2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: Religija keičia formą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-12-07 19:11
. Tik rinkis ir nešk duoklę ! Neatlikus išpažinties, būsi tamsuolis, o atlikus nebūsi tamsuolis. Aš ir lengvai tokį darbą galiu dirbti, pasakydamas sukalbėk 10 sveika marija Tuo metu būdamas kalnuose ir slidinėdamas už žmonių suneštas duokles Tikrai religija keičiasi, bet tik kosmetiškai, o ne iš pagrindų. Jei pasikeistų iš pagrindų, jos autoritetas pradėtų šlubuoti, o jau ir šlubuoja. Religija tapo dar viena mafija, t.y. vatikano mafija pakolkas viršiausia, kitos tai tik lokaliai. Kai Lietuva sėdi didžiausioje krizėje ir skolose, o liaudis širsta už nukarpymus, tai galima paprašyti ir Bačkio, kad surengtų ale mišes, taip gaunant žmonių nuolankumą. Puikus pavyzdys kaip galima atitraukti žmonių dėmesį nuo esminio dalyko. Dėl ko manai, jog žmonės reikalauja apostazės ?
moo 2011-12-07 19:36
Įvairios priežastys gali būti, tačiau didele dalimi tai mada. Pataisykit jei klystu, tačiau dabar nebe viduramžiai, kuriais reikėdavo deklaruoti priklausymą (arba nepriklausymą) kažkuriai konfesijai ir nuo to priklausydavo socialis gyvenimas. Na, nebent nori pereiti į kitą konfesiją pvz islamą ar ateizmą (?). Netikinčiu gali tapti per 1 sekundę, t.y. tiesiog apsisprendęs, kad toks esi. Kam reikalauti to, kas šiais laikais yra laisvo apsisprendimo reikalas? Štai kadaise, kai buvau jaunuolis, naudojausi visuomeniniu transportu. Tėvai pirko man nuolatinį bilietą. Dabar, nusipirkau automobilį ir staiga noriu iš troleibuso parko pažymos, kad viešuoju transportu aš jau nebesinaudoju ir nenoriu naudotis.
kionig 2011-12-07 20:02
Close enough Aš irgi buvau jaunas ir durnas, nežinau netgi kodėl ėjau tos pirmos komunijos ir nafig man tas krikštas reikalingas buvo. Dėl to, kad visi ėjo, tai teko ir man eiti, o kai kiti toliau dar dėl kažkokių tai tuščių ypatybių ėjo, aš kaip tik tada ir atsiribojau pamatęs ant kiek visai tai yra primesta kažkieno. Daugiau tos tuštybės nebeliečiau. Nežinau kokio velnio aš kaliau tas maldas, vietoj to būčiau geriau pramokęs eileraščius.
faktas 2011-12-07 20:38
Skaitau aš komentarą ir atrodo, kad savo mintis skaityčiau. (-: Pritariu 102 proc.
moo 2011-12-07 20:49
Tai visgi, reiktų pasiimt pažymą iš troleibusų parko ar ne? Tiesa, aš dar ir ledų nebevalgau nors tėvams vaikystėje atrodė, kad man tai skanu. Manau ir iš visų ledų gamintojų reikia pažymų, kad ramiau gyventi būtų. Na dar, kad truputį pamaištauti ir "ledų nemėgėjų arba mėgėjų" forume pakelti savo statusą pvz čia: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 862#222862 aš galėčiau pasakyti viską ką galvoju apie ledus ir reikalauti pažymos iš UAB Ingman P.S. na gerai, kaip kažkokią maišto formą tą suprasti gal ir galima
kionig 2011-12-07 21:57
Galima tik nereiktų suabsoliutinti su troll'eibusų parko pažyma.
moo 2011-12-07 22:58
Ne pramogai, o tam kuo žmogus gali domėtis ir siekti vienų ar kitų tikslų. Esmė tame, kad vakarų visuomenėje, šiais laikais, tai laisvo pasirinkimo klausimas kylantis ir išsprendžiamas individo galvoje. Jei išsireikalautum apostazės, būtum ir liktum tiek pat ateistas, kiek ir be jos. Kaip ir minėjau, kaip savotišką maišto formą tą galima suprasti.
shift 2011-12-07 23:56
Pirmojoje kalbama apie tai kiek malonių ar talentų žmogui atseikėjo Dievas arba kokias guvenimo misijas jam pavedė. Tarkim Prezidentui yra lemta valdyti šalį, bet iš jo bus pareikalauta milžiniška atsakomybė, nes nuo jo priklauso daug žmonių gyvenimų. Tuo tarpu iš paprasto eilinio žmmogaus bus pareikalauta tikėjimo ir meilės Dievui ir aplinkiniams, na praktiškai to kas sutelpa dekaloge. Antrojoje frazėje kalbama apie dorybes ir dvasios turtus, čia sakoma, kad tas, kuris sukaups dvasios vertybių, bus dar apdovanotas papildomai. O tas kuris savo talentus ir dorybes iššvaistė, bus nurašytas į atitinkamą vietą.
shift 2011-12-08 00:05
Papasakok, kokia tamstos kompetencija šiuo klausimu? Ir kas ten tavo manymu išsipurto ar neišsipurto? Bet atsakyk vyriškai ir konkrečiai, be išsisukinėjimų.
kionig 2011-12-08 00:27
Tamsta, visa tai galite pažiūrėti toje pačioje youtube lyg ir yra ne viena ceremonija. Tai žinok, nedaug kuo skiriasi nuo būrimo iš krištolinio rūtulio seanso. Arba nuo Kašpirovskio pasirodymų. Satja Sai Babos pasirodymų. Nereikia čia jokios kompetencijos toje pseudo nesamonėje. Kažin kaip ten visų pirma nustatoma, kad žmogus yra apsėstas velnio ar piktųjų dvasių ? Virgulėmis, ar ne ? Aura ? Biolaukais ? Torsioninių laukų pagalba ? Vat norėčiau pasimatuoti savąją "aurą" Pati ceremonija neturi nieko bendro, kaip tik labai gerą vaidinimą. Užverstos akys ir visi traukuliai labai primena ligą - epilipsiją. O jei dar tas žmogus serga ta liga, tai visiškai tikroviškai atrodo ir galima ne vieną įbauginti tokiais dalykais, kad tik nenueitų į kairę Ir kad po to nereikėtų valandų valandos varyti velnio. Gi buvo ir kadaise čia pas mumis toks dalykas, kad kažkas praėjo egzorcizmo seansą. Tai net Vaitiekūnas dar apie tai sapaliojo. Čia lygiai tas pats su velnių varymais: http://www.delfi.lt/news/daily/world/am ... d=52112011 Todėl nėra ką ten daug diskutuoti. Viskas paprasta aišku ir su tikslu vykdoma, kad įbauginti kitas aveles. P.S Matau, kad tau skambės tai visa pažeminančiai, nors neturėtų. Tiesiog tokia realybė, o ne pasakų ir baubų pasaulis.
shift 2011-12-08 00:50
Na, va, kaip ir tikėjausi, kompetencija nulinė. Turbūt visai atsitiktinai į tamstos neribotą kompetenciją egzorcizmo tema nepatenka tokie faktai, kad psichiatrai ir egzorcistai bendradarbiauja profesinėje srityje, rengia bendras konferencijas, kurių tikslas kuo aiškiau nustatyti kur negalavimas pagydomas medicinos priemonėmis, kur reikalinga egzorcizmo pagalba. turbūt pats savo žiniomis ženkliai pranokstate visus Europos psichiatrijos grandus. Turbūt ir prof. Simone Morabito prieš tamstą tik smulkmė. Ar ne keista liga ta epilepsija, kai žmogus (apsėstasis) ima kalbėti hebrajų kalba, įvairiomis lotynų kalbos atmainomis, kūnas patiria levitaciją ir dar daug kitų mokslu neapaiškinamų dalykų. Oi kionigai, kionigai, nesusidūrei su tuo, tai nors patylėtum ties tuo ko neišmanai.
kionig 2011-12-08 01:26
Prisipažinsiu. Aš ezoterika ir pseudomokslu neužsiminėju. Gyvenime turiu ką veikti ir be šitų pasakų skaitymo. Diskusiją su tavimi baigiu. Sėkmės ezoterikoje ir pasakėčių sekime.
kitty 2011-12-08 03:59
Na nemaisykit tikejimo ir tikinciuju. Man jie jau tapo du priesingi dalykai- jei religija yra skirta kurti geriui ir taikai,laimei,meilei, tai tikintieji kazkodel dairosi tik i kitus, o ne i save. Tikintieji viduramziais zude,plese kaimus, meldesi(ir tebesimeldzia) stabams (argi ne taip? eiti i baznycia ir klauptis pries kunigeli/altoriu/statula...). Religija kaip komunizmas- ideja grazi,tik igyvendinimas sumautas. Bent pora kart i savaite tenka vaikyti is namu tikejima brukancius zmones, liudna ziuret kai senukai paskutinius pencijos litus sukisa i "misiu aukojimus", o kunigeliai siullo sutuokti "tvirtai" arba "neitin tvirtai"(skiriasi kaina)... ne taip turetu buti...
shift 2011-12-08 11:00
Na va, kaip ir sakiau, neišmanai nieko o tauški pievas. Sėkmės save mulkinant.
scepticism 2011-12-08 11:31
idomus straipsnis. man patiko
kodel 2011-12-17 20:42
Tai kad tamstos nuorodos yra absoliučiai šališkos ir nepatikimos. Viena iš egzorcistų blogo, o kita - interviu su egzorcistu (žinių radijas paskutiniu metu pamėgo šamanus...). Norėtųsi plačiau apie bendras psichiatrų ir egzorcistų konferencijas iš patikimų šaltinių.
nightex 2012-01-03 11:41
Visgi tokiam rasiniui neuztenka nuomones, reikia ir faktu. Nuomone mazai ko verta jei neparemta. Manau, jog i tema nebuvo atsakyta.