaro vanduo, jos taip pat yra vitaminų ir mineralų šaltinis. Jose yra vitamino B1, riboflavino, niacino, vitamino B6, folio rūgšties, vitamino D, kalcio, geležies, magnio, fosforo, kalio, natrio, cinko, baltymų, angliavandenių, riebalų, sočiųjų riebalų rūgščių ir skaidulų.

[Mažiausia kaina istorijoje!] 2000+ užsakymų ir lietuvių pagyros. „Fantastiškas. Mano žmona 9-ame danguje. Labiausiai pasiteisinęs pirkinys!“ (Video, „ABIR WD8“ atsiliepimai)
7952

Mažiausia kaina istorijoje

2000+ užsakymų

Labai giriamas pirkėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Be to, voveraitėse yra fenolio junginių, kurie pasižymi  antioksidacinėmis savybėmis, padedančiomis apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų. Vartodami šiuos grybus, aprūpiname savo organizmą beta karotenu, kuris vėliau paverčiamas vitaminu A.

Kaip greitai išvalyti voveraites?

Nors voveraitės neabejotinai yra kulinarinis mėgstamiausias patiekalas, daugeliui žmonių kruopščiai jas nuvalyti nuo smėlio pertekliaus yra iššūkis. Per ilgas mirkymas vandenyje gali jas paversti kempinėtomis, o tai neabejotinai neigiamai paveiks jų konsistenciją verdant.

 

Todėl vienas greičiausių ir geriausių būdų valyti voveraites yra naudoti miltus. Sudėkite grybus į dubenį ir kruopščiai pabarstykite miltais. Tada švelniai išmaišykite ranka, palaukite kelias minutes, perkelkite į sietelį ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Miltai puikiai išvalo įvairius nešvarumus, todėl jie išnyksta skalaujant.

Antrasis grybų valymo būdas taip pat yra greitas. Sudėkite voveraites į dubenį, pabarstykite druska ir užpilkite verdančiu karštu vandeniu. Šaukštu švelniai pamaišykite grybus. Pakartokite visą procesą 3 kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(18)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()