OVERMAX konkursas: kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Osvaldas1 2014-07-10 20:20
Į išmaniuosius telefonus buvo žiūrima trejais etapais. Pirmiausia išmanuosius telefonus visuomenė laikė nereikalingu „žaislu“ (dėl kainos). Paskui buvo žiūrėta kaip į „grėsmę“, (naujovės visada gasdina). Šiandieną į išmaniuosius telefonus žiūrima kaip į „akivaizdų dalyką“, kuris tapo ne tik susisiekimo priemone, bet ir portabiliu, daugybę puikių funkcijų atliekančiu įrenginiu. Dabar išmanusis telefonas iš esmės yra revoliucinis įrenginys, kaip ankščiau buvo kompiuteris, internetas ar automobilis.
AurimasM 2014-07-11 17:54
Kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną? O todėl, kad visi tavo aplinkiniai, pažįstami ir nepažįstami žinotų, kur tu esi, ką valgai ir su kuo esi. O jei rimtai, tai jei turi išmanųjį telefoną, tau nebereikia jokios navigacijos, jokių žemėlapių, nereikia tampytis kartu televizoriaus ar kompiuterio(jei būtinai reikia), kad pažiūrėtum mėgstamą serialą ar perskaitytum laikraštį, susikambintum per skype.
PrefixS 2014-07-12 01:13
Išmanųjį telefoną būtina turėti kaip universalų įrankį. Šiandieną tai ne tik moderni susisiekimo priemonė, bet ir nepakeičiamas kompanionas, tiek darbe, tiek namuose. Be išmaniųjų technologijų šiais laikais nežengiame nei kojos, tad ne išimtis ir išmanusis telefonas.
Jovitiukaz 2014-07-12 11:50
Šiais laikais, tam, kad suspėti su pašėlusiu gyvenimo ritmu, būti su pasauliu, po ranka privalu turėti išmanujį telefoną. Naujausios žinios ir reikiama informacija pasieks tave visur ir visada, kad ir kur bebūtum. Išmaniajame telefone įdiegtos programos iš esmės atstos kitus įrenginius, tokius kaip: televizorius, navigatorius, radijas ir daugybė kitų. Ištikimas ir patikimas, kompaktiškas ir patogus palydovas šiuolaikiškam žmogui.
martyynyyte 2014-07-13 10:49
Kad išpildytum kiekvienai rūšiai keliamus reikalavimus: 1. Food --> Susirastum maisto (ieškai kavinių, restoranų, maisto parduotuvių, užsisakai maistą, apmoki sąskaitas); 2. Survival --> Išgyventum nuolat besikeičiančioje, pavojų pilnoje aplinkoje (privalai gauti naujausias žinias visur ir visada (skaitai dienraščius, žiūri TV, klausai radijo, naudoji GPS), kad žinotum, kur tyko priešai, ką veikia konkurentai; 3. Reproduction --> Susirastum partnerį (ieškai naujų pažinčių, post'ini apie save socialiniuose tinkluose, nes tai yra nauji poravimosi ritualai).
Anonymous 2014-07-13 11:09
Gaila, kad išmanieji dar netinka darbininkams, visas softas - pramogoms ir internetui, biurui ir mokyklai.
laima.kulikajeviene 2014-07-13 14:24
Man išmanusis telefonas - tai tiesiog SUPERTELEFONAS, be kurio neįsivaizduoju savęs šiame nuolat kintančiame, skubančiame pasaulyje! Įvairios mobiliosios aplikacijos man praverčia ne tik naujienoms skaityti ir jas sekti, vaizdo įrašams ar filmams žiūrėti. Su po platų pasaulį išsibarsčiusiais draugais kasdien bendraujame pasitelkę vaizdo pokalbių programėlę, dalinamės prabėgusios dienos įspūdžiais, nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Tos akimirkos ypatingai brangios, nes tuomet artimiausi draugai atrodo visai čia pat, šalia, nors iš tiesų mus skiria vandenynas ar tūkstančiai kilometrų sausumos. Tam tikros mobiliosios programėlės jau seniai atstoja man asmeninį trenerį, matuoja per dieną nueitus žingsnius, padeda susidaryti tinkamą dietos planą, tokiu būdu tai tarsi mano asmeninis dietologas.
rwc 2014-07-13 16:10
Vienintelis smartfonų pranašumas prieš pigius featurefonus - kad jie tuo pačiu yra mažų gabaritų planšetės, t.y., telpantys į kišenę kompiuteriai: su visomis PC galimybėmis, tik be klaviatūros, bei iškeltomis į priekį bendravimo ir location-oriented funkcijomis. Ko negali featurephone, ką gali smartphone? - Instaliuoti appsus? Gali. - Bendrauti per Skype? Gali. - Parodyti kelią? Gali. - Rodyti YouTube? Gali. - Skaičiuoti žingsnius? Gali. Tetrūksta tik „normalios“ OS - pvz., Androido vs. Bada, ir padorios talpos atminties kortelės, RAM bei multitaskingo. Ir t.t.. Įdomiau būtų, jei kas įvardytų nors vieną „gyvybiškai svarbią“ smartfonų funkciją, kurios neturi kuris nors featurefonas iki 500 Lt.. Tik, va - kad gamintojai , kad mano GPS duomenis matytų GoogleMaps, bet ne kažkokia neaiški turizmo informacijos programa. Summa summarum, „one size fits all“ nebūna - smartfonas galbūt tinkamas viskam, ko kada nors gali prireikti, bet niekada netinkamas idealiai kaip tam pritaikytas kvailutis. Pirmiausia ergonomika. Galbūt miesto gyventojui, kuris visą laiką suka vienodus ratus civilizacijoje „namai-automobilis-ofisas-automobilis-parduotuvė-automobilis-namai“ išmanieji ir yra geras sprendimas, bet tik tiek. Tuomet vis vien geriau planšetė.
ra2 2014-07-14 09:14
)..
Anonymous 2014-07-14 17:50
O, tiksliai, užmiršau juos, nors tokių gal koks 100 000. O kitiems penkiolikai statybininkų, šaltkalvių, suvirintojų neapsimoka rašyt programėlių
irmina20001230 2014-07-14 18:14
Aš manau, kad pirkti išmaniojo nėra būtina vien tam, kad išvengtum patyčių ir pravardžiavimų, tokių kaip "Atsilikėlis, nepažįstantis naujausiųjų technologijų", nebent nori turėti viską po ranka - ir fotoaparatą, ir radio imtuvą, ir diktofoną, ir muzikos grotuvą, ir skaičiuotuvą, ir kalendorių, ir kompiuterį, ir laikrodį - žadintuvą, ir žinoma, susisiekimo priemonę! Taip pat išmanusis pravers ir norint sutaupyti vietos - įsivaizduokite, kur jūs sutalpintumėte tiek aukščiau paminėtų įrenginių? Juk galite nusipirkti vieną daikčiuką, telpantį į kišenę!
Anonymous 2014-07-14 19:06
Visas išvardintas savybes turi ir paprastos skambyklės. Ir netgi laimi prieš išmaniuosius darbo laiku RWC puikus komentaras - kaip tik apie tai. Beje, jei galėtumėm sau pritaikyti paprasto telefono OS (ar kaip ten vadinasi) - tai toks daiktas beveik neturėtų trūkumų Visas išmaniųjų ažiotažas (jei imti statistiškai dideles mases) kilo dėl programėlių, kurios sukurtos išmaniesiems. Jei angry birdai būtų tik nokijoms S40, tai mikrosoftas iki šiol nebūtų nusipirkęs suomių Taip pat nemažai populiarumo pridėjo banali mada - iš pradžių visi gyrėsi brangiais „devaisais“, paskui kiti puolė mėgdžioti, būti „kietais“. Tikrųjų smartfonų fanų nėra daug - tokių, kurie sau rašosi programas, programuoja OS, kurie su smartu gauna kūrybos laisvę. Kiek daugiau tų, kurie irgi fanai, bet patys nekuria - tie flašina romus, visaip tiuninguoja ir vis bando pasiekti grožio ar greičio idealą. O paprastam vartotojui smartas nesuteikia laisvės kurti - suteikia tik laisvę pirkti programas. Jei taip plačiau pažiūrėtume Bet čia ne smartas kaltas, o menkas statistiškai didelių masių išsilavinimas
ra2 2014-07-15 11:35
- Vėl nesutinku, nes: a) pačiam sau kurti programas galima tik hobio tikslais, kiti atvejai jau idiotizmas.. b) skaičiavimo pajėgumai su n-branduolių reikalingi gal tik dėl 3d dizaino, na dar žaidimams.. c) dauguma "masės" nenaudoja smartfono galių ne dėl "išsilavinimo", o dėl beprasmybės, gyvenime tos galios beprasmės.. tas pats galioja parsisiuntimui: dauguma nesisiunčia nieko, netgi nepanaudoja nė karto kas buvo įdiegta perkant..
Ąžuolas 2014-07-15 14:34
Kažkas lyg ir neįtikėtino, bet kartu ir velniškai gero, nes dabar nesunku ramiu veidu riktelti, jog visas virtualusis pasaulis tau patogiai įsitaiso ant delno: pašėlę asmenukai iš karščiausių pasaulio vietų, pasiutę skrydžiai ir nurautos kelionės bei betarpis vaizdo, garso ar teksto bendravimas visoje Žemės platybėje. Kas dar? Gi aktualiausios naujienos akimirksniu ir, šimts pypkių, navigacija, interneto naršymas, knygų skaitymas, filmų peržiūros bei įvairių melodijų skambesys, o kur dar visa kita informacija: kebabinės darbo laikas, nakvynės kainos moteliuose, traukinių, laivų, tramvajų grafikai bei artimiausios degalinės, ai, ir dar daug visko. Išmanus telefonas? Ne, išmanus TU.
ra2 2014-07-15 15:37
- Man šiandien žiauriai nepatinka, kad reikia turėti beagle visokių kortelių (SIM, bilietas, bankas, nuolaidos, leidimai, spynos ir t.t.), gi puikiausiai galėtų būti "plečiama" viena, esanti mobiliąjame.. ~Ra2.
tina.butkeviciute 2014-07-18 00:41
Pati išmaniojo neturiu, tad dažnai jaučiuosi (labai švelniai tariant) atsilikusi nuo žaibiško pasaulio ritmo ir lyg penkta koja besivelkanti šiame technologijų pasaulyje. REIKIA išmaniojo telefono, kad padarytum tiek daug dalykų, be jo nė savo pusryčių nuotrauka negali pasidalinti Instagrame, nei nauja suknele pasipuikuoti ar savo ex šnipinėti 24/7 facebooke. Dar ir naujienų, įvykių sekimas labai svarbus, čia ir Ukraina, ir euras ant nosies, negali praleisti ir naujo skandalo Lietuvos žvaigždyne - ten vis kokia nauja dainininkė, manekene ar šiaip dėmesio ištroškusi žvaigždutė kalama į padangę pasireiškia, o tu matai, nežinosi, darbe ar universitete neturėsi apie ką kalbėti su pažįstamais. Ir galiausiai, išmaniojo reikia dėl sveikatos, juk tai tavo asmeninis treneris su gausybe sporto programėlių, tik spėk kalorijas suvalgytas iškratyti ir draugams apie tai pranešti. Žodžiu, išmaniojo reikia, nes jis IŠMANUS, galvoja už mus.
Anonimiausias 2014-07-18 02:37
Nežinau kaip jums, bet "smartfoną" gavau pirmiau nei kompiuterį, symbian s60v3 buvo, legenda viską ką reikėjo nuveikdavau, kompiuteris net nereikalingas buvo. Kodėl man būtinas išmanusis? Nes kompiureris nešiotis per sunkus. Dažnai keliauju, reikia funkcionalaus ragelio kad atstoti kompiuterio stoką. Paštas, failų siuntimas ir tvarkymas, skambučiai, greitas internetas kišenėje, taipogi muzika, fotokamera, bei visa kita medija, kad ir kur esi, tu - šiuolaikiškai funkcionalus.
ra2 2014-07-18 11:09
Sveiki! - turiu išmaniąjame gps žemėlapį, bet nei karto neprireikė, nes automobilyje yra specializuotas.. - turiu išmaniąjame internet, bet pasinaudoju itin retai, nes mano bankas nepriima manes su mobiliuoju.. - turiu išmaniąjame video kamerą, bet nieko nefilmuoju, nes kokybė tragiška lyginant su tikra kamera.. - turiu išmaniąjame muzikos, garsas tragiškas.. jungiau prie stiprintuvo, bet kabeliai primena XIXa.. - turiu išmaniąjame filmų, gal ir nieko, bet per kelias valandas iškrauna akumą.. - turiu išmaniąjame nuotraukų, bet negaliu atspausdinti, nes standartinis printeris nesujungia su mobiliu.. kas dar?
Anonymous 2014-07-20 08:13
Asmeninė pairtis: kodėl aš turiu šitą išmanųjį, o žiemą turėsiu kitą? Todėl, kad pas operatorių telefonas kainavo 240 lt. Plius tai išsimokėtinai po 10 lt kas mėnesį. Kai tokios kainos - kitaip negaliu
Jomajo 2014-07-20 10:27
pritariu ra, 90 proc. smarto funksciju daugiau nei apgailetinos. pvz nori gps? be rysio jis neveiks, arba turi but siek tiek specialistas, kad susideti gps kuri veiktu be operatoriaus paslaugu. Susidejus zemelapius ,bedos nesibaigia ilgai uztrunka palydovu paieska, "grybauja" ir t.t. kameros kokybe apgailetina, nesvarbu kiek pixeliu jie bekistu iki muiliniu jiems dar toli. narsymas tokio dydzio ekranu, kuris perdiddelis kisenei, yra kancia, todel tai darau tik butiniausiais atvejais. apie filmu ziurejimus, net nekalbu. Gera kina reikia ziureti geram kino teatre. ir viskas tisiog akyse zudo baterija. zodziu kas tinka viskas - netinka niekam.