Mokslininkai atrado džentelmeniškumo geną  (8)

Remiantis neseniai atlikto tyrimo rezultatais, paaiškėjo, kad jaunimas – pakankamai išauklėti žmonės. Tačiau taip pat išsiaiškinta, jog gimti "riteriu" - paveldimas reiškinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pensilvanijos (JAV) universiteto mokslininkai ištyrinėjo 210 moterų, pagimdžiusios sūnus, genetinį kodą ir išsiaiškino, kad jie išsiskiria iš kitų ne tik tolerantiškumu, mandagumu, pakantumu bendraudami su priešingos lyties atstovėmis, bet negailintys joms ir komplimentų, rašoma žurnale „Nature Genetics“.

Be to, specialistai bei ekspertai ištyrė ir šių moterų DNR molekules, atsakingas už stipriosios lyties atstovų taip vadinamą aristokratišką elgesį. Džentelmeniškumo genas – šimto nukleotidų ilgio ir išsidėstęs 9 chromosomose. Тodėl dabar galima užtikrintai pasakyti, kad aristokratiškas elgesys glūdi šeimos genuose ir perduodamas iš kartos į kartą.

O šio geno struktūrines funkcijas „nešioja“ ir perduoda motinos. „Kaip benorėtų pasikeisti visada teisingai besielgiantis vyras, nepavyks, net jei jis būtų „auklėjamas“ rizikos grupės šeimoje. Mat džentelmeniškumo geno ypatybė stipresnė už socialinius faktorius, - sakė tyrimo vadovas, profesorius Janas Rawijas. Šio geno didesnė koncentracija glūdi širdies kraujagyslėse, todėl tikėtina, kad būtent dėl to vyrai mėgsta kelti į padanges savo garbę ir orumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)