Rusija planuoja 2012 metais atnaujinti kosmoso turizmo programą  (7)

Rusijos raketų-nešėjų pramonės atstovų teigimu, šalis rado galimybių padidinti į kosmosą paleidžiamų erdvėlaivių "Sojuz" skaičių ir tai turėtų leisti jau 2012 metais atnaujinti turistams skirtus skrydžius į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pernai nutraukė turistinę kosminę programą, kadangi TKS įgulos narių skaičiaus buvo padidintas iki šešių, tad visos vietos erdvėlaiviuose buvo rezervuotos rusų ir užsieniečių astronautams.

“Pradedant 2012 metais, per metus į kosmosą pakils ne keturi, o penki Rusijos erdvėlaiviai. Keturi bus skirti Tarptautinės Kosminės Stoties (TKS) mokslinių tyrimų programoms, o vieną papildomą bus galima naudoti kosmoso turizmui", teigė karinių naujienų agentūros "Interfax-AVN" atstovas spaudai.

„Mūsų galimybės kosminių tyrimų srityje išaugo, todėl 2012-2013 metais vėl galėsime skraidinti turistus į kosmosą“, – teigė Rusijos federacijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas Anatolijus Perminovas.

Agentūros duomenimis, laikotarpiu nuo 2001 iki 2009 metų Rusija į TKS nuskraidino septynis turistus, iš kurių vienas - Charles Simoni - skrido net du kartus. Tikimasi, jog programos atnaujinimas sulauks žmonių ir potencialių klientų susidomėjimo. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)