OVERMAX konkursas: kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2014-07-20 14:03
„šiek tiek specialistas“ - tiksliai! Daiktas, kurio be spec pasiruošimo negali naudotis, nes nė velnio ten neaišku, o jei nori, kad išmanusis būtų išmanus dar turi prarasti garantiją vien tam, kad iššluoti gamintojo šiukšles
Moribus 2014-07-20 14:31
Nes kapitalistinė media taip sako.
ra2 2014-07-21 10:17
- Ko reikėtų, kad išmanusis būtų išmanusis: a) lazerinio vaizdo projektoriaus; b) projekcinės klaviatūtos; c) bekontaktinio pakrovėjo; d) Bluetooth sąsajos su 500W kolonėlėm; e) Bluetooth sąsajos su dideliu namų TV; f) gyroskopo ir akseleratorių žaidimams; g) lizdo žaidimų kortelei, įdėjus žaidimo kortelę, žaidimas pasileidžia pats, be ilgų paieškų po ilgus meniu; kas dar?
Anonymous 2014-07-21 10:25
Na, jei išmanusis galėtų pasijungt USB įrenginius - printerius, kameras, dar ir tv-out nemaišytų, būtų mažas kompas. Juk Win95 su dešimt kartų prastesne geležim tą galėjo!
darius.mik.9 2014-07-21 13:23
Išmaniojo tikrai nėra būtinybės turėti visiems, lygiai kaip ir ne visi naudojasi kompiuteriu, internetu, mobiliu telefonu ar vairuoja automobilį. Be viso to galima gyventi, pakeičiant juos kitais dalykais. Tai tiesiog dar viena pasirinkimo galimybė iš jūsų įrankių sąrašo. Taip, (kol kas) jis brangus, jo baterija trumpai laiko, mažas ekranas, nepatogu naudotis viena ranka ir pan. Tačiau būna situacijų, kuomet visi šie minusai tampa niekiniais(kuriuos beja irgi dažnai galima eliminuoti prijungiant išorinį ekraną, klaviatūrą ar baterijas), o greitam problemos sprendimui išmanusis tinka labiausiai(kad ir todėl, nes jį visuomet turi po ranka): pilnavertė naršyklė, el. paštas, mobilus bankas, autentifikavimo priemonė, navigacija, audio/video grotuvas, kamera, fotoaparatas, dokumentų skaityklė, telefonas, terminalas darbui su nutolusia darbo vieta, parkavimo automatas ir t.t.(sąrašas toli gražu ne baigtinis). Taigi, teisingai naudojant, išmanusis yra skirtas taupyti ar efektyviau išnaudoti jūsų brangų laiką.
Dont_Stop 2014-07-21 14:25
Man išmanusis įranginys reikalingas tik pramogoms, tai gyvenimo kaip ir nepakeitė.
ra2 2014-07-21 14:53
..
Anonymous 2014-07-21 18:01
Che, kaltinimai mazochizmu kiek perdėti. Va pažiūrėčiau, kaip sargas laisvą minutę pramogauja nešiodamasis stacionarų ar ps Arba lopotopas eilėje pas daktarą - geriau už telefoną?
andriusvv8 2014-07-22 23:13
Sveiki, telefonas šiais laikais — neišvengiama žmogaus kasdienybės dalis. Turbūt sunku būtų įsivaizduoti pasaulį, be telefonų, be Alexander Graham Bell išradimo. Na, bet ne apie tai rašau... Taigi kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną? Kad į klausimą atsakyti, reikia pirmiausia išbandyti gyvenimą be jo! Ilgai nesvarstęs, nusprendžiau pradėti savo dieną be telefono! Atsikėlęs ryte, rengiausi pažiūrėti orus,pasitikrinti savo el.paštą, bei socialinius tinklus, bet palauk... gi šiandien diena be telefono! Išmanusis telefonas padėjo beveik visiškai pamiršti kompiuterį, tad ta diena kaip tik buvo proga prisiminti jį, ir įsitikinti ar vis dar veikia mano senas "laptopas". Sekanti bėda buvo žinutės ir skambučiai.. be jų, neapseinu nei vienos dienos. Na.. Liepos 22-ąją jaučiausi tarsi izuoliuotas nuo likusio pasaulio. Įpusėjus dienai, ačiū Dievui, bent nepamiršau nulėkti į kirpyklą. Esu įpratęs visus užrašus, priminimus, susitikimus susirašyti į telefoną. Vakarais visuomet lėkiu pabėgiot įsijungęs ,,Endomondo" programėlę, taigi tą kart vėlgi kilo bėdų... Taigi išvada, jog išmanusis telefonas pakeitė kardinaliai mūsų gyvenimus, be kurio dabar mes neapseitumėme. Na mano istorija buvo gan ilgoka, ačiū už dėmesį
dovile.sadauskiene.3 2014-07-22 23:15
1. Tu pamatai naujove 2. Tu pabandai naujove 3. Tu igundi valdyti naujove 4. Tu nebeisivaizduoji savo gyvenimo be naujoves 5. Naujove patampa tavo gyvenimo valdytoju, ir tai jau nebe naujove, o pajautimas siu dienu gyvenimo realybes.
sub 2014-07-23 08:43
Visiškai prieštarauju. Gal dalis gamintojo softo išmaniajame nėra reikalingas, geriausiai švari operacinė sistema be gamintojo papildų. Pvz. GPS: jeigu ponas įsigijote pigią ar nemokamą aplikaciją, suprantama - be interneto ryšio neveiks. Bet, jei nepagailėjote pinigų rimtai navigacijai, kaip "Tom Tom", "Garmin", ir kt. - tai jums ši navigacfija be mobilaus ryšio veiks be problemų. Tik aiškų šių kompanijų gps aplikacijos kainuoja panašiai kaip gamintojų navigatoriai. Susidėjus žemėlapius, t.y. nustačius adresą dažnai pagauna palydovą per 5-30 sec. Dauguma populiariausių gps aplikacijų gana greit sugaudo palydovus. Kameros kokybė, na čia vėl priklausomai nuo smartphone modelio. Naršau be problemų, gal mano pirštai ne kaip šreko, be to galima tekstą išplėsti, sutraukti, kad būtų patogiau skaityti, redaguoti. Apie filmų žiūrėjimą mažame ekrane ir man sunku kalbėti, bet esu tai daręs, nepatogu bet kartais praverčia. Baterija, baterijai nelygi. Visiems jau aišku kaiop diena, kuo daugiau naudosies internetu, gps ar aplikacijomis - tuo greičiau teks pakrauti. Tam irgi yra vaistųū, nešiojami akumuliatoriai, kurie pakrauna. Jomajo, kokiu išmaniuoju tu naudojiesi žmogau, bei kokiomis aplikacijomis, ypač gps?
egluzete 2014-08-01 23:26
Dabar išmanųjį telefoną būtina turėti, nes jis yra kaip kompiuteris, fotoaparastas, televizorius... „Smartfone" yra kamera, navigacijos, Windows sistemos, internetas ... Turint išmanųjį telefoną gali daugiau nieko ir neturėti, nes įamžinti vaizdą gali, pasiklydęs rasi kelią namo, braižyti lenteles ir jas pildyti gali, o lieka internestas, kuriame gali daryti viską. Todėl manau, kad užtenka turėti išmanųjį telfoną, dėl visų išvardintų priežasčių ir ne tik.
edicike 2014-08-02 23:29
Mažas, lengvas ir be galo sumanus telefonas keičia mūsų gyvenimus nuo pamatų: juk atsidūrus miške nebereikia turėti žemėlapio, jei nežinai pasaulio krypties jau neieškosi kerpių ant medžių ar skruzdėlyno, ar jei paklydai painiame didmiesčio labirinte, tau tiesiog pakanka turėti išmanųjį telefoną ir kelią reikalingo objekto link bematant surasi. Jį turėdamas, puikiai žinai, kad norint pamatyti už tūkstančių kilometrų esantį draugą ar giminaitį, pasidžiaugti akių kontaktu bei karštą vasaros dieną besimėgaujant šaltos arbatos puodeliu, pasidalinti savo įspūdžiais, gyvenimo kasdienybe ar svajonėmis, tau nebereikia pirkti brangių lėktuvo bilietų ir keliauti į kitą pasaulio kraštą – tu ir vėl gali džiūgauji turėdamas išmanųjį telefoną. Važiuodamas atostogauti tu jau nebeimi fotoaparato, video kameros, knygos, kortų, stalo žaidimų, mp3 grotuvo, nes visa tai turi naujas išmanusis draugas. Tačiau kad ir koks protingas ir daugiafunkcinis jis bebūtų, niekada nepamirškim, jog norint turėti gerai funkcionuojantį išmanųjį draugą, reikia nuolat jį pamaitinti elektros srove, būti saugiai aprengus, kad apsaugotum jį nuo netikėtų traumų, o praradus telefoną, jam išsikrovus ar sudužus, reiktų suprasti, kad gyvenimas su ir be išmaniojo telefono yra vienodai gražus ir pilnavertis!
Vytautas N. 2014-08-04 16:38
Išmanusis viską ko reikia šiuolaikiniam žmogui sutraukią į vieną ploną korpusą. Norintiems būtiną ir įvairialypę informaciją pasiekti visur ir visada jis tampa tiesiog būtinas. Be visa ko, išmanusis yra kiekvieno kūrybinė išraiška, nes gamintojai specializuojasi ties specifinėmis šių įrenginių savybėmis. Dėl šios priežasties išmanusis įrenginys tampa šiuolaikine būsimosios \
dsar2 2014-08-07 04:06
Šiandieną būtina turėti išmanųjį telefoną, idant žengtumei koja kojon su laikmečiu! Deja, aš išmaniojo neturiu ir vis skolinuosi iš mamos... nes noriu lovoje mėgiamus filmukus pasižiūrėti, o kadangi juos žiūriu naktį, tai dieną blūdiju ir mama barasi.... Turėčiau savąjį išmanųjį telefoniuką, tai daug darbų nudirbčiau - bendraučiau su grupiokais bet kuriuo paros metu, naršyčiau internete , FC, Gmaile - ten studijų tvarkaraštį pasitikrinčiau... bilietus į renginį nusipirkčiau...fotografuočiau, filmuočiau ir konkursuose dalyvaučiau, juk jaunystė tam ir duota, kad pažinti pasaulį visur dalyvauti ... ir kvailioti! Išvada:[/b] išmanusis būtinas jaunam, veikliam vyrukui, o studentui - ypač!
jordanz 2014-08-07 18:18
Išmanusis telefonas tau padės pamiršti daugybę rūpesčių ir sutaupyti begalę pinigų! Pirmiausia tu sutaupysi begalę pinigų, nepirkdamas nei kompiuterio, nei televizorio, nei fotoparato, nes viskas yra išmaniajame.Taip pat ir smulkius daiktus: skaičiuotuvo, navigacijos, kompaso, liniuotės, užrašų knygutės ir kitų daiktų. Žiemą sutaupysi, šildydamasis tik telefono pagalba - žaisi žaidimus ir mėgausis procesoriaus skleidžiama šiluma. Na, o jeigu vis dar negana, iškeisk savo atostogas svetur, į ramų ir šiltą pasivaikščiojimą po ,,Google Street" Romos, Dubajaus, Vašingtono, Pekino ar kitų sostinių(ir ne tik) gatves.
KarolinaGrapskyte 2014-08-07 22:13
Posakis, jog įvertiname tik praradę, pasiteisino, kai praradau savo išmanųjį telefoną. Tada įvertinau, koks tai yra vertingas ir reikalingas daiktas kasdieniniame gyvenime. Iš pradžių tai buvo išsigelbėjimas pradėjus studijuoti kitoje šalyje bei naujame universitete. Navigacija svarbiausias dalykas naujame mieste/šalyje, taip pat prieiga prie interneto bet kada prisirekus. Negalime pamiršti ir fotoaparato, kuris leidžia įamžinti įvairias akimirkas ir \'Skype\' programa, kai būdama užsienyje galėdavau susisiekti su savo draugais Lietuvoje, bet kokiu momentu, bet kokioje vietoje. Taip pat visi naujieji apps\'ai ir besiplečiančios technologijos beveik nepalieka pasirinkimo ypač jaunimui būti be išmaniojo telefono, nes vis dėl to būti pasiekiamam bet kada ir bet kaip dabar yra gan įprasta mūsų visuomenėje.
An0nym0us 2014-08-08 23:23
Šiais laikas išmanusis telefonas yra būtinas tam, kad galėtum nusifotografuoti netyčia atrastą gražų miesto užkampį, iššifruoti parduotuvės vitrinoje pamatytą baltų-juodų kvadratėlių kratinį (QR kodą), atsiriboti nuo triukšmingos aplinkos per ausinukus klausantis mėgstamos muzikos arba GPS imtuvo dėka nepasiklysti nepažįstamoje šalyje. Šiandieną nebereikia su savimi nešiotis kamerų, skaičiuotuvų, užrašų knygučių, bloknotų ar kompasų, kadangi išmanieji telefonai atlieka visų šių ir daugybės kitų įrankių funkcijas. Be abejo, reikia nepamiršti ir pačios pagrindinės telefono funkcijos - skambinimo. Žmogus yra sociali būtybė, todėl išmanusis telefonas yra tiesiog būtinas atributas, padedantis palaikyti ryšius su pasauliu ir artimaisiais. --- Beje, o kaip patikrinsite ar vartotojas "palaikino" Overmax facebook puslapį, jei tas vartotojas technologijos.lt prisiregistravęs ne per facebook? Nes pvz., aš "palaikinau" Overmaxą, bet prie technologijos.lt jungiuosi ne per facebook.
ieva.vaisnoraite 2014-08-09 13:10
Kažkada ir televizoriaus pultelį galėjome vadinti „smart“ prietaisu, tačiau dabar televizorių be jo galime rasti tik muziejuje. Kodėl palyginau imanųjį telefoną su pulteliu- ogi todėl,kad juo gali valdyti- valdyti informaciją, laiką, kompiuterį, ilgainiui galėsime valdyti ir visus namų apyvokos daiktus. Yra milijonai programėlių, kurių pagalba gali pasilengvinti gyvenimą arba jomis pakeisti brangius prietaisus (pvz.: gitaros tuneris, virtualios realybės akiniai), o taip pat vis lengviau tampa tas programėles kurtis ir pačiam. Kas turi išmanųjį telefoną ir vaizduotę, tas yra labai turingas. Taigi išmanusis telefonas tai nėra tai, be kurio negali gyventi- tai prietaisas, be kurio gyventi nenori.
simona.castellan.3 2014-08-09 22:51
Šiandien išmanieji būtini, kad neiškristum iš šiuolaikinio konteksto. Būryje šaltakraujų išmaniųjų vartotojų pajunti psichologinį diskomfortą - naudoti senuką telefoną tapo tokia atgyvena tarsi arkliais važiuoti apsipirkti. Neverta tikėtis, kad telefonas pavers tave išmanesniu ar suteiks pasitikėjimo ir išorinio žavesio. Jis tiesiog sukurs išmanią aplinką, kurioje bus daug patogiau orientuotis ir veikti. Technologijos smarkiai pažengusios, tad ir išmaniųjų galimybės beribės - tik ar užteks laiko ir fantazijos jas išnaudoti?